- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Google Pixel topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
AzŐsgén #30632 üzenetére
A második verzió a nyerő. ABC + ABC. Egyszerre kezdi tölteni őket, különben semmi sebességbeli előnye nem lenne a 2 vagy több (esetünkben 3) csatornás működésnek az 1 csatornáshoz képest. Minnél több és minnél nagyobb a modul szám annál keményebb meló hárul a memvezérlőre ezáltal romlik a tuningpotenciál.
Nem véletlen hogy a komolyabb 3DMark rekordoknak is a 3 csatornás memvezérlő ellenére is csak 1db 1GB-os modullal vágnak neki. -
subaruwrc
félisten
válasz
AzŐsgén #30612 üzenetére
tri channel azt jelenti hogy 3 csatorna van ugyebár. A B C
3*2GB nál van 2gb per csatorna, így meg lesz 4gb per csatorna. semmi dual nem lesz, minden csatornának az első bankjaitól kezdi el feltölteni. teljesítményben egyik sem valószínű hogy érezhetően lasabb a másiknál. mint mondtam maximum stabilitásbeli előnyök lehetnek. -
subaruwrc
félisten
válasz
AzŐsgén #30608 üzenetére
a 3*4gb talán kisebb megterhelés a memvezérlőnek, de ha a végeredmény ígyis úgyis 12gb lesz akkor mindenképp emelni kell a qpi/vtt feszt hogy instabilitás ne lépjen fel. előbbi megoldás mellett talán az szól, hogy kevesebb modullal kisebb a hibalehetőség. a másodlagos slotokkal több gond szokott lenni ergo kicsivel biztonságosabb a 3*4gb felállás
-
Bagira01
veterán
válasz
AzŐsgén #27536 üzenetére
Van aki tudja, hogy mire kell használni
-
-
HSM
félisten
válasz
AzŐsgén #27424 üzenetére
Az elkészült műveket vissza is szoktad nézni elejétől a végéig? Nem olyan könnyű kiszúrni a kisebb képhibákat... Nekem full Linx-stabil, meg memtest stabil gépen sikerült kiszúrnom képhibát sima videólejátszáskor, igaz, "kis" Vcore emelés meggyógyította....
(#27436) zetape7: Ezt úgy írod, mintha a 920 így már csak egy kalap kutyagumi lenne...
-
cut
aktív tag
válasz
AzŐsgén #26512 üzenetére
ősgén barátom ilye ramot márkapsz 55e ft ért
ORSAIR Vengeance Performance PC memória 3 x 4 GB DDR3-1600 - PC3-12800 - CL9 (CMZ12GX3M3A1600C9)
igaz nem tudom milyen minőségű? valaki?
vagy kingstont hypert 61e ért
ilyet
R3 Corsair XMS3 KIT 12GB 2000MHz (3x4GB) CMX12GX3M3A2000C9
pedig 74e ért (nekem ilyen van)Cut
ui:persze ezek bolti árak....
-
Erdei88
veterán
válasz
AzŐsgén #26459 üzenetére
Kipróbálom!
HSM: Az asztalon van minden, táp kb 40centire a laptól, 100%, hogy abból jön, tesóm is megerősített.
Qru: Várok még 1-2 napot, meg egy cmos cleart csinálok és szét is szedem az egész rendszert. Azért aggódok, mert legutoljára is így kezdődött, cicergett, sípolt, aztán meghalt. Az egy TX750 volt, bár nem vagyok benne biztos hogy nem a 295 ölte meg, mert utána az is meghalt...
Köszi mindenkinek, hogy ilyen segítőkészek voltatok
Hétvégén még próbálkozok, ha nem javul meg akkor gari.. -
-
MPowerPH
félisten
válasz
AzŐsgén #26439 üzenetére
Ezt eddig miért nem mondtad?!
Mai nap ezen kaptunk itt majdnem össze, hogy miért nem mennek azok a modulok, most meg kiderül más a bibi. Ott valami nagyon nincs rendben, nézd meg először másik memóval, aztán a memódat is rakd bele másik lapba. És jó lenne a lapot is megnézni, bár én nem arra tippelek. Mondom, az az 1.9v meghagyta a kis csomagot a belső IMC-ben.
Uncore 1.34v volt, ram 1.9v, még az a határ sem volt meg, amire azt mondják, hogy bírja. Ez jóval több mint 0.5v, és már maga a fesz is brutálisan sok.
-
tom_tol
addikt
válasz
AzŐsgén #26428 üzenetére
nem biztos hogy a procival van gondod
nekem is van 3x2Gb OCZ 1600c7 ram kittem amivel nem boldogultam
egyesével minden teszten stabil a három együtt még sem ment, az egyik modul nem passzol a másik kettővel
most megleptem magam egy dominátor kittel és megszűntek az ilyen jellegű problémák
szvsz OCZ csak nagyon keveseknek megy normálisan -
MPowerPH
félisten
válasz
AzŐsgén #26425 üzenetére
Pl. CMT12GX3M3A2000C9
Egyik legjobb választás, de majd dupla annyiba kerül, mint az átlag. Bár ez a Dominator GT szériáról alapjában véve elmondható.
ATtIs_80: Már kapható is.
Gyárilag nagyon nem jó értékeket adtak meg, főleg az árához képest. De ki tudja mennyi potenciál lakozik bennük. Meg ugye ez már 1.5v, ez pedig jó hír.
-
MPowerPH
félisten
válasz
AzŐsgén #26416 üzenetére
De, elvileg garis hiba lesz, nyugodj meg.
Ez nem az Asus hibája, extreme tuningnál lazán használnak ilyen feszeket. Alaplapgyártók annyit megcsinálnak, hogy ha túlléped a biztonságos határt, kiírja üziben, hogy ez bizony veszélyes. Inkább a memóriagyártók felelőtlenek az XMP profiljukkal, ált. mindegyik túlfeszel valamit, nem is kicsit.
Azt megértem.
Arra elkél a 3x4Gb.
Én 3x4Gb-s kiszerelésben G.Skill -t ajánlok, elérhető áron van, és a G.Skill -ben még nagyon nem csalódtak.
Pl.: F3-12800CL8T-12GBRM - Ripjaws RMPersze vannak drágábbak is, amik kisebb időzítéssel, és magasabb órajelen képesek szaladni.
-
MPowerPH
félisten
-
HSM
félisten
válasz
AzŐsgén #26402 üzenetére
Attól a szorzatos BIOS-tól menten elájulnék, az is biztos...
PLL-nek nem kell szvsz 1,9V, nekem még 4Ghz-en is elballag 1,8-al (az az alap).
UCLK-t azért emeli, mert ugye az uncore nem lehet (tehát ez követelmény) kisebb a ramszorzó duplájának! (UCLK=Uncore órajel) Tehát ha emeled a ramot emelnie kell az UCLK-t, különben el se tudna indulni.Nekem az UD5 gyönyörűen ment egy régebbi kiadású 1600@CL7 OCZ-vel... Meg még néhány fórumtársnak... Mondjuk az OCZ-re mindig is jellemző volt a kedvező ár, kicentizett teljesítményű kitek és a jó support....
Tehát ha nem kóser a ram, tuti cserélnék gariban, meg ha lenne angoltudású kolléga, akkor a support is válaszolna hamar, mi lehet a bibi.
(#26408) AzŐsgén: Persze, több lehet, csak az 1,31V-os BMW001 által javasolt érték oda már kevés, többet meg nem ajánl az Intel 1,35V-nál, tehát zsákutca. A 3200-as Uncore 1600-as ram kombót kéne először stabilizálni, utána lehetne továbblépni. Mert ugye úgy nem tudsz tuningolni, ha minden kaki, mert akkor hogyan döntöd el, mi a baj? Először ugye húzod a CPU-t, aztán a ramokat, aztán feszeket, beállításokat adagolsz, amíg stabil nem lesz, és ezt több lépcsőben. Ha mindent egyszerre húzol föl, akkor honnan tudod, mi okozza az instabilitást?
-
-
-
AirBooms
addikt
válasz
AzŐsgén #26192 üzenetére
Én nem tudom követni, mit csinálsz. Azt gondolom, több százszor leírták már ebben a topikban is, hogy feszültségeket tuningkor sosem hagyunk AUTO-n, mert halálos lehet egy-két alkatrésznek. Miért nem lehet, a megengedett határokon belül próbálkozni??? Ha nem megy úgy, akkor bele kell törődni - vagy ha a ramok nem bírják úgy a gyárilag előírt értékeket, akkor gari, vagy reklamálás.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
AzŐsgén #26132 üzenetére
Inkább ramot. Nekem is ezt csiinálta az OCZ-m, aztán kiderült miután egyenkét teszteltem őket, hogy a 3 modulból 1 hibás volt, ment is vissza gariba. De persze már véletlenül sem OCZ-t választottam helyette.
mod:
cut: TRUE-t vegyél vagy ha ugyan az a teljesítmény kell halkabban akkor Corator DS (de az nagyobb is persze). Vagy NH-D14.
-
HSM
félisten
válasz
AzŐsgén #26123 üzenetére
Miért nem lősz az OCZ supportnak egy e-mélt, hogy milyen beállítások kellenek? Már ebből az egy képből kiderül, hogy nem kóser, a 4. időzítésnek legalább 24-nek kéne lennie 22 helyett.
Másik, uncore-od hogy van belőve, QPI-fesz? 3.: Amíg minden auto-n van, addig ne is várj semmi épkézláb eredményt, hacsaknem alapórajelen. (Alapórajelbe beletartozik, hogy max 1066-os ram, és 2133-as uncore.) -
MPowerPH
félisten
válasz
AzŐsgén #26098 üzenetére
Két dolog. Elindítottad 1.9v -al? Uncore -nak közben mennyit adtál? Az 1.9v -től igazából az a csoda, hogy nem döglött meg a cpu uncore része.
Ahogy nézem megúsztad, én meg aki betart minden ilyet, megszívta.
mod: szerintem az uncore -ról megfeledkeztél, az a bibi. Auto -n ne hagyj semmit sem, feszeket meg főleg ne!
Azért ez elég durva, a gyári értékeket tudnia kellene 1.65v-n belül, főleg CR2-ben. A régebbi mezei OCZ -im tudták ezt CR1-ben, csak 1600-on 1.65v -al.
mpierre: Jaja, azt. Best.
-
mpierre
veterán
válasz
AzŐsgén #26098 üzenetére
Amennyiben nem kívánod kinyírni a procidat, akkor felejtsd el az 1,9V-ot. Max 1,65V (ha droppol a lap akkor 1,66V is belefér). A ramod miatt olvasgasd ezt, hátha van megoldás...
A qpi feszt mennyire raktad? Alapon nem fog menni 1600-as rammal, mert ahhoz 3200MHz uncore kell. Az 1 hsz.-ben Imi útmutatóját nézd át, ha úgyse megy 1600-at, akkor gari.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Óra topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen videókártyát?
- Hálózati / IP kamera
- Xbox Classic / Xbox 360
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Milyen autót vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VivoBook X1504ZA notebook - i3 1215U 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Intel UHD IGP WIN11
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700X Processzor!
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest