- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Yettel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Honor Magic V2 - origami
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
pincehely #33012 üzenetére
Inkább vga, szépen terheli a 4 magot de egiket sem vészesen melóztatja. Inkább a combos vga-hoz kell a proci.
Nekem minden fullban (látótávolság defaulton) 1680x1050-ben 29 FPS alá nem esik be (vga alapon van) de többnyire 50-60 körül van (Vsync miatt nem tudok tényleges max fps-t mondani). Jah és semmi textúra pack nincs fent hozzá, csak a gyári.
Jah és a proc 3,36GHz-en megy HT nélkül.
mod:
Evga precision-al tolom, de FRAPS is jó. Nekem a fenti beállításokkal max 1100MB vram-ot kajál be. Látótávolságot feljebb tolnám akkor menne feljebb is ez az érték.
-
fauv
őstag
válasz
pincehely #32312 üzenetére
de azért érdekességként és én ezt tényleg nem értem.
ugye minél nagyobb a fesz, annál jobban kell melegedni a procinak és egyszerüen nem lehet lehüteni, nos én az elöbb / mert ugye nem tudok nyugodni
/ felraktam 1,462-re a bios feszt és visszaállítottam 4GHz-re 174x23 gyönyörüen felállt a rendszer az Aida stabilitás tesztjén 3 perc után max 62 fokvoltak a magok hőméréskletei az IB tesztnél pedig 71 !
Szal akkor most mi van? elvileg ekkora feszbnél már az Ninja 3-as léghűtő,mmel nem lehetne lehűteni de itt meg mást mutat?
-
fauv
őstag
válasz
pincehely #32310 üzenetére
Na a kövi a gondom :
nekem asrock alaplapom van / a villám vinné el, utálom, mert a fiamnak giga lapja van és azon mindent belehet állítani de ezen nem /, szóval a VTT feszt nem tudom állítani, mert csak +100mV, +200mV, illetve +300mV lehetőséget ad, továbbá a ramoknál nem lehet külön állítani a szorzót csak max annyit enged meg, hogy leírja pl 800-1600MHz, tehát ott sincs külön szorzó, a qpi linken hasonló a helyzet azt se engedi ott is konkrétan csak a MHz-et lehet állítani azaz ott beállítom a ramot pl 1600-ra akkor az Uncorét 3200-ra és a Qpit pedig 6400-ra tehát nincs külön lehetőség szorzókat állítani !!
A feszültséget se lehet pl beírni manuálisan a vcore-nál, max csak annyit enged meg, hogy lépcsönként a + gombbal lehet felvinni és bizony igen csak magas lépcsőküszöbökkel.
-
fauv
őstag
válasz
pincehely #32288 üzenetére
Az A verzió is igaz, mert qvául nem értek hozzá, de nézegetem az interneten és bizony ezek a feszek alatt senkinek nincs 4 Ghz-en a proci de azért mutatok is egyet amit onnan szedtem le
megjegyzem ezt egy videóról fotóztam és egy játék teszt következett utána ezzel a beállítással.
de ha megnézed a cpu-z-t nálam ott csak 1,36 V !! van ezen meg igen csak több
-
subaruwrc
félisten
válasz
pincehely #31984 üzenetére
ja meg hogy a kérdésedre is válaszoljak mindenképpen lehet magasabb fesszel próbálkozni, én mindennapra is bios 1.7v on használom akármelyik ramomat mert valamennyit droppol az összes lap meg nem árt egy kis biztonsági tartalék sem. meg kell nézni egy teszt erejéig mit visznek maxra onnan lehet számolni kb mindennapra mi lehet a betonstabil vége
-
subaruwrc
félisten
válasz
pincehely #31984 üzenetére
már körülbelül 14 ezerszer meg lett fejtve és a témához tartozó ph topikok valamelyikében is elhangzott hogy nem közvetlen a ram feszültség az ami veszélyes lehet a processzorra. idáig bizonyítottan, összesen, az egész világon nem több mint 4-5 darab cpu döglött meg kifejezetten ramfesztől és azok is gyártásba nem került korai revíziós ES-ek voltak. ramfesz és vtt túl nagy különbsége ölhet meg valamit. ha betartod hogy a kettő között 0.45-0.5v-nál nincs nagyobb különbség akkor addig mehetsz ramfesszel ameddig az IC-k skálázódnak. ez kb 1.75v átlag ramnál, elpida hypernél 2.2v
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
pincehely #31685 üzenetére
Jajaj, az nem jó. Havernál ugyan ez van csak a Hungária krt-on.
Ő sem önszántából tolja ott persze, ezt dobta a gép.
Jah avatarodról ez jutott eszembe megint:
"- Yoda mester, meséld el hogyan lettél Jedi lovag! - Rendben van ifjú Padavan.
Az úgy kezdődött, hogy kib@sztak a bábszínházból..." -
mpierre
veterán
válasz
pincehely #30505 üzenetére
Ezt nem jelenteném ki ilyen egyértelműen... Attól függ milyen chipet pakoltak rá.
Volt 3×1GB kingmaxom, az 1333MHz és 9-9-9-24 (27?) volt a gyárija, ezzel szemben vígan szaladgált 1,54V-n 1600MHz-n 8-8-8-20 1T-n... Ezen elpida chip volt. Ellenben volt 2×2GB másik kingmaxom (főnyeremény kingmax chipes! volt... nem is gyárt chipet tudtommal), no az nem volt ilyen jól sikerült darab, de azt is lehetett húzni. Órajelet bírta, de az időzítést nem.
-
struszi
aktív tag
válasz
pincehely #30354 üzenetére
Jó én örülök neki viszont a véleményem az, hogy az alapfeszes tuning jóval kevésbé ártalmas mint ha emelnéd a feszültséget.
Az tuti, hogy nagyobb az igénybevétel mint a hitelesített órajeleken de korántsem akkora mintha szegény CPU kapna 1,5 voltot és apránként belefolyna az alaplapba. -
Cybertrone
veterán
válasz
pincehely #30005 üzenetére
Kismértékbeli gyorsulást.. Talán plussz rugalmasságot...
Nem is olyan szar akkor a kingmax hercules kittem 1700mhz-et tud linx stabilan 7-7-7-21-ben 1T-vel
Volkovy:
nem nagyon kell nyúlni máshoz csak az időzítésekben a 4 tényezőt, ls az 1-vagy 2T-t kell belőni faszán! Én személy szerint nemszeretem az ilyen 7-8-9-30-as összevissza időzítéseket... nekem megmaradt a 6-6-6-18, 7-7-7-21, 8-8-8-24 stb stb stb! Persze vannak gyárilag is 7-8-8-24-es ramok is pl, az is csak azért cl7 mert az első számjegy 7-es amugy köze nincs hozzá!
Azt tegyük hozzá hogy egy 1600-as cl8-as kittet nem járatnék 1700+mhz-en cl7-be például... félnék hogy kinyiffan... a kingmaxok 2.2ghz-sek cl10-ben azért szűkítem én a világba vissza az időzítéseket
Hogy mi van ha fekete a képernyő? Gondolom valamit nem jól lőttél be... én ha elkúrom a ram beállítást restart után végtelen ciklusba kerül a cucc, és indul, megáll, indul, megáll... -
MPowerPH
félisten
válasz
pincehely #29790 üzenetére
Az viszont már nem járja, annyi még csak nem is kellene neki.
Nálam a Bloodrage -en jött elő ilyen, pontosan 4300Mhz-n(jav.). Ott HT -val egyszerűen nem akart stabil lenni. PLL-t 1.85v-re lőttem be neki, és az IOH-nak 1.18v-t adtam, mellette kapott +1 lépcső QPI-t. Úgy már stabil volt.
-
MPowerPH
félisten
válasz
pincehely #29783 üzenetére
Elvileg a HT bekapcsolásával csak a proci igénybevétele nő. Nekem mindig elég volt csak ott emelni a feszt.
Szóval próbáld csak meg, mert teljesen normális az, hogy 8 szálon több VCore kell neki.
Laraxior: Gyááá... Az szép. Nekem rendben van, nem okozott problémát. SP1-el SB-re megjött az AVX támogatás, más változást ilyen téren nem tapasztaltam.
-
OldJohnny66
tag
válasz
pincehely #29011 üzenetére
Viszont, csak [ebben] az esetben fér el!
Ha mind a hat slot-ot akarod használni, akkor a kék aljzat és a proci mértani középpontja között kell, hogy meglegyen a 6,5cm, ha csak hármat, akkor elég, ha a fehér foglalatig van meg a 6,5cm.
Nagy valószínűséggel, Nálad csak három modul fog elférni. (sőt biztos vagyok benne, mert az UD5-nél közelebb vannak a foglalatok a proci-hoz)
Ezen kívül még számolj azzal is, hogy a gépház elég széles-e, mert a Noctua alapból brutál nagy, és még a ventit is kijjebb kell húznod kb 20-25mm-el! (bár ez csak egy mozdulat)
A másik hatalmas előnye még a Noctua-nak, hogyha a középső ventit (14cm-es) betolod a két borda között a proci irányába, olyan légmennyiséget nyom a VRM-re, hogyel sem hiszed!
-
mpierre
veterán
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 5700X3D /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 8700G /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Vidd haza a jövő RAM-ját már ma!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650 R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 8GB MSI MPG Gungnir 100 Enermax 750W
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- Csere-Beszámítás! Asus Prime RTX 5060Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged