- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi Redmi Note 8T - mélyvíz
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Magisk
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ehhez egy dolgot szeretnék hozzátenni, mielőtt bárki is kísérletezik: Ehhez olyan blöki is kell.
Lehet egy kutya ugrálós, játszós, ugatós, attól még többnyire beléjük van nevelve, hogy fogják vissza magukat.
Egy sima utcakutya, vagy egy idegbajosjózsiszomszéd kutyája már nem biztos, hogy így tenne, ott már kódolva van a legrosszabb helyzet is!A macska egyetlen előnye a reakcióidő.
-
-
baloghgabor
aktív tag
Azért az bosszantó, hogy mindenhol át akarnak verni! Mindig bogarászom az összetételt, és sajnos nagyon sokszor döbbenetes, a 4% nem is hús, hanem állati származék tartalom van csak benne. Azon kívül még mi nem, tudni sem akarom! 😿 A jobb fajta Premiere 60% hústartalom, elvileg (közben meg, mivel nedves táp, így ez a nagy szem sem tudom, hogy jön ki?) Néha gondolkozom, hogy 100% hústartalmú csirkemell filét veszek sűrűbben és azzal fogok etetni. 😺
-
kis.zsolt
aktív tag
@erzol: Tigrisbe azonnal szerelembe esne Titu! Mintha ikrek lennének. Gyönyörű kandúr, gratula
@Luigi962: Minden nap játszunk, és mikor eldurvultak a dolgok, akkor elkezdett harapni, és karmolni, és azelőtt mindig élesben, tehát volt, hogy a vérem is kicsordult, vagy szakadt a pólóm. Mivel imád játszani, és szereti, ha a középpontban van, így ezt a függőségét kellett megragadnom.
Sokáig tartott, de bejött. A lényeg: abban a pillanatban, ahogy bedurvult, abbahagytam a játékot, és aznap már a hízelgésére sem kezdtem vele játszani, és a harapás/karmolás pillanatában erélyesen, de nem ordítva rászóltam, hogy NEM! Volt, hogy az utamba állt és hátára vágta magát, hogy simizzem a pocakját, de csak átléptem rajta a NEM szó társaságában.
Másnap megint játszottunk, és ugyanez ment. Majdnem egy hónap kellett, hogy leesen neki a tantusz. De először csak a harapását vette vissza, a fájdalmamat, meg a vér ízét csak ahhoz kötötte - gondolom.
Most már csak megnyal, vagy összenyálaz ha a szájában van a kezem, de ez sosem zavart. Ha érzi, hogy kicsit erősebben megharap, akkor megnyalogatja azt a helyet ahol azt gondolja, hogy bibis lett miatta a kezem (mert azért a vér nem válik vízzé, 10 alkalomból 1x még mindig elfeledkezik magáról, de az én feladatom ezt kontrollálni egy határozott NEM szóval. Nálunk nincs SICC, nálunk a NEM az nemet jelent, és nagyon is hallgat rá. Van, hogy megtorpan, ha rászólok egy NEM-mel (pl. mikor nem akar kimenni az udvarra, és elsunnyog a szobába).
Később, mikor már egyáltalán nem harapott, csak szájába vette a kezem, na akkor már tudtam a karmolással is ugyanúgy eljátszani, mint a harapással. NEM és egy nap játékmegvonás. Itt is bő 3-4 hét kellett, mire a ravaszdi megtanulta, hogy ha játszani akar, a gazdit nem szabad kivéreztetni, mert megbüdösödik, felfújódik, és nem ad enni.A jelzésre felülést is elmondom: Az egyszerűen úgy ment, hogy sok ülőhely van a szobában, de sosem tudta, hova menjen, ha azt akarta, hogy foglalkozzak vele. Egyszer meguntam, hogy én mászkálok utána, és elkezdtem simogatni a mellettem lévő puffot. Odaszaladt, és felugrott rá. Kicsit simogattam őt is, majd arrébb ültem, és simogattam a mellettem lévő ágyat, és így tovább. Jó játék is volt, de másnapra már tudta ezt, ami idő közben simogatásból sima "kézrátétellé" alakult. Vendégek előtt még néha kicsit paskolnom kell az ülőalkalmatosságot, mire észbe kap, de működik, olyannyira, hogy a vendégeknek is megteszi, ha ezt csinálják.
A lefekvést pedig magától tanulta. Ha a kezem csak leteszem mellé, akkor ülésből lefekszik, de ezt csak a széken, ágyon, vagy puffon csinálja, a földön nem. Olyankor a fejét kell piszkálnom, mert imádja, ha a homlokát és az orrát csikizem.@Freddy76: sajnos én nem sokat fényképeztem, az összes jó képet a hugom készítette rőla. Amúgy köszi
-
hiperFizikus
senior tag
https://www.youtube.com/watch?v=aUjHWkDNS_k
, [TOP 10] DOLOG AMIT NEM TUDTÁL A MACSKÁDRÓL [MEGHÖKKENTŐ TÉNYEK A HÁZIKEDVENCEINKRŐL]
-
Freddy76
addikt
És fogadok, úgy nézett rád, mintha te lettél volna
.
Érdekes, nálunk semmi ilyesmit nem csináltak soha. Én hardcore legós vagyok (= annyi pénzt költők drága Legokra, amennyit normális emberek szerint már betegség), de a macskák még egy készletben sem tettek kárt. Inkább az idegrendszeremben szoktak, amikor éjjel felkeltenek. Olyankor nem értem, miért van macskánk, és ha nem lenne éjszaka, vinném őket menhelyre, de aztán reggel jönnek cukiskodni (kedveskednek, hogy adjak kaját) és akkor akarok egy harmadikat is…
-
Nimrod
addikt
Mosogató mellet van a vizes táljuk, többnyire onnan isznak, mert az magasles is nekik egyben. Kaja mellett volt régen, de a hosszú szőrűek mindig csak pacsáztak és úszott minden. Így is pacsáznak, de nem vészes, könnyebb takarítani. Egyikük kampányol csak folyó csapvízért, illetve egy másik tipikusan a virágcserepekből szeret még inni.
-
arcsin
senior tag
Nálunk okosak a macskák és csak éjszaka másznak fel az asztalra/pultra amikor mi már régen alszunk. Tudják hogy nem szabad...ha ott vagyunk. Kamera csinált roluk éjjel képeket, illetve gyanúsan minden reggel az asztalról, az egyik száritott virág feje mindig a földön volt valahogy.
-
@tco@
aktív tag
-
szőröscica
addikt
A mienk szereti a Concept for Life márkájú tápokat a Zooplusról.
Egyébként az én titkos tippem a Prevital Naturel. Tescoban, Rossmannban gyakran le van akciózva 1000 forint környékére a 12-es pakk, ami 4 féle ízt tartalmaz. Nagyon jó minőségűnek tűnik, jó az illata, stb, a cicánk nagyon szereti.
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3055
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest