Új hozzászólás Aktív témák
-
ZetorGumi
addikt
válasz
OldJohnny66 #36715 üzenetére
Hát, inkább egy 980X például.
Szorzózármentes, ezáltal elég könnyen tuningolható.dingo-htc-se:
Egy SSD sem olyan fürge, mint a ramból ramba másolás.. Sokkal másabb egy RAMdisk, mint egy SSD. -
ZetorGumi
addikt
válasz
OldJohnny66 #36708 üzenetére
Ez így van, először én is 12Gb-vel kezdtem, alap felhasználásra sok volt, ramdiskhez kevés (Pl egy Black Ops II Már nem fért el benne), de már akkor megtapasztaltam, hogy jó mulatság. Most nemrég vettem még12Gb-t, és mostmár 100%-os a dolog..
-
dingo-htc se
tag
válasz
OldJohnny66 #36695 üzenetére
igen néztem.kiegyensúlyozott-on van
-
ZetorGumi
addikt
válasz
OldJohnny66 #36702 üzenetére
Hát ez a cucc megtudta, hogy milyen is ez.
Meg ha lehetne, még többet raknék beleFogyó eszköz a Ramdrive.
-
ZetorGumi
addikt
válasz
OldJohnny66 #36700 üzenetére
Ja, úgy más.
Én nem teszteltem ilyet, 6mag HT, + be az összes ram, és kész.
-
ZetorGumi
addikt
válasz
OldJohnny66 #36697 üzenetére
Passzolom ezt a kérdést, nemtudom, hogy mással volt-e már ilyen.
2 mag + HT? Mert a minialkalmazás 4 magot ír.
-
mpierre
veterán
válasz
OldJohnny66 #36697 üzenetére
Vagy megint msconfig bibi.... Az is szokott lenni.
-
ZetorGumi
addikt
válasz
OldJohnny66 #36695 üzenetére
De más lap.
Előfordulhat, hogy megy, de azért ez elég ritka.Elég hülyén ismerte fel az aida a 950-est, Dual Core...
-
monosz
őstag
válasz
OldJohnny66 #34084 üzenetére
Okés,köszi az infót.
-
Gyurma23
aktív tag
válasz
OldJohnny66 #33497 üzenetére
nekiesek nagyon köszönöm
-
Gyurma23
aktív tag
válasz
OldJohnny66 #33492 üzenetére
mert annyira nem értek hozzá hogy tudjam mennyit kell adni nekik:p de ha valaki diktálja akkor irom
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
OldJohnny66 #33370 üzenetére
A mai memória árak mellett én nem keverném ennyire a RAM-okat a gépben.
Szerk: ja, tesztelni lehet.
-
int3nse
csendes tag
válasz
OldJohnny66 #32858 üzenetére
Az a helyzet, hogy már a BIOS se látja...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
OldJohnny66 #32737 üzenetére
Lényegében 2009 szeptember.
Sajnos nem tudtam felírni a bs milyen számot dobott de lehet a ram halt ki. Mert elkezdte az ssd-re kimenteni a ram tartalmát és aztán indult csak újra.
-
d.beni
aktív tag
válasz
OldJohnny66 #32588 üzenetére
sziaztok!
megszeretném kérdezni ki tudna nekem egy pontos beállitási számokat adni 3,8ghz es tuninghoz?nem nagyon értek hozzá igazándiból, egy kedves ismerős megadta a 3,4ghz es beállitásokat az tökéletesen megy is de ha feljebb nyomom a blck t akkor behal a gép.gondolom mert a feszeket is kell állitani...
szoval előre is köszönöm a segitséget! -
Qru
MODERÁTOR
válasz
OldJohnny66 #32580 üzenetére
Ahhoz képest, hogy csak 128 bit nem is rossz.
Szlavik: Csak túlfesszel tudod kinyírni mással nem (ok egy nyilván ha neki esel egy samukalapáccsal...). Max fagyni fog ha nem bírja de maga a ram nem károsodik.
mod:
Hátha frigó nem is játszik, én most kinyitottam az ablakot a gépre és ripsz-ropsz csökkent 5 fokot a vga hőfokja terhelve.
-
Szlavik
tag
válasz
Hát nálam ez így néz ki!
És nem szükségeltetik hozzá 2130 MHZ
Még mindig jobb
ja és a kiosztáson most változtattam 6-8-7-19-re
Nagyobb ram freki, gyors procko degrad
Mondjuk lehete, hogy beteszem a gépem egy Vörpúúl A kategóriás freon mentes hűtőbe és akkor mehet a tuning
Csak nem fér el a ház a paradicsom meg a fazekak mellett
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Azta mindenit, mennyire megéri tuningolni a RAM-okat. Már majdnem fél FPS-el jobb eredményt lehet elérni Crysis alatt
Adom is el a francba a 1866-os kitemet. -
kpal
nagyúr
válasz
OldJohnny66 #32477 üzenetére
hát ja.
-
MPowerPH
félisten
válasz
OldJohnny66 #32341 üzenetére
Nézz be ide, betettem pár Cinebench eredményt.
Sajnos a 4.8GHz-s -t nem találom.
-
MPowerPH
félisten
válasz
OldJohnny66 #32341 üzenetére
Jah, vannak bent eredmények. Majd linkelek be, azt hiszem vannak elmentve.
-
MPowerPH
félisten
válasz
OldJohnny66 #32339 üzenetére
Mivel ugyan az az architektúra, így valszeg semmit, már ha azonos órajelen nézzük, és csak 4 magot használunk. Egyébként a +2 magot számold rá, vannak Cinebench eredmények, abból lehet következtetni.
-
MPowerPH
félisten
válasz
OldJohnny66 #32337 üzenetére
Azért már nem is tesztelgetek. Megküldöm, remélem bírja 24/7-re a 4.8GHz-t. Sajnos most sok melóm nincs, amivel állandóra tudnám kínozni. De ami késik nem múlik. Nem örökre lesz nálam ez sem, egy petákot sem fizettem érte.
-
MPowerPH
félisten
válasz
OldJohnny66 #32335 üzenetére
Ez ugyan az a példány, ami nitrozva volt, és amit eladtam.
-
adorjant
őstag
válasz
OldJohnny66 #31929 üzenetére
Igen,ezt néztem én is,csak azt nem értettem,hogy miért nincs ott mindegyik a listában
-
kpal
nagyúr
válasz
OldJohnny66 #31929 üzenetére
Az a lap nagyon is jó tesztekben hozta az X58 UD9 szintet ami közel 120k ,sőt valahol még jobb is volt és még a felébe sem kerül Az Asrock.
-
kmisi99
addikt
válasz
OldJohnny66 #31767 üzenetére
És akkor ez lényegében tényleg parasztvakítás és jobban járok a több rammal mint a tri channelllel? (semmi különlegesre nem használom a gépet csak játék film meg hasonlók)
-
mpierre
veterán
válasz
OldJohnny66 #31547 üzenetére
Az egy igen jó darab.
Dr. Student: Vegyél még egy 6870-t mellé és probléma letudva. Pl.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
OldJohnny66 #31529 üzenetére
Jáj századot.
Ott a pont.
-
mpierre
veterán
válasz
OldJohnny66 #31408 üzenetére
Olcsón????
Ez sci-fi kategória. Az intel nem állít magának - saját házon belül - konkurenciát még egyszer. Csak tanultak valamit a 920 és a 860 esetéből...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
OldJohnny66 #31408 üzenetére
Esetleg raktársöprés címén van némi realitása, de akkor is ez egy vakvágány már, régóta tudható. Nem hiszem, hogy sokan vennének X79-et i7 900-al. max ha nagyon olcsón adják de akkor meg konkurál az SB-vel árban az megint nem jó (nekik, nekünk nem baj
).
Szóval érdekes elgondolás az fix...mpierre: Nem a mostanira tuti nem, nincs értelme, majd a next gen SB-re esetelg ha eléggé odaveri az LGA1366-ot. Persze akkor valószínűleg még mindig jobban járok majd a 6 magos i7 900-al...
-
C64
őstag
válasz
OldJohnny66 #31395 üzenetére
Kékben, a többi slotban el sem indul a gép.
mpierre@ beállítom autóra. sztem beszerzek egy másik tri kitet és csak azzal próbálom meg a tuningot.
Ez a xeon 4ghz-en többet pródukált tesztekben, mint a 920-as 4ghz-en, ráadásul nem is kevéssel. kb 10%-kal, miközben 60w-tal kevesebbet eszik
jók ezek a xeonok, nagyon tudnak ha kell: [link]
-
kpal
nagyúr
válasz
OldJohnny66 #31186 üzenetére
Jó lenne még az én életemben valóra válna .
-
Cybertrone
veterán
válasz
OldJohnny66 #31193 üzenetére
Ez így van!
a föld egyik pontjáról a másik pontjára 2cm eltéréssel irányítanak rakétákat... De bezzeg a ráknak még mindíg nincs ellenszere... (vagy van csak elsumákolják, mert ha belegondolunk nem kicsit esne vissza a gyógyszerbiznisz... egy gyógyszer ami gyógyít is kilökne legalább 100 félét ami csak késlelteti a dolgokat...szemét bürokraták!)
-
Cybertrone
veterán
válasz
OldJohnny66 #31191 üzenetére
Átlagember majd megkapja ezt a technikát 10-15-év múlva... ez így szokott lenni
-
Cybertrone
veterán
válasz
Hiába az ororszok tudnak azért
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Nem semmi.
-
Cybertrone
veterán
válasz
OldJohnny66 #31160 üzenetére
Oszt? Egy átlagos cpu-zt használok nem ezt... semmi külömbség a 2 közt gondolom én!
-
HSM
félisten
válasz
OldJohnny66 #31153 üzenetére
Én a legjobban úgy szeretem, ahogy van, halk is, hűvös is...
(#31157) Laraxior: Ez mondjuk igencsak ígéretesen hangzik!
-
Cybertrone
veterán
válasz
OldJohnny66 #31139 üzenetére
Dehogy.... Annyit nem tol csóró, 6 magon az a szar szarul skálázódik vagy hogy írjam le...
Most 1764mhz-en megy a ram, és 4420-on a proci... 1.27v-on teljesen jó -
Cybertrone
veterán
válasz
OldJohnny66 #31137 üzenetére
Annyira még nem csak a 2ghz van meg...
-
Cybertrone
veterán
válasz
OldJohnny66 #31129 üzenetére
Kis segítséggel
Végre nem lehetetlen a ramjaimnak a 2ghz+
-
gYaLo
őstag
válasz
OldJohnny66 #31111 üzenetére
Szia!
550-es tápom van, szerintem bőven elég lesz neki..
Tervezem a vga váltást 295 re, annak is elégnek kellene lennie -
HSM
félisten
válasz
OldJohnny66 #31079 üzenetére
Akkor egy ötletem maradt.... Áramtalanítasz a lakásban minden fogyasztót (hűtő, net, lámpa, standby-fogyasztók) csekkolod a villanyórát, megállt-e. Ha igen, fogsz egy lámpát, célszerűen 40W-osat, bekapcsolod, megnézed most, hány rovátkát megy arrébb a villanyóra mutatója mondjuk 10 másodperc alatt. (Nem fog száguldozni 40W-tól
) Utána lámpa ki, gép bedug, villanyóra lecsekkol. Ha ugyannyi rovátkát számolsz, akkor 40W a gép standby, ha jóval kevesebbet, akkor a fogyimérő kuka.
-
HSM
félisten
válasz
OldJohnny66 #31047 üzenetére
Nem a hatásfokuk rosszabb, hanem a teljesítménytényezőjük alacsony. Amúgy érdekes. Az OCCT táptesztje semmi extra, gyakorlatilag egy furmarkot indít 1 procimagon, a maradékon meg linx-et. (Talán jobb is, ha ezt kézzel játszod be, mondjuk a 0-1 szál affinitását hozzárendeled a furmarkhoz, a maradék szálakon meg Linx-t indítasz.) Egy jól méretezett, minőségi tápnak nem szabad, hogy gondot okozzon. Mondjuk nekem úgy már sikerült 600W-ot kivennem a konnektorból...
Arra kell még vigyázni, hogy a furmark-szerű OCCT-s vga-gyilok hajlamos túlterhelni a VGA-t, mert teljesen irreális terhelésnek teszi ki, arra érdemes külön figyelni, ne sülhessen meg teszt közben.
Azért is jobb a fent leírt furmark-os mód, ott ez nem áll fenn.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
OldJohnny66 #31047 üzenetére
Szotveres mérést felejtős. Amúgy sem mutat pontos/valós értéket. Nyugi biztos, hogy a mérőd pontatlan.
Nekem Zalmi fogyimérőm van ez eléggé korektül már, igaz mivel az előlapba integrált nem méri a gép fogyit csak ha megy a gép. Ha meg enm úgy is lenyomom a billenőkapcsolót az elosztón akkor meg egy deka áramot sem eszik/kap. -
HSM
félisten
válasz
OldJohnny66 #31043 üzenetére
Na várj... A power factor az nem egy olyan dolog, ami jó vagy rossz, az egy jelenség... Itt le van írva a lényeg: [link] Ellenben a teljesítményfaktor nélküli, látszólagos teljesítményfelvételnek túl sok jelentősége nincs, mivel a felvett hatásos teljesítmény után fizetsz az áramdíjat....
-
DigitXT
félisten
válasz
OldJohnny66 #31043 üzenetére
Ez a Power Factory valami energiagyár?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
OldJohnny66 #31035 üzenetére
Szvsz nem jó a mérőd. Tápot lekapcsolva nem lehet a fogyija csak 0. Ugynis ha lekapcsolod akkor egyszerűen nem folyik át rajta áram így fogyasztása sem lehet. Ezért van a lapban gombelem pl...
Szóval dobd ki a fogyimérőd. -
HSM
félisten
válasz
OldJohnny66 #31031 üzenetére
Nem lehet, hogy a fogyimérőd nem mér teljesítménytényezőt? Mert akkor tud fura dolgokat mutatni, közben meg bizonyos fogyasztókkal pontos. A kikapcsolt gép 39W nagyon meleg lenne, nálam a HX620-al volt anno 12W, az enermax-al ha jól emlékszem még jócskán kevesebb, talán 4,5W-6W körül, konnektorból. Akkor kis matek! A +1 winyó az +10W kb, 1 venti 1-2W, a 4770 is vélhetően picit többet kér, mint a 4670... Tip-top megvan az a +~30W... A lekapcsolt tápos 21W egészen hajmeresztő, annak mondjuk érdemes lenne utánajárni az okának... Ha kihúzod a tápból a kábelt, akkor mit ír a fogyimérő? Föld rendben van nálatok? Mondjuk nálunk nincs földelve semmi, mégis jól mért a fogyimérő, de legalább biztosan nem volt sehol földpotenciál-különbség...
(#31032) OldJohnny66: Igen, ez sokkal realisztikusabb.
Érdemes megbízni benne, mert sejthetően a proci tápvezérlőjéből veszi az adatokat, megfelelő pontossággal. Ezeknek az egyetlen bajuk, hogy a VTT tápról menő teljesítményfelvételt általában nem mérik, mert ott az egyszerűbb kontrollernek nem szokott mérőkivezetése lenni.
Tehát memóriavezérlő, QPI busz és L3 energiaéhsége így nincs beleszámítva a proci fogyasztásába, csak a végrehajtó magok.
-
mpierre
veterán
válasz
OldJohnny66 #31031 üzenetére
Kikapcsolt gépnél reálisan nem 2Watt fogyit fogsz mérni. Soha.
Leállított gép estén intelnél 12-15Watt, míg amdnél 11Watt. Kikapcsolt monitor pedig 9Wattot kajol be. Ha lelövöm a tápot, akkor mindenhol 0Watt.
-
mpierre
veterán
válasz
OldJohnny66 #31025 üzenetére
Aszogyahogy:
Késleltetés romlott 0,6ns-t.
Memória másolás romlott 8%-t.
Memória írás javult 5%-t.
Memória olvasás változatlan.
A cpu tesztekben (Aida64) 1% körüli difi van (jobb, vagy rosszabb), de ez lehet mérési hiba is. Egyedül a cpu aes tesztet nem értem, ott közel 45%-s a javulás.A winrar benchben romlott 4%-t.
-
HSM
félisten
válasz
OldJohnny66 #31027 üzenetére
Ezeket láttam.
A korábbi értékekkel nem voltam tisztában.
Hát ez tényleg elég érdekes, pont fordítva kéne lenniük, tuningolva 40-155, tuning nélkül 20/130....Bár kicsit sokallom ezeket az értékeket... Nálam abszolút alapon, üresjáratban, UD5-ben a C0-ommal 5W volt a fogyi! 5W! Igaz, ez VTT nélkül, csak a proci végrehajtómagok. Ekkor a konnektorból 135-138W-ot kért. (GW 4850GS volt akkor mellette, 2 winyó és Corsair VX550, a többi az adatlapomon.) Ez az akkori prime95-el 8 szálon, large, in place FFT-vel terhelve (2009. 03. hó) turbo-val volt 76W, konnektorból 248-250W. 3800-on a fogyi úgy alakult, hogy üres 20W az offset okosság nélkül, konnektor 171-175W (!!!), ez prime alatt 121W proci, és 326-330W a konnektorból! Amúgy a D0-ommal is hasonló értékeket mértem, csak most ezek a képeket találtam meg hamarabb.
A 3800-hoz 3000-es uncore 1,295V VTT 1200@CL7 6*1GB ram 1,5V-on. CPU VCore 1,35V, drop miatt 1,26V valós értékkel. Minden más alapon.
-
HSM
félisten
válasz
OldJohnny66 #31025 üzenetére
Kevesebbet eszik, mint alapon? Azért az nem rossz! Hogyan sikerült, mennyivel lett jobb?
-
Laraxior
titán
válasz
OldJohnny66 #30986 üzenetére
most hívott az arc hogy jönne... elmondtam neki a magamét hogy 10et engedtem neki,szereztem neki egy másikat hogy kettő egyforma legyen, tartogattam neki egy hónapig, és vásároltam egy 920at...
válasz: "ne oktassam ki.... "
csak annyit tudtam mondani amit Joe Pesci is menj az ***** ****ba -
Laraxior
titán
válasz
OldJohnny66 #30988 üzenetére
az még hagyján..de el sem jön érte..és megint bukjam be a lóvém..az agyam megáll...
ez már csak kis plusz..már a tápnál kinyílt a bicska a zsebembe...erre ellopták a 150k-s bringám is,meg most ez a gyökér... visszateszem a Xeont aztán a 920 megy a levesbe -
Cybertrone
veterán
válasz
OldJohnny66 #30986 üzenetére
Viszem neki a fűrészt
Amilyen finom modorú a fiú, szép intelligensen elküldi a pitsába a havert
Laza emberek vannak, mintha a boltban 300 helyett odaadnák 295-ért a kenyeret mert csak ennyi van -
HSM
félisten
válasz
OldJohnny66 #30974 üzenetére
Semmi gond, ne vedd komolyan, a gonoszkódó smiley nem véletlen figyel ott....
(#30975) mpierre: A plussz modul, és a plussz méret is terheli a vezérlőt. A különböző csipek viszont nem mindig szeretik egymást, az tud problémás lenni. A méretkülönbség nem szokott gond lenni.
-
HSM
félisten
válasz
OldJohnny66 #30972 üzenetére
Nem olvastál vissza eleget...
[link]
Csak valamelyik lap Offset-nek hívja, valamelyik Dynamic VID-nek, valamelyik meg alapértelmezetten ezt tolja. -
HSM
félisten
válasz
OldJohnny66 #30970 üzenetére
Mint mondtam, minden szorzóhoz más VID tartozik! Tehát ha 23-as default szorzón megnézed a VID-et, és ahhoz számolod ki az Offset-et, akkor az 19-es szorzónál nem annyi lesz.
Na, meg tuningolva a drop is nagyobb, azt is bele kell számolni.
Nekem is bejött a dolog, -20-25W üresjáratban nem rossz opció.Na, meg ha nem nyélgázon megy, akkor is kevesebbel beéri.
De alakul szépen nálad is. -
HSM
félisten
válasz
OldJohnny66 #30966 üzenetére
Elvileg azt az offset-et adja hozzá minden feszlépcsőhöz.
De ugyebár a köztes lépcsők is tuningolva vannak, és ott is az adott offset van. Jogos felvetés, hogy így kicsúszhatunk-e a stabil tartományból, ha a felső és az alsó is jó. Azért tud kicsúszni szvsz, mert tuningolva nem növeled annyival a max órajeles feszét, (offset) mint amennyi esetleg a köztes órajelekhez kell. Gyárilag a max órajeles, turbós Vcore elég magas, az üresjárat elég alacsony. (Nálam 0,95V üres és 1,18V a terhelt, ha jól emlékszem.) A 0,95V 2Ghz-hez már necces, ellenben az 1,18V vígan elég 3500 környékére, pedig mindkettő 0-s Offset.
De ez megeshet bármely köztes lépcsővel is, mert nem pont lineárisan adja rá a feszt az órajelhez képest. Pl. nálam elég komoly difi gyárilag van a turbós és nem turbós fesz között, holott csak +1 szorzó.
(#30967) Cybertrone : Najó, ezt tudjuk, de BMW001-el arról beszélgettünk, számít-e az ár egy csúcslapnál, és arra mondtam, hogy sokan nem adnának ki egy lapért csillagászati összeget, hiába lenne mondjuk egy R4BE, és tudna még 100Mhz-et nitró alatt az R3E-n felül is... Nem hiszem, hogy bárki megvenné, néhány "elborulton" kívül.
-
HSM
félisten
válasz
OldJohnny66 #30964 üzenetére
Mivel ez a skála százalékos, így esetleges, mi mennyire jön ki. 0%-nál 12-es szorzód lesz, az a legkisebb, 100%-on a max. Én úgy csináltam, hogy belőttem a min-t is és a max-ot is ugyanarra az értékre, és teszteltem. Nálam olyan 60-95% között jöttek ki a fokozatok. (Ugye a 100% az a 21-es szorzó, akkor a 12-es szorzó ~57%, a 13-as az 61%, a 14-es az 66% és így tovább.
)
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
OldJohnny66 #30945 üzenetére
Multiméterrel mérted ezeket a feszültségeket vagy CPUz-ből nézted?
-
mpierre
veterán
válasz
OldJohnny66 #30932 üzenetére
Ebben mi lenne a sértő?
Biztos jó kis lap... jó a 12 sata csatlakozó.
-
HSM
félisten
válasz
OldJohnny66 #30945 üzenetére
-
HSM
félisten
válasz
OldJohnny66 #30943 üzenetére
Igen. Mivel amikor a terhelést hirtelen ráadod, akkor esik rendesen a fesz, tehát ha te 1,25V-ot akarsz neki adni, és 1,35V-ról droppol le, akkor amikor rámegy a terhelés, akkor se esik 1,25V alá, amikor meg megszűnik, akkor se megy a beállított 1,35V fölé. Ha meg 1,25V LLC-d van, akkor az 1,25V-ról leesik nagyon rövid időre, és csak utána stabilizálódik 1,25V-on. Bár erre elméletileg lehetnek benne "szoftveres" trükkök, hogy ezt a problémát kiszűrjék.
Igen az energiatakarékosságra, azon belül pedig hogy hány % legyen a max és a min processzorsebesség. Kicsi próbálgatással ki lehet centizni az összes szorzót 12-től a maximumig, és kitesztelni őket.Vagy ha van elég ráhagyás, akkor elég az alsó + 1-2 köztes. Nekem a videós-s "hiba" miatt gyorsan ment, mert azzal ha gázos, 5-6 perc alatt dob egy hátast a procim, nekem azzal érdemes tesztelni....
Ha az megy, akkor már minden megy rajta.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
OldJohnny66 #30930 üzenetére
Vagy meghülyült vagy a proci igen-igen intenzíven foglalkozik a hibajavítással. Nézz egy GFlops eredményt ha gyanúsan alacsony akkor az utóbbi eset él.
-
HSM
félisten
válasz
OldJohnny66 #30911 üzenetére
Szerintem az offset vagy a gyári VID-hez vagy a beállított feszhez képest kell értelmezni, de ez gyártó/bios függő. Asrock fórumon vagy a kézikönyvben nincs benne?
(#30912) Góliát: Minden paszta kibír néhány évet. Ha már nem jó, annak látszania kell a hőfokaidon. Emelkedtek a hőfokok az összeszereléskori értékekhez képest? Ha nem, akkor nem érdemes még újrapasztáznod. Majd megnézed félévenként, jó-e, amikor elkezdenek romlani a hőfokok, na akkor hajrá pasztázni.
Amúgy is érdemes félévenként ellenőrizni a gép hűtését, mert a por bizony nem kímél semmit. Amúgy egyszerű újrapasztázni... Leszeded óvatosan a régit pl. papírzsebkendővel és foltbenzinnel. Aztán ha szép tiszta a proci is és a hűtő is, akkor vagy középre teszel egy borsónyi pasztát, vagy x-alakban húzol két csíkot az átlók mentén. Vagy hajszálvékonyan elkensz egy adagot, és amellett a fenti két alakzat. [link]
(#30917) mpierre: A drop nem a beállított fesztől függ, hanem a proci által felvett áramerősségtől. Ugyanis ettől függ, mekkora tüskét fog kapni, mikor megszűnik a terhelés. (Ugyebár akkora lehet a tüske LLC OFF egy gyárilag tisztességesen belőtt lapban, hogy ne mehessen a beállított Vcore érték fölé. Ugyebár ezért van a Vdrop, és ezért nem jó játék kikapcsolni.) Az a baj, hogy ezzel is lehet kalkulálni, csaképpen éhesebb ez a procid, mint az említett másik kettő volt.... Fura amúgy a memóriás móka, nekem a régebbi BIOS-okkal semmi gondom nem volt...
Miért nem írod fel a subtimingeket, amiket használsz, és állítod be egy frisebb BIOS-on kézzel?
(#30918) Cybertrone: Nem az UD5-nek van emberfeletti nagy dropja, hanem a speckó tuninglapoknak kicsi... Ez a fejlettebb tápkörtől van, nagyobb frekvencián megy, gyorsabban alkalmazkodik a terhelésváltásokhoz.
Egy E760 800-1333Khz között állítható, a Giga ha jól tudom, 433khz, a legtöbb nem speckó laphoz hasonlóan.
(#30920) 04ahgy: Az X58A-UD7 VRM-je meséld már el, miben több az UD5-énél, mert szvsz semmivel....
Kétszerannyi tekercs van benne aztán kész. A konstrukció ugyanaz. Az LLC-vel meg semmire nem mész, csak a procid nyírja ki asztali körlmények és magas fesz mellett.
-
HSM
félisten
válasz
OldJohnny66 #30899 üzenetére
Na ja... Mondjuk könnyen meg lehet előzni a bajt, fogsz egy multimétert, aztán kiméred...
(#30904) Keldor papa: Nekem azok inkább tűnnek kényelmes home user lapnak, mint iszonyat nitrós csodalapnak...
-
Cybertrone
veterán
válasz
OldJohnny66 #30902 üzenetére
A Without vdrop azt jelenti vdrop nélkül magyarul bevan lőve az LLC
A With vdrop azt jelenti vdroppal... magyarul i vn kapcsolva az LLC... de ha bevan kapcsolva pirosan villogni fog... (EVGA-nál villogott)
Offsetet én sosem állítottam szerintem naggyából azt takarhatja hogy mennyivel kompenzálja a lap a feszt... ez nem biztos lehet hülyeséget írok!
Az a 355w az a teljes rendszer lenne fogyasztásilag? Ha igen akkor cseréljnk... nem saccolom mennyit eszik az sli a gulfal meg a sallangal
Bár most fogyasztásban tuti odaverek mindenkit... Laptop powa... -
Cybertrone
veterán
válasz
OldJohnny66 #30899 üzenetére
Ha mód van rá akkor küld meg az arcát a procinak 4ghz fölött már 200w fölött fogyaszt, belövöd mongyuk 4.4ghz-re és akkor ha megy faszán akkor bírja a vrm a terhelést... feszeket figyeld, mennyit drioppol a lap és 1.4v fölött nem szabad load line-t használni... elvileg valaki ezt vitatja, valaki betartja...
Am azon a lapon egy 8 pines tápcsatija van a procinak az 300w-ot ki tud szippantani a tápból ha kell a cuccnak annyi, de azt azért még a vrm szerintem bírja sőt! -
subaruwrc
félisten
válasz
OldJohnny66 #30897 üzenetére
ha megfelelő a szellőzés körülötte és nem kerül a tjmax közelébe full terhelésen akkor nem esélyes hogy baja legyen.
-
Cybertrone
veterán
válasz
OldJohnny66 #30897 üzenetére
Igen valamiféle angol humor akart lenni részemről, de örülök hogy átjött!
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
OldJohnny66 #30882 üzenetére
Igen. Bench progikban látható, de amúgy is lassabban "ébred" a proci mintha folyamatosan ébren lenne. Kicsit lassabb reakció idő, egy-egy mikor lag befigyel... Nem vészes de engem ssd melett zavartak ezek a dolgok.
-
Cybertrone
veterán
válasz
OldJohnny66 #30861 üzenetére
Ugyanígy gondoltam a nagykerrel kapcsolatban... mégis az volt nekik a legfurább hogy egy ilyen nagy értékű cucc meghalt...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
OldJohnny66 #30855 üzenetére
Érdemi fogyi csökkenést úgy is a fesz visszavétel hoz inkább. Nálam a netes beállítás az 2,8GHz (tehát alapon turbo-val) fix 1V-al. Így még játéktok alatt is stabil. Nekem C0 van, egy D0 simán megy 2,8GHz-et 1V alatt is. Lehet az enyém is csak nem centiztem ki ennyire.
Játékra 3,36GHz-en megy, ha meg kell a kraft tömörtés-rendereléshez pl 3,8GHz-es profil is van. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
OldJohnny66 #30853 üzenetére
Igen ha tartod a fesz arányt akkor mehet 1,65V fölé. Bár én akkor sem kockáztatnék, sokat úgy sem hoz köznapi használatra.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
OldJohnny66 #30849 üzenetére
A modul bírná is az 1,9V-ot de a procid nem örülne neki az fix...
-
HSM
félisten
válasz
OldJohnny66 #30849 üzenetére
Atyavilág! Az a hűtő mekkoraaaaa!
Arra vigyázz, hogy nálam pl. hiába volt a ramok "felett" huzat, alig ért valamit, mert maguk a modulok közül az első elterelte a fuvallatot, az jó hűvös is volt, de a mögöttük lévők a "szélárnyék" miatt már szépen melegedtek! Ezen csak az segített, mikor alulról/felülről kezdte őket fújni egy venti. Mondjuk nekem melegedős Elpidás ramjaim vannak, nem tudom, a tiéd milyen. Erre 1,65V-on 1600Mhz felett eléggé kell a plusszhűtés a borda dacára. A házad viszont ötletes és praktikus, tetszik!
-
OldJohnny66
tag
válasz
OldJohnny66 #30844 üzenetére
Egyébként az igaz, hogyha csak az uncore-t emelem a RAM-frekit nem, (ha jól emlékszem régebben Lara. ugyanezt mondta) akkor is sokkal jobb eredményeket kapok.
Az összehasonlítást, viszont mindig azonos beállítások mellett végzem. -
HSM
félisten
válasz
OldJohnny66 #30844 üzenetére
Húzni lehet őket, ha félted, kínáld meg egy ventiből kis hűs sugallattal, 100X többet ér a bordánál.
Bajuk amúgy is csak a túlmelegedéstől vagy túlfeszeléstől lehet. Túlfeszelni nem kell, a hőfok meg könnyedén ellenőrizhető.
-
HSM
félisten
válasz
OldJohnny66 #30842 üzenetére
Lehet visszafogja a ram? Pedig csinos ram-értékeket mérsz... Mondjuk valahol láttam ram-teszteket még régen, és az jött ki, hogy 4Ghz-es órajel mellé 1600 körüli ram optimális, igaz, ott nem nagyon játszottak az uncore-al. Mondjuk könnyen ki tudod próbálni, 200*21, 1600@CL9-es ram, és megnézed, javult-e valamit.
-
HSM
félisten
válasz
OldJohnny66 #30832 üzenetére
Hopsz, ez fel se tűnt... Azt hittem mindkét eredmény a tiéd... Na nem mintha túl nagy diffi lenne köztük... Én 1400@CL7-en járattam anno a ramjaim, a 3675Mhz-es proci mellé tökéletesek voltak úgy. Most meg 1066@CL7-ben mennek, 2660Mhz-es procival.
Hogy még lassabb legyen, a HT-t is kikapcsoltam.
(#30834) gombcomp: Én akkor se vennék használt lapot, pláne extrém hűtöttet, ha fontos a hosszútávú megbízhatóság. Remélem, nincs harag, mert ezt gondolom.
(#30835) BMW001: Sosem voltam a nyers erő híve, ezért se jön be az UD9. Az R3E filozófiája sokkal szimpatikusabb.
Amúgy ebben lehet valami, melyik lap melyik procihoz van "finomhangolva". Szélsőséges viszonyok között az ilyen apróságok sokat számíthatnak.
(#30836) radi8tor1: Nekem másfél év stabil működés után sütötte be, hogy egy sima HD videónál merevrefagyott minden. [link]
(#30837) Laraxior: Azért az UD5 nem éppen egy csirke lap! Megy az is, mint a huzat. Én bőven az erős középkategóriába sorolnám. 24/7 használatra nem érik meg a legdrágább prémiumlapok, nem tudnak annyival többet, mint amennyivel drágábbak. 4200 helyett 4400-on tud menni a proci? Vagy 4600 helyett 4800-on?
Engem nem győztek meg dupla ár mellett.
Persze, akinek bechelni kell, az más tészta.
(#30838) OldJohnny66: Nem hát!
Amúgy jól sejtettem, neked is szebb pontokat dobott az új, köszönöm!
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
OldJohnny66 #30824 üzenetére
Nekem is 20 perc encode után kifagyott mint a huzat. Előtte fél évig stabil volt minden tesztprogrammal.
-
HSM
félisten
válasz
OldJohnny66 #30830 üzenetére
Fú, megy ez, mint a mérgezett egér!
Nekem nem ad ennyi pontot 1600@CL8-on.
Lehet, az új everest nekem is többet adna?
Majd ha nagyon unatkozom, megnézem. Nekem ez a kedvenc ram-eredményem: [link] Bár elvileg 1333@CL6-on is mennek a ramjaim, ott nem volt olyan szép az eredmény, mert nem húztam fel az uncore-t...
[link]
-
HSM
félisten
válasz
OldJohnny66 #30774 üzenetére
Valami rémlik, de semmi sértőt nem mondtál, úgyhogy gond egy szál se.
-
HSM
félisten
válasz
OldJohnny66 #30772 üzenetére
Persze, ez igaz, hozzá kellett volna tegyem, hogy elfogadható áron, tuning nélkül.
Mert amennyire tudom, a legerősebb, épkézláb árú 1366-os, azaz a 960 is kifúj 5,5 pont körül, alapon.
-
Attici
őstag
válasz
OldJohnny66 #30279 üzenetére
Mivel töltötte fel az a marha az akváriumot?
Az biztos,hogy az nem víz!
Más gépével én is szívesen kipróbálnám! -
HSM
félisten
válasz
OldJohnny66 #30118 üzenetére
A BIOS villogást úgy tudod tesztelni, ha a "Pause" gombot lebnyomod, ez megállítja a boot-olást, és meg tudod nézni, ha normális a kép minden OK, ha villog tovább, akkor valami nem 100. A Dirt2 nekem is 50-60 FPS végig, jó móka úgy DX11-ben.
Mondjuk nekem "csak" egy ócska 22-es moncsim van. XD
A Dumping Physical memory az csak annyit jelent, hogy a memóriaképről csinál egy file-t a későbbi hibakereséshez. -
lizakattila
senior tag
válasz
OldJohnny66 #30114 üzenetére
Semmi gond nem volt vele. Véleményem szerint is a program "háklis" egy kissé. Ha egymás után többször lefuttattam sosem tudtam megismételni az elsőre kapott eredményt.
A biosban a villogás lehet bios fügő is (na ezt jól megaztmondtam).
Pl nálam a giga lap is van amelyik bios verzióval "villan" egyet néha, ha valamin változtatok és más verziókkal nem csinálja. -
HSM
félisten
válasz
OldJohnny66 #30116 üzenetére
Aki amlítette az ALT+TAB-ot elfeledkezett megemlíteni, hogy utána néhány program átvált ablakos módba, ami után ha teljes képre akarsz visszaállni, az alt+enter kombóval kell élni.
A BOOT-közbeni kép karifüggő, amiatt nem érdemes aggódni.
-
HSM
félisten
válasz
OldJohnny66 #30114 üzenetére
Lehetséges, de ha valószínűséget kérdeznél, olyan 80 - 20%-ra tenném, hogy nem a szorzó a sáros hanem a progi vagy valami más beállítás.
A progi után a memóriákra, vagy uncore-ra néznék rá. Persze, más is lehet.
Ha megint elindítod, ugyanezt csinálja? -
lizakattila
senior tag
válasz
OldJohnny66 #30110 üzenetére
Próbáltam hasonló beállításon futtatni. Nálam így futott le.
-
HSM
félisten
válasz
A hyperPI-vel nagyon kell vigyázni, nagyon háklis win7/vista alatt... Legkisebb hanghatás, vagy flash, meg csomó mindennel összeakad.... (Pl. valami windóz-hangjelzéstől is összezuhanhat) Szóval azzal nagyon körültekintőnek kell lenni, mikor és miért dob hibát!
-
mpierre
veterán
válasz
Huh, annyin sose ment a lapom... Kihagyom... Lehet?
Szerk: Mégse. Milyen prioritáson? Bár 4,0GHz felett (180MHz×23) meg tudom nézni.
-
toyone
őstag
válasz
OldJohnny66 #30107 üzenetére
Biztosan, leginkább azok akiknek instabil a rendszerük. Bár 1M alatt is eldobja az gáz. Vagy nincs elég hely a merevlemezen amiről futtatod, akkor szokott még ilyet dobni.
-
mpierre
veterán
válasz
OldJohnny66 #29973 üzenetére
Már lassan ott tartok, hogy csak felejtek...
, de ez jó, mert csak elfelejtem kifizetni a felest, nem kilögybölöm....
_Volkovy_: 1,4375V-on már 92°C volt az egyik mag, ezt 4,2GHz-n. Tehát vagy azért melegszik, mert sok feszt kér, vagy azért mert alacsony a vid-je...
-
Laraxior
titán
válasz
OldJohnny66 #29486 üzenetére
mindig tanul az ember valamit
így könnyebb eladni a gépet,ha esetleg...
Qru: dolgozom,úgyhogy időm "mint a tenger"
-
mpierre
veterán
válasz
OldJohnny66 #29146 üzenetére
Lehet, hogy én emlékszem rosszul.
Valamely angolul tudó nézze meg az intel doksiban... De az biztos, hogy van valami ilyen.
-
B4l!nt
aktív tag
válasz
OldJohnny66 #29144 üzenetére
Ez hülyeség. A cpu vcore-nak nincs köze a qpi vtt-hez.
Ram-Vtt közötti különbséget kell figyelni.Persze ha jól emlékszem
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- PlayStation Plus Premium előfizetések
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged