- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Netfone
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cybertrone
veterán
válasz
Erdei88 #29053 üzenetére
Neked is leírom:
Még mindig a bloomfield topikban vagyunk... És itt sosem a szandyka lesz a fasza cucc!
Mellesleg senki nem becsül le semmit, viszont dobálózni a kijelentésekkel hogy ez meg az faszább, a másik topikjában nem épp ért egyet az alapelvekkel! Létrehoztam a Sandy topikot, ott tessenek az E-penist csiszolni, ne itt nálunk! Meg lett beszélve hogy nem lessz ilyen vita anno, erre tessék... Előbb csináljanak csóró cucchoz normális sata vezérlőt, meg javítsák ki az eddig elbarmolt dolgokat, aztán majd teljes értékű rendszer lesz!
Téma vége, remélem nem kell a modiknak tisztogatni! -
tom_tol
addikt
válasz
Erdei88 #27970 üzenetére
akkor egyértelműen
ha jól emlékszem Te sem voltál az aki a legócskább vasakkal tengette a napjait az utóbbi időben
ha jól gondolom mi szeretnénk a legjobbat bizonyos határokon belül (erre általában az a magyarázat hogy minek meg nem éri meg) ezért van 920-30-50-s procink
vannak akik szeretik a legjobbat és nincs határ és ennyi
nem gondoltam hogy irigy lennél, de kicsit furcsa volt a kérdésed -
HSM
félisten
válasz
Erdei88 #27970 üzenetére
Igazán nincs mit.
(#27971) BMW001: Így van. És stabilabb is esetenként.
(#27972) gyurczy: Azért a 4200 lehet, túl nagy falat lenne....
De egy 21*191 megér egy próbát.
A 20*200 különösen vacak, mert a proi nem szereti a 20-as szorzót, a lap pedig a 200-as BCLK-ra lehet háklisabb, mintha 195 alatt vagy 205 felett lenne. -
MPowerPH
félisten
válasz
Erdei88 #27970 üzenetére
Pont az miatt, hogy ha van lehetőség, akkor egyszer mindent ki kell próbálni. Nekem a 980X nem kell, megleszek szorzó emelés nélkül is. 970-et meg lehetett venni 100k alatt, ami annyira nem rossz.
Neked volt egy faja procid, a Te esetedben lehet hiba volt a váltás. Azt a 950-est nem igen cseréltem volna el semmire sem.gyurczy: Azt érti, hogy ezek a proccok szebben mennek páratlan szorzókkal. Ugyan ahhoz az órajelhez elég nekik kevesebb feszültség, legalábbis a tapasztalatok ezt mutatják.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Erdei88 #27960 üzenetére
Jah, minek Sandy?
Egyébként azért, mert pl. én szeretném kihajtani a ramjaimat, és nagyobb az esély arra, hogy 24/7 magasabb órajelet tudok elérni. És ha már az SB-ről lemaradtam, akkor kipróbálom a 6 magot. 980X-re nincs cash...
HSM: Sajnos láttam amit láttam... az új FPO-k nem mennek úgy.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Erdei88 #27612 üzenetére
Jah...Meglepődtem, azt hittem ennél kicsit profibbak ott bent. Tévedni emberi dolog.
Leírtam hogy a belső memóriavezérlő adta meg magát, és ezt memóriaigényes, memóriára támaszkodó alkalmazásokban tisztán ki lehet mutatnia a kb. 50%-os lassulás. Még hozzátettem, hogy megnéztem a memóriasebesség mérést, és ott is óriási lassulás jelentkezett. És még azt is, hogy a hibakiszűrés céljából kipróbáltam másik alaplapban, másik memóriával.
Ezeket írtam meg, persze hivatalos formában.Cybertrone: Szerintem csak a tesztelés alatt nem mennek bele ilyen mélyen a dolgokba.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Erdei88 #27369 üzenetére
ehhez kieg: nem csak emiatt nem sültek meg más lapok foglalatai. egyik a 10fázisú digis VRM, másik a dupla EPS12. normál esetben az EPS12 olyan 300Wig elég (4pines alapján, ott 150W fölött jönnek a gondok a csatlakozók megégésével), és már az is nagyon sok (légen a legnagyobb hűtőkkel lehet olyan 180Wig elmenni, jól megválasztott azaz eléggé hangos ventivel). tehát a csatlakozók bírják, a huzalok elvileg olyan 12Aig rendben vannak, VRM kérdéses, de nem hinném, hogy az lesz a szűk keresztmetszet (DFI háromfázisúakra emlékszem még a p35ös időkből, nagyon jól mentek).
hűtés... pottal 400+W megy. marad a foglalat, amit nem lehet az egekbe méretezni.
bár szerintem a megsült foglalatos Classified, a megsült foxconn foglalatos x58 és a megsült foglalatos SB között van némi különbség. szóval szerintem ítélkezés előtt várjuk ki, hogy mégis mik és milyen körülmények között érintettek.
HSM: nekem az a fura, hogy SBnek tényleg nagyon alacsony a fogyasztása i7/s775höz képest. légen ilyen 4.3-4.5ökig mentek fel tesztoldalak, és ehhez még nem is kellettek különösen nagy léghűtők. szóval ha 4.5re elég egy nagyobb lég, de 5.0on megég a socket, ott nekem valami nem stimmel.
-
HSM
félisten
válasz
Erdei88 #27369 üzenetére
Amíg nem tudunk a Sandy-ról több infót, addig kár ezen vitázni. I7-eknél tudjuk, hogy 4200 körül még nem sült meg senkinél a foglalat, 4500 körül/felett voltak bajok a legtöbb esetben. A s1156 már 4Ghz körül is volt, akinél megpörkölődött (800-as proci, HT ON
A bő 20% lespórolt tápláb befigyel ) Sandy-nál pedig még nem ismertek az elhalálozás körülményei... Mindenesetre elég komoly mértékben csorbulna az új 1155 vonzereje az X58 tulajok szemében, ha kiderülne, hogy 5000 körül ott is sülhet a foglalat.... mert ha nem mered 4500 felett járatni, akkor aztán tényleg nem sok előnye marad egy 4Ghz-re húzott 920-al szemben....
(#27373) Cybertrone: Jaja...
(#27377) proci985: Tökéletesen egyetértek veled is.
-
kpal
nagyúr
-
keIdor
titán
válasz
Erdei88 #26593 üzenetére
Ez tuti a szerver foglalat lesz.
Az asztali nem ezt kapja. Egyébként a 8 meg 12 magnak gondolom brutál ára lesz. Az alaplap sem lesz olcsó, gondolom sokrétegű kell a Quad Channel meg a 32 PCI-E miatt... Aztán ezt a 2011 lábat is "etetni" kell...
(#26605): 4.5GHz szerintem több mint elég. Legalábbis nekem.
(#26606): 2500K az érdekes. -
katt777
félisten
válasz
Erdei88 #26532 üzenetére
Szerintem NFS High Stakes lesz a dologból.
Azt nem lehet megunni.
Qru: Viszont legalább sokat tanulsz.
HSM: Hát én zenére megyek, szóval maradok a sztereó hangzásnál (nem bírom, ha középről jön a basszus), vagy max. majd ha 8 db minőségi, 120W-os hangfalat körbe tudok rakni egy megfelelően nagy szobában, akkor lesz nálam "surround". Anno a Technics erősítőm virtuális dolby surround-ja (2+2) bőven vert mindent (1995).
BMW001: Elcsábultál?
De próbáld csak ki, aztán majd jelezz, mikor térsz vissza X58-ra.
Én csak 85k körül láttam 2600K-t, és szerintem attól, hogy lehet állítani benne a szorzót, nem kéne rögtön azt hinni, hogy stabil is lesz bármekkora emeléssel. Máskülönben, mint írtam, eleve max. szorzóval adták volna ki. És mi lesz a CFX-szel?
Az új GB lapok nem azért jönnek tölténytárral, hogy ne kelljen keresgélni a stukiba?(Qru mesélhet az érzésről sztem.)
Az is lehet ám, hogy a gyakorlati tapasztalatok alapján a SB fog zuhanni, és az X58 pörög följebb, bár nekem nyilvánvalóan jobb lenne az általad felvázolt lehetőség.Cybertrone: P67 P55-öt váltja, nem is volt várható teljes CF/SLI támogatás. Amúgy én sokszor szépen leterheltem az X58-amat 100%-ra, az más dolog, hogy játékok nem nagyon mennek 50% terhelés fölé.
OldJohnny66: Úgy írtad, mintha nem ismernéd.
Végül is az a gyártó vessen követ az ASRock-ra, amelyik még nem adott ki bugos biost. Egyébként szoktam is írni, hogy NEM KELL biost frissíteni, ha minden rendben működik, az ASRocknál (meg másnál is) pedig külön jelzik, mit tettek bele az újba. Lehet, hogy ha olyan cucc lett volna a hardveremben, amilyenre gyúrták, nem lett volna az az apró hiba sem. De azért én kipróbáltam, mert ilyen kekeckedő alak vagyok.
2x16 vs. 2x8 PCI-E már HD3870-érában is voltak tesztek, és már azokkal a kártyákkal kimutatható volt a 8+8 sebességhátránya. Nagyobb teljesítményű kártyákkal csak még nagyobb lehet a lemaradás.tom_tol: Hát én volt, hogy kihasználtam az X58 erejét, volt, hogy nem, de hogy amikor kellett, akkor nagyon jól jött, az hétszentség.
Most meg ezzel a P4-gyel, ááá....
CD ISO tömörítés 40-50 perc, anno egy DDVD volt 20...
dime27: Megfeledkezel a hasonló teljesítmény melletti komoly SB-hiányosságokról!
Azt se felejtsd el, hogy tuningolatlan i7-esekkel vetik össze a magasabb órajelű SB procikat!Ez az 1.5V-os RAM-határ meg még gázabb.
Nekem az X58 sebessége megfelelt (sosem kellett OS-re várnom), attól meg egyetlen alkalmazás sem fog érzékelhetően gyorsulni, hogy kimérve valamivel gyorsabb alatta a rendszer.
GB-ot lehet, nem kéne...De Qru lehet, elcseréli az övét egy ASRockra.
coonee: Volt már itt belinkelve egy rakás teszt.
HSM:
Szóval van még, akinek feltűnt a dolog.
cut: Én mást sem hangoztatok, minthogy nekem újra X58 lenne.
Erdei88: Szerintem is ki lehet húzni X58-cal X68-ig.
Elvégre szegény ember vízzel főz...
-
Toninho13
aktív tag
válasz
Erdei88 #26593 üzenetére
Hát ez még nem túl meggyőző...A techpoweup hiteles oldal, de valami kínai oldalra hivatkoznak.Ez egyelőre csak pletyka.
Én annyiért vettem a lapomat meg a procimat, mint amennyibe most az i7 2600K-s proci kerül.Energiagazdálkodással mostis 4gHz-en pötyög HT nélkül és max 70 fokos alapfeszültségen...Igazából i7-re is kb csak azért váltottam, mert jó áron volt és van RENDES multiGPU támogatás.
-
cut
aktív tag
válasz
Erdei88 #26593 üzenetére
Ez igy igaz. Akinek van pénze az cserélget... Én tők jól elvoltam a 775 el. 4 honapja cseréltem le i7 re...
A helyzet az, hogy szerintem semmi másrol nem szol az egész mint az üzletpolitika.
Az intelnek nagyon megy....a szekér... Annyival előlrébb járnak mint azt mi gondolnánk.. és ezeket a fejlesztéseket megprobálják eladni. Igaz nincs aki vagy ami beleszolna az üzletükbe.. ezért ugy csinálják ahogy nekik tetszik... Valjuk be az amd (cpu) terén már közel nincs ott a toppon..
Van itt valaki aki 1156 ra váltott? És ha van, akkor miért? Az 1156os (p55) lapok ujabb technologiával vannak egyes dolgokban felvértezve mint a 1366 sok. És nem sok embert tudok akinek ilyen van....
i3 i5 öt minek gyártják.... ??? A felesleget is el kell adni.....szerintem...Nekem ez a véleményem...
A 2011 es foglalat pedig jo kérdés.......üdv: Cut
ui: én most egy évig el vagyok a 6 maggal... majd aztán meglátjuk....
-
dime27
őstag
válasz
Erdei88 #26593 üzenetére
Engem igazság szerint ez azért nem tart vissza mert már a p55 vs x58 kategóriáknál is alig volt különbség az i7esek között és sztem p67 vs x68 között ez a különbség még kisebb lesz jah és ne feledkezzünk majd meg az árrol sem lehet drágább lesz bele egy proci mint a 980x!
-
AirBooms
addikt
válasz
Erdei88 #26452 üzenetére
Meg nem tudom, hogy az R3E-ben van-e ilyen, össze kene mar rakni. Amugy most vettem egy vadiuj, 7 ev garis Corsair HX850AX tapot. Nem szeretnem, ha ciripelne. A gariba küldött EVGA lapom viszont erösen ciripelt. Mindent lehuztam rola, kiszedtem belöle, s csak a 24 es a 8 pines tapcsatikat dugtam ra, s maris ciripelt, pedig csak stand by-ban volt, be sem kapcsoltam.
-
HSM
félisten
válasz
Erdei88 #26467 üzenetére
Szerintem ez itt más eset, mint a 295-nél, mert itt nem a korábbi, változatlan körülmények mellett jelent meg a sípolás, hanem mert egy új opciót bekapcsoltál.
(#26466) katt777: Azért mondod, mert nem hallottál még jó hi-fi fülest.
Szépen szól az, hidd el. Azért remélem, lesz még lehetőségem valami épkézlábabb hangrendszerre, nem ez a genius mellett fogok megöregedni, hiányzik picit a régi Logitech Z-560-am...
15K-ért jó vétel volt a genius (sőt, annyiért minimum best buy, nem bántam meg), de sztereó hangképe nem éppen lenyűgöző, bár éppen vállalható. A magok kikapcsolgatásának napi használatra semmi értelme, ebben megegyezhetünk.
-
HSM
félisten
válasz
Erdei88 #26458 üzenetére
Ha kiszeded a tápod, és a lehető legtávolabb rakod a géptől, és úgy kipróbálod, akkor is jön cicergés a tápból? Esetleg ki kéne próbálni másik táppal is, hogy mi a pálya....
Nekem a 4890 is csinált cicegést terhelés alatt, de sosem jöttem rá, a tápból jön vagy a VGA-ból, mintha mindkettőből jött volna, de engem nem érdekelt annyira, hogy szétbontsam a gépem... -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Erdei88 #26448 üzenetére
Hát jah, de ha egy fél másodpercre kap mondjuk 1,4V llc-nél 1,7V-ot azt nem írja ki a cpu-z se, a proci meg megkapja a fesztüskét. De használja midneki úhy ahogy akarja csak mondom én 1,3V felett nem használom/nám az LLC-t. Inkább bekalkulálom a dropot és úgy kap feszt.
Cybertrone: Sajnos a Corsair tápok hajlamosak a ciripelésre. A bolt dolga hogy cseréli-e vagy sem, mert működési hibát nem okoz csak zavaró egy csendes tápnál.
Nekem a Gigával nincs szerencsém ilyen téren, mert a lapom is ciripel meg a Giga vga-m is. -
HSM
félisten
válasz
Erdei88 #26448 üzenetére
Szerintem nem a tápod ciripel.
Vagy a lapon a tápkör, vagy maga a proci. Nekem a Corsair HX620-am is cicergett az I7-emmel, meg az Enermax Modu82 625W-om is. Egyik se gagyi táp...
Itt írtam erről a dologról: [link]
Amúgy az EVGA lapomon jóval halkabb a házból kiszűrődő cicergés, mint ami az UD5-ön volt. Ezen a lapon ilyen pici mértékben már nem zavar.(#26451) subaruwrc: Az én problémámra is többen mondták, hogy táp, amit sikerült azzal cáfolnom, hogy az akkori VGA-mra ráengedtem az akkori gyári értékét (4890), ami +40W, és a cicergés megmaradt, a feszvisszavétel pedig kevesebb, mint 40W-al csökkentette a fogyit. Konnektorból nézve ha jól emlékszem 110W körül voltam, mikor cicergett. (gyári VGA-val ugye 150W)
-
MPowerPH
félisten
válasz
Erdei88 #26436 üzenetére
Mennyi az új ára?
Lesz egy zsír új 930-asom Box-ban, +kp.-m.
(komolyan beszélek)mod: Már látom, 71.500 Ft.
HSM: Persze, kézzel nem. A jobb kitt-eknél azt is meg kell fizetni, hogy kézzel tesztelve vannak. De a gyári értékeket hozniuk kellene. Ez itt úgysem oszt vagy szoroz, valami hiba van ott, ami ettől teljesen független.
-
MPowerPH
félisten
-
keIdor
titán
válasz
Erdei88 #26145 üzenetére
Egyáltalán mire nekünk ez? Mert itt a 99% nem használja ki, csak van mert hobby meg etc.
BMW001: Én ezért nem is gondolkozom 2 kártyában, mert ugye ki tudja mi lesz. Ott a 6990 ha izom kell.
Memóriát szerintem nem kell cserélni, nem kell velük 1,5V fölé menni.
i are robot: Bulldozer kb. egy időben jön az új foglalattal. Szóval ettől Intelnek nem kell tartania... én szerintem a 900$-os Gulftown majd lemegy idővel 500-600$-ra, de ennél olcsóbban nem várok, még itt a PH-n sem. 2500K-nak szerintem 1-2 hónap kell, meg egy erős forint és megkapod 50k-ért.
-
-
-
HSM
félisten
válasz
Erdei88 #25714 üzenetére
A W3500-ak azért könnyebb esetek, mivel az ECC supportot leszámítva 1-1-ben egyeznek valemelyik I7 variánssal, arra azért figyelnek, hogy menjenek, mivel WS cuccok, azért könnyen megfordulhatnak asztali gépben. Az 5500-ak és 5600-ak már neccesebb cuccok, ott már jóval komolyabb különbségek is vannak, ráadásul drágák, és duplamagos szerverekbe valók, így a gyártó se figyel már rájuk annyira, mivel erőteljesen rétegigény ezen procik asztali gépben való használata. Jó esély van rá, hogy nem is nagyon tesztelik ezekkel a procikkal a BIOS-aikat, beteszik a mikrokódot, azt csá.
(#25715) cut: Persze, mivel viszonylag baráti áron jutottál hozzá, így megért némi kockázatot. De ha közel azonos ár áll fenn, akkor is jobban megérheti a biztosabb utat választani. Ráadásul az 5500-5600-ak jóval drágábbak szoktak lenni azonos sebességkategóriában....
Félni nem kell, de egy nem támogatott procival nem árt óvatosnak lenni pl. BIOS-os dolgokkal.... -
-
HSM
félisten
válasz
Erdei88 #25570 üzenetére
Picit kevésnek tűnik, bár attól is függ, mivel terheled. Eddig az Asus lapok csúnyán alámértek, néhol akár a harmadát a valósnak. Persze, lehet ezt szoftveresen már javították. Az 1,3V*70A az 91W, én többet várnék, ha Linx-el terheled, még HT OFF-on is.
Igaz, én általában HT ON teszteltem, de úgy 3800Mhz-en az összes I7 procim felvett legalább 85A-t, még Prime95 Smallfft tesztben is....(#25572) Erdei88: Az nagyon kevéskének tűnik HT-vel 4200-on, nem hiszem, hogy a jobb hűtés ennyit számítana... És a proci sem hinném, hogy lehetne ennyire jó.... Rá kéne próbálni konnektoros mérővel, én ellenőriztem így az UD5 mérését, és rendben volt.
-
HSM
félisten
válasz
Erdei88 #25471 üzenetére
Eléggé, 1-3Gflops is lehet kis állítgatással.
Mondjuk ki kéne ezt is tesztelni, nekem már nincs sok kedvem ilyesmihez.
Nálam ennyi a 4200 [link] 0.6.4-es Linx-el, az eredeti nem turkál Linpack-al benne, és még közben fórumozgattam neten, azért a minimális inbolygás a sebességben. -
MPowerPH
félisten
válasz
Erdei88 #25446 üzenetére
Na, majd nyomok egy tesztet én is így, kíváncsi vagyok mire jutok vele az új BIOS-ok valamelyikével. Max. BCLK-t néztél?
akoska07: Az eddigi példányok gyengébbek, mint egy átlagos 930-as.
eladohardver: Mi a gond a 4870-el? Én a 4890-em is máig elég mindenre, persze DX11 nélkül. El is adtam a másikat, pedig CF-ben beütötte az 5870-et.
-
AirBooms
addikt
válasz
Erdei88 #25446 üzenetére
Nem leszólni akarom az eredményed (ismersz), de nekem feltűnt, hogy ahhoz képest, hogy 4500-on megy a proci, elég alacsonyak a GFlops értékek. Nálam ezt a proci majdnem 4 GHz-en tudja 1600-as rammal. 4,2 GHz-en már 62 GFlops-ok jönnek. HT off szintén - természetesen. De vized még mindig jobb, mint az enyém!
-
-
Cybertrone
veterán
válasz
Erdei88 #24753 üzenetére
"Az hogy mivel kapsz többet vagy kevesebbet azt mindenki maga döntse el..."
Kb ez a mondat is benne volt a mondanivalómban! Ha szerinted nem éri meg nem veszed meg, és annyi! Azmeghogy egyesek SB tulajok lesznek nem érdekel, engem megnyugtat a tudat hogy most az egyik legjobb van a gépemben, és jövő ilyenkor még messze van, lehet hogy AMD tulajok leszünk, sőt az is hogy ne adj isten valaki a mostani konfiggal fejezi be a földön a pályafutását
Ezek után hogy csak a kukacoskodást látom a szavaidban (ne haragudj de mond hogy nem így van...) Maradj az Asusnál!Arra meg csak annyit hogy meg is érdemled hogy Porsche kell a csajozáshoz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Milyen légkondit a lakásba?
- Futás, futópályák
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Hegesztés topic
- Milyen házat vegyek?
- Vízpart, vakáció és hardverek
- További aktív témák...
- Ryzen 5 9600X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor! 27% számlával!
- AMD Ryzen 5 5600 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 980 4GB Aio Corp Croma CM 600W
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged