- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Leica kamerákat kap a Xiaomi Mix Flip 2 is
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Humanoid robotokat visz az AI-szervergyárba az NVIDIA és a Foxconn
- 1000 milliárd dolláros AI-központot akar az USA-ban a SoftBank
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
Új hozzászólás Aktív témák
-
MPowerPH
félisten
Az az R3E a tápkör szempontjából volt nagy előrelépés. Digi+ Engine rulz. Ne a 8 fázisból indulj ki.
radi8tor1: Én annyi mennyit szívtam DFI -vel. Az X48 -as lapja egy darab kaki volt, annyi mindent próbáltam vele, de semmi nem akart összejönni. Több napot töltöttem azzal, hogy a BIOS beállításokat tanulmányoztam. Bár úgy hallottam a P45-ös lapja meg elég jó lett. A kellemetlen emlékekre való tekintettel lemondtam a DFI-ről, mikor Bloomra váltottam.
-
mpierre
veterán
Rakd auto-ra. szerintem, ennek 20×-s az uncore-ja és fix.
Szerk: Jut eszembe a qpi szorzót is auto-ra rakd. mert 7-7,2GT/s-ig stabilak, de fölötte már nem bírja olyan jól.
Laraxior: Ezek voltak azok (pll, ioh), amiket én nem akartam babrálni egy gari nélküli procinál... Nem bírom én már az izgalmakat...
Amúgy tényleg csodásan mennek azok a procik. Az a 3 plusz ficsőr, ami benne van a xeonokban olyan számítási teljesítmény töbletet produkál, hogy öröm nézni.
-
mpierre
veterán
Ne szó szerint...
(Nem tenne jót a ramnak a reszelés...)
Az érintkezési hiba annyiban kimerül, hogy megmozgatod és máris rendben működik?
Gondolom ezt a tuningot nem ezzel a xeonnal hozta a lap... Vegyél vissza a bckl-ből, elsőre csak 180-ra, ha úgy beröffen és stabil is, akkor a xeon a ludas.
-
mpierre
veterán
Egy két alapinfót kérhetnénk: deszka, feszek, ramok (izé, 1 db modul
), a proc az tiszta, meg hogy milyen szorzók és feszek vagynak. (Én azért azt a ramot "reszelném", mert írtad, hogy érintkezési hiba is fennállt. A gép megdöglik "kékhalál nélkül", valami csúnya hardverhibára utalhat... Szerintem.) Tényleg, táp?
-
radi8tor
MODERÁTOR
Lehet, hogy ezek már ebbe a topicba való kérdések.
-
C64
őstag
Azt nem tudjátok, hogy valyon miért nem stabil most a rendszer? Amig 3x4gb ram volt a gépbe, addig ment linx stabilan a gép 211-es bclk-val, de most, hogy csak 1db 4gb-os modul van benne folyton kifagy 200bclk-val is. mondjuk nem mindig, tegnap este pl lefutott a linx, de előtte és ma sem akar menni. a kifagyás pedig géphalált jelent. nincs sohasem kék képernyő...
-
Qru
MODERÁTOR
Nem lesz. Legalábbis nincs tervbe véve ahogy olvasgattam a témában. Egyelőre 2 és 4 csatornás felállás lesz.
SR2-ről én sem olvastam tesztet de az 1600-as Eco pl ilyeneket is tud: 1715MHz 1,35V-al és itt az egyik kollégánál ment 1,53V-al 1866-ot CL9-ben.
mod: Közben megleltem a hsz-t az eco-ról: [link]
Amúgy tri kit-ben már ne gondolkodj szvsz felesleges.
-
Qru
MODERÁTOR
Jobb tuningolhatóság általában mert ezekre válogatott chippek kerülnek.
A fogyi csökkenés elhanyagolható, mert úgy sem a ram eszik sokat, hanem a cpu&vga.
További előny, hogy elvielg majd a köv generációs Intelek már csak 1,35V-os modullokkal mennek. Hogy ebből mi igaz majd kiderül ha megjelent. -
helkis
veterán
elég magas.. ilyen mértékű fesztúllépést, csak kellően meghűtve érdemes alkalmazni, van valahol egy táblázat ami 1,35v-ot ad meg abszolút max-nak qpi-nek+vcore-nak, de ez szerintem átléphető a hőmérséklet jelentős csökkentésével..
illetve egy általam tapasztalt jelenség, hogy ha a vcore és a qpi fesz megegyezik, akkor sokkal stabilabb a rendszer.. -
mpierre
veterán
Most komolyan lefotóztad...?
Nos akkor egy rövid lista:
0x101 = increase vcore
0x104 = increase QPI/VTT
0x124 = increase/decrease QPI/VTT first, if not increase/decrease vcore... H67/P67 increase/decrease Vcore first then qpi/vtt second.
on i7 45nm, usually means too little VVT/QPI for the speed of Uncore
on i7 32nm SB, usually means too little vCore
0x0A = unstable RAM/IMC, increase QPI first, if that doesn't work increase vcore
0x1E = increase vcore
0x3B = increase vcore
0x3D = increase vcore
0xD1 = QPI/VTT, increase/decrease as necessary, can also be unstable Ram, raise Ram voltage
0x9C = QPI/VTT most likely, but increasing vcore has helped in some instances
0x50 = RAM timings/Frequency or uncore multi unstable, increase RAM voltage or adjust QPI/VTT, or lower uncore if you're higher than 2x
0x109 = Not enough or too Much memory voltage
0x116 = Low IOH (NB) voltage, GPU issue (most common when running multi-GPU/overclocking GPU)
0x7E = Corrupted OS file, possibly from overclocking. Run sfc /scannow and chkdsk /rHa giga lapod van, akkor a lenti két értéket állítsd be a biosban, mert az szeret elmászni:
CPU Clock Drive...............................800mV
PCI Express Clock Drive.......................900mV -
MPowerPH
félisten
Jah.
Ezt tudtam kihozni belőle. Kiraktam a gépet az erkélyre ezt követően, hátha Vantage -ben tudok valamit hozni ezzel a BIOS-al. Nagy örömömre a 4890-em tök stabil volt 1066/1230-on. Ellenben a Vantage cpu teszt megállt 21x222-ön, amin még előtte másik bios-al lefutott.
Így nem jutottam sehova sem.
Qru: Utoljára az E8400 -asomnál használtam az LLC-t, még az RE-ben.
Nincs szükségem rá, tudom mikor hova ugrik, a szerint lövöm be.
-
HSM
félisten
Az a 62Gflops HT-val elég szép....
Viszont az a bő 700MB és 5 perc azért messze van a "Linx stabil"-tól....
Csak az legalább 5-10 perc, mire a proci és az alaplap eléri az "üzemi hőfokát", ha kellően nagy memóriaszeletet adsz neki, és nem 11 másodperc egy kör, hanem mondjuk legalább 2-3 perc.... -
HSM
félisten
Jah, bocs. A westmere-ben engedélyezve van a 2. QPI link. Hatalmas különbség, tényleg.
A QPI-nek a processzor és az X58 közötti busz sebességében van jelentősége. Ennek ugyan mi köze a memóriához?(#25263) subaruwrc: Látványos szenvedést???
Azt írtad, 13-14K dual channel érték. Ja, hogy neked csak 1600-as ramórajel felett van élet?
Na, mind1, alapvetően mindketten segíteni próbáltunk, ez a lényeg. -
HSM
félisten
A QPI frekinek az égvilágon semmi köze a memóriaolvasáshoz.
(#25251) cut: Adott időzítés mellett a memória órajelének növeléséve vagy adott órajelen a késleltetések csökkentésével. Nagyon sokat számít ezen kívül az Uncore frekvenciája, ami a proci memóriavezérlője és L3-as cache-e. Bloomfiled-nél érdemes a memóriának több, mint a dupláján működtetni.
Gulftown-nál (ami neked van) nem tudom, mi a pálya, de gondolom ez ott is igaz.
-
HSM
félisten
Elsőre nem tűnik rossznak... Viszont az a ~700MB Linx tesztre nagyon-nagyon kevés. Legalább 2-3GB kéne neki, minél több, annál jobb. És legalább fél óra. Tudom, nem kevés, de a tuning már csak ilyen pöcsölős dolog, ha az ember némi stabilitásra is vágyik....
Nálam ilyen egy "gyors teszt": [link]
Várjuk a továbbiakat, annak a prockosnak mennie kell, mint a gőzgép.(#25238) OldJohnny66: Ja, láttam...
Mosolyogtam is a 100 fokos IBT-s beszóláson a totyikjában...
(A Linx gyakorlatilag ugyanaz.) Amúgy abban a 950-ben az igazán durva, legalábbis számomra, hogy 1,4V VTT-vel nyomja a ramot 2000-en! Mondjuk ez részben a lap érdeme is....
Persze, a lényeg, hogy beválik-e a dolog, nekem lassan másfél év teljesen hibátlan működés után sikerült az atombiztos, ráhagyásos beállításomban is hibát találnom!Egy kis fekete kockából indult ki minden, ami kb. egy képkockára bevillant, mikor pár napja StarWars-t néztem h264-ben! Kis célirányos zargatással még le is tudtam fagyasztani!
Mondjuk az addig elégségesnek vélt 1,225V Vcore-t 1,2625V környékére felhúzva teljesen megszűnt ez a hiba is, remélem nem lesz több.
-
katt777
félisten
Kár, hogy IBT nem jelent semmit, ha csak nem toltad fel kézzel a thread-eket.
mpierre: Nem feltételezés. Nem az első Intel proci lenne, amelynél idővel csökkennek a tuningképességek, mert addigra jobban kitesztelik őket, és nem hagynak rá extra kraftot biztonságból, mint az elején.
A SB nem konkurencia az X58-nak.ImI87: A tendencia éppen ellenkező irányba mutat. Azaz, hogy egyre kevésbé legyenek tuningolhatóak a procik, máskülönben senki nem venné meg a drágábbakat.
-
AirBooms
addikt
Mondtam én, hogy menni fog - ezek szerint te vetted meg...
A 32nm-es technológia miatt egyrészt nem olyan sok az a 1,3 V, másrészt pont ezért még kevésbé melegszik. Főleg az idle hőmérsékletek voltak nekem nagyon alacsonyak, de 4,2 GHz-en, 1,32V-on sem nagyon mentek 70 fok fölé a 980X magjai. -
HSM
félisten
Ha lesznek "végleges" eredmények, képeket kérünk!
Uncore, memória szorzók szabadon állíthatóak? Gondolom, a fő szorzó fixen max 20+turbo.
Mindenesetre nagyon bíztató az a 60 fok, mivel hűtöd?(#25145) ImI87:Sajnos nem nagyon láttam itt a topicban mostanában olyan 950-et, amitől úgy leestem volna a székről, vagy ami birtoklási vágyat ébresztett volna bennem.
De majd biztos nyilatkoznak a tulajok is...
-
HSM
félisten
Nem vicc. BMW001 használta passzív hűtéssel, merthogy játék alatt meg netezgetve úgyse melegszik fel. Aztán pindurkát meglepődött, mikor valami progi a háttérben kicsit megtornáztatta a procit és 90 fok plussz lett a vége... Ha folyamatos, intenzív terhelésre sem melegszik túl, akkor lehet örülni a 60 fokos játék-hőfoknak.
Második kérdésedre a válasz: 1.hsz....
-
Qru
MODERÁTOR
Akkor vegyél UD4P-t. Viszonylag jó (a neve is) igaz semmivel sem jobb mint egy Asrock lap. Nem véletlenül ajánljuk utóbbit orrba-szájba.
mod:
LBandi: XMP-s, tehát nem kell állítanod semi extrát, csak aktiválod az XMP profilt. Arra figyelj, hogy a QPI fesz ne legyen több mint 1,35V.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest