Hirdetés
- VoLTE/VoWiFi
- Apple iPhone 17 - alap
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Motorola Moto G06 Power – nagyfater új zakót vett
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
dethroner
veterán
-
válasz
Freddy76
üzenetére
Nemrég beszéltünk a szüleimmel, hogy erkélyre mindenképpen fel kell szerelni a macska hálót, mondom inkább bízunk a szakemberre.
A többi ablakokra pedig szúnyoghálót fel kell hogy szerelni, de a félszobám ablaka megvan neki a szúnyogháló, nem szerettem a berepülő rovarokat.Szerencsére rokkant nyugdíjamból sokat spóroltam évek óta, a meggyűlt pénzemet sikerült félretenni a macskára.
Hála van még pénzem.
-
válasz
Freddy76
üzenetére
Jó hogy nem békés cicákat írtál
10 perce látom jön Pöpi, mondom beengedem, de laposkúszásban ment el a bejárat előtt a kertben, les, figyel, nem jön be. Mondom jóvan, kommandózzál akkor tovább...
Visszamegyek a bejárathoz, ott ül Malac, bal füle hegye vércseppes, szép friss piros vér, mondom megint mivan te lüke. Persze nem hagyja letörölni, hiszti, morgás, fejrázás (neeeee), minden is véres lett
Visszanéztem, Fülessel - aki frissen lett ivartalanítva - kapott össze ez a lüke, mert bár mindkettő ex kandúr, ez a tökkelütött annyira védi a területét, hogy na, holott annyi kaját kap, hogy gombócartúr egy vékony pózna lenne mellette.
Holnap úgyis éves oltás lesz, bedobom a dobozba azt pisloghat a dokibácsira
-
baloghgabor
aktív tag
válasz
Freddy76
üzenetére
Elvileg ösztönösen tudja a macska, hogy el kell ásni a végterméket, hiszen ők nemcsak ragadozók, de prédák is egyben, és nem jó ha szagos nyomot hagynak maguk után. Ha van alomtálca, bele kell tenni a Cicát és sokszor tudja is, hogy az jó erre a célra mert abba lehet gödröt ásni és eltakarni, amit kell. Anya macska nyalogatja, gazdi meg simogatja, akkor ez kiváltja nála, ha nagyobb lesz, hogy saját magát takarítja majd később, ha kicsit nagyobb, mert tiszta állat és ha nem beteg, akkor sokszor mosakszik egy Cica.
Csoda jó helye lesz ott Neki azt hiszem. 😽 -
|AP|
veterán
válasz
Freddy76
üzenetére
eljöttünk megint, de sajnos nem tudom megítélni, hogy mennyire elhagyatott a nyaraló, aminek az udvarán vannak.
Megetettük őket újra (most kevésbé voltak éhesek), lehet a környéken etetik őket mások is.
Egyelőre nem hoztuk el őket, hagytunk itt újabb adag kaját meg üzenetet a számunkkal, hogy hívjanak, ha visszajöttek.
Ha nem jön hívás, jövő héten újra eljövünk.

-
Astroboy
őstag
válasz
Freddy76
üzenetére
Lehet, hogy a száraz levegő miatt ittak többet.
Miénk pl. sose iszik vizet hiába van mindig kirakva, állandóan vízköves a tálja mivel a nagy melegben naponta elpárolog belőle.
Idén nyáron, mikor a pokoli idő volt viszont naponta legalább 2x hallottam, hogy lefetyel.
A 40 fokos nappalok és 28 fokos éjszakák a talaj mellett totál kiszárították a légkört is, bakker hetekig 30% körüli páratartalom volt, ami extrém alacsony, pláne ilyen sokáig.
(Évközben itthon nem nagyon megy 40% alá, talán csak a téli hosszan felettünk időző anticiklonok képesek ilyesmire. Amúgy 40-90% között mozog attól függően, hogy esett-e)
40% alatt a légzés során pedig folyamatos a folyadékvesztés még ha ül is az ember egy fa alatt, legyen akár 40 fok vagy -20, porzik az ember szája 5 perc kintlét után...
-
|AP|
veterán
válasz
Freddy76
üzenetére
nekem meg pont a furcsa, hogy fel sem tűnik már hogy egy szeme van. Így szoktuk meg, így természetes.
Ugyanolyan cuki így is, nem kevésbé játékos (sőt
), szóval nekünk így tökéletes.
Az persze valahol mélyen engem is jó érzéssel tölt el, hogy segítettünk rajta és tök jó érzés látni, hogy jól érzi magát.
Nem tudom hogy kinti cicaként boldogabb lenne-e, de abban viszont biztos vagyok hogy ha októberben nem szedi össze a párom az út szélén, vagy ha áprilisban nem rohannak vele a kórházba, akkor már nem élne...
Szóval szegénykém a 9 életéből legalább kettőt már elhasznált, remélem a maradék az boldog lesz
-
|AP|
veterán
válasz
Freddy76
üzenetére
igen, húsvétkor történt vele a "baleset", utána fogadtuk be.
Úgy indult, hogy csak átmenetileg, de szerintem most már marad
Nagyon imádjuk
Két gondunk van csak:
-néha szörnyen rossz
Harap, karmol, minden, ami belefér. Persze csak játékból csinálja, de sokszor nem tudja hol a határ. Olvastam, hogy azoknál a cicáknál gyakori ez, akiket korán választottak el az anyjától, mert egyszerűen nem tanulta meg hogy kell játszani és túlzásba viszi. Ő meg ugye talált cica, kölyökként dobták ki, szóval simán lehet, hogy ez gond. Végtelen energiái vannak, sokszor mi hamarabb elfáradunk a lefárasztásában és olyankor jön a durvulás.
Most tervezzük ivartalanítani, attól valószínűleg nyugodtabb lesz, de ennél nem lesz nehéz nyugodtabbnak lenni
-a másik, hogy valószínűleg allergiás, de nem tudunk rájönni mire.
Apró, piros foltok jelennek meg időnként a nyakán, a fülénél, és ezeket sebesre vakarja
Nagyészt száraztápot kapott eddig, amikor először megjelentek a tünetek, elkezdtünk kísérletezni: elhagyni a csirkét, pulykát, de nem vált be. Aztán hipoallergén tápra váltottunk, már majdnem úgy nézett ki, hogy ez lesz a megoldás, de a napokban megint csúnyán elvakarta magát két helyen is...
Most azzal próbálkozunk, hogy mi főzünk neki, meglátjuk mire megyünk ezzel, de még mostanában is szokott vakarózni -
válasz
Freddy76
üzenetére
A kezeletlen nyers sertéshús a problémás valóban
Bár szinte semmilyen "feldolgozott" cucc nem igazán jó nekik, mert tele vannak olyan anyagokkal és sóval, amire a cicáknak semmi szükségük, sőt. Mi is igyekeztünk leállni a tálcás csirkesonkával. Inkább a hasonlóan fos jutifalatokat kapják
Felixnek van valami levese, azért odavissza vannak. És legalább folyadék ebben a melegben. -
Soderes
senior tag
válasz
Freddy76
üzenetére
Nem is hibáztatom. És nem ismerem a körülményeket.
És ez a macska nem szokott csatangolni, bajt keresni. Ivartalanított volt.
Szóval nem történt ez a baleset olyan messze.Rákúrt a dologra. Ugyanis falun lakom, ahol nem sűrű szerencsére az ilyen esett.
Itt megpróbál vigyázni mindenki a másikra és annak jószágaira. És mindenki ismer mindenkit.
Elmegyek körülnézni a környéken és megfogom tudni ki volt.
Bár van egy olyan érzésem, hogy nem kell messzire mennem. Csak ide a mögöttem lévő utcában, ahol újonnan betelepült gazdag seggfej vannak. Tavaly kapott új aszfaltos utat és azóta mennek, mint az eszetlen arra fele.Aztán ha megtaláltam lesz egy kis beszélgetésem vele, hogy mi a szokás ezen a településen és hogy kell viselkedni.
-
Astroboy
őstag
válasz
Freddy76
üzenetére
Jól gondolod, menhelyen max akkor kapnak prémium kaját ha hoz valaki, a minőségnél érthető okokból fontosabb a mennyiség.
Szerintem a Prevital / Energypet / KirbyCat vonalon indulj el, ezek megfizethetőek és még egész jó minőségűek.
Vagy inkább kérdezd meg őket, mert lehet egész másképp gondolkodnak mint mi, és ahhoz képest amit ők vennének még ez a 3 is prémiumnak számít, amit felsoroltam. -
Astroboy
őstag
válasz
Freddy76
üzenetére
Jól látod, az volt
[link]A cirmosok közt a majd 10 kilójával sose volt ellenfele, egy magyar és egy német vizslával nőtt fel, tehát a kutyák közt se.
Jó volt, hogy nem kellett izgulni mikor csámborgott, hogy más állat megveri. Jobban féltettük a gonosz emberektől, mert bár szerencsénkre mindenki állatbarát a környékünkön, azért szeretett a garázs-felhajtó betonján fetrengeni napsütésben.
Elég egy állatkínzó retardált idióta aki épp arra jár kocsival, és ráhúzza a kormányt - hallottunk már ilyet ugye...Szerencsére nem történt ilyesmi, egyszer amikor balcsin volt velünk a telken éjszaka kifeküdt a ház előtti útra, szomszéd jött haza az Opeljével és későn vette észre....elrántotta a kormányt....és telibe kapta a kerítésünket.

Macskának mondtuk, hogy ez legalább a 15. életed volt úgyhogy vegyél vissza, szomszédnak vehettem első lökhárítót és egy bal fényszórót + üveg bort az ijedtségre, kerítést is heggeszthettem fél napig mire helyre raktam.
De a lényeg, hogy a fekete-fehér dagadt vattacsomónak semmi baja se lett.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

A többi ablakokra pedig szúnyoghálót fel kell hogy szerelni, de a félszobám ablaka megvan neki a szúnyogháló, nem szerettem a berepülő rovarokat.
akkor utána vagy egyből bemegy vagy tovább megy kint. Egy biztos, nem fog visszaállni az ajtóba