- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Képen az iPhone 17 Pro kétféle akkumulátora
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
szőröscica #27174 üzenetére
Dettó de nem igazán karmol egyik cicc se, a lábtörlőt szeretik, vagy a direkte adott karton kaparót. Persze nem meggyőzni akarok senkit, de egy értelmes macska nem igazán rongál, és szerintem a Tietek pont hogy az.
Mind1, majd meglátjátok, tényleg a legjobbakat kívánom, hogy sikerültjön a terv és a kis szőrös is gyorsan megszokja az új helyzetet. -
válasz
szőröscica #27160 üzenetére
Én is azt mondom, hogy ebből csak rosszul jöhet ki szegény. Eleve a megszokott helyről elhozni nem jó, de felelőtlen gazdira hagyni se, sőt.
Új hely még oké, de ha kijárós, nagyon félteném, sok idő mire megszokja és megismeri az új helyet és a többi kijárós macskát.
Egy kennel nem lenen elég neki attól félek
Anyósék miért nem engedik be, ha amúgy mehet hozzájuk a cicc? -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
szőröscica #27160 üzenetére
Nincs jó megoldás erre a szitura csak rossz vagy rosszabb.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
szőröscica #27158 üzenetére
Ez azért elég nagy szívás. Kijárós cicából full time kintit csinálni.
-
Freddy76
addikt
válasz
szőröscica #24225 üzenetére
Ha a macskával eddig foglalkoztatok (tehát nem csak úgy volt a ház körül, hanem tényleg a család része volt), akkor egész biztos hiányozni fogtok neki. Meg tudja szokni a benti létet, eleinte többet kell vele játszani. Az erkélyt be lehet hálózni, az egy kis udvar neki.
-
cog777
senior tag
válasz
baloghgabor valaszan kivul, ki lehet menni vele setalni porazzal. Befogadtunk egy kinti cicat es nem akartuk hogy elusse az auto, igy kintre csak porazzal megy velunk, kulonben az elkeritett kertunkben van. Siman megszokta ezt a helyzetet.
De, igen, kell vele foglalkozni tobbet hogy megszokja az uj helyet.
-
baloghgabor
aktív tag
válasz
Ha ragaszkodsz a Cicához és Ő is hozzád, akkor vidd magaddal. Igen, meg fogja szokni odabent. Ha nincsen időd és lehetőséged rá, hogy többet foglalkozz Vele és le tudsz mondani Róla, akkor maradjon a régi helyén.
-
válasz
szőröscica #23495 üzenetére
Szia, a gélt én könnyen be tudom adni. Szerencsére amelyiknek kell ő a legnyugodtabb. Megfogom a fejét és bele a szemébe, általában az alsó szemhéj szélére sikerül de pár pislogás és bele is kente.
Ha a cica izgágább akkor a tarkójánál ragadd meg, ültesd fel (ilyenkor egész "ellazulnak") aztán mehet a kence. Ha van segítség az jól jöhet akkor ha a szemét becsukja és ki kell nyitni kicsit. -
Predator2
addikt
válasz
szőröscica #17019 üzenetére
Köszönöm
Őszintén szólva, nekem olyan hely kellene ahonnan rendelni tudnék.
-
Ciccuka
veterán
válasz
szőröscica #16973 üzenetére
Frontline Spray használtam utoljára, de nem vált be kinti cicáknál (meg asszem a Virbac is ilyen volt). Frontline Spot On és a Frontline Comba Spot On se igazán, pedig ezek drágák.
-
Bling95
őstag
válasz
szőröscica #16930 üzenetére
A vizfujas kiprobalva
sajnos nem hatja meg. Neha-neha elfut elole, de 10 masodperc mulva jon vissza es folytatja.
Neha azt erzem hogy teljesen tudatosan vesz hulyere minket.
-
b.kov
senior tag
válasz
szőröscica #16920 üzenetére
Köszi az infót. Lehet, hogy először valamilyen kisállatkereskedésben kezdem.
-
b.kov
senior tag
válasz
szőröscica #16916 üzenetére
Köszi a tippeket!
Mennyire gyakori szerinted, hogy lehet ilyeneket kapni az orvosnál? Ill. mennyibe fájt? -
b.kov
senior tag
válasz
szőröscica #16912 üzenetére
Lehet, hogy még hétfőn én is dolgozom otthonról inkább. És milyen ruhát javasoltok? Lehet kapni valami cicapulcsit, vagy mi?
-
b.kov
senior tag
válasz
szőröscica #16908 üzenetére
Szia!
Én jövőhét pénteken viszem a kis csibészt, szintén nőstény. Pénteken műtik, így a hétvégén otthon tudok maradni vele, viszont hétfőtől kezdve magára marad. Mennyi figyelmet igényelnek ilyenkor műtét után? -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
szőröscica #16908 üzenetére
Elég nehezen viselte az altatást vagy inkább a belső fájdalmai miatt kapcsolt takarékra.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
szőröscica #16899 üzenetére
Mi egész nap figyeltük. Óránként vagy 20x kellett rászólni, hogy ne nyalogassa. Éjjel persze nem tudtuk figyelni. Ha nem nyalogatja gyorsabban gyógyul. Tölcsért nem kapott, nem is kérdezte a doki hogy adjon.
-
törölt tag
válasz
szőröscica #16902 üzenetére
nekünk ruha volt rajta vagy két hétig. az első kontrol végén mondta doki, hogy mikor szedhetem le. én inkább megvártam mig leszakad róla.
folyamatosan mosakodott, illetve nyalogatta, igy elég hamar kikezdte a nyelvével az anyagot.
ha jó fajta akkor abból művészet kibújni. egyszer sikerült is neki, de ott a folyamat összetett volt, mert fokozatosan jött le róla. ha kap ruhát és figyeltek rá nem lesz gond. az enyém is ugrált, egyszerűen nem tudtam megakadályozni, hogy ne menjen fel az ablakba, de szerencsére nem lett gond. -
Astroboy
őstag
válasz
Na az ugrálást azt 1-2 napig mindenképpen kerüljétek, mert friss a dupla varrat és könnyen felszakadhat.
Mivel ő nem tudja, hogy nem ugrálhat menne a helyére mint miden nap. És makacs, tehát ha most nem is, majd éjszaka felugrik. Emiatt pár napig a fotel elé építsetek valami lépcsőt pl. puffból/kartondobozból, hogy lépésből menjen a helyére ne ugrásból.
Tölcsért levehetitek, de CSAK ha nem tépkedi a varratot, mielőtt teljesen bekattan, ugyanis lefogja az érzékelőit amelyek fontosak a mozgáshoz. Kutyák könnyebben viselik mint a macskák, azok kikészülnek ettől.
Legtöbbjük - a miénk is - figyeltem csak nyalogatta a varratot, így feleslegesnek éreztük a tölcsért, kapott helyette ilyen elasztikus gézt vagy mi a fenének hívják, de azt is csak éjszakára hátha tépkedné: -
szőröscica
addikt
válasz
-
@tco@
aktív tag
válasz
szőröscica #16896 üzenetére
+1.
Nálunk kb 1 év után állt be a kaja, de a szárazat az elejétől fogva ette a mai napig. A nedves kajáról fura módon leszokott, pedig abból is jót kapott...
-
Ciccuka
veterán
válasz
szőröscica #16883 üzenetére
Frontline bolhairtót használtam, de nem ért semmit kinti macskáknál.
Régen volt valamilyen hintőporrá váló nyakörv az pl. egész hatásos volt, de már nem láttam olyan sehol évek óta és az is inkább benti macskákhoz alkalmas csak, mert a kijárós fennakadhat valahol vele.
-
Dhampir
félisten
válasz
szőröscica #16863 üzenetére
Félő, hogy beszorulhat valahová.
-
bul07
nagyúr
válasz
szőröscica #16863 üzenetére
Ha kinti macska akkor én nem pártolom
Félnék hogy felakassza magát
Oké hogy elméletileg gumis de egy macska mire nem képes -
Revox66
tag
válasz
szőröscica #16807 üzenetére
Lehet akkor nem a táp a bajos hanem a premier alus? Relatíve ez se olcsó 380Ft ért egy ilyen 100g tasak.. Select gold 400gst meg az RN... Wilderness hasonló minőségi konzervből nem ettek csak ottmaradt a tálban 90%-a. Egyedül ez a premierek fogyott.. De akkor nem adok belőle egy ideig aztán kiderül mi lesz.
-
Dhampir
félisten
válasz
szőröscica #16790 üzenetére
Ez hasonló, mint amikor valaki a csokis croissant behabzsolása után megpillantja száját a tükörben.
-
bul07
nagyúr
válasz
Szedj ki párat
Tedd egy csepp vízbe, ha feloldódik és pirosas színe lesz akkor bolha sz@r (vér miatt lesz pirosas) -
Astroboy
őstag
válasz
Normális, no para, szerintem kaja.
-
válasz
szőröscica #16777 üzenetére
Igen,már ezt is lebeszéltük.
-
válasz
szőröscica #16748 üzenetére
"ITTMARADSZ!"
-
válasz
szőröscica #16631 üzenetére
-
válasz
szőröscica #16629 üzenetére
Nem mozogja le az energiát vagy ingerszegény a környezete, és egyedül nem nagyon játszik. Én alig várom már, hogy a macskám kinőjön ebből a korszakából, de ez a fajta még tíz évesen is csacska
-
válasz
szőröscica #16626 üzenetére
Nem hiszem, hoggy ezt jelentené. Kandúrok szoktak így játszani.
-
Ciccuka
veterán
válasz
szőröscica #16614 üzenetére
megmérgezik, fennakad valahol, beleesik valahová, bezárják valahova véletlen, elkapja valamilyen csapda, elkóborol...
-
válasz
szőröscica #16614 üzenetére
RIP cicus. Nyolc macskámból hét kintlakós volt, közülük egy érte meg a két éves kort. Ő már 14, de nem is akármilyen cicu. Cucut meg akkor sem engedném ki ha most is kertes házban laknák.
-
Astroboy
őstag
válasz
szőröscica #16608 üzenetére
Ez a hőség miatt is lehet, az ilyen időket a macskák rendkívül rosszul viselik.
Reggel még friss, jókedvű és fel van töltődve, estére azonban nem sok kedve marad befeküdni mellétek a meleg ágyba.
Szerintem nem veletek van baja, pusztán a másik szoba hűvösebb. -
Astroboy
őstag
válasz
szőröscica #16529 üzenetére
Szuper, csak aztán sikerüljön minden nap becsalnia.
miénk ha nem jön este haza, előkerül a Felix jutalomfalat, amiért mind a 9 életét odaadná, és egyből fénysebességgel előkerül.
Bár ez ugye csak mostanában lett rendszer nálunk a múltkori harapás óta, előtte egész éjszaka kint volt nem kellett csalogatni. -
Astroboy
őstag
válasz
szőröscica #16525 üzenetére
Louro jól beszél, ne legyen kint éjszaka, ha nem szokta meg.
Épp elég trauma lesz az egész amúgy is, szerintem ne vigyetek bele plusz veszélyt. Ha pedig a napi két kakikiszedés a gond, minimális almot rakjatok a macskavécébe, és készítsetek oda utánpótlást, hogy az illetőnek ne kelljen a sz@rral bíbelődnie, hanem egy perc alatt ki tudja cserélni a komplett almot.
Higiénikusabb, gyorsabb -és kímélőbb az edzetlen gyomornak is. -
Louro
őstag
válasz
szőröscica #16525 üzenetére
Volt/Van itt egy fórumtárs. Bizalmat szavazott nekünk, hogy vigyázhattunk a cicáira. Bár nem ismertük egymást és nem láttuk előtte egymást és nagyon között topik se volt. Mégis mentem és vakarta a sz.... és játszottam a cicákkal, hogy érezzék a törődést.
Aki cicabarát, az tudhatja, hogy nem csak simogatásból és dorombolásból áll a feladat.
Ha van jó, megbízható ismerős a közelben, akkor szerintem megérhet egy próbát. Ha még nem aludt kint, akkor én félnék
(De én ilyen túlaggódós vagyok, ha a "gyerekeinkről" van szó.)
-
Louro
őstag
válasz
szőröscica #16521 üzenetére
Nem érdemes nagyon felborítani az életük. Mi, amikor nyaralunk, egy megbízható helyre adjuk le. Egy családhoz. Nagyon ápoltan kapjuk vissza őket. A cicák is láthatóan élvezik (fényképek alapján). Cska hát a visszaérkezés után 2-3 nap durcázás van. Nem kicsit, nagyon. De a 8. kerületben egyik szomszédra se bíznám a lakásom.
-
válasz
szőröscica #16521 üzenetére
kivéve ha kint marad az udvaron.
-
válasz
szőröscica #16475 üzenetére
Biztos beteg
-
MPeter87
őstag
válasz
szőröscica #16475 üzenetére
Ez normális működés náluk.
-
törölt tag
válasz
szőröscica #16459 üzenetére
nekem már volt olyan cicám, aki szobacicából lett kinti macsek és szerintem nem a legszerencsésebb dolog. igaz ő pár évig volt benti állat. aztán elköltöztünk családi házba és anyum úgy gondolta jó dolog kiengedni. hát nagyon nem volt az. nem volt hozzászokva és elég kellemetlen volt egyszer arra haza menni, hogy a szomszéd telek előtt a fűben látom az elpusztult cicát. azt, aki már vagy 7 éve a családunk tagja volt. ez persze szélsőséges eset, de megtanitott arra, hogy egy benti cicát ne engedjek ki, csak teljes felügyelet mellett.
-
Dhampir
félisten
válasz
szőröscica #16443 üzenetére
Egyedül kint meritek hagyni, amikor elmentek? Bejöhetnek idegen állatok is.
Csak felvetek dolgokat. -
Dhampir
félisten
válasz
szőröscica #16441 üzenetére
Csupán saját vélemény, de talán a jó szomszédnál nincs jobb, aki leellenőrzi a cica helyzetét. Az esetleges szeparációs szorongást sem árt figyelembe venni, ha magára hagyják a cicát. Ott van még az alom tisztításának igénye és a mancsával fel is akadhat valamilyen textilre, ha a karmát nem tudja kiszabadítani. Remélhetőleg nincsen hosszú rojtú szőnyeg, amibe belegabalyodhat.
-
válasz
szőröscica #16434 üzenetére
Cukorfalat. Az én cicám is sokat fosott mire meglett, hogy mit visel el a gyomra. Mikor be próbálta kaparni, gyakran beletenyerelt vagy lépett, aztán rázta a lábát és repült mindenfelé
Sőt, kiscicánál gyakori, hogy kaki előtt meg után fel alá rohangálnak. Az enyém még nyávog is mellé aztán keresztbe fut a szobán szaros lábbal
-
válasz
szőröscica #16430 üzenetére
Persze, minden cica összeszarozza magát elég gyakran amíg elég ügyes meg okos nem lesz, hogy jól végezze dolgát. Neked barátom kaméleon kellett volna nem cica
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
szőröscica #16417 üzenetére
Nem is inkább a név a lényeg, hanem a hangsúly. A macska abból tudja, hogy hozzá beszélsz amilyen hangsúllyal mondod. Nem tudom mennyi idő míg megtanulja hozzá szólsz, de meg fogja tanulni.
-
válasz
szőröscica #16409 üzenetére
Játszani kell vele. Ha agresszív játék közben akkor el kell terelni a figyelmét más játékkal. Ajánlom a madzagra kötött mű egeret vagy valamit ami gurul. Ilyenkor kézzel sem szabad piszkálni mert akkor megszokja hogy a kezeddel verekedni kell.
Ja és üdv a pókokban, ez egy évig minimum eltart. -
Katsu
aktív tag
válasz
szőröscica #16409 üzenetére
Szia,
Szerintem ez természetes náluk. Sokaktól hallottam már ezt.
Szerencsére a mienk nem ilyen. Bár szokott esténként futkorászni, de nem harcias és inkább a tükörképével keménykedik.
Amit javasolni szoktam, hogy hagyni kell, jó az ha rohangál egyedül. Ha rátok támad a "vadászat" hevében, akkor soha ne kézzel vagy bármilyen testrésszel reagáljatok, mert az neki újabb "préda" ebben az állapotban.
Fújjatok rá, ahogy ők szoktak egymás között. Ezzel kifejezitek a nem tetszéseteket.
Azért az elején óvatosan járjatok el, nem ismerem a cicátokat, nem tudom, hogyan fog pontosan reagálni.
Sok sikert.Üdv: Katsu
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
szőröscica #16407 üzenetére
Este aktívak a cicák. Ha egész nap alszik (bár ez egy kölyökmacskára nem jellemző) akkor este kezd el játszani.
-
bul07
nagyúr
válasz
szőröscica #16377 üzenetére
Vizezd be, mosd meg a mancsát valószínűleg leázik
-
Dhampir
félisten
válasz
szőröscica #16373 üzenetére
Addig jó, amíg nem valahol és halomba, hanem bele az alomba.
-
szőröscica
addikt
válasz
szőröscica #16371 üzenetére
Na, durrantott egyet az alomba. Pisi nem volt szerintem, de majd biztos az is lesz.
-
Astroboy
őstag
válasz
szőröscica #16363 üzenetére
Még mindig nem a hely méretével van a baj, hanem magával a megkötéssel...
MACSKÁT NEM LEHET PÓRÁZON TARTANI ÉS KÉSZ!Talán a zárt kifutó építése lehetne a járható út, bár semmi sem garantálja, hogy nem szökne meg egyből onnan is...
Mondjuk minimum 4*5 méter alapterületen 2 méteres magassággal, vázát pallóból, borítását szúnyoghálóval. Haverral építettünk egy ilyet egy hétvége alatt, körülbelül 50k-ból cakkpakk faanyaggal csavarokkal hálóval mindennel.
Ott a "békés lusta lakásmacskák" biztonságos kijárása miatt lett a ház hátsó teraszára építve a kifutó, és nem azért, hogy visszatartson egy menekülni akaró állatot egy új helyen, szóval kicsit más tészta... -
Dhampir
félisten
válasz
szőröscica #16353 üzenetére
Megkötés? Neeee....
-
wertigo1984
őstag
válasz
Megkotes nem jo otlet, mert csak szenvedni fog, igy semmi ertelme cicat tartani.
Csinalhattok neki kifutot, igy bennt es kinnt is egyarant lehet. -
válasz
Mi eddig úgy csináltuk, hogy egy ideig bent volt a lakásban a cica, én nappal ugye mentem dolgozni, de napközben mindig megkértem valakit, hogy nézzen rá, legyen vele egy kicsit. Este játszottunk mindig sokat, először csak bent, majd később kimentünk és kint is. Majd körbe sétáltuk a környéket idővel, mikor láttam rajta, hogy nagyon kíváncsi. Aztán később már megszokta a kertet, már nem szökött el. Tavasz elején volt csak, hogy 2 napra elment egyszer, még amikor ivartalanítás előtt volt, de azóta már nem.
-
Astroboy
őstag
válasz
Ez így -ahogy a többiek is írták- valóban nem fog menni.
Ha pusztán napi pár órátok lenne egy kinti bajszosra, rendszeresen tegyetek ki kaját amikor hazaértek, előbb utóbb odaszokik az egyik, és biztos van macska aki szívesen enne+duruzsolna nektek minden nap pár órát.
#freemacska.
Plazma:Rég láttuk a topikmacskát...
-
válasz
szőröscica #16356 üzenetére
Nem. De ha egy macskát első napon kiraksz a kertbe, kerek 3 percig lesz macskád.
-
csakb
őstag
válasz
Megpróbálhatjátok, de később ne csodálkozzatok, ha mégis lelécel.
Egy kutya működhet így, de a macskák nagyon más jellemek. -
Batman2
őstag
válasz
Ha kertesházban laksz, biztosan előfordulnak a kerteteken átjáró macskák, foglalkozz kicsit velük, ők azt a független kinti életet szokták meg.
-
válasz
Sehogy, felejtsd el ha nem foglalkozol vele.
-
Ciccuka
veterán
válasz
szőröscica #16340 üzenetére
Legnagyobb öröm nekik szerintem, ha gazdára talál a cicus és gondozod.
-
válasz
szőröscica #16342 üzenetére
Nem,Nyíregyházán voltam.Ez összesen olyan 8000 körül volt,pontosra nem emlékszem.
-
válasz
szőröscica #16340 üzenetére
Majd ott döntsd el,mer kifizettetik az ivartalanítást,oltást,kiskönyvet-nekem legalább is ki kellett.Kaptam róla számlát is.
-
tolvaj!
őstag
válasz
szőröscica #11129 üzenetére
Igaz ez téged is zavarhat, de esetleg ecet. 20%- os permetezve.
-
bul07
nagyúr
válasz
Sőt ha fém ajtótok van és lakkos a festés rajta le is marhatja a lakot , mi így jártunk
Mondom megtörlöm az ajtónak mert a kinti macska megjelölte , aha csak a lakk is jött, mondjuk ez olcsó fajta fém ajtó -
devil-k
nagyúr
válasz
Egy ilyet próbálj ki!
-
emiki6
veterán
válasz
szőröscica #10828 üzenetére
"Csak vihar esetén jöhetne be."
Annak úgy nincs sok értelme. Annak már van, hogy ha otthon vagy bármikor bejöhet.Más: Kutyás haverom mondta, hogy a macska nem ragaszkodó, meg csak akkor szeret, ha adsz neki kaját. Az első az nem igaz, a másodikkal kapcsolatban szerintem a kutya se fog szeretni, ha éhezteted. Nem értem, hogy miért mond véleményt valaki a macskák jelleméről úgy, hogy nem is volt macskája, valamint minden macska más, szóval annyira nem is lehet általánosítani.
-
wertigo1984
őstag
válasz
szőröscica #10830 üzenetére
A gyurmasok is tartanak es szeretik a cicakat, koztuk en es Stheer is, es ha jol emlekszem Boxer001-nek is volt.
Megy az edzes? Kaskaj megvan meg?
-
tolvaj!
őstag
válasz
szőröscica #10830 üzenetére
Mert nem kutya. (Egynek igaz és nem poén)
nem lehet elmagyarázni szerintem.
-
fi:zi'k
nagyúr
válasz
szőröscica #10828 üzenetére
Ez most komoly?
Új hozzászólás Aktív témák
- EZVIZ C3 C3W Pro (4MP) CS-C3W Smart Home Kamera
- Siguro AC-C140W Cool 9 Mobil klíma, mobilklíma + ajándék
- ÚJ Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Essential robotporszívó feltörlő 2db 1999 Ft
- EZVIZ CS-C3TN okosotthoni kamera 1080P 2.8MM
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
- ÚJ Asus TUF Gaming F17 FX707 - 17.3"FHD IPS 144Hz - i7-13620H - 16GB - 1TB - RTX 4060 -3 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3059
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 16 Pro MAX 256GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- Szép állapotban levő Apple iPhone 12 Pro Max 128GB / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest