Hirdetés
- CES 2026: Meglepően sok haszna van egy okostalpbetétnek
- Bemutatkozott a Realme 16 Pro széria
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Android szakmai topik
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Milyen okostelefont vegyek?
- CES 2026: Diktálni lehet rá, tölteni soha nem kell
Új hozzászólás Aktív témák
-
fauv
őstag
esetleg ezt nézd át :
-
mpierre
veterán
-
mpierre
veterán
Az is egy 5660-as lesz, ha jól tudom...
BMW001: A javított LinX valahogy durvábban terhel. Eddig két számítás között elengedte a procit egy kis időre, de az új az megfogja és nem ereszti. Gyakorlatilag a teljes teszt alatt 100%-on fut a proci. Szerintem ez így nagyon gyilkos. A kitesztelt beállításokat simán hazavágja.
-
Qru
MODERÁTOR
Monitoroznod kéne, hogy BC2 alatt meddig megy fel. Ha nem megy játék alatt80-85 fölé akkor nem azzal van a gond. Nekem ugyan nem Asus-om van és a BC2-vel sem játszom... Ha furmarkot bírja a vga akkor biztos, hogy szoftveres gond van. Amúgy húzva van a kari? Ha igen vedd vissza alapra.
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
HSM
félisten
A plussz ramoktól nem lenne szabad belassuljon. Nekem X58-ban volt, amikor 6*1GB ram volt a gépben, ráadásul az egyik 3 Elpida, a másik 3 Micron csipes. Tökéletesen mentek együtt olyan 1400Mhz-es órajelig.
Viszont bele lehet nyúlni olyan dolgokba, hogy pl. a két külön kit 3-3 modulja páronként más csipes, és a különböző csipek nem mindig szeretik egymást, pláne tuning alatt. Bár, hogy csatornánként szimmetrikusan vannak, így elvileg kisebb a kockázat, hogy ne működjenek. -
AirBooms
addikt
Részemről sincs harag, csak tegnap már késő lett volna válaszolni.

Hisztisnek sem tartom magam - talán erről ma BMW001 személyesen is meggyőződhetett -, csak nagyon uncsi már, hogy ebben a topikban (s még néhányban) van egy ember, akinek állandóan küzdeni kell az észosztó, bután makacs, általában folyamatosan offoló, mindig ugyanoda visszatárő (AMD szar, AsRock a király - mást ne is vegyél - stb.) felesleges előadásai miatt. Ez húzott fel, s tett egy kicsit érzékenyebbé. pedig azt hiszem, rajtam kívűl vagyunk egy páran, akik már megfogadták néhányszor, hogy nem fugonk vitába keveredni vele - mert nincs értelme. -
mpierre
veterán
Azért 1356-os, speciel nekem tetszik, mint elképzelés és a tdp-k se olyan vészesek. Jó lesz...
és talán a memória is marad, mert 1,5V-n hozza a gyári értékeket.Szerk: Ez a 8× PCIe Gen3 csati hogy viszonyul a PCIe 16× Gen2-höz? Nem értem, így elsőre... Ha jól értem a felállást, akkor 3 kártyás rendszer dobható össze?
-
TomiLi
addikt
A második táblázatban vázoltakra mennyi esély van, hogy lesz is?
Nem csak az első táblazatnak megfelelő lesz az x68?A wikipedia szerint az lga 2011 az szerver gépekhez lesz. (gondolom csillió dollárért)
A high end desktop -hoz nincs írva tokozás, de akkor valószínű az lesz az 1356? (is)Szerk: wiki szerint az lga1356 (feltehetően, mert nincs írva konkrétum), is négy csatornás memória vezérlővel jön...

hu... nagy itt a homály még.
-
MPowerPH
félisten
Most akkor mégis lesz B2?
Tri ch-val, és még annyi különbséggel, hogy a PCI-E különbözni fog. E szerint az LGA2011 dupla QPI link-es lesz.
Most nem azért, de ez a 3. variáció a témában.
Motion_Blur: Socket R-be érdekes dögök fognak születni... Ez sem szerver, legalábbis a fogyiból kiindulva.

-
AirBooms
addikt
Ne hátrálj ki ilyen bután: azt a hsz-t nekem válaszoltad, s ezt írtad: "Szerintem is mindenki ugy dönt ahogy akar... Mindenki ugy szorja a pénzt ahogy tudja...vagy ahogy a lelkiismerete ráviszi(lehet máshol fontosabb)(család, stb... már akinek van)"
Ezek után, kérlek, tedd fel magadnak újra az iménti kérdésed: "Amugy ez nem egy forum, ahol i7 es dolgokról beszélgetünk??"
Ha erre már értelmesen és őszintén tudsz válaszolni (magadnak), akkor talán már azt is megérted, hogy továbbra sem fogok annak örülni, ha a technikai, szakmai jellegű kérdéseimre, felvetéseimre életvezetési válaszokat kapok, s folyamatosan nyomatják "az ezt márkát kell venni", s hasonló dumákat! Mellesleg érdekes, hogy a topikon, s úgy általában az egész PH fórumon az itt lévők 99 száazléka jól kijön egymással. Az a maradék 1 százalék mindig ugyanazon egyedekből álló halmaz.
Azt meg végképp nem tudom értelmezni, miért lenne nagy a szám??? Láttad már a méretét? Vagy ezt hogyan kell érteni?
-
AirBooms
addikt
Lehet, hogy én vagyok képtelen felfogni bizonyos dolgokat, de egyszerűen nem értem például ezt a hozzászólást sem. 40 éves létemre talán mindazt fel tudom fogni, amiről írtál, ráadásul éppen babát is várunk, így nem hiszem, hogy az lenne a jellemző, hogy feleslegesen szórnám a pénzt. Ráadásul, ha most váltanék SB-re, akkor nem csak nőne a gépem teljesítménye, hanem olcsóbb is lenne (erre utaltam azzal, hogy csak a mostani procim árából kijönne a proci+alaplap, s talán még maradna is egy kis lé). Egyszerűen csak azt utálom, hogy szakmai, műszaki tanácsok helyett, szakmai fórumozás helyett ezen a topikon időnként életvezetési tanácsokat is osztogatnak, mégpedig olyan szinten, hogy már a legalapvetőbb számtani képességeimet is kétségbe vonják.
Azt meg már ezerszer leírtam, hogy nem játszom a géppel, nem is ismerem a játékokat...Amúgy meg sokkal inkább el tudom fogadni azt a féle "melléfogást", vagy bebukást, ha egy új platform kipróbálása gondokkal teli, mint ha veszek egy megbízhatónak, prémium kategóriásnak titulált cuccot, ami egy hét után megdöglik, s emiatt hetekig-hónapokig nincs gépem. Az meg legyen az én bajom, hogy úgy általában az élet minden területén a minőségi (s jellemzően nem olcsó) cuccokat keresem/kedvelem. Legyen az számítógép, autó, hifi, bútor, bármi... azt hiszem, ehhez senkinek semmi köze.
Köszönöm.

-
HSM
félisten
Azért én úgy látom az AMD megint kezd jó úton járni... Most kijöttek ezzel az E350-es APU-val, nekem nagyon bejön, az ATOM-os notim amint lesz a boltokban Lenovo X120e, cserélem is. Bízom benne, hogy hasonlóan jól fog sikerülni a Bulldozer-ük, és versenyképesek lesznek újra az Intel-el. Nekem kezd nem bejövős lenni ez az Intel egyeduralom....

A S2011 tuti nem lesz olcsó móka, bonyolult nyák a sok memócsatorna és PCI sín miatt, 6-8-12 magos procik, prémium pozicionálás....

-
Qru
MODERÁTOR
A pirosak az Inteles vezérlő csatijai, a 4 másik meg a Giga külön chip-e által vezérelt. Pirosat használd, az kicsivel gyorsabb elvileg mint a külső vezérlősek.
mod:
jános: Jónak jó bele. Annak is 1,5V az alapfesze, de az 1600-at csak 1,65V-on garantálja a gyártó. Tehát 1,5V-on olyan 1333MHz-ig tudod húzni kb. Több feszt meg nem adható mert megdöglik az SB "érzékeny lelkivilága".

-
dime27
őstag
Nekem munkára kellett az i7 is és ez is arra kell majd és a váltást nem betegségre vagy olyanra alapoznám mint amit te leirtál hanem mert most jövök ki belőle a legjobban ráadásul kisebb fogyival és melegedéssel mint a jelenlegi konfigomnál és nagyobb teljesítménnyel!A tuningrol meg annyit h az eddig tesztelt sandy-k közül 60-70 százalékuk megy 4.3-4.4 ghzet 40 százalékuk 4.5 vagy e felett és 30 százalékuk 4.7ghz felett ami azé nem semmi hozzáteszem egy Trueval ill Noctua NH-D14el 4.4ghz-4.5ghzen még lehűthető léggel is.
D14 tulajoknak nem kell izgulni az 1156os lefogató kompatibilis a p67es lapokkal és a legtöbb giga és asus lappal sincs kompatibilitási probléma Noctua oldala már szép számban sorol fel p67es lapokat is a kompatibilitási listájukon! 
-
MPowerPH
félisten
Innen is látszik, hogy a procik között óriási különbségek vannak melegedés terén is. Volt itt olyan, hogy 4GHz-n léggel nem lehetett meghűteni, pedig bőven 1.2v alatt tudta.
mod: Én meg erősen elgondolkoztam a Sandy -n.
Minimális ráfordítással tudnék cserélni alaplapot és procit. Ramok bírnák a strapát. Csal látnák valami értelmes alaplapot. 2600k most 72k, annyit lazán megér, főleg ha léggel megy 5GHz körül. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
HSM
félisten
Kíváncsi vagyok... A 60 fok az vízzel szokott menni, léggel elég morci lenne maghőfoknak...
Üres hőfokot nézni viszont értelmetlen, mert ott pontatlan a szenzor, nagyon... Gondolj csak a szobahőfokon üresben mínusz fokokat mérő Atom-ra... 
(#26531) katt777: Tudom jól, a valaha volt Z-560-am is anno 75K volt, 4.1-es szett létére, +30k volt hozzá az Audigy 2 ZS, amivel hajtottam. Erre már tudom azt mondani, hogy minőségi volt a hangzása. Ha nem is éri el egy épített, bő 150-300-ezerből összerakott 5.1 Hi-Fi szintjét, de nagyon szépen, tisztán szólt, bár egy icicpici plussz erő középen jól jött volna még.
De ilyen kis egyszerű, kompakt asztali motyótól nem is érdemes csodát várni.
Egy ilyesmivel már maximálisan elégedett lennék hosszútávon is az Auzen X-fi mellé. -
HSM
félisten
Nálam, mind az UD5-ben, mind az EVGA-ban 21*175Mhz lett a befutó, 1400@CL7 ramokkal, 2800-as uncore-al, ehhez 1,26xxxV Vcore, 1,6V DRAM, és 1,25V QPI/VTT fesz kellett. A 3800Mhz is jó lett volna, ugyanezekkel a szorzókkal, csak oda már a QPI/VTT-nek több kellett, mint szerettem volna, és a VTT-tápkör melegedése is jobban beindult. 4Ghz-en már túl meleg volt minden, és nagyon ki voltak centizve a feszek is, a fogyi is aránytalanul megnőtt a 3800-hoz képest, úgy nem is használtam, csak tesztekre.
Az energiatakarékos funkciót nem igazán értem, miért akarod kikapcsolni, munka közben úgyse befolyásol semmit... Üresben meg jó, ha keveset kér, nem?
-
HSM
félisten
Nem értem, mire gondolsz, hogy menne normálisan...

(#26501) cut: Legjobb tudomásom szerint a ramok subtimingjeit állítja, nekem mindig standard-on volt. Jó lap amúgy, nekem is volt.
(#26500) Qru: Asszem.

(#26502) OldJohnny66: Csak úgy lehetséges, ha 1 mag terhelődik, a többi pedig C6-ban alszik vagy ki van kapcsolva.

-
katt777
félisten
Hát, nekem volt konfiggal, a vevőm azt mondta, eladogatja az alkatrészeket, de azóta is azt használja.
Ki érti ezt? 
Keldor papa: Hát, hiába erősebb kicsit a 2 K-s proci a (3.3GHz-es!) 980X-nél, ha a legbénább i7-920 is tud alapfesz körül 3.8GHz-et, máris nincs sehol a SB.

TC-ről annyit, hogy ha DC-ben mennek a RAM-jaim, durván lassabbak lesznek, ergo csak van valami értelme.
SB prociknál ráadásul ott a PCI-E sávszél korlátozás (16X v. 8+8X), ergo ha csak egy PX kártyát akarsz, már lefeleződik a fő kártya teljesítménye! (Amúgy a lapokban a 16+4 ennyire még elfogadható lenne.)
Aztán, ami rendkívül unszimpátikus, hogy tuningot ÉS jó VGA-t csak a K-s procikkal kapsz, viszont ha H-s lapba teszed, akkor nem tudsz tuningolni, ha meg P-sbe, akkor nem tudod használni a VGA-t, ergo MIND2 esetben olyan szolgáltatásért fizetsz, amelyet nem kapsz meg. Hát, most először azt mondom, menjen az Intel a p.csába.
Szóval én továbbra is azt mondom core i7-9xx!
Én inkább vennék 86k helyett 62k-ért egy 950-et, oszt' hadd szóljon alap feszen, amennyit bír! ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Az a baj, hogy VGA-hoz nem csak izom, hanem driver is kell. Azzal meg az AMD ált. eléggé hadilábon áll, főleg a 2 GPU-s kártyákkal. 5970-nel is még mindig driver gondok vannak.
Azt nem értem, egyesek mit "pöcsölnek" a tuninggal 7-eket (már most félretéve a hibás cuccokat). 1-2 nap alatt mindent beálíltottam az ASUS-ban úgy, hogy nem sok fogalmam volt az i7 tuningolásáról (köszönet itt a segítőknek
), ASRock-ot meg pikk-pakk belőttem, oszt' jó napot! 
BMW001: 6870-hez sztem bőven rendben vannak a mostani i7-ek is, főleg, ha a játékok multicpu-"támogatását" nézem. Amúgy a 6870CF jó döntés 1db 6970 áráért, csak ne fuss bele bugos/nem támogatott játékokba, ahogy anno én a 3870-ekkel.
Azért ez az Intel HD3000 graphics jó pár diszkrét kártyát lenyom ám!mpierre: Nem kell oda 980X, elég egy 930 meghúzva (ne adj isten egy elavult 920
), hogy befogja a legjobb SB-eket.
Dehogynem tuningolunk, csak jöjjön ki a Crysis 2!
Cybertrone: Ezúttal messzemenően egyetértek veled.
Azt a cikkben is leírták, hogy i7-ről nem érdemes váltani, azt már kevésbé (gondolom, ezért fizetett az Intel), hogy még E8-ról is inkább megéri i7-re váltani, vagy persze bármi másról.i are robot: No de most, ha lenne egy SB topic (ha nincs már), ott meg az i7-ek lennének OFF-ok, sztem semmi baj azzal, hogy itt hasonlítjuk össze a 2 generációt.
Sztem rohadtul nem nyomtak rá 6.5p alatt egy 2 órás LinX teszet arra az 5GHz-re (én meg főleg nem nézek videót moblinettel).HSM: No de ott voltak az órajelek, 980X és 2500K eléggé hasonlóak, nem?
(3.3GHz vs. 3.33GHz)AzŐsgén: A túlfesz okozta meghibásodás nem közvetlenül jelentkezik, és nem feltétlenül okozza a proci halálát, szóval nagyon még ne örülj, hogy minden rendben van. A "fejfogók" sztem bírnak némi tapasztalattal e téren.

Próbáltad már a 8-9-8 időzítést? Mert arról nem nagyon írtál. -
mpierre
veterán
920,930,940,950,960 mind ugyanaz, csak más a szorzójuk. Nagyjából mindenben ugyanúgy teljesítenek. Ez függ persze attól is, hogy milyen jól sikerült az adott szilícium szeletke... Ezek mindegyike 4,8GT/s-t tud. A 6,8GT/s qpi az extrém ediciók kiváltsága. Tehát renderben, meg minden másban tök egyformán teljesítenek azonos órajelen. Ha nem akarsz tuningolni, akkor a magasabb szorzós a jobb.
Szerk: Így most azért keveredik a C0/C1 és D0 proci, de nem érdemes nagyon ketté dobni őket. Mindegyikből van jobb és rosszabb példány.
-
dime27
őstag
Én erre csak ezt tudom mondani:

ezt annak tudatában írom h van egy ilyen is itthon ami ugye pill a legerősebb léghűtés i7re:
ugyanakkor én már kiteszteltem azonos órajelen mindkét léghűtést és el kell h mondjam a rev-c erős lefogatása révén 1-2 fokkal maradt csak le az NH-D14től!És nekem ez a black edition gyönyörű élőben ráadásul vékonyabb is jelentősen a cpu foglalat körüli terület is több levegőhöz juthat!

Új hozzászólás Aktív témák
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Medence topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- CES 2026: Meglepően sok haszna van egy okostalpbetétnek
- Milyen routert?
- Pánik a memóriapiacon
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Dell Latitude 7490 14" FHD IPS, i5 - i7, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3904
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3940, 100% Akksi
- Keresünk iPhone 15/15 Plus/15 Pro/15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

bár ennyitől nem kéne meghalnia.

igaz ez?

lehet kiköt megint nálam...ill az apróban ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Bios 1,335V esetén kap 1,36V-t, ráadásul auto-n igen vadakat tud beállítani. De nem itt ment a 4000MHz uncore.