- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- 165 Hz-es panelt tesztel a OnePlus
- Szuperkijelzővel készül a Huawei Mate 80 RS
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr. Elliot
senior tag
Igen, valamelyik macskás könyvben(van egy pár már) olvastam régen. Azért mert a régi "ősmacskák " eltemették az ételt későbbre, meg a többiek elől el. Többek között a vízről is írták, hogy a vadon élő macska a folyóvízből ivott csak, mert a pocsolyák nem voltak tiszták. Ezért ingerli őket jobban a folyóvíz.
Szóval azt értem is evés után de nálunk akkor csinálja ezt mielőtt iszik. -
baloghgabor
aktív tag
Mondom, nem volt idegrendszerem tovább nézni a videót. Lehet ott elmondja a hölgy, hogy mosnak is fogat a macskáknak, meg tornáztatják a száját is, meg kapnak probiotikumokat is talán?!
Én csak sajnálom, aki bedől a néha felbukkanó okosságoknak és tönkreteszi szerencsétlen jószágokat. Eléggé rossz már az is, ha olcsóbb vackokkal etetik sokan, ami után valószínűbb, hogy beteg is lesz a macska. 😿
-
Freddy76
addikt
Pedig elvileg a brit rövidszörű kevésbé allergén... Remélem nem lesz gond.
Nálunk anyám kezdett hisztizni, amikor jött a macska, hogy ő nem bírja, köhög, tüsszög, és ez milyen kitolás vele. Először még nyugtatgattam, hogy megoldjuk, ha jön, akkor előtte takarítunk, macskát bezárjuk egy szobába. Pár napja volt nálunk a macsek, amikor anyám újra hisztizett, hogy ő így nem tud jönni hozzánk. Annyit mondtam, hogy sajnálom, akkor nem jön.
Nyilván, ha a gyerek allergiás, az más tészta. De nektek volt korábban is macskátok, nem?
-
Szilágyi84
senior tag
-
Freddy76
addikt
Részvétem a cicák miatt.
Mi annak idején hazahoztuk Tappancsot, és hagytuk, hogy felfedezze a lakást. Mivel ő az anyukája mellől jött el, eleinte nyávogott, kereste az anyját, a testvéreit. Sokszor elbújt, de tudtuk, hogy ez napokig eltarthat. Aztán két nappal az érkezése után éppen Ezüst tó kincsét játszottunk a nappaliban, macsek egyszer csak a semmiből kitör, a táblán megcsúszik, elsodorta a bábukat és a kockát is (valószínű ennek hangjára jött elő), majd elnyúlt a tábla közepén, és elkezdett dorombolni. Akkor megérkezett, azóta itthon van.
Porszívóhoz nem szoktattuk, de nem fél tőle, sőt. A fésűt, kefét gyűlöli, ellenben ki lehet porszívózni a bundáját, azt kifejezetten szereti.
-
baloghgabor
aktív tag
Nagyon sajnálom Őket. 😿 De látom az élet megy tovább, és egy gyönyörűség foglalja el a szívetekben a helyét hamarosan. 😽 Ő piros cirmos és lány?!
Nagyon ritka közöttük a nőstény, talán jó, ha 5%, majdnem mindenki fiú. Mint a teknőctarka és három színűek között majdnem mindenki lány. (Mondjuk nekem is van egy piros cirmos hercegnőm, meg egy háromszínű fiú is. Így hozta az élet.) Biztosan Őt is nagyon fogjátok szeretni, és csodás helye lesz nálatok! 🐱
-
radi8tor
MODERÁTOR
Részvétem.
Igen csak nyisd ki a hordozóját, hagyd hogy saját tempóban fedezzen fel mindent.
Kaja, víz lehet mellette még ilyenkor, később természetesen minden a végleges helyére kerüljön.
Nem lehet megjósolni hogy fog reagálni a hangos dolgokra. Mi cicánk pl szilveszterkor felugrott az ablakba és nézte a rakétákat. Porszívótól se félt soha. Nem szoktattuk hozzá.
Szintén brit rövidszőrű. -
Soderes
senior tag
Nem biztos, hogy jó megoldást választottál. De ez a te döntésed.
Hasonló volt a helyzet mikor ősszel a néhai kandúrom helyett befogadtam egy kóbor kandúrt, akinek megsérült a lába. Két nőstény macskám 2-3 hétig úgy nézett rám, mint a véres rongyra. Fújtak a kandúrra, kerülték, a házból ha meglátták dohogva kimentek, nem voltak hajlandóak odafeküdni, ahova a kandúr.
Aztán szép lassan megszokták őt. Lenyugodtak. Toleránsabbak lettek. Kajánál se volt hiszti. Elfogadták őt, mert látták egyformán foglalkozok velük és felfogták, hogy betöltötte a előző kandúr jelentette űrt. Az utóbbi időbe már egymás mellett aludtak.
Igazából csak azt szerettem volna mondani, hogy kicsit elkapkodtad ezt a dolgot.
-
Freddy76
addikt
Ez így nem is fog menni szerintem. Ricknek volt egy társa, akit ismert kicsi korától fogva, ismerte a szagát, a szokásait, a nézését meg a járását. Az élete része volt, miként a kertetek, a kerti virágok, a tálkája, ti, a bejárati ajtó, ahol kijöttök, hogy simit vagy kaját adjatok neki. Ehhez képest egyszer csak egy másik macska bejön a képbe, akit nem ismer, aki idegen elem neki a saját közegében - természetes, hogy elutasítja. Ha össze is szoknak, az több hónap.
Ha azért akarsz másik macsekot, hogy Rick-nek legyen társa, akkor hagyj nekik időt, és lehetőleg fiút hozz. Viszont azt se felejtsd el, hogy a másik macseknak is van lelke, és bár egy kismacskát talán nem visel meg, ha pár nap után másik gazdához kerül, ezt több hónap után már nem nagyon helyénvaló megtenni...
Lehet, hogy most egy jó ideig nem kellene másik cica.
-
Soderes
senior tag
Majd elfogadja. Sok idő kell hozzá. Nem lesznek puszi pajtások, de nem is lesz morgás. Azt hiszi le akarod őt cserélni. Akik a táljából esznek azok meg buddyk. Tudja hogy jött-mentek és nem maradnak. Persze más lenne a helyzet, ha nem lenne ivartanítva. Ebből a szempontból nagyon egoista a macska egyébként. Egyébként mi lett Morty-val? Lemaradtam valamiről?
-
janos666
nagyúr
R&M foverever for a 1000 years!
Csak az a fura a labdázásban, hogy mikor ide került a tenyészállat tartótól, pont a labdázás volt a kenyere és vaja. Én néztem a Netflix-et a első emeleti nappaliban, lepattintottam neki a labdát a földszintre, és visszahozta, de vagy 100x.Most pedig ha új labdákat veszek, csak utána fut és eldugja (4-es csomaggal számolva már 12 hiányzik).
-
Mr.Csizmás
titán
a szája lehet a merevség miatt, az emberi hullák is 'mosolyognak' egy idő után.
patkányméreg tippre +1, de azzal kiegészítve hogy mérgezett rágcsálót foghatott, és evett, ami le volt lassulva már, vagy döglődött, így könnyebb volt elkapni + a méreg elkezdett már hatni benne.
-
skroy
senior tag
-
3L1T3
addikt
Az a legnagyobb probléma, hogy szerintem hibás vagyok. Tegnap új tápot kaptak, és láttam rajta, hogy neki nem jön be. Mondtam hogy nem baj reggel összekeverem tasakossal úgy majd megszereted de azért barátkozz vele.
Neki valószínűleg a barátkozás az volt, hogy útnak indult mást enni.
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
Jó múltkorában láttam egy ismeretterjesztő műsort. Ott is az volt a konklúzió, hogy egy háztartásban csak rokon cicákat érdemes tartani.
Egy olyan családot mutattak, ahol 4 vagy 5 különböző macskát fogadtak örökbe. Nappal úgy tűnt, hogy minden rendben van. De az egyik cica a szomszédba járt aludni. Bezárták a kijáratot és éjjellátó kamerával figyelték, mi történik éjszaka. Hát szegény eljáró cicát eléggé bántotta a másik, meg elüldözte az ágyról.
-
baloghgabor
aktív tag
Azért nagyon nem mindegy az a házikoszt sem azért. Lehet azzal is, - ha az nem maradék - normálisabban etetni, mint a hitvány macskaeledelekkel. A 4% nem hús, csak származékot tartalmazó eledel, ami tele van mindenféle olyan anyaggal, ami baromira nem tesz jót nekik. De nyilván ha a házikoszt paprikás krumpli, sok hagymával, abba hamarabb bele fog pusztulni, mintha felixet kapna a delikvens. Ha meg kiszámolod nem sokkal kerül többe normális eledelt adni nekik. Akkor még nem is számoltuk az állatorvosi költségeket, vagy azt, hogy hamarabb elpuszulhat.
-
Hosszú távról beszélünk, ez olyan, mint a mekis gyorskaja, egy idő után, ha csak azt eszed valami bajod lesz tőle. Vitaminhiány, elhízás, cukorbetegség, koleszterin, stb-stb.
Ezért javasoljuk náluk is a minél minőségibb, azaz lehetőleg a legtöbb hústartalmú, minden spektrumot lefedő kaját (pl. taurin, vitaminok).
A felix nálunk pl. csak kiegészítő, jutifalat, arra egészen megfelel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Házimozi belépő szinten
- Házimozi haladó szinten
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 7 128GB Yettel Függő 1Év Garanciával
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Microsoft Surface Pro 9 i5-1245U 16GB 256GB 1év garancia
- 12 GB-os DDR5 SODIMM laptop memória - garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest