- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
RaZroX
addikt
válasz
PhoenixK #24109 üzenetére
Egy ideig kint volt nyitott és fedett tálca is egyszerre, ilyenkor rendre csak a nyitottat használta. Fedett tálcánál ritkán eljátszotta, hogy felállt a bejárathoz és bepucsított az ajtón és úgy végezte dolgát.
Egyébként kb. 1 éves korában használt szilikon almot, akkor nem volt vele baja, ezért gondoltam, hogy most is jó lehet esetleg.
A csomósodó almokból nekem is a Blue Control vállt be a legjobban de azt meg nagyon széthordja a lakásban, pedig alomfogó szőnyeg is van kirakva.
Nagy takarítás után egy nappal már mindenhol kis szemcsék vannak a lakásban sajnos. -
Freddy76
addikt
-
Orlin
addikt
válasz
PhoenixK #23329 üzenetére
Köszi.
Alpha-ról én is sok negatív dolgot hallottam.
Mi pár hónapja kandúr ivartalanítással Dr. Jámbor Márk állatorvosnál voltunk.
Őt tudom ajánlani.Nagyon jó fej és 10 perc volt mindössze egy röntgennel együtt.
Van a macska hasán csomó azt nézettük meg szerencsére zsírcsomó.
Fehér cica idén nyáron fogadtuk be.Elkezdett hozzánk járkálni.Aztán megszerettük hamar.
Van egy fekete idősebb kandúr szintén befogadtuk anno és egy tarka idős hölgy őt úgy kaptuk.
Plusz egy kutya!Ő amúgy mindenkit elfogad akiket mi is így volt a fehérrel is.Elsőre kergette de aztán látta hogy ő is hozzánk tartozik oda is vittem hozzá mindig egy picit.
Azóta haverok. -
válasz
PhoenixK #23018 üzenetére
Nem is arra utaltam, hogy nem lehet beteg egyik se, csak mi fürödtünk már be tenyésztős macskával
Ez persze nem jelent sokat, de mi már fázunk a tenyésztők többségétől.
Én sokkal jobbnak tartom, ha menhelyit visz haza az ember, így is nagyon sok szabadon élő cica van és olyan, akit elaltatnak, mert nem kell senkinek -
McDoug6lak
tag
válasz
PhoenixK #22881 üzenetére
" de az ivartalanítással picit azért többet kell várni, mint pár hetet... 4-6 hónap is van az "
Optimális esetben így lenne helyes, de barátomhoz is befialt egy mamacica, és még szoptatta a lassan örökbeadható almot, amikor máris megtörtént az újabb utódlás alapkőletétele, egy daliás kandúr közbenjárásávalAzóta boldogan élnek a családi franciaágyon mind az 5-en, immáron ivartalan állapotban
(Mama és a 4 kis jövevény is maradt
ofkorsz ..)
-
baloghgabor
aktív tag
válasz
PhoenixK #22532 üzenetére
Köszi, igyekszem megadni Nekik mindent, hogy úgy is érezzék. Több, mint 5ezer m2 terület, hatalmas fák, játszóház az egész nekik, plusz napi kétszeri étkezés, olyan kaja, ami jó Nekik, plusz kiegészítők. Sajnos néha utazni is kell Nekik dokihoz, meg kell nézni, hogy minden rendben van, vagy éppen azért, hogy rendben legyen. 'Sajnos' a fő attrakció elmarad mindenkinél, amit talán nem is hiányolják ők sem, hiszen ivartalanok mindannyian. 😸
-
_ocsisajt
őstag
válasz
PhoenixK #22139 üzenetére
Én ide hordom a főninénit.
https://fehervariallatorvos.hu/Eddig jó tapasztalataim voltak.
-
baloghgabor
aktív tag
válasz
PhoenixK #21618 üzenetére
Hát, nálam is ezt művelik a Cicák. De elképzeltem, hogy a hét macskának (most ennyien maradtak, három ideiglenes elköltözött Gazdihoz), mindnek külön ilyen etető....
Így is ott állok mellettük hajnalban és nézem, ki mit eszik meg. Egy része még vicces is, ha megy a másik helyre, amikor Ő azt nem szereti, de amikor a cukorbeteg Cicó megy más tápot enni, majd az övét meg a harmadik.... ;) Pedig a diabetikus táp szerintem nem anyira lehet finom, de a többi azt enné mindig. Persze mert nem szabad nekik. 😼
-
válasz
PhoenixK #21463 üzenetére
Legfrissebb helyzet: Mindenki életben van, a napi "összecsapások" ellenére nem folyt vér!
Úgy tűnik, megbarátkoznak lassan egymással, a nasi és a kaja mindenek felett van:
Most már játszanak egymással is! Akad még fújás, de az leginkább ha valamelyikük (Gigi) túltolja. Gigi már most másfélszer akkora másfél évesen, mint Kissy 4 évesen!
A kaját el kellett különíteni, de azóta mindenki nagyon szépen elvan -
baloghgabor
aktív tag
válasz
PhoenixK #21502 üzenetére
Manapság már sajnos csak ez a biztos opció. Én a világ végén lakom, autóval vagy határendész, vagy erdész, vagy eltévedt. Szomszéd is egy van, akinek vannak macskái. Mégis valószínű, hogy ő lőtte meg az egyik Cicámat pont egy éve. Azóta van magas kerítés, villanypásztorral, csak 300 méteren, körben....
Közben szenvedek az új Cicával, aki amilyen gyönyörű, olyan elviselhetetlen a többiek számára. Nekem azonnal dorombolt, dörgölőzött. De ha az enyémeket meglátja, azonnal támad, és ha nem szedem szét őket, lehet szét is tépné a másikat. Féltékeny, hogy végre jó helye van és nem csak őt szeretem.
-
baloghgabor
aktív tag
válasz
PhoenixK #21500 üzenetére
Különben meg tényleg mindenhol van menhely. Ha nem a szomszéd utcában, akkor a szomszéd városban, vagy arrébb. Én a hétvégén Bajáról hoztam el egy Cicát, ez nekem oda-vissza 150 km. Van öt saját, és négy ideiglenesben, 'lelenc' Cicák, akik szintén gazdira várnak, csak már teli a szegedi hely, ahol már száznál is többen vannak, szintén reménykedve, hogy valakinél majd jó helyük lesz.
-
válasz
PhoenixK #21439 üzenetére
Egy kis helyzetjelentés: Dokitól megjött minden, Gigi FIP- és FIV-mentes.
Megvolt az első szemtől szembe találkozásuk Kissy-vel: eddig semmi fizikai kontaktus, csak fújás meg morgás. Már orral előre ott voltak egymástól 10cm-re, aztán valamelyik nem bírta, a másik visszafújt, és irány a lakás két vége!Kissy: A bújós kismacsek most nagyon feldúlt, kevésbé jön hozzánk, akkor is csak egy simi és semmi bújás. Védelemre rendezkedett be, mindig szemmel akarja tartani Gigit.
Gigi: Felfedez, szimatol mindent, nameg eszik. Bármit és bármennyit megenne. Neki most ez a fő motiváció, minden más (pl egy "idegen" macska a régi macskafáján) mellékes. Kaja! Nem lehet egyedül hagyni, azonnal nyávog, valószínűleg a kóborlás utóhatása. Talán emiatt is békésebb este Kissy-vel...Most már mindketten kint voltak éjjel, ott sem volt harc. Alakul ez! Még ugyan várok meglepetéseket, de eddig meg vagyok velük elégedve!
-
Freddy76
addikt
-
Gaben92
őstag
válasz
PhoenixK #21439 üzenetére
Rég nem keltem ilyen korán és az első gondolatom ébredés után az volt, hogy “ez a nap már el van b.szva”, aztán reggeli kávé szürcsölgetésekor ebbe belefutni egyből megdobta a kedvem.
A szokásai miatt ne aggódj, vissza fog jönni a “régi Gigi”. Szerintem csak meg van illetődve a másik miatt. Mikor elhoztuk a kicsit a Yato is 2 napig furán viselkedett. Gyanakvó volt, neheztelt ránk, nem viselte ha nyakba vesszük (pedig amúgy imádja), stb. Azóta öribarik a kicsivel, ő meg pont olyan mint régen.
-
Nimrod
addikt
válasz
PhoenixK #21182 üzenetére
Sajnálom, hogy Gigi továbbra sem került elő. Kitartást azért!
Gaben92: Nálunk is valamelyik, többnyire vagy Tappancs vagy Zeus jelzik, amikor valamelyikünk jön haza. Nem időhöz van kötve, valahogy még amikor csak a ház előtt vagyunk, már akkor jeleznek. Kivéve, ha nagyon gyorsan érünk vissza, akkor meglepődnek álmos fejjel.
forras2: Nagy valószínűséggel macskamenta, szoktak csomagolni macskajátékok mellé, illetve macskabútorokon is néha be van fújva vele a lelógó játék. Nálunk például ilyen hatása volt, de csak pár percig tart, utána már rá se néznek. Sőt, olyan is volt, hogy egyik féle macskamentára egyből fetrengtek, egy másik meg egyáltalán nem érdekelte őket.
-
-
-
Freddy76
addikt
válasz
PhoenixK #20424 üzenetére
Mintha csak a miénket látnám... Anyám kérdezte múltkor, hogy hol alszik a macska. Mondtam neki, hogy ott, ahol éppen akar...
A hám nekünk nagyon bejött, kimondottan szeret vele sétálni. Az erkély nálunk is be van hálózva, az elbírja a macsekot, de mégsem ugyanaz, mint kint lenni. Mi a hámra vettünk bilétát, ki csak úgy mehet, hogy rajta van a hám, de eleve pórázon sétál. Ma egy idős hölgy* meglátta, majd morgott magában, hogy "mit meg nem ér a világ, macskák pórázon, nem tudják ezek a mai fiatalok, hova legyenek jó dolgukban".
*A tipikus gonosz, világ- és embergyűlölő öregasszony...
-
Akelaus
senior tag
válasz
PhoenixK #20097 üzenetére
Kb. úgy retteg mint az enyém, és még "rokonok" is.
Astroboy: szoktam fújkálni, nem szereti, pár lépést tesz hátra. Vizet sem szereti, néha mikor vizes a kezem meghintem vele, aztán ezerrel fut, és beőrül.
Igen, nem bántom, szenvedett eleget az utcán, meg alapból sem. Néha kergetni szoktam, és fenyegetni hogy megy az erkélyre, vagy vissza oda ahonnan jött. Ilyenkor felpattan az ágyra, és lelapul. Én meg kiröhögöm, és megmondom neki, hiába, ettől még marad fekete, és nem lesz átlátszó.
Tegnap nagyon ragaszkodós napja volt, így nem provokáltam. Ragaszkodása éjjel is folytatódott, úgy vágódott le mellém, hogy majdnem behorpadt a bordám.Mostanában szokása lett mosni engem. Egyik délután a hátamra feküdt, (gondoltam kihasználom a gyógyítási képességét, és a dorombolást) nekiállt a hajamat nyalni.
Valamelyik hajnalban a bal alkaromat full megmosta. -
válasz
PhoenixK #19646 üzenetére
PhoenixK, Astroboy, Eastman: Srácok, köszönöm a segítséget. Azóta mintha puhábban játszana velem, de páromat ennyire nem tiszteli, nála néha érezteti hogy ki is az új főnök. Kajálás közben simogatom, bújik, dorombol, tehát összességében szeret minket, nagyon. Sőt, sokszor a hasát is simogathatom, elvan vele. A könyveket átnézem, eddig másak beszerzése sikerült.
Ui.: Lehetséges hogy hétvégére le kellene ugranunk szülőkhöz. Viszont munkálatok miatt nem biztos hogy magammal tudom vinni, mert keveset lennék vele. Így esetleg két napot egyedül hagyhatom? Pszichés okai érdekelnek, táplálék, víz, alom, miegymás lenne bőven előtte/közelében.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen TV-t vegyek?
- Tőzsde és gazdaság
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Tesla topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- További aktív témák...
- EZVIZ C3 C3W Pro (4MP) CS-C3W Smart Home Kamera
- CORSAIR TC100 RELAXED SZÜRKE/FEKETE SZÖVET GAMER SZÉK
- ÚJ Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Essential robotporszívó feltörlő 2db 1999 Ft
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB White Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3006, 90% Akksi
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- HIBÁTLAN iPhone 11 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3027
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest