- iPhone topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Mobil flották
- One mobilszolgáltatások
- Három modellel indul a Tecno Spark 40 széria
- Google Pixel topik
- Magisk
- Korrekt belépőt hozott az Infinix
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
Ha ez hasznos infó számodra, akkor nálam egy 256GB-os Samu 840 PRO vígan szalad az Asus P6X58D-E lapban, akár a külön SATA3, akár az integrált Intel SATA2 vezérlőről.
Nyilván a Sata2 limitálja az elérhető maximális átviteli sebességet olyan 270MB/s magasságába, de nem igazán érezni ezt a mindennapokban, hasít úgy is, ahogy kell neki. -
-
-
-
-
Én egy R9 270 MSI OC-vel nyomom. Természetesen nem kimaxolva, mert ugye nekem a halkság nagyon fontos, de nem mondanám rondának. Vannak laggjaim a pályán száguldáskor de csak azért mert egy lassúcska öreg 1 tb vincsin van a cuccos.
-
-
Hisztisebb vagyok mint a kűdős kurv@, sorry! Nekem a hangos már 4x dB-től elkezdődik, ami meg már közelíti a 60-t automatice kuka. Sajnos a proci is 130 W-s tdp -vel okádja a hőt
Már azon is pörgök h mi lenne egy x5xxx szériát nézni, de az meg anyni mint a víz uh akkor ez is maradhat.
-
-
-
-
-
laragirl83
őstag
Nos kellemeset csalódtam... full HDben high detailon, ambient occlusion meg tessalation normal-on, és remekül fut gta5
igaz elején bedobta figyelmeztető ablakot, h kevés a ram, de fut szépen, na erre varjatok gombot
Igaz, nem toltam egy röpke 3/4 órát, de majd meglássuk'
-
knbs
senior tag
A 980-as kartyat ebbe a gepbe szantad? Csak mert en is gondolkoztam videokartya fejlesztesen, de sok helyen azt irjak, hogy ehhez a kartyahoz mar keves a huzott i7 920-as. 3.8-on megy nalam is gondoltam egy videokartyaval meg kihuzhatom a fejlesztest....
Bar talaltam olyan forumot ahol igen is azt irtak, hogy egy huzott 3.8 4-re huzott 920-as ala barmilyen vga-t berakhatsz mert kihajtja.
Kivancsi lennek mi a valosag.... vagy te csak tesztkeppen probaltad ki? -
snowball
tag
Nekem 21x181-en van. így most stabil LinX alatt is. 10 tesztet szoktam futtatni maximális memória foglalással. És így simán végigfut. Mindenhol stabil jelenleg. Egyedül a Sims 3 alatt szokott nagyon ritkán fagyni, de ott a VGA tuning miatt, mert ha visszaveszem a VGA-t alapra, akkor nem fagy. Ki érti ezt?
Nekem a procit 200-as órajellel nem sikerült soha stabilra hoznom. A 4.0 Ghz is megy 21x191-el, de ott még kell egy pici fesz-t emelni és úgy már a legmelegebb mag majdnem 90 fok LinX alatt. Úgyhogy amíg nem lesz kompakt víz a procin, addig ezt nem erőltetem.Mondjuk tervben van egy X5650 vagy 5660 beszerzése. Az elvileg jobban bírja a tuningot és azonos órajelen hűvösebb, alacsonyabb fesszel megy mint a desktop procik.
-
(szerintem- azaz gyér tapasztalat mellett)
Primmel a 133Mhz (bckl) loadban nálad 1,216V.-on stabil volt.
Akkor ha ezt az 1,216V loadnak megfelelő core feszt ami kb 1,250V lehet, fikszálod a biosban, akkor kb. 180Mhz-ig azaz kb. 3700Mhz-ig a tuningolás öröme veled lesz egyszerű bicikli emeléssel, persze Qru javasolt egyéb fix feszültségei mellett. -
-
Qru
MODERÁTOR
A vissza flashelést arra értettem, hogy ha nem válik be az új, a frissebb akkor szívás van vele, nekem sem a legújabb van fent ezért mert vegyes visszajelzéseket olvastam róla és nem kockáztattam inkább.
Igen (bár az inkább a procit terheli) de max memóriával teszteld. És a legfontosabb: ami stabil szintetikus progival nem biztos, hogy stabil "valós" alkalmazásokban is. Nekem pl a Dominator 1600 CL8 1T-ben ibt stabil, a játékok meg kifagynak. 2T-vel meg ott is stabil így én maradtam a 2T-nél végül. Érezhető különbség úgy sincs, a 192 bit annyival nagyobb sávszélességet ad a valóban szükségesnél játékok terén hogy nem érzed azt sem ha 3T-ben menne. Persze ha render meg ilyenekre használod akkor érdemes erőltetni az 1T-t.
Szóval közelítésnek jó a szintetikus teszt de azzal tesztelj inkább amire használod a gépet.
-
Qru
MODERÁTOR
Nem tudom, olvass utánna külföldi fórumokon, Asus biosokat nem ismerem, Giga vonalon mozgok. De ha jól megy a gép akkor felesleges a vissza flash-elés egy rémálom én nem kockáztatnék ha így stabil a rendszer.
Menni fog az a 1600 CL8 lazán akkor. Nekem most 9GB van bent (3x2GB Corsair Dominator 1600 CL8 meg 3x1 Mushkin Blackline 1600 CL7).
-
Qru
MODERÁTOR
És mennyit kap auton? Nálam 1,28V-ot ad 21x133-on auton. Ehhez képest 1,032V-al is atom stabil ilyen órajelen.
Tehát nálam így fest:
Bios: 1,1V
Idel: 1,072V
Load: 1,032Vévek óta így megy atom stabilan.
Uncore órajelet is állítsd be (3200-ra) és én bepróbálnám az 1T-t is lazán.
A többi fesz rendben.
-
niklebi
senior tag
Nem igazán értek veled egyet! Nem lehet mindent a "gyenge" forintra fogni
Én például tavaly ilyenkor vettem a Corsair Dominátor 1866-os ramjaimat 40000 Ft-ért, amikor a válság miatt igazán mélyrepült a forint,mégis ennyiért lehetett kapni,mert a piacon túlkínálat volt és a gyártók kénytelenek voltak árat csökkentenide utána szépen csökkentették a termelést,hogy árat tudjanak emelni
Az árakat nem az árfolyamok hanem a kereslet-kínálat határozza meg és ha valaminek visszafogják a"kínálatát" már lehet is olyan árat kérni amilyet csak nem szégyelnek a "kedves" gyártók!
-
Qru
MODERÁTOR
Van aki nem tudja, van aki bevallotan "rátehénkedett", van akinél meglepinek szánták.
Nem árt vigyázni. -
Qru
MODERÁTOR
Ez az, sztem tök feleslegesen rohannak előre. Mind1, majd észbe kapnak, hogy hiába hoznak ki 4 csatornás X68-as deszkát, meg ennél is gyorsabb procit, a kutya sem fogja meg venni. Ha nincs rá kereslet akkor meg vagy nagyon áron alul tudja rátukmálni a vevőkre (ami neki nem éri meg) vagy kicsit lassít a tempón. Az ok, hogy azt szeretnék hogy évente cseréljen mindenki komplett platformot no de ez a valós (anyagi)helyezttel köszönő viszonyban sincs.
-
katt777
félisten
Csak ASUS-om volt előtte, és anyagi okokból meg kellett válnom a P6TDlx2-től. Legalább a márkánál maradtam.
Szerencsére semmivel nem kevesebb a drága lapoknál, némely dologban (elrendezés, pl) jobb is, bár ez már nyilván elvárások kérdése is. De ASUS-szal ellentétben már szerelhető hátulról is HAF-932-ben (azt már sikerült újra vennem, ahogy Z600-at is). Bios-ban nem lehet finomságokat állítani, de nem is szükséges. Beállítja az ember a főbb értékeket (feszek, időzítések, frekik), aztán vígan szalad 4GHz felett.
Azt észrevettem egyébként, hogy az ASUS-szal szemben, talán a csak 8 fázis (16-tal szemben) miatt minimálisan alacsonyabb uncore-t bír (pontosabban nem képes olyan mértékű hibajavításra, mint a nagy tesó), viszont gyorsabb tesztekben ergo hiába volt látszólag stabil a P6T, a hibajavítás miatt valójában kontraproduktív volt vele a magas uncore. Igaz nem volt meg annyi ideig, hogy finomítgassam a beállításokat, de X58X-nél nem is kellett.
A kötözködők számára: nem hype-olás, csak tapasztalatokat írtam.
GB-om EP35-DS3-am volt, nem egy rossz lap, de P5Q-nál gagyibb (chipsetet nem számolom most), és a szabályozhatatlan ventik miatt sem vennék GB lapot. -
törölt tag
persze, pár óra alatt nem fog megsülni, de szerintem nem normális hogyha szintetikus tesztek alatt 85c-t produkál a processzor (24/7 beállításról beszélek) aztán majd később ha esetleg crysis 2-nek mondjuk kéne proci, az ember cseszik hőfokot nézni, majd csodálkozik hogyha fél év múlva tönkremegy a processzor. bár egyelőre még nem tartunk ott, hogy a játék egyenlő legyen a linx-el, de mi lesz hogyha pl. lesz olyan játék, ami kihasználja a core i7-et 70-80%-ban? akkor már nem lehet azt mondani, hogy "ilyen meleg sose lesz utána".
ez puszta elővigyázatosság, én speciel nem játszadozok 80c-al egy ilyen kurva erős és drága processzorral. szerintem nem jó a 80c+, de ti tudjátok, én csak elmondtam erről a dologról a véleményem.
cthulhu dawn: nem rühellik, az enyém 20x200-on megy már jópár hónapja. mindössze van olyan proci, aminek a 20-as szorzóhoz picit több fesz kell. (mondjuk én ebbe se nagyon hiszek, nekem 21x191 ugyanolyan szarul menne szvsz mint a 20x200)
-
törölt tag
jó, akkor kellemes a processzornak a 90c. most jobb?
szerintem az már az a pontja a hőmérsékletnek, ami egyáltalán nem nevezhető jónak, sőt. nekem ez a véleményem. meg még millió embernek. nem hiába nyomja mindenki aszmájlit, hogyha betesz vki egy olyan képet, amin 90c-ot mutat a realtemp/everest, stb. (vagy éppen szarrá van égve a foglalat)
-
Nekem főleg a csend volt a fő szempont.
Ti lehet nem vennétek vizet, de én meg nem lennék hajlandó 15-20K-t adni egy léghűtőért.
Ízlések és pofonok
Mellesleg nálam a halkság volt a fő szempont.
Vga blokk kb 25K, de nem feltétlen kell.
Én pl a gépemben csak 1 alkatrészt nem szoktam húzni az pedig a vga.
Mindig amikor újat veszek akkor megnézem mi a max, de aztán megy vissza a gyári órajelére. A mostani 9600 GT-m 35%-on járatja a ventit így idle 36-39C szokott lenni, attól függően milyen a szoba hőmérséklete. Viszont amiért nincs rajta blokk, az amiatt van hogy játékok alatt se megy feljebb 35%-tól. Eddig ez a legcsendesebb vga-m ami eddig volt. (kivéve a passzív TNT2-es karimat)
A másik ok pedig hogy a vga blokkon és az alaplapi blokkokon lehet a legtőbbet bukni, de főleg a vga-n. -
150K
Dehogy kerül annyiba.
1 éve vettem, akkor szinte minden új volt, és mondom mi mennyi volt.
CPU: Enzo 14.000
Radi: Nexxxos triple 12.400
Raditartó: nexxxoshoz 860
Pumpa: D5 18.900
Tartály: Noise Isolator 5.000
Csövek: 1.000 (ezt mondjuk nagyon jó áron vettem, de mondhatni hogy ajándék volt)
Csatik: 6x450 azaz 2.700
Lötyi: higítattlan 2.500
Backplate: EK 1.100
Ventik: 4db pwm-es AC 3x990 ~ 3.000
Thermoszenzor: Kék 2.500
Paszta: Mx2 1.600
Komplett alaplapi szett 15000
------------------------
Ez így 66574A mostani konfigom is ezzel megy, leszámítva azt hogy beteg kollégától vettem alaplapi szettet, 30K-ért ami elég jó ár volt ahhoz képest amennyibe a boltba kerül, illetve az enzohoz kellett egy 2K-s átalakító.
Szóval nem kell itt riogatni az embereket. Tudom ez is sok pénz, más ebből konfigot vesz, de azért nem vészes.
Lapra nem lett volna muszáj venni blokkokat, és lehet a régi 775-re valók is rajtam fognak rohadni mert a kutyának nem kell pedig jó áron adom, de úgy vagyok vele hogy ha lúd akkor legyen kövér -
Erdei88
veterán
-
HSM
félisten
-
katt777
félisten
Oblivionban meg főleg, mégis megy rendesen. STALKER is valójában béta verzió volt az 1.5.10-ig (meg az előző epizód is asszem 1.0.8-ig, vagy hogyan számozták), tele is mindenféle buggal. Nehogy már én szóljam le az ilyen játékokat, amikor eleve félkészen adják ki őket, hogy megspórolják a béta tesztelők fizetését és a tesztelésre fordított időt, a sok mafla user meg a pénzéért maga segít véglegesíteni ezeket a játékokat!
Qru: Mindenhol érdemben is gyorsabb lesz, ahol számít a RAM, márpedig játékoknál és felhasználói alkalmazásoknál is számít. Nem is a plusz FPS-ről van szó, hanem arról az olykor fellépő akadásról, amely sok játéknál is előfordul kevés (v. lassú) RAM ill. csekély cache miatt. Persze ezek is inkább méretfüggőek, de az nem jelenthető ki, hogy a gyorsabb RAM-tól nem lenne gyorsabb a rendszer.
-
HSM
félisten
Hát nem tudom... Én mikor anno váltottam E6750-ről (nem rossz darab volt, 3600Mhz 1,35V-on vitte szépen) Q6600-ra (Az is bírta 3200-3400-ig), azért mikor kellett, érezni lehetett a váltást, sőt, legalább akkora volt a plussz, mint amikor I7-re váltottam.... Legalábbis, én így tapasztaltam.... (Ahova meg nem kell a CPU-powa, oda meg majdnemhogy a netbook-om Atom-ja is elég... Pedig nagyon fostam tőle, mielőtt megvettem... Otthon I7 4 maggal, és veszek notit a létező leggyengébb procival... De végülis összebarátkoztunk, bár elférne a gépben mégegy Atom-mag, úgy aztán teljesen hawaii lenne....
)
-
HSM
félisten
Nem tudom, miért akarjátok ennyire lebeszélni a Q9550-ről... Szerintem az is jó alternatíva, pláne hogy a jelenlegi procijára rádob kb 20-25K-t és már duplaannyi magja van...
Szerintem igenis minőségi váltás előre....
Jó, nyilván nem I7, de az zsében is minimum 3X-ennyi kiadás, amit nem biztos, hogy megér a dolog... (De ez csak az én véleményem.) A s1156-felhozatalból én max egy legolcsóbb lap + a legkisebb négymagos I5-t tartom értelmes opciónak....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- AKCIÓ! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
- Samsung Galaxy Watch Ultra
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell E5450 nagyon szép állapot i5, FHD IPS, 8GB, 256GB SSD, NVIDIA,Világítós HU billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest