- Ulefone Armor X32 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Apple Watch
- Honor 400 Pro - Gép a képben
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
atosan #24428 üzenetére
Most ezt olvasom, még nem is hallotam a cicáról.
Nem semmi élete van. -
(ex)Cat
senior tag
válasz
atosan #23889 üzenetére
Adj neki időd. Esetleg vigyél vmi finomabb falatot, azzal próbáld magadhoz csalogatni. beszélj hozzá. Akkor is ha nem jön elő, de hallja a hangod, érezze ez által is, hogy ott vagy, törődsz vele. Egy idő után feloldódik majd és odamegy. Lehet nem lesz ölcica - alapból sem mindegyik az - de kiépül a bizalom és nem lesz vele gond.
-
koshmar
veterán
válasz
atosan #22693 üzenetére
Akkor lehet a miénk se.. pedig a szőre nagyon hasonlít rá, néztem rengeteg Maine Coon képet a neten, és annyira hajaz rá.. főleg a fülből kiálló kanyarodó szőrszálak, a lompos farok meg a nyakánál a sörény
Eredetileg két macskát kaptunk még 16 nyarán, az egyiknek a kölyke ez, de soha másik nem nézett ki így, csak ez.
-
Vistaboy
veterán
válasz
atosan #22146 üzenetére
Köszi szépen...
Amúgy tudjátok, hogy mit nem értek??? Vagyis értem, de mélységesen elítélendőnek tartom, hogy miért nem tudta az a nyomorult orvos már hetekkel ezelőtt megmondani, hogy nem tud rajta segíteni??? Ha ott, akkor elmondja az igazat (Szerintem ő már akkor tudta, mi a helyzet), akkor sokkal kevesebbet szenvedett volna szegény. Mégsem tette... Ezért vagyok most dühös a legjobban...
De az élet megy tovább, már elkezdtünk másik cica után érdeklődni, egyelőre sajnos mindenhol csak 1-2 évesek vannak, de nekünk maximum 2 hónapos kellene, Csipike is 4 hetes volt, mikor hoztuk, idősebb macska nem tudom, hogy maradna meg egy új helyen.
#22147 bul07: Hát ez szörnyű...
A szenvedésmentes eltávozás a legkevesebb, amit ilyenkor szeretnénk megadni a cicáknak. Ha szenvedve pusztul el, az a legszörnyűbb, különösen, ha a szemed előtt történik. Én tutira visszamentem volna a dokihoz és képen dörgölöm jó párszor, ha mi is így járunk Csipivel.
-
válasz
atosan #22046 üzenetére
Igen, pont ebbe gondoltam bele én is... A mi kis árnyékaink eleinte még akkor is rettegnek, ha egy-két idegen van körülöttük!
A képhez egy kis extra: Az hiszem, telexen volt, hogy ök ráadásul menekültként vannak Ukrajnában is...
De inkább teszek ide egy képet a két macsekról, ahogy a biztonságos ablakpárkányról szemlélik a külvilágot:
-
btraven
őstag
-
Astroboy
őstag
válasz
atosan #21939 üzenetére
+ PhoenixK
2010-es kép itt már 16 volt, de az öregkorral járó karikás retinán és egy kis süketségen kívül makk volt az egészsége. ~ 19 évesen lett tök süket mint a nagyapám, az utolsó 2 hónapjában, mikor már elmúlt 21 pedig megvakult.
Végtelen rosszcsont volt, de ez végtelen türelemmel és nyugalommal is párosult, ami viszont nem volt hátrány egy ilyen sokgyerekes hangos kutyás családban.
Még ma is hüledezünk, mikor eszünkbe jut, hogy míg élt azalatt az idő alatt két vizslánk életciklusa telt el, és a csecsemő aki mellett virrasztott kiscicaként 97-ben, már egyetemre járt a végén... -
Dhampir
félisten
válasz
atosan #21737 üzenetére
Paul White: A buyufa alatt című könyvében olvastam azt a gondolatot, hogy a kis leopárdokból lesznek a nagy leopárdok és a nagy leopárdok ölnek.
Valahol olvastam régen, hogy talán a házban tartott tigris - nem biztos, hogy jól emlékszem a ragadozó fajtájára- addig nyalogatta a gazdája kezét, mígnem érdes nyelvével horzsolást okozva vért nem szimatolt és rátámadt az emberre. Persze ennek a pontosságát és hitelességét le kellene ellenőrizni, hogy valóban megtörténhetett-e ilyesmi, de látok rá esélyt, hogy igen.
A nagymacskák nagyon erős élőlények, ha valami kiváltja a támadó, ragadozó ösztönüket, akkor szerintem veszélyesek lehetnek az emberre. Már egy házimacsek is olykor-olykor alaposan be tud vadulni játék közben is.
-
válasz
atosan #21642 üzenetére
A Boss áll nyerésre...
homerhamm #21641: Igen! Ha már ajándék, akkor jobban mutatott, mint egy kód e-mail-ben. Valamint az árban volt egy jó tok is, ami nem volt összematricázva, mint a játékok többsége azzal a levakarhatatlan x@rral...
Astroboy #21643: Ilyen pózoláskor inkább azt hiszem, hogy róla írták. De ez egy tipikus internetes macska-kép: A kanapén átvetődve sikerült kihasználni Gigi elegáns és nyugodt 10 másodpercét, aztán ment is vissza Kissy-hez, hogy eljöjjön a morgó, önmagát kergető nyolclábú macskaszörny (aka macskapók). Már csak annak örülök, hogy egyre inkább játék, és semmi vérengzés nincs köztük!
-
Astroboy
őstag
válasz
atosan #21573 üzenetére
Ami érdekes még ezekkel a közép nagy / nagymacskákkal kapcsolatban az az, hogy pont ugyanúgy "működnek" mint a kicsik.
Magyarán ugyanúgy imádják ha vakargatják a fülük tövét, ugyanúgy mosakodnak csak nagyobb nyelvvel, ugyanúgy törleszkednek csak durvábban, duruzsolnak csak hangosabban.
Még a dolgukat is pont ugyanúgy végzik ásásostul kaparásostul.
Le se tagadhatnák, hogy a méretkülönbség ellenére egy fajhoz tartoznak.Egyik kedvenc csatornám, eszméletlen a pali: [link]
-
Astroboy
őstag
válasz
atosan #21569 üzenetére
Szerintem igen - amennyiben TÉNYLEG minden biztonsági és jóléti kritériumnak megfelelsz.
Pl. ismertem Budapest 2. kerületében a Budakeszi úton olyat akinek oroszlánja volt, persze profi volt a pacák. "Oroszlán-dadus" volt, mivel csak 1.5 éves koráig lehetett nála, hogy szocializálódjon mielőtt az állatkertbe kerül.Eszméletlen komoly kerítés volt elöl + állatorvosi rendelő-szintű helység a pincében gyógyszerekkel és vitaminokkal + hátsó udvaron ~300 nm-es kifutó.
-
válasz
atosan #21497 üzenetére
Igazából azért kértem elnézést, mert egy macskás topikban nyilván sokan bent tartják a kedvenceiket, és megvetendő hogy én nem szerettem volna bent legyen. És sajnos igy is jartunk
Menhely sajna nincs a közelben de igyekszem utana nézni hol tudok gyorsan szerezni egy kis cicát. Továbbá valszeg próbalok olyat venni, ami bent is jól érzi magát. Lány az kevésbé jár el jól gondolom? Ha még is kint maradna.? Köszönöm a válaszod
-
baloghgabor
aktív tag
válasz
atosan #21320 üzenetére
Amíg nem volt rendesen kerítés, nálam is előfordult érdekesebb, nagyobb cirmos macska. Amikor jeleztem a vadőrnek, ő csak visszakérdezett, hogy én is láttam a vadmacskát?! Nem biztos, hogy az volt, de a környékben nem nagyon lakik senki sem, és nagyobb távolságra ekkora házi cirmos cica nem kóborol el. 🐱
-
Astroboy
őstag
válasz
atosan #19934 üzenetére
Egyetlen darabtól biztosan nem, pláne ha csiperke.
Illatra / fehérjetartalomra nézve nyersen nagyon hasonló a húshoz, biztos azért kívánják. A miénk is ha megérzi mikor frissen előkészítjük, a lábunknál könyörög, de 1 kis darabnál többet sose kap.Azért rendszert nem szabad csinálni belőle, mivel sok olyan gombafajta létezik ami nekünk embereknek ehető de nekik toxikus. Mondjuk a csiperke pont nem az, na de akkor is.
-
válasz
atosan #19630 üzenetére
De ennyire?
#19631 Eastman: Bezzeg a kaparófát is szeretem, legalábbis odamegyek, kaparok rajta a mancsommal, de 10-ből 7-szer még mindig a széket találja meg. Esténként mikor munkából hazaérek/ünk, időnként nagyon be van pörögve, szaladgál, játszik. Egy óra fárasztás után is ugyan úgy nyomja. Jó az ha ilyenkor kizárom a hálószobából pár percre, és utána engedem be?
#19633 Dhampir: Meg a puha takarókat, ágyat, párnát, radiátor alatt lévő fekhelyét. -
arcsin
senior tag
válasz
atosan #18986 üzenetére
Meg dugult már el a másik cica, mert nem jött ki sem elöl a szörcsomó, hátul meg más nem tudott a szőrcsomó miatt kijönni, mert a kajája sem volt olyan ami oldotta volna ezt külön, nem kapott cicafüvet, vagy malátapasztát időként. Ezekre is oda kell figyelni és örülni ha szőrlabdát hány a cica
Egy ideig hányt rendszeresen, amikor kivittük "legelni" sétáltatni, de aztán volt hogy nem vittük ki egy időben más elfoglaltságok miatt és akkor jött ez nála ki vagy is ..nem jött ki
-
arcsin
senior tag
válasz
atosan #18983 üzenetére
A struvitosodásra hajlamos cicának kell steril kaja. Az ivartalanított cicák (főleg kandúrok) képesek rá. Nekünk volt ebből gáz amikor hozzánk került, véres pisi, ilyesmi.
Aztán spec gyógytáp jó ideig, és szárazból ha lehet cicapisi Ph-t szabályozós steriles kell neki + van ez a bélbetegsége, ami miatt könnyen emészthető (pld. yukka kivonatos) magas fehérjetartalmú kell neki. Nem para, csak azt szerettem volna mondani hogy bármi göthösséget össze tud szedni egy mezei cica is, ami miatt különlegesebb, odafigyelősebb (de nem feltétlen 2-3x annyiba kerülő) nedves kaját érdemes venni. Szerintem a premiere-es konzervek nem rosszak, nem szokott az érzékeny bele panaszkodni a cicának. Pld a prevital-os steriltől kifestette anno az előszobát a rossz emészthetősége( kevés fehérje)
Nálunk nem egyik napról a másikra találtuk meg a megfelelőt (árban, mennyiségben, kiszerelésben).
-
bul07
nagyúr
válasz
atosan #18366 üzenetére
A fekete anyjuk hordja nekik az egereket patkányokat, sőt most egy vakondot
Édesanyám elveszi tőlük, most is vakondokot elvette lapáttal rátette a kuka tetejére hogy majd hátraviszi a kertbe, erre fordult kettőt és már megint ott volt a vakondok a kismacskáknál, megint elvette megint a kuka tetejére rakta, ere negyed óra múlva megint visszavitte, ekkor már egyből vitte hátra
(Egér patkány esetén az a gond hogy mérgezve vannak így nagyon nem jó ha megennék, szomszédoktól jönnek rendesen)Á nem kapnak eleget enni csak halomba van előttük a kaja, de mégis hozza nekik
-
bul07
nagyúr
válasz
atosan #17950 üzenetére
Internet nem felejt
Felkerült megint -
bul07
nagyúr
válasz
atosan #17936 üzenetére
Amikor linkeltem még nyilvános volt
Egy Táj vagy Vietnámi csávó 20percen keresztül, macskájával van elfoglalva, orr szem fül takarítás, meg a mancsai is kendővel, majd öltözteti és még hátizsákot is adott rá, majd a végén ad neki enni
És a macska egy nyávogás nélkül tűrte, de még szabadulni se akart
Új hozzászólás Aktív témák
- HP EliteBook 830 G5 16GB 256GB 13.3" FHD IPS
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3145
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G6 - i7-8G I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest