- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Redmi Note 13 4G
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
jokeph
nagyúr
-
envagyok
veterán
válasz
DigitXT #48057 üzenetére
Igazából játék szempontjából akkor kevés az X58, ha valaki 60 helyett 144, vagy neadjisten 200+ fps-el szeretne játszani.
Oda már kevés ez a rendszer.
Ott még a 3xxx ryzenek is elhasalnak a legutolsó intelek mellett.
Gyorsan mértem párat az új i7-990x-el, a napi használatú E5-1650V2-vel, és nemrég volt egy i7-6800k-m, azt is megnéztem akkor, mikor nálam volt.
Annyit kell tudni, hogy az i7-990, és a 6800k ment alapórajelen, a rendszerem 4.4-re van húzva, szóval annak az eredményét vissza kell osztani.
i7-990x:
E5-1650V2:
I7-6800k:
Azért egyforma 3.6GHz alapórajelen szép 50%-al elhúz a 6800k, és az se mai gyerek már, már több mint 4 éves.
Meg hát hmm: -
DigitXT
félisten
válasz
DigitXT #46561 üzenetére
Ha már jó is történhet, nos végigpróbálgattam: egyik GT modul
nem látszik a BIOS-ban, így a Win se látja, viszont CPU-Z igen...
Akárhová pakoltam, az nem volt jó. Bár fura, hogy a CPU-Z látta.
Mindegy, elraktam, mint hibás... 1 db GT-vel 10GB-ra bővítettem.Kellett, mert a SS4 nagyon reklamált, hogy kevés a 6 GB, 8 kéne.Szerk: mondjuk 8 lett volna 2x4 felállásban is, de az nem triple...
Ez viszont ilyen felemás, 6GB triple channel, 4GB single channel.
(A hibás modul meg felej-channel.)
-
razor03
aktív tag
válasz
DigitXT #46561 üzenetére
DigitXT: csak egy észrevétel, de nem ez a probléma nálad is?
-
jokeph
nagyúr
válasz
DigitXT #46538 üzenetére
No, ebben a lapban a ramokat se lehet tuningolni, de nem is éreztem hiányát...
a REG ECC ramon kívül lepróbáltam még G.Skill Rip Jaws X 2133 CL11-es ramokkal (1600 CL9-en megy benne max), illetve Crucial 1600 CL11 Low-voltage ramokkal is, mindegyikkel tökéletesen futott.
-
jokeph
nagyúr
válasz
DigitXT #46536 üzenetére
Üdv !
Eme kritériumoknak megfelel egy E5-1650v2-es XEON-al szerelt gép, alapon hozza durván a húzott procid teljesítményét, kisebb fogyasztással és hőtermeléssel, meg bőven fejlettebb utasításkészlettel.
Ilyet használok, HT OFF-al szigorúan, kínai lapban, REG ECC ramokkal, M2 NVMe SSD-vel.
Állogatni szinte semmit sem lehet, fapados BIOS, 7 fázisos VRM, de megfelel.
Annyi a mozgástér, hogy az E5-1650v2 XEON (Ivy Bridge EP) unlocked, 400 MHZ-et sikerült ráplusszolni (3,5@3,9 GHZ all-core), a szorzókat magonként engedi a lap állítani, én egy BeQiet! Dark Rock PRO 2 hűtővel használom.
És ugye, maradhatnak akár a ramjaid, ez is DDR3-at használ - s2011v1.
-
jokeph
nagyúr
válasz
DigitXT #45921 üzenetére
A cefrés hűtőt most az E5-1620 v2 XEON kapta meg, az X5677 3,47@4,6 GHZ meg kapott örökösre egy BeQuiet! Dark Rock Pro 3-at.
Nagyon csendben, nagyon jól hűt, és megmozgatja a VRM körül is a levegőt (víznél ezt is külön meg kellett oldanom).
-
válasz
DigitXT #45775 üzenetére
Lehet, hogy botorságot írok, de nekem is volt gubancom decemberben, csak nekem a kép tűnt el a monitorról. Aztán számtalan újraindítás, szét és összeszerelés után visszajött és még pont elcsíptem, hogy a Win frissítéseket telepített.
Nem lepődnék meg, ha a BIOS-t akarta volna frissíteni és az kavart be. -
Remus389
veterán
válasz
DigitXT #45775 üzenetére
Ilyen nekem is volt: [link]
Én megpucoltam a RAM slotokat, és utána működött. Egy kis törődést igényel az öreg gép néha.
HSM: Fun fact3: Hihetetlen, hogy ilyen régi rendszer, és még mindig mindent visz jól beállítva.
Itt van egy jó videó, [link], látszik hogy azért van fejlődés és a 2080Ti-t már erősen visszafogja az öreg.
De viszont a 60FPS minimum szinte minden játékban bőven megvan (A Rainbox Six Siege fekteti meg az öreg procit, de ki tudja, lehet csak egyszer megröccent, ennyi belefér?), ha pl 4K@60Hz monitorja lett volna a tesztelőnek, és V-Snyc-elt volna, akkor nincs ekkora különbség, bár egy 400 ezres videókártyát azért, butaság egy ilyen régi gépbe rakni.
Nekem 1080@60Hz monitorom van, tehát a processzor miatt jelenleg nagyon kevés olyan játék van aminél beesik 60 FPS alá, tehát ha rakok egy jófajta videókártyát mellé, kielégítő lesz a hatmagos a 24 giga RAM-mal, meg talán az input lag is jobb.
A közvélekedés szerint az GTX 1070, talán még az 1080-ast sem fogja vissza jelentősen egy tunningolt hatmagos Xeon, tehát nekünk Polaris van, mi még léphetünk egy szintet az öreg géppel. Én inkább majd az AMD Navit fogom választani mint egy használt Pascalt, biztos jó áron lesz, 7nm a legújabb technológia, lesz rá garancia is, 3 év, nyugodtan alszom.
Még egy 2-3 évet biztosan elleszek ezzel, szerintem még utána is jó lesz az x58, csak esetleg válogatni kell az újabb játékok közül, egyik másik biztosan processzorzabáló lesz, vagy már AVX-et használ és azért nem fog jól futni nálunk.
Valószínűleg akkor fogjuk lecserélni csak, ha jön egy szuper játék, amit nagyon akarunk játszani, mondjuk Starcraft 3, Crysis 4, újabb Battlefield, ami már megfekteti így vagy úgy az öreg Xeont. De szerintem még egy jó 3 évig nem lesz ilyen, bár már most is van a videóban a Rainbow Six Siege, de anélkül tudok élni.
-
laragirl83
őstag
válasz
DigitXT #45775 üzenetére
Vmi hasonlóban jártam én is egy 2 hete kb.
15GB van gépben 3*4 meg 3*1. Ment szépen. 1600, cl9.
Volt egy áramszünetem, legalábbis ehhez tudom csak kötni, és feltűnt véletlenül winben csak 10GBot lát.
Hmm mondom resti, nézzük POST mit ad. Ugyanaz. Hűha.
Gép le, 1 modul ki, a legszélső 4gb os. Power ON. Ventik felpörrennek, fények stb, kattanás, leáll. Ugyanezt még1x megpróbálta rendszer, katt, full off. Ejjjj. Fogtam. Kiszedtem összes modult, és egyesével elkezdtem berakosgatni őket. Minden modulnál egy teszt bekapcs. Így szépen felállt, és újra üzemel 15gb
(utána én is ráeresztettem aida64 blend tesztjét 2 órára, nem talált gondot) -
DigitXT
félisten
-
Cingi1979
tag
válasz
DigitXT #43824 üzenetére
Szia! Én nem csináltam vele semmit. Bios frissítés után Default. Ennyi amit én csináltam vele. Na megnézem a biost de mondjuk ehhez hülye vagyok. Soha nem volt még ilyen lapom.
Laraxior - Nem tudom mert nem nyúltam a biosban semmihez. Ott van a gond, hogy nem is tudom mit kellene nézni vagy beállítani!
A Windows kiegyensúlyozott beállítást használom mint mindig.
-
HSM
félisten
-
Laraxior
titán
válasz
DigitXT #43764 üzenetére
Ha az X5650 megy, akkor a W széria is, tekintve, hogy az butább CPU, kevesebb ramot is kezel a QPi-ből is csak egy van... gyakorlatilag jobban hasonlít egy sima asztali i7-hez.
Vedd meg nyugodtan. Mennyi a posta 500HUF? Kifizetem én azt neked, ha nem megy benne, és vissza kell küldeni. -
Laraxior
titán
-
Laraxior
titán
válasz
DigitXT #43756 üzenetére
X5650 is megy 4.2-n, azt megkapod 10k körül, de oda BCLK-t kell emelni, ergo jobban melegszik a lap, nagyobb megterhelésnek van kitéve, de a 200-at általában mindegyik tudja.
W3680, simán meghagyod a 133 BCLK-t, majd a szorzót feltolod. Ramot így osztogathatod ahogy akarod, mondjuk az 1600MHz a legjobb, X58 nemigazán a ramtuningról híres, főleg nem sok és nagy modulokkal. Jah és ez olyan 25k körül mozog.Azt a 920-at illene feltenni a kulcscsomódra, nem ér semmit, viszont egy 6hengeres CPU-val elég jól ellennél.
Én a 950-et is betettem a vitrinbe inkább, minthogy eladjam fillérért. 8k talán?! Szép, dobozos példány, mutatós darab -
HSM
félisten
válasz
DigitXT #43111 üzenetére
Meghálálják nagyon a jó hűtést. Plusz én azt figyeltem meg, a hosszútávú stabilitáshoz azért jóval több feszt kérnek, mint ami mondjuk egy 1-2 órás prime-hoz kell. Pl. Nálam 4300Mhz tesztre full stabil 1,32V-on, de a mindennapokban 4000-hez is 1,25V felett kér, hogy tényleg megbízhatóan működjön minden.
-
qdak
addikt
válasz
DigitXT #42888 üzenetére
ez a 2 kombinaciot hasznaltam a tobbi csak proba volt:
Channel A = 16GB / Channel B = 4 GB = 20GB (Regebben igy volt, csak hutes vegett forditottam)
Channel A = 4GB / Channel B = 16 GB = 20GB (Most Igy Megy)a 2*4 piros g skill 1060 MHz en se nyikkant meg 1.6V on se, holott teljesen ugyanazok az idozitesei, mint a 2*8 Kingstone nak, s szinten 1.5 V ot irtak hozza, ugyan ugy Unbuffered DIMM, jellemzoknel is egyforma adatok, de semmmi
ugyhogy ment vissza a masik gepbe (alairasomba aktualis gepek)neharagudj ma gondolom az agyarda megyek
sztem hagyom igy, most (koppkopp) stabil:
CPU CPU órajel Alaplap Lapkakészlet Memória CL-RCD-RP-RAS Olvasási sebesség
6x Xeon X5675 HT 4166 MHz Asus P6T SE X58 Dual DDR3-1333 9-9-9-25 CR2 10753 MB/mpkoszonom mindenkinek a segitseget
-
qdak
addikt
válasz
DigitXT #42886 üzenetére
igen magaban a 2*4 Piros G Skill nem indul, csak aida latja ha a tobbi melle rakom.
viszont mind corsair, mind a kingston megy magaba meg egyutt is.Ha jól értem nálad most úgy néz ki a dolog, hogy:
Channel A = 16GB / Channel B = 8 GB = 16GB (Piros G Skill)
Channel A = 8GB / Channel B = 16 GB = 16GB (Piros G Skill)
Channel A1 =8GB A2 = 4GB / B1 =8GB B2 = 4GB = -Nem Indul-
Channel A1 =4GB A2 = 8GB / B1 =4GB B2 = 8GB = -Nem Indul-
Channel A1 =8GB A2 = 2GB / B1 =8GB B2 = 2GB = -Nem Indul-
Channel A1 =2GB A2 = 8GB / B1 =2GB B2 = 8GB = -Nem Indul-
Channel A = 16GB / Channel B = 4 GB = 20GB (Regebben igy volt, csak hutes vegett forditottam)
Channel A = 4GB / Channel B = 16 GB = 20GB (Most Igy Megy)Ez azért nem a legjobb, mert még a dual channel se tud a teljes kapacitáson
működni, csak a kisebben, pedig elméletileg kihozható a triple channel is így:
A1=4GB A2=4GB / B1=8GB C1=8GB
ez mukodhet a 2*2GB al is:
A1=2GB A2=2GB / B1=8GB C1=8GB ?
en azt hittem hogy csak azonos meretuek tudnak DC/TChannel en mukodni.igen mert probalkoztam minden hiba lehetoseget kiszurni, ezert szortam ki a 2*2GB ot ideiglenesen, majd probaltam csak 2*8 ba, majd a masik gepbol kiprobaltam 2*4 et, ami ugye meg sem mukkan.
nem tudom itt irtam e de a 2*2GB Corsair az 1.8V @ 1600MHz
mig az alap 2*8GB Kingstone 1.5V @ 1600MHz
a 2*4GB G Skill 1.5V @ 1600MHz
ezert gondoltam, hogy gebasz lehet a Volt kulonbozet vegett, a masik parral viszont teljesen azonos a Volt, es az idozitesek is, csak epp nem megy. -
HSM
félisten
válasz
DigitXT #42013 üzenetére
Ismerem ezt a hibát, de ha úgy gondolod, hogy én eltúloztam, akkor azt hiszem, egyszerűen csak máshogy gondoltad, mint ahogy én értettem.
Ami azt illeti, teljesen igazad volt a cserével, az Extreme procik tiszta lehúzások, ahogy árazva vannak. Nekem is ez lett a sorsa a 970-esemnek, 50 rugóért eladtam, és vettem helyette egy X5660-as Xeont, 34 pénzért.
Persze, azt akkor még csak remélhettem, hogy jobban fog menni tuningban, a 970-emmel nem voltam éppen elégedett ilyen téren. És úgy lett. Teljesen egyetértek veled, ha a fórumtárs fejleszteni szeretne proci téren olcsón, akkor lapcsere, tuning, és 20 rugó körül apróról egy X5650.
De a 960 mellé egyébként felesleges is lenne belekezdeni, csak pénzszórás szvsz. Legalábbis én azt látom, hogy az R9 290X-em nagyon szépen elficánkol a 4Ghz-es hatmagos mellett játékokban, és az azért egy jóval erősebb VGA, mint a GTX 960-as.
A gondolatkísérleted egyébként teljesen helytálló.
-
HSM
félisten
válasz
DigitXT #42010 üzenetére
Mint írtam, 4-5db 920-ast is végigteszteltem, mind hasonlóan melegedett/fogyasztott. Persze, tuningban nem ugyanott lett végük.
(#42011) DigitXT: Elég vicces, hogy ennyire hülyének nézed a másikat.
Ráadásul elmentünk nagyon rossz irányba... Nekem csak az volt fura, hogy a tuningolatlan 990X-nél hátrányként írtad le, hogyha meghúzod, akkor fogyaszt, míg a 4,2Ghz-es 920-asnál ez nem zavar. Aztán belöksz egy képet, amin ha jól látom, 1,45V-on, 4400-on a hatmagos már megeszi a 200W-ot.
Hát, lol, mit vártál ilyen horror feszen? Nem akarlak zargatni, de a 920-asomon ehhez elég volt 4300Mhz és durván 1,35V.
És leírom mégegyszer, SEMMI bajom nem volt azzal, hogy nem húztad!
Durva, hogy még mindig nem vágod... Azt nem értettem, miért ezt hozod fel a 990X-ed hátrányaként, hogy húzva fogyasztott, amikor minden proci jól meghúzva csak úgy nyeli az áramot!
És az volt nekem fölöttébb fura, hogy míg a 990X-nél ezt külön kiemelted, a 920-nál elő sem került, miközben a lényegesen energiatakarékosabban használható proci éppen a 990X.... Remélem, így harmadszorra már megérted, mibe "kötöttem bele".
A dT nem egészen értem, hogy jön ide, nyilván mivel a Gulftown a kisebb processzor, így a hője is kisebb területen adódik le, tehát nagyobb lesz a dT, akármekkora hűtő alatt, azonos fogyasztáson.Amúgy röhej, hogy neked egy 4Ghz-hez szivattyút kellett volna tuningolni, amikor röhögve meghűti úgy egy olcsó lég is, halkan... 3 óra Prime alatt is max 76 fok a legmelegebb magom... És igazából még ennyi feszt sem kér... [link] Közben 1500rpm-en "üvölt" a Matterhornom hűtője. Normál használatban meg 500-1000rpm, és 50-60 fok nagyságrendű procihőfok a jellemző... Ezt a kényelmi faktort meg sem közelítette anno a 4Ghz-es 920-asom, lényegesen több áramot fűtött el.
-
HSM
félisten
válasz
DigitXT #42007 üzenetére
Gondolom, elkerülte a figyelmedet, hogy mindkét proci 130W TDP osztályú, és a különböző VID éppen erre való, hogy a proci adottságainak megfelelően beleférjen az adott fogyasztás keretbe.
Tehát, sem a 990X-esed, se a 970-esem nem lehetett több gyárilag 130W-nál.Teljesen érthető a gondolatmenet, hogy miért nem húztad. De én nem is erről beszéltem, szövegértés:
Trollkodás a részedről megy, én érvelni próbáltam.
Na jó, csak egy nagyon egyszerű gondolatkísérlet! Van a 920-as, ami egy abszolút legalja válogatású csip, 2,66Ghz-re garantálják csak 130W-ból (de a fajtája "csúcsa", a 975X is csak 3,33Ghz/130W), szval gondolod, hogy ez a proci, szénné húzva, 4,2Ghz-en nem fogyaszt, miközben a szintén 130W TDP-s, gyári beállításain hajtott 3,43Ghz-es 990X ha meghúzod már igen? Mindezt úgy, hogy a 990X-ben 6 mag is belefért a 130W-ba, miközben a napi használatban leginkább mindkettőn csak 1-5 mag van használva, pl. játékra?
Szóval nekem határozottan az a véleményem, hogy a kifejezetten rossz fogyasztást éppen a mostani rendszered esetén lehetne felhozni (egy 4,2Ghz-es 920-as úgy bekéri a 200W-ot, mint a huzat jobban megterhelve) nem pedig szegény 990X esetén, ami szvsz hasonló órajelre húzva még mindig takarékosabb, hát még részterhelésen.
Ja, és mielőtt megkérdezed, 920-asom volt vagy 4-5db, 4,2Ghz-en is szépen szaladt: [link].
-
HSM
félisten
válasz
DigitXT #42005 üzenetére
Pedig a legtöbb DX11-es játékban éppenhogy az API volt a gond, sok effektnél/szereplőnél vagy nagyon komplex jelenteknél egyszerűen elfogyott a proci alóla, nem tudott elég rajzolási parancsot kiadni, és onnantól kezdve a játékot megírhattad akárhány szálra, bukta volt.
A DX9 más volt. Nyilván DX9-es grafikai színvonalon ma is meg lehetne etetni a procit NPC-kkel, de tipikusan ennél már jóval nagyobb elvárások vannak a grafikai minőségre, szval ez mégsem igazi opció.
Hát nézd, 990X-em éppen nem volt, de volt egy 970-esem, ami ugyanaz szorzózárral, és 26 helyett 24-es szorzóval (+turbó). Nudli lényeges difi. Szóval pontosan tudom, mennyit kér enni egy ilyen i7-es. De egyébként most van egy X5660-as Xeonom, ez is éppen ugyanaz a proci, csak kb. más matricával, erről is pontosan tudom, mennyit kér enni a különböző órajelekre beállítva. A fogyasztásmérő itt figyel az asztal alatt konstans a gépre kötve.
A LOL nem a proci nem széthúzására vonatkozott, hanem hogy azt írtad, sokat kért enni.Nekem ugyanis éppen az a tapasztalatom, hogy a 920-asom hasonló órajelen jóval torkosabb volt a mindennapi használat során (szval hasonló terhlésen), mint ezek a 32nm-es hatmagos csodák.
-
HSM
félisten
válasz
DigitXT #41995 üzenetére
Nálam a GTA4 volt ilyen CPU-zabáló. Ott előszörre is húzott Q6600-al próbáltam, és ahhoz képest is szép ugrás volt a húzott i7 920.
Gyönyörűen elszórakozatott 3 processzormagot a játék.(#41997) DigitXT: A DX9 mégrosszabb volt, ott tudtommal semennyi többszálúsítást nem tudott az API. Még a DX11 is csak egy kevéssé hatékony formában tudja.
(#41999) DigitXT: Supermicro lappal szvsz nem igazán lesz tuning....
(#42001) DigitXT: "És nagyon tuningolni nem volt kedvem, mert azért ha azt megküldöd... fogyaszt is."
Lol... Semmivel nem kér enni többet húzva, mint a 920-asok.Jobban meghúzva mindkettő zabál, mint a disznó. Sőt, mindennapi használatban megkockázatom, hogy a mostani 6-magos Xeonom 4Ghz-en közel nem eszik annyit, mint a régi 920-asom.... De műterhelésen is csak kb. egál lehet az állás.
-
AXisBOLD
addikt
válasz
DigitXT #42001 üzenetére
Abszolút elfogadom a tuning melletti éveidet, meghát ez a lelke sok mindennek és jó vele molyolni, legalábbis én szerettem, de pár rossz tapasztalat után abbahagytam.
Yes, az amit linkeltél (rev2.0).
Mi az a BCLK?
még a végén kiderül itt, hogy valamennyi tuning van a lapban....
-
AXisBOLD
addikt
válasz
DigitXT #41995 üzenetére
huhh, kimerítő válasz, de azonosulni tudok ezzel a filozófiával!
azért agyaltam egy erősebb procin (egyébként a mostani konfig 2 hónapos és egy Athlon64 X2 5000+ & 4830 párosról váltottam...szóval ég és föld a külömbség így is), mert pl. Tomb Raider very high-on már dadog, de egyelőre nem próbáltam más új játékot.
viszont csak 1440x900-on játszom (ha játszom) és itt a med-high beállítások se rosszak, legalábbis az én szememnek.btw: előbb a lap+proci volt meg, mikor VGA-t kerestem kaptam rendesen hideget-meleget mindenhol, hogy játékra nem volt jó döntés, de ez igaz is, meg hogy a lap szerver, no tuning, de stabil, megbízható és jó árban volt és ebbe jött a 960. Később a 2x4 +2x4 GB ram, mondjuk ezzel lehet túllőttem acélon, de elfogyni nem fog
(#41996) HSM: akkor mégis csak jól emlékeztem
legyen így és lesz értelme win10-re váltani
-
mpierre
veterán
válasz
DigitXT #41986 üzenetére
Ahogy a művelt angol mondaná: Problem solved...
@Audifan: Ennél még a TRUE 120 is jobban hűt egy enermax high pressure ventivel. 3,6GHz-n 1,2V alatt ez kissé soknak tűnik.Lehet nem fekszik fel rendesen az kompakt víz.
Szerk: Ja egy darab 120-s radija van, az is slim. Akkor az bizony ennyit tud.
-
mpierre
veterán
válasz
DigitXT #41976 üzenetére
Igen, simán lehet, hogy azért 24GB, mert akkoriban csak 4GB-s volt a max ddr3 ram modul méret. Valakinek be kéne cuppantani 6×8GB-t a gépbe és kiderülne.
Azért írtam 8Gb-t, mert eddig 3×2GB van a gépében. Talán jó, ha a +1 modul is 2GB-s. Persze, lehet nem oszt vagy szoroz és becsap oda 4, vagy 8Gb-s modult és ugyanúgy menni fog. De az próba cseresznye. A +2GB tuti menni fog, ha van aszimmetrikus tri ch a P6T-n.
-
-
Dareius
tag
válasz
DigitXT #41494 üzenetére
Ezzel tisztában vagyok. lehet félreérthetően fogalmaztam arra akartam utalni, Pl.:, hogy 2014-es Dragon Age I. kihasználja úgy ahogy. De pl HT számít pl egy I3 nál akadozik rajta a dragon Age HT of fal, vele meg siklik +50 fps,.
Azért én a dx 12-re leszek kíváncsi, hogy érni fog e valamit a több fizikai mag(meg a HT), mert amit eddig lehet belőle az kb nesze semmi fogd meg jól, reprezentatív eredmény nincs számomra.
-
mpierre
veterán
válasz
DigitXT #41097 üzenetére
Eeeeee.
10 magocska + HT alatt nem adnám.
A 20, az olyan kerek szám. Egy jó kis giga soc force-ban. Ehhhhhhhhh.
Megyek lottózni.
-
muxi-muxi
senior tag
válasz
DigitXT #41097 üzenetére
Jézusom, mit ártott szegény 920-as, hogy ennyire kellett húzni, hisz 2,66 GHz az alapfrekije???
(Bár anno nekem is volt olyan procim - celeron e2180 - ami 1,8 Ghz helyett 3 GHz-n ment léggel.) Egy játékos PC mindig rohadt sokba kerül, tudom, h nem magyar fizetésekhez van szabva egy s2011v3 rendszer ára (akinek meg ennyi a fizetése, az tuti, h nem ér rá játszanii, és benőtt a feje lágya.)
A 980Ti nekem is tetszik, majd talán év végén.Tényleg, a 920-asod értékeit megadhatnád a topicban, ha nem fárasztó. Ilyenekre gondolok, hogy magfeszültség, PCI-E feszültség, meg a többi tudományos kütyü, mert én elvesztem a P6T-m biosában, annyi az állítgatni való. Talán hasznosítható értékeket lelek benne a 960-asra is...
-
ZetorGumi
addikt
válasz
DigitXT #40416 üzenetére
Az ott egy Aquaero 5 Pro?
Az.Ráadásul a szivattyúm is Aquacomputer verzió.
Amúgy én is használok BD/DVD olvasót.
Én CD írásra használom, meg nagyritkán DVD-ket írok vele, ha muszáj.
Igen, CD, ráadásul audio.Mondjuk a BD mindig szívás, mert nem vettem meg egyik hülye lejátszót sem.
Én a filmezést NAS + SmartTV kombóval oldom meg. -
HSM
félisten
válasz
DigitXT #40404 üzenetére
Nem kicsit.
Így 17s-eknként megáll picit. Úgy meg egybe fűt. A legjobb odaadni anyni ramot neki, amennyi csak van. Linx-ben pl. a 4690K-m még pillanatnyi fogyasztásban is több, ha minden ramot megkap, mint mondjuk 4GB-on... (118 vs 125W, valahogy így) A Linx ugyanaz a Linpack amúgy, mint az IBT, csak más GUI-val kb.
-
HSM
félisten
válasz
DigitXT #40397 üzenetére
Ez a userek hülyesége. Az Intel világosan leírja a proci dokumentációjában, hogy a hőmérő szenzor adatai csak a Tjmax (max üzemi hőmérséklet) pontjában pontos, és elfogadhatóan mér még annak 20 fokos környezetében. Tehát ~80 fok alatt mutathat bármit (100 körüli Tjmaxot feltételezve), nem lesz pontos, nincs arra kalibrálva, az csak viszonyítani jó, mikor melegebb, hidegebb az adott proci. A legvicesebbek amúgy ebből a szempontból az Atomok voltak, azok annyira pontatlanok voltak már üresjáratban, hogy ilyen -17 fokokat (tehát mínusz 17) is tudodd szobahőmérsékleten mutatni.
-
-
-
-
Laraxior
titán
válasz
DigitXT #39644 üzenetére
Nem, mert a kondik, meg a tekercsek nem kapnak levegőt, márpedig ezek is melegednek, sőt, ajánlott is a hűtésük, főleg nagyobb igénybevételnél.
Anno a P35-ös lapokat is külön ventivel kellett fújatni, legalábbis a processzor körüli alkatrészeket, mert a hatalmas terhelés hatására (Q6600, zabálta az áramot) és a melegedés miatt könnyen instabillá válhatott.
Ezért nincsen nekem az alaplapon víz, mert mindenképpen kell neki a levegő. -
mpierre
veterán
válasz
DigitXT #39629 üzenetére
XMP-t felejtsd el. Néha olyan qpi feszeket lött be egy-két ram, ami enyhén szólva is hajmeresztő volt.
"Auto"-n hagyva a cuccot, de 1600-s ramot tolva neki, már tuningot jelent. Így fix, hogy a qpi feszt babrálni kell. Pedig a gulf még lazább, mert ott csak 1,5× szorzó kell minimum.
Ha spd-ből hagyom kiolvasni a ramjaim adatait, akkor nálam is cl9 ad neki, de 1,65(1,66)V mellett viszi a 6-7-6-18 1T-t is. Szóval a kézi beállítás mindig is jobb eredményt hozott.
-
bim
veterán
válasz
DigitXT #39625 üzenetére
Igazából felrémlik ilyenkor az első X58-as rendszerem ami egy UD5-i920-3x2G OZC platinum 1600/c7-volt. A rammal volt az a gond hogy csak akkor volt hajlandó vinni a gyári c7-et hiba nélkül ha minden részidőzítés be volt állítva, és nem is akárhogy hanem a gyár által megadott értékekre amik pár helyen (ha jól emlékszem) szorosabbak voltak a lapon auto-n beállítottaknál.
Volt valakinek még ilyen memója és ő mailezte le a gyárral én csak alkalmaztam a beállításokat.
Nem azt mondom hogy neked ilyen gondod van csak azt hogy vannak érdekes jelenségek X58-nál. Van hogy eltűnik pár giga ram, stb... -
DigitXT
félisten
válasz
DigitXT #39617 üzenetére
4.6-on (HT OFF) már elszámolja magát ugyanezen a feszen. De nem fagy(ott):
Everest benchelni lehetett vele, de hosszú zöld csíkokat csinálni HT nélkül?
Hőfok amúgy még "csak" 70-be nézett be, ahhoz képest kollégánál 80+ is volt.Stílusosan benyomom Skrillex: Make It Bun Dem, aztán mehet a BURN TEST.
Szerk: na jó, FPU VP8 tesztben sikerülhet, az ugyanis utálja a HT-t (vagy mi):
-
Laraxior
titán
válasz
DigitXT #39613 üzenetére
Elmondanám, hogy a LinX nem ér semmit, főleg a számolási teljesítményre, mert ez a proci nem támogatja az AVX-et ami nagyon megdobja a GFlops értéket a Sandyknál. IBT-t lefuttatod 12 szálon, lemegy kb 2 perc alatt, ha akarja úgyis eldobja, de a gond általában a kevés processzor feszültség, ha csak a szorzóval játszol. 4.2-4.3GHz felett eléggé megnő a feszigénye. Tehát ha 4.2GHz-ig, 100MHz-enként mondjuk kért pluszba 0.02-t, akkor itt már kellhet neki a 0.05V is.
Úgy tudom, hogy vized van a gépben, akkor nyugodtan lőheted neki a feszt, használhatod az LLC-t is, nem kell tőle félni. Amíg hűtve van, nem lesz gondja.
Az enyém is közel 100k volt, mégis 1.392V-on használom (x32) 4416MHzen. Energytakarékban meg: 1656MHz 1,136V-on. Elugrálgat magának, ha kell a kraft felkapcsol, böngészés, meg netezés közben elmatyizik alacsony órajelen. BIOSban 1.39V van állítva maximum Loadline-al.
Nem tudom mióta van meg, saccra olyan fél éve lehet, de egyszer sem láttam még instabilitást, újraindulást, vagy hasonlót ami a processzor degradálódására utalt volna. De nem is volt még 60°C felett egyik mag sem.Amúgy nem érdekelnek a benchmarkok, úgyis ugyanazt dobja a tiéd is mint az enyém, majdhogynem ugyanaz a két processzor, csak más néven
-
mpierre
veterán
válasz
DigitXT #39609 üzenetére
Szorzó emelés mellett is működik a energiagazdálkodási ficsőr. A feszre pedig gigáék kitalálták a dvid-et. Ez az alapfeszhez ad hozzá x mV-t, hogy tuning esetén meglegyen a szükséges kraft, de idle ne zabáljon annyit. Azt nem tudom, hogy az asus-nál van-e valami hasonló, de gyanítom igen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Tesla topik
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Intel Core i5-13500 OEM
- i5-8400 Processor, 6 mag, Max Turbo 4.00 GHz, ajándék hűtővel-elkelt TheCrafter22, értékelésre vár
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X3D Processzor! 16Mag-32Szál!
- AMD Ryzen 7 7700 - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Már csak 12 db 5G ROUTER! - Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 5700X3D Processzor!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest