- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Yettel topik
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Mobil flották
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szlavik
tag
a p6t-s lapokban simán megy a 920 DO 4 gigán. Mondjuk megfelelő hűtés hiányában én nem adok neki ennyi órajelet. Mert nagyon melegszik. És már nagyon nincs kedvem kísérletezni a feszültségekkel. De ha mákod van akko 1,3 v-n nem fog omlani. (kvázi nekem nem omlik.)
De hűtés, akkor is kell hozzá. 4giga az 4giga. Meg mire akarod használni?Mert mondjuk én Photoshopban renderelek, meg aftereffectezek. Ezekhez kell. De sima mezei játékokhoz a 3,2 is elég, hogy kihajtsd a kártyád. Mondjuk függ a kártyától is
-
romero28
senior tag
tökéletesen működőképes állapotban szedtem ki a gépemből tegnap reggel , 2 óra múlva átadtam a vevőnek , az átnézte , rendben találta, majd 2 óra múlva hívott , hogy letört róla egy fet , vagy kondi , vagy hogy a bánatba hívják . és azt szerette volna , hogy vegyem vissza
olyan nincs , hogy csak úgy magától lepottyan , ahhoz én is úgy gondolom , hogy fizikai hatás kell érje , vagy egy jó magas feszkó
-
pojzon
tag
Szia!
Köszi a választ! Igen nekem is egyre inkább ez az érzésem, mert megnézegettem egy számomra szimpatikus "sima" Z68-as lap kerül több mint 50k-ba és akkor még hozzá a proci, és egy picit sem lesz gyakorlatilag gyorsabb mint a mostani rendszerem.
Hameg X79-es platform, akkor bele sem merek gondolni a dologba.
Ergó ha nem akarok egy valag pénz kifizetni az E-s rendszerért hanem megelégszem a 4 magosok mezőnyével, akkor meg semmivel sem vagyok előrébb de mégis pénzt adok ki.
-
zolyee
tag
Egyet értek, ez a srác még életében nem dolgozott meg semmiért az biztos!
Fél éve vettem tőle egy EVGA lapot 6 giga memóval bagóért.
Először azt hittem valami átverés lehet mert gyanúsan olcsó volt, de rá kellett jönnöm hogy probléma nem a kínált termékkel van hanem az ő értékrendjével. -
csib41
aktív tag
Ezt az idiótát ütném kalapáccsal, nem azt az ártalmatlan procihűtőt. Downclock-olva talán elbírná értelmes hőfok mellett és állhatnék neki a házmodnak (ha a vizet szétkapom utána csak a rendetlenség van próbáltam)... Meg a végén rácsap a venti csatijára... Na én azt a jó kis 15kgos betontörő kalapáccsal rácsapnék a deréktájékára, majd elsütném a poént, hogy idézem: "Na te ezt mán nem dugod sehova!"
Ha meg belegondoltok, hogy aprón eladhatta volna 0 perces állapotban, mert volt aki pont gyári intel hűtőt keresett...
Az ilyen 1 hét munka után felfordulna, én meg szopok iskola mellett éjszaka 12órázok, hogy legyen egy kis pénzem ruhára cigire és persze a számítógépre meg sok egyéb másra.
(Főleg, ha előre vetíteném mit szeretnék venni az elkövetkező időkben pl g27 projektor házimozi plazmatv és még sorolhatnám...) Az ilyenektől falra tudnék mászni... -
csib41
aktív tag
Arra céloztam, hogy ha nem ért hozzá legalább ne okoskodjon, főleg nem így videóban, hogy elmagyaráz mindent. Főleg az a rész tetszik amikor keresgéli a "biciklit" és ez mi, ezt se tudom mi lehet, és ez mi, na megvan és akkor már legyen 3.8ghz. Én amíg belőttem a 4ghz-es profilt a lapomra stabilan csak a feszekkel játszottam 4 órát és még így se tökéletes, de már kezd kiforrni.
Jogsi:egy felesleges okmány, mert 2 évvel hamarabb tudtam volna normálisan városban közlekedni autóval, mert nagyapám ismerőse odaadta a telkén a ladát, hogy menjek vele. -
subaruwrc
félisten
5.2g vs 4.76g, jó teszt ..
cyber
vagy hogy a sandy imc-je core órajelen jár, és 3d11-ben még ígyis ott van mögötte a bull, a core és az nb órajel hátránnyal együtt...
meg azt te honnan tudod ilyen biztosan hogy 300w-ot eszik ott? azt nem sok léggel, de még ilyen csirke vízzel se fogod meg ..
-
mpierre
veterán
A hardwarecanucks tesztje elég alapos...-nak tűnik. 2011-re nagyjából megvan a 2008-s intel teljesítmény, átlagosan.
Ezek alapján a 40-45k viszonylag korrekt ár lenne... -
DigitXT
félisten
Ha valaki most kicsit "inteles", és nem lesz nagyon meggyőző
a Bulldozer, akkor bizonyosan nem fog rá váltani, ez van.
(Nem sokat hallottam eddig róla, de nem tűnt nagy kalandnak.)Amúgy érdekes, hogy "nincs" proci a piacon, lap azért akad!
(Nekem is van most egy zsír új példány eladó, meg a hétvégén
váltok Shkiz0 lapjára, szóval lesz egy R3G is eladó... Jó lenne,
ha vinnék. Oké: drágább minden, de nem megfizethetetlen.)
-
Qru
MODERÁTOR
Enhanced Halt State: Üresjáratban lecsökkenti az üzemfeszt így kevsebbet kajál. Ha fix feszen hajtod a cpu-t akkor nem működik.
No-Execute Memory Protection: Nem végrehajtott memó műveletnél logikai 0 legyen az érték. Legyen enabled, pár kékhaláltól megkímél cserébe előfordulhat adatvesztés de ez nagyon-nagyon-nagyon ritka.
A20M: Erről lövésem sincs mi lehet. Gigában nincs ilyen feature.
Intel (R) C-STATE tech: Üresjáratban kilövi a gyorsítótárakat adott esetebn akár az egész procimagot képes lekapcsolni ha nincs használatban.
CIR10 Field 1: Ismét passzolok.
Intel VT-d + Intel ( R ) Virtualization Tech: Csak akkor kell ha használsz virtuális gépet, tehát ha több OS-t futtatsz egy időben egy gépen.
-
DigitXT
félisten
Energiatakarékossági szempontok tuning mellett? Érdekes.
Btw. a fogyasztást leginkább a feszültség (és persze a terhelés) befolyásolja. Pár MHz ide-oda nagyon nem számít. Ha azt akarod, hogy keveset fogyasszon, akkor tegyél mindent alapra (vedd le a feszeket is!), és kapcsold be az energiatakarékos funkciókat, akkor garantált a siker... Talán még egy pici BCLK emelést is elvisel ezekkel a beállitásokkal, bár nagyon sokat nyilván nem.
-
mpierre
veterán
Az első verzió, de ez jobban terheli a proci imc-jét. Időzítések?
A problem size a beállított memória méretétől függ, tehát, ha több, akkor nagyobb lesz az ott lévő szám.
20× fogja kiszámolni a teljes feladatot. Jó az 20-n is, így sokáig fog tartani a teszt az összes memóriával. Ha kevesebbszer futtatod, akkor hamarabb végez.
-
DigitXT
félisten
a villám vigye el az asrock lapomat
Ne mondj ilyet, az nem túl kellemes dolog.Se hang, se kép,
aztán másnapra meg kéne a gép: ilyenkor persze bevásárolhat
az ember (nagy hirtelen) az apróból egy lapot, hiszen vasárnap
sehol máshol nem tud szerezni, csak ha kiderül, hogy garizzák
a halott lapot, akkor végeredményben ott fog állni a jól működő
rendszerrel és egy zsír új alaplappal... Amit jobb híján adhat el,
mivel azért nem kap kenyeret a boltban. Kellemetlen na.Persze ez még mindig jobb, mintha az a bizonyos villám, vagy
akármi, amitől a lap elhalálozott fizikai sérülést okozott volna,
és nista lap, nista gari, nista pénz. Jó, csak egy mondás volt...
(Csak én pont a fent leírt szituba cseppentem bele. Nem jó.)
-
DigitXT
félisten
akkor az Uncorét 3200-ra és a Qpit pedig 6400-ra tehát nincs külön lehetőség
Lényegében ilyenkor is a szorzókat állítgatod csak a megjelenítése más.feszt nem tudom állítani, mert csak +100mV
A +100mV az ugye 0,1V. tehát akkor az alap 1,2V-ról fel lehet gyalogolni
1,3-1,4-en át, akár 1,5-ig is, ha jól sejtem. Mondjuk az utóbbi feszek már
eléggé az "egészségtelen" kategóriába tartoznak (ha így van a dolog).#32313: én úgy tudom, hogy a magasabb VID-es procik (vmivel) kevésbé
melegednek akár nagyobb feszeken is, viszont ez tényleg érdekes, mert
az 1,2V nem számít magas VID-nek. De majd a többiek kijavítnak. -
Qru
MODERÁTOR
Mehet neki ténylegesben is annyi még. De az LLC-t kapcsold ki mindeképpen ha ilyen magas feszen dolgoztatod a procit.
De az jó beállítás nagyon amit picnce bácsi írt. Esetleg ha nem lenne stabil még sem azzal amit írt, próbál 19-es szorzóval és magasabb bclk-val. Az i7 nem annyira szereti a kerek értékeket. Nálam is 20-as szorzóval nincs meg a 3,8GHz pl de 19-essel meg lazán.
-
pincehely
addikt
A QPI-ről volt szó!
Figyu tedd ezt: QPI: 1,35 V, Ram: 1,65 V 1600mhz Vcore: 1,35V LLC Off.
Bclk 200, HT Off,
A proci szorzóját annyira állítsd, hogy épp 4-ghz-en járjon(20). Aztán teszteld, és ha stabil, akkor emeld a szorzókat. Erre az esetre szerintem kapcsold ki a Turbot is.Mivel nem értesz hozzá, ezért én ezt tudom tanácsolni.
Ha 1,35V on nincs meg a 4ghz, akkor ne is erőlködj tovább.
Jah.: Qpi link: X36
ram szorzó 8X
Uncore szorzó: 16X= 3200 mhzHajrá!
-
Qru
MODERÁTOR
Mitől más? Ugyan az a séma mindnél.
QPI 1,35V
ram 1,65V
Uncore a ramórajel legalább duplája legyen
prociank max 1,35V
qpi szorzót meg a legkisebbre teszedés innen tolod ami a csövön kifér. Ha nem szereti a magas bclk-t vagy nem bírja a magas uncore-t cucc akkor meg tolod fel a szorzót és mellé alacsonyabb bclk-t adsz meg neki. .
-
DigitXT
félisten
LLC = Load Line Calibration
Terhelés mellett kiegyenlíti a "drop"-ot (a feszültségesést),
de akár még több feszt is rátehet, mint amit alapon mérsz.
(Utóbbi mondjuk nem biztos, hogy "egészséges", mert a
drop nem feltétlen káros jelenség, ellenben nagyobb fesz
mellett az LLC már káros: feszültségtüskéket okoz, stb.)A VID-et inkább a BIOS-ban nézd meg, terhelés nélkül:
ahogy nézem, különböző programok különböző infókat
írnak nálad (1,2 vs 1,258), így az adat nem megbízható.De ha 1,2 körül van a procid VID-je, akkor is kár kínozni
1,4V fölötti értékekkel, még ha az "csak" valós 1,36V is. -
-
mpierre
veterán
C0-s stepping. Mivel magasabb szokott lenni a "vid"-jük, így kicsit döcögősebb a tuning és emiatt elkél rájuk egy jobb hűtő is. Általában olyan 3,8-4,0GHz körül van vége levegővel. (A giga x58 topikban van egy srác, aki már szokja egy ideje a 940-t.)
Nincs velük baj és nem tudsz mellényúlni. Kivéve, ha kigyilkolták a proci vmelyik részét, de az garis gond, már ha van rá...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X Processzor!
- Ryzen 5 9600X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Eladó Intel i7-6700 Processzor Hibátlan Működés!
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- OnePlus 13 - Black Eclipse - Használt, karcmentes
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest