- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
jones965
Modder
válasz
kulerr #29912 üzenetére
Szerintem cpu energia funkció állítás.Nekem is ilyen lapom van, amiben ez az eredmény született, és auto beállításoknál hozza ezt a szorzót XMP memória profil mellett.
-
Henk
veterán
válasz
kulerr #23040 üzenetére
Nekem van fogyimérőm így gyorsba megnéztem mennyit eszik a gépem. Proci 3,6-on megy olyan 1,14V-al a vga meg alapon. Idle 120W, energitakarékos dolgok bekapcsolva. Mivel más játék nincs jelen pillanatban a gépemen csak a cod2 mp ezért azzal próbáltam 260W. Ha elindítom a Linx-et meg a Furmark-ot egyszerre akkor 300W de itt valami sántít mert ha a furmark fut egyedül akkor olyan 120-150 fps-el megy de ha elindítom a Linx-et is mellé akkor csak 20-30 fps-el és ekkor nem változik a fogyasztás sem. Tehát a Furmark alatt is annyit eszik mintha elindítanám mellé a Linx-et is, ez nem tudom mitől van. Mondjuk ha csak a Furmark fut a proci akkor is megemeli a szorzót meg a fesz-t. Ja, konnektor felől vesz fel ennyit.
-
-
törölt tag
válasz
kulerr #21874 üzenetére
áh, minden stimmel, amikor vízhűtésem volt, akkor is melegebb volt a procim a kelleténél, de ezt már mondtam párszor azt hiszem.
sajnos ez ilyen processzor, egyébként tud 4ghz-et is (víznél annyin ment*), a feszültséggel még nem is lenne baj (1.35v bios, kb. 0.05v-ot dropol), csak a hőmérséklete a gáz, de az nagyon... a 3,8ghz-hez biosból 1.28750v kell és azzal sem lenne gond, csak már ott is nagyon forrófejű. azt hiszem, 24/7-re 3,6ghz-en hagyom, nincs más választás.
a hűtő természetesen jól van rá téve, én ilyenekkel nem szoktam hibázni, mindig nagyon vigyázok hogy stimmeljen minden. kétlem hogy paszta sok lenne, pont annyi volt rajta, hogy befedje az egészet rendesen.
*érdekességképpen kb. annyi volt a hőmérséklet vízzel, mint az előbbi képen (természetesen a plusz szobahőt beleszámítva
)
-
tom_tol
addikt
válasz
kulerr #21242 üzenetére
ez engem is érdekel
DigitXT-AirBooms
most van 3x1Gb Corsair 1333C9+3x2Gb OCZ 1600C7 (ami nem igen akaródzik így menni)
nem kell 2000Mhz de jó lenne 1866
ezek a ramok viszonylag olcsók és talán tudnak 1800-1900 Mhz-t CL8
1866-os ramok vagy drágábbak vagy OCZ (amit nem akarok) -
HSM
félisten
válasz
kulerr #19184 üzenetére
Najó, de mit nevezel időtállónak? Mert nekem időtálló volt a 9700-as radeonom anno, 3 évig mindent vitt maxon. (Pedig vagy 3 generációt megélt a gépemben, de a lényeg, hogy nem kellett lecserélnem hiába volt már új, erősebb)
A P5K nem volt jó példa, 2007 közepén jelent meg [link], aztán 1,5 év múlva már "véget is ért" a foglalat. de úgy látszik, nem igazán emlékszel a 945-re, 965-re, meg 925X-re.... Mind1, nem is baj....
Az meg nem biztos, hogy sokat számít, hogy megy-e benne az új generáció, ha a leggyorsabb újgenerációs gyorsabb lesz 50%-al, akkor hova váltsak? Minek? Arról nem is beszélve, hogy ha nagyon akarom, eladom a jelenlegit, aztán van X68-am...Arról nem is beszélve, hogy az első, 4-magos Sandy Bridge-ek 4-magosak lesznek, és a 980X+X58 alá lesznek pozicionálva, a Lynnfiledek helyére....
(#19185) pincehely: [link]
Bár így ránézésre egyik se tűnik túl erősnek....
-
HSM
félisten
válasz
kulerr #19167 üzenetére
"Pontosan mennyivel is jött ki a 775? 5?"
Engedd meg, hogy kicsit felfrissítsem a memóriád.... Kijött a prescott P4-el, majd jött a Core2. A foglalat maradt, de az akkori csipszet nem vitte, csak a P4-et, ergó lapcsere (1-év után!!!!!). Aztán jöttek megint a Core2-es lapok, hurrá. De aztán betoppantak a Quadok. Na, itt megint egy rakás lap elvérzett, foglalat maradt, lap kuka. Nem esküszöm meg rá, de mintha a Wolfoknál is lett volna ilyen para, hogy nem ment vele valamelyik csipszet.... Szval erről ennyit. ehhez képest mutass egy lapot, amiben akármelyik 1366-os proci ne menne.... A másfél éves lapban röhögve megy a csúcs-6-magos Gulfi.... És 1,5 év múlva is elméletileg még az lesz a csúcsproci.... Az akár akkor már 3 éves rendszeredben. Szerintem itt elég időtálló platformról beszélünk, arról nem is beszélve, hogy a foglalat és az architektúra megengedné egy akár 8-magos Gulfi/bloomi gyártását is, szóval még az sem biztos, hogy a jelenlegi csúcs X980 marad a plafon (bár egyenlőre ez a terv, de kit tudja, még változhat az ütemterv jövőre). Arról nem is beszélve, hogy ki tudja mennyivel lesz gyorsabb az új X68-as platform.... Szerintem olyan hű, de sokkal nem, ergó a mostani Bloomik/Gulfik még bőven izmos felsőkategóriás procik lesznek érzésem szerint legalább még 3 évig.... Plussz az időtállóságba az X58 PCIe-vezérlő is benne van, elég rugalmasan lehet bővíteni VGA-val, vagy bármivel az X58-as rendszereket. Szerintem nincs itt ezzel semmi baj.
AMD-nél is elméletileg adott volt a kompatibilitás, de gyakorlatilag azért ott is volt baj bőven, ha mixelted a generációkat, még több, mint Intelnél valaha.... AM2, AM2+, AM3.... No mindegy, remélem azért gondolatébresztőnek jó lesz amit leírtam.... -
MPowerPH
félisten
válasz
kulerr #19167 üzenetére
Persze, ez is igaz. De azért a 775 elég sokrétű volt, ugye nem egy processzor és chipkészlet generációt megélt.
Az 1366 esetében azért nem tudják ezt megcsinálni, mert megint hoznának pár újítást, és ahhoz a mostani X58-as lapok alapból nem lennének alkalmasak, így ha új procit vesz az ember, akkor alaplapot is kell. Én sem örülök ennek, de az Intel olyan helyzetben van, hogy bármit megtehet.Ettől függetlenül a 1366 még lehet időtálló, mert abban biztos vagyok, hogy az új foglalathoz tartozó alaplap/processzor/memória trió vételára a csillagos eget fogja verdesni.
gV: Játékban nem számít a processzor, csak szintetikus tesztekben alacsony felbontáson. Az Intel processzorok azonos órajelen még mindig gyorsabbak, mint a mostani AMD-s megoldások, tehát clock to clock van előny, nem beszélve arról, hogy a tuningpotenciálban az AMD a béka segge alatt van sajnos.
Bulldozer meghozhatja a változást, akkor talán az Intel is stratégiát vált, mint piaci terv, mind árazás terén.
Lacc88: Ezzel a foglalatcserével csak azt erősítették meg, hogy fölösleges lesz 6 magosra költeni.
-
MPowerPH
félisten
válasz
kulerr #19161 üzenetére
De itt egy mondat, ami mindent elmond, katt fórumtárs kritizálta a Foxconn lapok felépítését.
"Az új memóriavezérlő csatornánként csak egyetlen memória modulhoz fog kapcsolódni, így az új alaplapokon hat helyett csak négy DDR3-as DIMM slot lesz majd jelen. A memória sávszélesség így kedvezőbben alakul majd, mint a jelenlegi, LGA-1366 alapú rendszereknél, amelyek háromcsatornás memóriavezérlővel gazdálkodhatnak."Ugy a Foxconn most a Tri channelhez 3 modult alkalmaz.
Azt azért nézzétek meg, hogy 2011/3, ez még több mint 1 év.
2010/1 -ben járunk, 1,5év még az i7, szerintem az se rossz, főleg úgy, hogy valakinek már 1 éve megvan. Szerintem számítástechnikában a 2.5év az elég időtállónak számít. Az már más kérdés, hogy megint új foglalat... De mindenre van magyarázat, bár a Tri channel nem hordozott annyi előnyt, mint emennyire számítani lehetett.
-
gV
őstag
válasz
kulerr #17491 üzenetére
én P4-et csak xp-vel a i7 920-at meg csak win7-el probáltam, de a C2D-val Vistával és 7-el is megvolt és ott volt különdség, a E4300 max FSB-nél Vista: 9*390 vs 7: 9*392, de ezek csak spi-re volt stabil, amint visszavettem a tuningból a Vistánál megbolondult a vcore, ugrált össze-vissza, de ha ezt nem nézem a 3GHz-et is vitte mind2 1.27v-on a 3.3-at meg 1.4v-on (ezt mnd2 os-el probáltam 1.35v-al, nem ment egyikel sem), tehát 24/7-es tuningban összeségében nincs különbség e kettő között avval a procival
-
-
dime27
őstag
válasz
kulerr #16411 üzenetére
Feljebb annyit néztem h 3.8ig de az még nincs kitesztelve ill ehhez képest vmiert irdatlan cpu feszt kér 1.26Vot de ott is egész jó hőfokok voltak max 68 fok ami nem tudom h mennyire jó vagy nem én ugy néztem h egész jo persze a fesz az tudom h kurva sok majd még próbálok rajta finomítani de 1.24 sztem már kevés lesz neki pedig reménykedtem h 1.18Val meglesz a 3.8 de ezekszerint ez már nem ugy műxik mint a q9550en
Vagy user error volt ill lehet h 21x181 bclk-hoz már kell vmit állítani mert a mostani órajelen minden minimumon van.Bár ugy olvastam h 200bclkig nem is kellene mást nagyon állítani.Úgy vagyok vele h Asrock deszkával egész jó ez az eredmény(Nem istenítem no para!
)
-
vhunor
őstag
válasz
kulerr #15587 üzenetére
Nem bántódok meg
, viszont nem fogom megolvasztani a procit a mostani hűtővel. Most reggel tettem néhány próbát, BIOS-ból 1.237V-ot adtam neki 20*200-hoz (uclk 3200, ram 1600, qpi 1.35), így idle-ben 1.224-et, load-on 1.240-et kapott cpu-z szerint, viszont csak 6 percig engedtem rajta futni a prime-ot, mert akkor már megint 85 fok körül jártak a magok
. Hétvégén megnézem, nincs-e valami gebasz a hűtővel, ennél talán többet kéne bírnia, bár nem sok tuningos tapasztalatot találtam kama angle használatával. Mivel egyben cseréltem konfigot a quadosról erre az i7-esre, majd talán karácsonyra meglepem magam megint egy mugennel, addig marad a levegőbe beszélés sajnos
. De azt megkockáztatom, hogy 1.232V körül tudja prime stabilan a 20*200-at egy jó hűtővel.
-
sec0nd
tag
válasz
kulerr #15450 üzenetére
Ezzel sajnos az a problémám, hogy víruskeresésre is csak 1programszálat használ fel.
Tömörítéshez is nagyon keveset....
Tehát sokkal gyorsabb lehetne minden, a játékkal viszont nincsen semmi gond
Firefox is kamatoztathatná a benne lévő erőt.....Köszönöm a válaszodat!
További kellemes hétvégét! -
törölt tag
válasz
kulerr #15349 üzenetére
Mindenképpen újat akarok venni, nem vagyok híve a használt cuccoknak. A steppingbeli előnyt azt hogy érted? A 920/940/965 anno C0-al jöttek ki, de tudtommal a 950/960/975 már kapásból D0-al, ebből én arra következtetek hogy a 930 is D0-al fog jönni, amiből a következő számomra logikus gondolat az, hogy gyakorlatilag ugyanaz a D0-os 920 mint a 930 lesz (meg a 950/960/975 már most), csak a szorzó lock más. Ergo ha a kettő ugyanaz akkor a tulajdonságaiknak is meg kell egyezni nagyrészt a logikám szerint. Hol tévedek?
Táp témában meg akkor inkább az 500W-os M12II-re javítom a listámat.
-
katt777
félisten
válasz
kulerr #15219 üzenetére
Csak RAM-okkal, ha hozol helyette tri C-re betesztelt 1866-os Kingmaxokat!
HSM: Bebootolás 1 dolog, stabilitás egy másik.
Az ASRock még load 4GHz-en is elvolt 40°C alatt, pedig most nem HAF932-m van, csak egy 1szerű kis midi ház. A bordái langymelegek voltak, kézzel megfogva. Ránézésre jobbnak tűnik ez a magas rézborda, mint a P6TDlx-on a lapos fekete, asszem alu, amire már gyárilag biztosították egy 4cm-es venti felszerelésének lehetőségét, ami nyilván arra utal, hogy szükség lehet rá.
QPI-t illetően én azt láttam, hogy ha az nem OK, akkor lazán restartol a gép akármilyen stabilitásteszt alatt, ilyenkor szoktam lejjebb venni, vagy feszt adni neki, és akkor nagy eséllyel jó lesz (vagy később restartol).
-
ImI87
őstag
válasz
kulerr #14711 üzenetére
Csak ilyen marketinges faszságok, semmi lényeges. De itt van pár infó: [link]
Szerintem semmi kül, csak a amá létező dolgoknak adtak egy új csili-vili nevet (pl Xtreme Design, Xtreme Phase, stb......)Én pont holnap fogok venni egy P6TD Deluxe-ot. Ha minden igaz elviszik az UD5-öt, és ahelyett lesz. De nagyon be vagyok fosva.
"Járt utat a járatlanért........." - nagyon jól megy nálam az UD5 proci 4,2-őn simán használható, Uncore megy 24/7-ben 3600-at 1,30v QPI fesszel. Ez így maximálisan jó, és félek, hpgy az ASUS nehogy gynegébb legyen. Amúgy az Uncore feszigénye a procitól vagy inkább a laptól függ?Akinek van ASUS P6T(D) Deluxe (V2) lapja, azlégyszi árulja el, hogy egy klasszikus 2 slot-os VGA használata esetén a 2db nem elfordított Sata csati használható, vagy pont betakarja őket a VGA?
És ha v.kinek van 5870-e ezekben a lapokba, akkor a PCI-E csatin lévő "ASUS-féle" rögzítő reteszt lehet használni normálisan, nem akad bele a VGA csatijánál lévő bigyóba?
Erre gondolok:
Korábban egyik VGA-n sem vot ez a plusz pöcök, ez v.mi új dolog. Remélem ettől még be lehet zárni a lapon lévő biztonsági reteszt. -
katt777
félisten
válasz
kulerr #14674 üzenetére
Nincs azzal a lappal komolyabb gond, mert az igazán nem probléma, ha kézzel kell beállítanod a RAM-okat, és tuninggal is jó. Nekem spec. nem tetszett benne a 4XPCI-E csati, mert lekorlátozza az általam használni sem tervezett CFX-et, egyszerűen csak nem szeretem az ilyesmit, no meg hogy normális VGA használata esetén ugrott az egyetlen PCI-EX1 slot. De ezek csak nüanszok.
BR4D: Én sem akartam elvenni a kedvét, csak leírtam, mi volt a P6T-vel. Attól az még egy jó lap.
Qru: De igen, sok. Ezért fogok én a Z600-ra visszatérni. OCZ Platinumot lásd lejjebb.
Zájec: Köszi az időzítés beállításokat, azokkal, és némi QPI/Uncore játékkal sikerült 3.5GHz-et stabilizálnom, de az ugye csak 1670MHz (már ez is szép az OCZ-ktől), és ha 3.6GHz-et próbálok, megint a lekapcsolós hibát kapom, hiába veszem QPI-t és Uncore-t minimumra, vagy adok feszt a procinak v. a RAM-nak v. QPI-nek. Mit lehet ilyenkor tenni? CL10-be nem akarom tenni a RAM-okat, mert a +100MHz így is alig hozza be, amit a +1 időzítéssel elveszítek.
Futott 10X IBT teszt is, csak elfelejtettem magasabbra tenni a QPI-t/Uncore-t, így csak 5-ösre volt időm már utána. Meg akarom még próbálni az alap órajelet CL7-ben Linx-szel, mert eszembe jutott, hogy anno az ASUS 98-at állított be 5.-re, nem 52-t, mint az ASRock, talán az segít neki. A 3.5-ös beállításon viszont amint megpróbáltam valamelyik fő időzítést lejjebb venni, máris hibázott a teszt.
A táblázatot kibővítettem a tesztek linkjeivel, remélem, most már neked is megfelel (a 3.5GHz-es eredmények a fenti hiba miatt nem fedik pontosan a képmentést, de rendben vannak). Ezúton kérném a többieket, akik beállításokat küldtek a táblázatba, hogy küldjék el az egyes beállításokhoz tartozó tesztképek linkjeit. Köszönöm!
-
Savanya
addikt
válasz
kulerr #14674 üzenetére
Nyugodtan vedd meg . Mindegyik lap a "jedec" alapján indítja a ramokat . XMP-s csak azért jó a ramok közül mert mindent / beleértve a feszeket is / az alapján állítja be . Nem húzod a procid akkor ez nagyon is hasznos .
Lapodon már biztos újabb bios lesz már / nem úgy mint nekem mikor a D0-ás procit is unknow-nak ismerte fel és csak F1-vel lehetett továbblépni / -
Zájec
veterán
válasz
kulerr #14561 üzenetére
(#14561) kulerr :: "meddig lehet ezeket elengedni hőmérsékletben egyébként?," ahogy figyelgettem eddig kb 85-87 köré, utána már úgyis hibázik.... de elvileg 85 fokig még jónak kell lennie... és jó is szokott lenni.... korábban azthittem hogy azért hibázott mert 80 fokos volt és túl melege volt, de nem, kiderült fesz kellet még neki..... és szerintem nem lehet káros, hiába vannak anomáliák hogy megfő a proci... ha káros ,akkor bekapcsol a védelem... ennyi.. az Intel se hülye hogy úgy adjon ki procikat , hogy azokat meglehessen fözni..... ha úgy lett volna akkor gariba már egy tucatot cseréltek volna, de nem hallotam ilyenröl....
(#14562) HSM :: igen ő az...
elötte a 220-t próbáltam, de nem tudtam még stabilizálni, persze egyböl sokat akartam, 4000-s Uncoral... aztán levettem 217-re, igy lefutott egész sokáig..
-
katt777
félisten
válasz
kulerr #14401 üzenetére
Nem akarom, és nem is tudnám, csak nézegettem, hogy mi lenne ha. Nem akarok úgy járni, mint a Z600-zal. Igaz, azt szükségből adtam el, de azóta is siratom.
Zájec: Kicsit jobban érezném magam. Mondjuk az tényleg vicc, hogy nincs az ASUS-ak egy olyan lapja, amelyen szabadon maradna 1 PCI-EX1 slot, ha az ember beletesz egy normális VGA-t. Dlx is azért volt, mert annak legalább PCI-EX4 maradt, viszont az meg ugye csökkenti a CF-képességet, amit egyrészt nem használok, másrészt viszont nem szeretem a rokkant cuccokat.
laragirl83: Természetesen nem a játékra, de ha már félre lehetett érteni...
Qru: Nagy harcos lehettél valamelyik előző életedben!
A drogtól azért cask jobban éreznéd magad, mint a mostani konfigodtól...
HSM: ASUS P5Q viszont sztem a legjobb a piacon P45-ben, azzal aztán tényleg semmi tuning v. beállítási gond nincs, és véletlen megingások sem. Nálam egyébként az MSI K9A Platinum volt ekkora szívás - csúcs lap az MSI-től, na azóta is kerülöm őket. Előtte volt P4-es lapom tőlük, ami hasonlóan szar volt, viszont csak az AMD-s 580X lapot tudtam beszerezni, ASUS sehol nem volt. GB-tól meg az EP35-DS3-mal ment el a kedvem, köszönhetően a nem szabályozott ventilátoroknak.
-
Zájec
veterán
válasz
kulerr #14401 üzenetére
"abban sztem egyetért mindenki h ez az ASUS azért jobban ott van..."
én nem
nem láttam még olyat amitöl hasra estem volna, vagy azt mondtam volna hogy ez igen ,ez már valami.......
azt tudom hogy az Asus elég sok selejtet gyárt.. dehát a rohanó ipar az ilyen...
katt777 :: "igazából csak a 16-fázisos tápellátás és az S3 ES mód hiányzik belőle." és ha lenne benne 16 fázisu tápellátás , akkor mennyivel lennél elörébb , a te gondolataid szerint....?
-
katt777
félisten
válasz
kulerr #14398 üzenetére
Hét nekem kiadta az összes alaplapot, és egyetlen X58 sem volt rajta, és a kereső sem dobta ki. Fene sem érti. Csak nézni akartam lapokat, hogy ha majdan lenne pénzem, mire lehetne esetleg lecserélni az ASRockot (bár meg vagyok vele elégedve, ismered az érzést
). Néztem ASUS-t és DFI-t, de most hogy megvan a PCI-EX1-es tunerem, valahogy a hátam közepére sem kívánom az egyetlen ilyen slotot már egyetlen VGA beszerelésével elfedő lapokat, mint az előbbiek. Ahogy nézem, a Biostar is itt kihullott a rostán. Mégiscsak remek ez az ASRock, igazából csak a 16-fázisos tápellátás és az S3 ES mód hiányzik belőle.
-
Zájec
veterán
válasz
kulerr #14244 üzenetére
nemtudom
ide raktam fel :: "http://zajecszekere.zajec.fotoalbum.hu/"
direkt nem a kepfeltoltes.hu-ra raktam , mert az sokszor lassú ,amikor csúcsidö van..
gondoltam ezen csak jó lesz...ahh, nem nyilványos? akkor mindjárt azzá teszem..
(#14246) kulerr :: bocsi, most használom elöször, mindjárt megjavitom
-
HSM
félisten
válasz
kulerr #14225 üzenetére
Jó, nyilván nem adnak 40K-ért Bloodrage-t....
A 3 Slot az Foxconn ökörség, bár van némi alapja (Egyszerűbb nyák, kisebb zaj=gyorsabb, stabilabb, olcsóbb).
Bár ilyen belépő lapba nem is biztos, hogy okos lenne 6 modult tenni, annak már nem árt 2 fázis, pláne ha nem 1066-on akarjuk döcögtetni őket. A 6 fázis nem olyan vészes, 3600-3800 ig biztosan elégnek kell lennie, 4200+ biztos nem, de szerintem ez vállalható, pláne ennyiért.
Egyedül a Firewire hátránya lehet kicsit kellemetlen, ha valakinek szüksége lenne rá... Ja, és ne felejtsük már el, hogy erősen belépőszintű lapról beszélgetünk, nem egy Classifiiedról... -
HSM
félisten
válasz
kulerr #14217 üzenetére
Ami az adatlapomon van... Gigabyte EX58-UD5. Zájecnek van egy BIOSTAR-ja és egy Foxconn-ja, ha nem tévedek. Csak neten utánalestem, mit tud a Flamingblade, és kb. leesett az állam, mit kínál, milyen árért....
(Mondjuk a DFI T3eH6 se rossz, de az azért mégis 60K...) Csak valahogy nem tudom, mennyire megbízhatóak ezek a "kisebb" gyártók, na nem mintha a nagyokkal olyan elégedett lennék...
-
-
keIdor
titán
válasz
kulerr #14211 üzenetére
Ha igaz Sárpac VID "elmélete" miszerint minél kisebb a VID annál kevesebbet szabad neki adni, akkor teljesen mindegy, mert majdnem az összes CPU egyforma. Egyébként a Q6600-nál volt érdekes az, hogy minél kisebb a VID annál melegebb a proci.
Nálam ugyanolyan meleg volt 1,3V-on, mint másnál 1,5V-on. 3600MHz volt mindkettőnknél.
Most akkor én mivel is voltam előrébb? Mert szerintem semmivel!Qru tudna erről mesélni szerintem, mintha neki is ilyen 1,5V@3,6GHz-es Q6600-a lett volna...
Szerintem ez a "minél kisebb fesszel viszi annál jobb" csak a mi saját hülyeségünk, beképzeltük és egyáltalán nem így van, ezt csak elhisszük...Az már a régi énem!
Ne tudd meg annak idején én is mi pénzt elbasztam hardverre... vettem két 8800GT-t csak úgy, meg ilyenek, de ez a múlt már. Lenyugodtam és már sajnálom erre a pénzt, meg a tuningot is unalmasnak találom már. Amikor regisztráltam különben teljesen más emberek voltak itt. Azok mind eltűntek... nem véletlen szerintem...
-
Zájec
veterán
-
katt777
félisten
válasz
kulerr #14066 üzenetére
Hát GB-ot nem javaslom (Qru-t kivéve más lehet, hogy igen), amúgy nálam az ASUS P6T Deluxe szépen működött, és a kényszerből cserélt ASRock is pöpec, noha kevesebb a beállítási lehetősége, és vannak érdekességek a bios-ában (lásd kicsit előbb), de pl. a wines tuningprogija messze veri a többit. E két lapról találsz teszteket a honlapomon v. logout-on, ill. ASRock-nak nyitottam topicot, ott 1. hsz-ben minden infó és link.
-
katt777
félisten
válasz
kulerr #14064 üzenetére
Hát én 15k-t buktam a P6T Deluxe-on, és még így is 13k maradt az ASRock megvétele után (39k), pedig még a Postán is megszívattak: már leadtam a cuccot, aztán utána közölték, hogy mivel 50k fölött van a cucc, még 1200Ft-ot fizessek rá. 3200-ért ment el, futár vitte volna 2k-ért, de akkor már megígértem a vevőnek, hogy másnap megkapja.
laragirl83: Ja, vagy nem 773MB-tal futtatni a Linx-et, mindösszesen 6 percig sem. Hát úgy én is levehetném a procifeszt, meg más is. 3GB RAM-mal is elbír ám 1999MB-ot!
-
katt777
félisten
válasz
kulerr #13895 üzenetére
Mondom sokadszor, hogy hülye az Everest a laphoz.
CSorBA: Igazán átírhatnád már az alaplap hőmérsékletet CPU-ra, a CPU-t Auxra (ezt töröld is ki, mert baromság), az aux-ot alaplapra, aztán kezdheted nézegetni a ventiket, mit minek lát a hülye Everest. Talán majd upgrade-elik.
Zájec: Próbálom feltölteni a honlapomra a Linx tesztet a kedvedért, de egyfolytában ledobál a szerver.
Nézd meg a hőfokokat a gyári hűtővel, aztán megérted, miért (is) tesztelek inkább IBT-vel. Rendeltem 212+ hűtőt, legkésőbb szerdára ide kell érnie, aztán majd nézem azzal. Ja, az én Everest adataim már javított OSD-vel vannak, szóval az mérvadó, a gép meg megy egész du. Nem lett rossz végül ez a Tacens Signum (bemutató az oldalamon/logouton).
Az érdekes, hogy 1.1V-os bios-szal is 1.088V-on ment a proci, meg 1.1125-tel is, előbbivel mégis hibázott a Linx mindig, utóbbival meg soha.
RAM-okat ugyanígy lefeszeli a lap, ami "papíron" 1.654V-tal nem OK, az 1.669-cel igen, és nem kell több.
-
keIdor
titán
válasz
kulerr #13639 üzenetére
Nekem is, de másra nem tudok gondolni... beszéltem délelőtt egy ismerőssel, aki nagyon ért az elekronikához. Ő azt mondta, hogy lehetetlen az, hogy az 1366 lábból valamelyik elfáradjon 30 nap alatt, azt mondta ehhez évek kellenek... 5-10... úgyhogy én se értem mi a bánat lehet, csak az IMC-re tudok gondolni, vagy a lapnak van valami olyan opció AUTO-ra beadva, aminek nem kéne...
mpierre: Megpróbáljuk még
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
kulerr #13112 üzenetére
Meg sem merem mondani... (49k)
De hát egyszer élünk...
4 hét várakozás után ha 55k akkor is elviszem.
Bár lehet akkor maradtam volna a Corsair Dominator-nál, az csak 46k volt.
mod:
tlac: Na jó a kedvedért bekapcsolom.
Am olvastam, hogy néha okoz galibát, és most még a 4 mag is elég nem kell logikai 8 mag. De azért kiprószálom.
-
-
Zájec
veterán
válasz
kulerr #12634 üzenetére
akkor azt kavart be..
túl sok volt neki... 3400mhz-s uncore fölé nem igen kéne menned... az böven elég mindenre... az Uncore legalább a ram órajelének a kétszerese legyen... különben nem müködik a platform... szóval legalább a kétszerese vagy több.. de kevesebb semmiféleképpen sem...
közben rájöttem miért veszi vissza a szorzót nálad...
a biosban a M.I.T menünél ki kell kapcsolnos az EIST és C1E -t....
ezek a proci energiatakarékossági ficsörjei, amik leveszik a szorzót és a feszt ha nem kap terhelést a proci.... egyébként nem egy hasztalan dolog, érdemes bekapcsolva hagyni öket, csak ismerni kell mit csinálnak és nem megijedni amikor leveszi az órajelet és a feszt... egyébként itt megtalálod melyik micsoda:: ( Overclock Guide , 3 oldal ! , de jobb ha az egész ismertetöbe egy kicsit belemerülsz, igy lesz fogalmad merre hány méter a core i7 platform müködésénél...(#12635) :: az Intel szerint 1.35v az adható max. 24/7-s használatra...
ha jól emlékszem akkor a DS4-mnek a C1/C0 procival anno 3400mhz Uncore-hoz volt elég kb........ efölé ne menj, ennek elégnek kell lennie...."láma vagyok az i7-hez nem is kicsit"
ez csak a kezdeti benyomás, holnapután már röhögni fogsz rajta, és meglátod hogy egyszerübb mint a p45-t beállitani...
-
Zájec
veterán
válasz
kulerr #12632 üzenetére
uuhh, ezt nem értem... mi történik nálad? ahogy emeled a bclk-t miért venné vissza a szorzót.. nem is hallotam még ilyet...
az ET6-al ne foglalkozz, némelyik dolgot rosszul monitorozza..
a ramoknál állitsd a feszt 1.65v-ra , a ref-ekel meg ne foglalkozz, azok lehetnek auto beállitáson.... -
Zájec
veterán
válasz
kulerr #12626 üzenetére
tehát 1600-n akartad, ahhoz meg elég lenne a 3200mhz-s Uncore... lehet hogy a 3600 sok... pláne 1.32v-s QPI-vel ,ami még ledroppol akkor kb.1.28v... és mivel C1/C0-s a procid, azok még több feszt kérnek a QPI-böl ...
a másik hogy,valószinü az 1.65v sem ártana nekik ilyen mhz-hez, kevés lehet az 1.58v...
a harmadik buktató még az idözités is lehet....
nem csak a CAS-TRCD-TRP-TRAS kell állitani hanem a tRRD-tWR-tWTR-tRTP-tRFC -t is....probáld elöször valami ilyesmin....18X190 : 3420mhz , 1.25v LLC
RAM: 8x190:1520mhz , 1.65v , 9-9-9-28 , 6-14-6-6-92 (tRRD-tWR-tWTR-tRTP-tRFC)
Uncore 3040 mhz.. QPI/VTT 1.32v."a többi auto"... nem AUTO-n
henem beállitva alapértékre...
ilyen feszértékeket nem hagyunk auto-n....(#12627) katt777 :: rosszul közelited meg a kérdést, itt egyéni beállitásra van szükség az adott proci és ram alapján.... nem pedig arra hogy neked mennyin megy hogyan és mikor az 1600-s ramod és a D0-s procid...
-
Zájec
veterán
válasz
kulerr #12622 üzenetére
mit szeretnél róluk tudni ? azt hogy bele-mehet e egy core i7 platformba?
valószinü igen... gondolom van egy 1066-s SPD-je 1.5v, azt csókolom...
szerintem egy 1400-1500mhz-t vinni fogja 1.65v-al...olyasmi lehet mint a mezitlábas Kingmax-om ami volt, ha nem jobb....
szerintem nyugodtan megvehetö, üzemelni fog.... ha ez a kérdésed.. -
HSM
félisten
válasz
kulerr #12426 üzenetére
Amúgy az nem lehet, hogy a win7, mivel elvileg hivatalosan is támogatja az I7 smt-jét (optimalizálták rá elvileg), csak egy magnak látja a logikai szálakat? Mert pl. prioritáskezelésnél baj volt belőle, ha egy magon belül 2 dolog futott...
Lehet, ezt így oldották meg, hogy az OS kezeli a logikai szálakat, neked meg 4-et mutat?
Kéne egy többszálú winrar bencs, futtat, megnéz, BIOS belép, SMT/HT kikapcs, Winrar megnéz. Ha jelentős a lassulás, akkor megy a 8 szál, ha aznos az eredmény, akkor Win7 topic...
Amúgy lehet nagy baromságot mondtam, de egy próbát megér.... -
katt777
félisten
válasz
kulerr #12422 üzenetére
Összekeversz valakivel. Én nem szartalak le, nem oktattalak ki, másrészt soha nem jártam 9550 topicban. Az meg nehogy az én hibám legyen, ha szintén nem mostanság befejezve az iskolát is kiszúrja a szemem egy ilyen alapvető helyesírási hiba. Nekem jobban fáj, mint neked, hogy szóvá teszem ezt.
Amúgy az RTM-et illetően sem csak te vagy tévedésben.
De amitől kifeküdtem, az a bp-i tüntetésen látott focidrukker-tacepao volt, amiből nyilvánvalóan következik, mennyit ér, ha ostobákat próbálunk helyreigazítani (te legalább tudod, hogy helyes volt a javítás, így kérlek, ezt ne vedd magadra!). Értsd: szólhattak a művelteknek, hogy a miénket nem j-vel írjuk, így ez volt olvasható a transzparensen:
ERDÉLY A MILYÉNK!!!
Na, hát ez messze viszi a magyarság hírét, az tuti.
+1x bocs, ha bosszant, amikor valaki az alapvető magyar helyesírással nincs tisztában, vagy elvéti, de nem rosszindulatból figyelmeztettelek erre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Assetto Corsa Competizione
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Tőzsde és gazdaság
- Vezetékes FEJhallgatók
- Tesla topik
- Kuponkunyeráló
- Meghúzza a nadrágszíjat a gyártóüzemeiben az Intel
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- További aktív témák...
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor! 27% számlával!
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Lenovo Legion 5 Gaming. Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- BESZÁMÍTÁS! Gamer számítógép Asus B150M i3 6100 16GB DDR4 240GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Sharkoon 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest