- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Xperia 1 VII csereprogramot hirdetett a Sony
- iPhone topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Honor 200 Pro - mobilportré
- MiLi MiTag, MiLi LiTag bluetooth trackerek
-
Mobilarena
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
KTTech
veterán
válasz
BLOODSHOT #2265 üzenetére
Bocs, de nekem már sok ez az effekt (egyébként a flickr-t nem néztem).
Nekem a filmes feelinget nem csak a vignetta adja (pl. a Jupiter-8 50/2-m nem igazán vignettál), hanem az erős szemcsézet (és az általa okozott élességvesztés)... az viszont nincs a képeken, ráadásul a színek sem emlékeztetnek a filmekre.
-
Cassidey
senior tag
válasz
BLOODSHOT #2185 üzenetére
Egyik fele ecset, azzal lesepergeted a szoszoket, a masik fele meg filctoll szeru, csak kerek a vege, az at van itatva valamivel, gondolom alkohollal. Gondolom ugy karcolhat ha nem sepergeti le az ember rendesen es ott marad vmi homokszem vagy ilyesmi amit vegigdorzsolsz a stifttel.. nezd meg elotte egy uveglapon h mit csinal ha tartasz tole, nekem ezer eve ez van.
ps.: megjott az obim
)))
-
KTTech
veterán
válasz
BLOODSHOT #2171 üzenetére
Kiskornel már megadta a választ: az 50/1.4 nem az általad megszokott ring-USM motorral van szerelve (mint pl. a 17-40, 70-200 összes), hanem mikro-USM motorral (gyakorlatilag ez a motor van az USM-es 18-55 kitobjektívben is), amit egy kuplungos megoldású áttétellel láttak el, hogy megmaradjon a FTM (ez a különlegesség a dologban). Igazából se nem halk, se nem gyors, de nem hazugság a ráírt USM karaktersorozat.
-
-
-
rumos14
nagyúr
válasz
BLOODSHOT #2132 üzenetére
hmm, ez sztem érdekes megközelítés. kicsit lesajnáló és elitista. bár nem Canon rendszerem van, de azért belevauvau. szóval egy profi, akinek a zsé nem gond, hát persze hogy a legjobbat veszi. IS USM L II-es obik, kifulladásig. a wishlist-jére mindenki ilyet rak, nyilván.
ugyanakkor aki költséghatékony megoldást keres, lehet hogy vállalja a "piszkos munkát" és kipróbál pár Sigma-t, Tamron-t, mire talál egy pontos fókuszú, egyenletes képet adó példányt, és utána örömmel használ mondjuk egy Tamron 17-50/2.8-at, egy Sigma makró obit (ezek közt amúgy sztem nincs is nagy minőségi szórás), stb. -
*Ropi*
félisten
válasz
BLOODSHOT #2132 üzenetére
Nem találkoztál még a 150/2.8-as Sigma makróval? Amíg ki nem jött az új L-es 100-as Canon, addig vert mindent.
Hogy konkrétan a kérdésedre válaszoljak: Tényleg időszerű a frissítése, hogy minimum olyan legyen, mint a Sigma.
Viszont, hogy ez mikor jut el a Canon R&D részlegének az agyáig, az jó kérdés: remélem, minél hamarabb.
-
Pleiad
csendes tag
válasz
BLOODSHOT #2079 üzenetére
Oké, de én utazok, nem stúdiózok
Egyébként ezek csak .. hogy is mondjam. "Erre tervezte". Az Aston Martint is gurulásra tervezték, meg a zőcséges mercit is.Azért annyira nem bánom, hidd el..
Előbb vettem a 24-105-öt és csak utána adtam el a 24-70-et. Nekem sok különbség nem volt köztük a fényerőn kívül. Nagyon jó felépítés, és az IS-sel lehet kicsit szórakozni, 1-2 extra effekt, valamint tájképnél tudsz szűkön fotózni hatalmas mélységélességgel, úgy, hogy tűéles marad. Vagy vizet elmosni, miközben minden ami nem víz (kövek stb) éles marad.
Én imádom. De ismétlem, a 24-70 is über, tényleg. Csak a kettő majdnem ua. a gyutávot fedi le (a 105 kicsit tovább megy na bumm), és egyikben nincs IS. Én beáldoztam az IS javára a fényerőt, esti dolgokhoz mondom úgyis az 50-est viszem, ha meg (esti) táj, akkor állvánnyal a 24-105.
Ez tényleg csak kényelmi szempont, kinek mi, hogy.
Egyébként az 50-es baromi jó fényerős, de úúúgy hiányzik belőle az IS
És nem a képnek, inkább nekem, érzésre. Hogy amikor félig lenyomom, paff, a kép kimered a keresőben. Én nagyon szeretem.
-
kiskornel
addikt
válasz
BLOODSHOT #2035 üzenetére
[OFF]
Én általában mondtam, te meg magadra vetted.
Akkor lehet benne valami.
Sznob = majmolás. Jeff Ascugh nem sznob. Ő már azon a szinten van akit majmolnak.
A profi = hivatásos. Manapság sokan élnek meg a fotózásból. Azt meg már írták, hogy a "fotósok" többsége nem Mac-t használ... (mármint legjobb tudásom szerint).Ezt most itt nehogy magadra vedd:
A 24-70 obi pl.: nagyrészben Scott Kelby-nek köszönheti a népszerűségét. Sokan azért vették meg, mert TACK SHARP lencseként ajánlotta. Persze, nem biztos, hogy rosszul jártak vele, de azért ez majmolás, ha valaki azért vesz valmit, mert egy híres ember is ilyet használ/ajánl.Azt meg én sem mondom, ha megdobnának egy Mac-kel, nem fogadnám el, de az hogy egy lencséről lemondjak egy szg. kedvéért. Biztos fontos az utómunka is, de ha nem tudod valamiért elkészíteni a képet...
szóval a rangsort találták sokan furcsának, vagy meglepőnek. Amúgy azt veszel, amit akarsz... ez egy szabad ország. [/OFF]Olyat meg hogy szebb a képe... Ha két kalibrált monitort egymás mellé teszünk, (elméletben) nem lehet szebb a képe egyiknek sem, legfeljebb nagyobb.
-
-
KTTech
veterán
válasz
BLOODSHOT #2026 üzenetére
"Fotósok nagyobb része használ Mac-et. Véletlen?"
Ma már ez nem igaz, ahogy a DTP-ből is egyre inkább kiszorul (ami a fő szegmense volt), főleg az ára miatt, és mert nem nyújt többet, mint a konkurenciája. A szoftverek megtalálhatóak legalább olyan minőségben más platformra. Régen igaz volt amit írtál, mára már nem lett az.
A 16GB-ig fejleszthető memória szerintem alap manapság (főleg, mert a CPU-ban van a memóriavezérlő az új processzoroknál)... gyak. minden alaplap tudja. De az OSX-nél is 64 bites kell, hogy használni tudd, ahogy a Windowsból is az kell rá (vagy Linuxból, ha valaki azt szereti).
-
KTTech
veterán
válasz
BLOODSHOT #2021 üzenetére
Miért fogyaszt kevesebbet, ha azonosak az alkatrészek? Mezei x86-os PC, intel procival... Az alaplapot jórészt a Gigabyte gyártja, a videókártyát az nVidia vagy az AMD (csak a BIOS tér el). A Snow Leopardnál sikerült Kernel panic-ot okoznom a gyárilag telepített programokkal, ez Win7-nél még nem jött össze. Persze, a Windowsra több a kártevő (hiába, 96% körül van a piaci részesedése), de csak idő kérdése, mikor éri el az OSX azt a mennyiséget, ahol már megéri tömegesen vírust írni rá (mac-es botnet már van).
Összességében: azonos teljesítményt drágábban ad az Apple, csak jó a marketingje, és a design (ez utóbbi sokaknak tetszik, nekem abszolút nem jön be, szerintem rondák...) -
Cassidey
senior tag
válasz
BLOODSHOT #2006 üzenetére
En sem hasznaltam ki, csere lesz 135/2-re napokon belul, szerintem azt kifogom. Indokolt e? Passz, szerintem ez iszonyu szubjektiv, ki kellene probalnod mindkettot. De nem mondanam, h 4,5x jobb kepminosegben.
Azert valasztottam ezt, mert epitesi minosegre nagyon messze all az 1.4-tol, sokkal jobban tetszett a kepe, szeretem az 1.2-t, es pontosabbnak is talaltam az AF-t. -
johnjohn
addikt
válasz
BLOODSHOT #1992 üzenetére
Nekem nem volt sajnos egyik sem, de mindkettőt próbálgatta, igaz csak 50 D-vel. A 17-40 nálam jobbnak bizonyult, a képszéleken mindenképpen,még 8-as rekeszen is !Nem tudom mekkora lehet a gyári szórás, bár nem lehet túl drasztikus. Kétszeres árat biztos nem érne meg szerintem. De ez csak az Én véleményem, kb. 30 képet lőttem velük, próbaképpen, főleg utcarészleteket, jó fényviszonyok között.
-
johnjohn
addikt
válasz
BLOODSHOT #1812 üzenetére
Ha veszel valami jó minőségű műszerfal-ápoló sprayt és ráfújod egy törlőkendőre, az leszedi a zsírt, meg az objektívről is a fehéredést. Olyat válassz, ami "selyemfényű" jelzővel van ellátva, a drágábbak a jobbak. Nem kell sok a kendőre. A másik változat a háztartási nedves törlőkendő, amit műszaki tárgyak- TV,HiFi- törlésére árulnak. Nálam bevált, a rászáradt tengeri só is lejött a gépvázról.
-
brati
csendes tag
válasz
BLOODSHOT #1134 üzenetére
Van 24-70, van 24-105
Rossz konstrukció, lötyög a tubus mert borzasztó nehéz az a lencsetag csoport amit 24-es állásban előretol - a vezetősín emiatt egy idő után kikopik.
Terepre soha ne vidd, viszont csodálatos képe van, emiatt tökéletes, ideális studióobi.Ellenfény ügyben sosem volt vele bajom (minden obit napellenzővel használok, ha ennél jobban szembesüt a nap, ott a flare elkerülhetetlen, 24-en átlagosan, 70-en egész jól bírta a szembefényt)
-
KTTech
veterán
válasz
BLOODSHOT #1134 üzenetére
Az ellenfényt tényleg nem bírja. Hiába, nem mai darab, nem a digit érzékelők tükör felületéhez tervezték annó.Egyébként más gond nincs vele.
Makró: a 150/2.8 szerintem jó választás. Nem kell belemászni a fotózandó témába 1:1 nagyítás eléréséhez (mondjuk ha kevés a hely, ez hátrány is lehet), jó mechanikailag, kényelmes a használata az állványgyűrű miatt (is). Képminőségre pedig hibátlan, szerintem (jobb, mint a Canon 100/2.8 USM macro, de rosszabb, mint az EF-S 60/2.8 macro, mondjuk az az egyik legélesebb makró objektív...).
-
válasz
BLOODSHOT #1129 üzenetére
akkor viszont ne vacakolj, kezdd egy sigma 150/2,8-assal. nagyon jó üveg, ebben tényleg jól odatette magát a sigma. lehet, h kalibrálni kell majd a vázhoz, de hibátlan optika.
ha ez megvan, akkor szerintem nem fog hiányozni már egy 200/2,8, sem a zoom, sem a fix személyében. persze, 150 nem 200, de lehet, hogy plusz 300e ft elköltése helyett egyszerűbb lesz kicsit kivágni a képből. főleg, h idővel úgy is nagy felbontású vázad lesz mögé, ha szeretnéd, ha nem.
a 24-70-et pedig nyüstöld vadul, aztán meglátod, kell-e alá valami. ha kell is, lehet, h én inkább egy 20/2,8-ast kukáznék használtan valahonnan. de, ha nagyon kell a nagylátó, akkor azt úgy is látni fogod.
just my 2c
-
válasz
BLOODSHOT #1125 üzenetére
FF-en húz (de valós 17mm-ről beszélünk), apsc-n nem látom nyomát. Na jó, valami 2% tényleg van, amit tesztben ki lehet mutatni. Ha FF-re veszel 24-70-et, akkor cirka ugyan ott fogsz kezdeni mint 17-40-el apsc-n
Bár én valahogy érzem szükségét 2.8as lencsének, mert amit nyersz záridővel, azt bukod a kéz fáradása miatt. Kövezzetek meg, de 2.8as lencsével is ugyan olyan bemozdult képeket kaptam, mint 4-essel, pedig stabil karjaim vannak. Akkor már inkább vennék valami 1.4-es fixet a 4-es obi mellé -
válasz
BLOODSHOT #1118 üzenetére
ha van pénzed minderre, hajrá. ha viszont nincs, akkor sztem a 100/2,8 és a 70-200/2,8 közül bőven elég az egyik. sőt, őszintén szólva a 24-70 mellé szerintem elég egy obi, például egy sigma 150/2,8 makró. így lesz egy 70/2,8 és 150/2,8-as portréobid is, az utóbbi ugye makrózik is, a tele is megvan, meg az alapzoom is.
tehát, első körben én tutira azt találnám ki, h mi az, amit mindenképp szeretnék a 24-70 mellé. de, mégegyszer, az összes üveg jó, így ha mindent meg akarsz venni, tedd azt.
-
*Ropi*
félisten
válasz
BLOODSHOT #1108 üzenetére
Jól bevilágított szituációkban nem sok különbség van, az igazi előnye az mk2-nek a low light helyzetekben mutatkozik meg: meglepően kevés a zaj. Az mk2-nek ISO 3200-on annyi a zaja kb., mint az mk1-nek ISO 800-on. Viszont a 21 MP szenzorra nagyon jó feloldású üvegeket kell tenni, hogy érvényesülni tudjon, az sem olcsó buli.
-
Ijk
nagyúr
válasz
BLOODSHOT #911 üzenetére
Jah, majd amerikában, ahol rohannak venni az új vázat. Itthon meg vajon hány embernek van 5D-je és azok közül hányan engedhetik meg maguknak a vázcserét.
Egyébként ha nincs ipari kémkedés, akkor hogy jutott a Canonak eszébe videót rakni a vázba, pont miután a d90 megjelent? -
kpista
tag
válasz
BLOODSHOT #858 üzenetére
BLOODSHOT, nem vagyok én sem omb., sem védőügyvéd.
A mondandómba odaírtam..., amit tudok róla. Ezt tőle tudom, mivel én is érdeklődöm 1-2 dolog után.
Tisztelem azokat, akik számlára vásárolnak - s nem amiatt, mert visszaigénylik így v. úgy, ezért v. azért az ÁFÁ-t - hanem, mert megtehetik és megadják a királyoknak, ami jár nekik
Ezzel ezt a témát részemről letudtam. Még egyszer zárszóként: nem rokonom, nem ismerősöm, nem kapok semmit. Csupán az információimat osztottam meg veletek.
Egyébiránt is az az álláspontom: mindenki azt csinál, amit akar! Ott vásárol, ahol akar, annyiért amennyit elbír a pénztárcája...
-
Dtomi
őstag
válasz
BLOODSHOT #858 üzenetére
Erre csak annyit tudok mondani, hogy majd ha már túl leszel az 5. vázadon. (nekem a 30D a 8.) és remélem ServerWorks 1D je lesz a 9. ha a 30D-t elviszik. Már marhára nem fog érdekelni hova szól a garancia. Mivel egy vázat normál használat mellett nem lehet annyi idő alatt leélni mint amennyi alatt 100%, hogy lecseréled. Bár mondjuk a 300D-m be igaz 40e expóval vettem, még 40-et beletettem. És miután eladtam 2 hónap garit adtam rá, akármi baja van. Azóta se hívott. pedig a 300D nek nem 80-e a normál használat. Ha pedig a kenyerét fotózással keresi van mellette még 1-2 váz az 100% így nem kell se könyvelni, se áfázni, de még adóbevallást se kitölteni. És ha bukik a mulatság, nem vette be a gépet a rendszerbe.
-
somé
őstag
válasz
BLOODSHOT #854 üzenetére
Többen írták is az ottani hozzászólásokban, kimondottan a jó áron való gép és egyéb vásárlása miatt regisztráltak a vaterára, azért mert jó áron juthatnak hozzá. És pontosan az egyre gyarapodó pozitív visszajelzés miatt mégtöbb új vaterás lesz, mégtöbb, aki tőle fog venni. Ezzel semmi gond nincs. Egyszerűen aki fotós fórumokat olvas,előbb-utóbb belebotlik a nevébe.
A sok feedback-es vaterások (mint én) azért hezitálnak, mert túlontúl megfontoltak, kivárnak. Azon gondolkodnak,kimaradjanak-e egy ilyen jó üzletből, puhatolóznak.
Szó esik garos ügyintézésről, 1-2 esetben előfordult ahogy olvastam, itteni kapcsolatokkal maximálisan annak érvényesítésén vannak, ha gond van megoldják. Nagyon rugalmasnak, olajozottnak tűnik az egész biznicük.Fejo: a "cucc" minden estben megjött, ha késik, az nem az eladó hibája,erre is olvasható ott példa.
1 hónap? Ez igazán bagatell, főleg, mert USA. Nekem E-bay-ről 2-3 hét az átlagos (attól függ a pénz odaérkeztétől vagy megnyeréstől számítjuk, de inkább 3 hét az átlagos míg ideér valami,pedig az itt van a szomszédban.)Ami viszont nekem is furcsa ill. megfogalmazódott bennem mint kérdés, honnan szerzik be, hogy ilyen jó áron tudják adni úgy, hogy az ideszállítás teljes költsége is benne van az árban? Sőt, korábban 5% engedményt adott, most már 10% (a feltűntetett árból, vagy éppen abból amire árat kértek) szinte mindenkinek, aki pl. komplett szettet vesz.
Summa és summárum hogy már ON is legyek az EOS topikban:
Nevezett eladó árajánlata 450D IS-es duplakit 139900.- verhetetlen ár.
-
somé
őstag
válasz
BLOODSHOT #841 üzenetére
Amit tudok, bár nem vásároltam még tőle, de folyamatosan figyelem az eladásait: soha nem vert át senkit, soha nem állított valótlant, mindenki igényeihez maximálisan alkalmazkodik,a legapróbb -a termékre vonatkozó- kérdésre készséggel válaszol.Sok éve ezzel "foglalkozik",több helyen, a vaterán csa 1 éve van jelen.
Elég az értékeléseitt elolvasni, ami biztos: mindent megtesz azért,hogy a vevő teljes mértékben meg legyen elégedve, a vásárolt áru értékétől függetlenül. -
válasz
BLOODSHOT #671 üzenetére
Nem, de már gondoltam rá, hogy beregelek. Majd ha lesz rá időm, akkor. Télen
Bár nem nagyon tudnék mit feltölteni még, madárlest sincs időm összekalapálni. Az meg kellene normálisabb madaras képekhez...
Ja, akit érdekel rallys kép, nézze meg a digitális fényképeim topikot, tettem fel párat a tegnapi veszprémi futamról. -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
BLOODSHOT #628 üzenetére
Ha így érted, akkor gondold úgy mindig, hogy Te kapnál tanácsot bicikliügyben valakitől, aki a szempontjaidat nem ismeri maradéktalanul és ajánlana Neked szuper trialos bringát, mert annak az abroncsa és a küllőzete erősebb, mint amit Te használsz downhillre, miközben nem venné figyelembe, hogy Neked nem igazán jönne jól a rögzített hajtás pl. /Nem értek igazán hozzá, csak érzékeltetem, milyen az, mikor a partvonal mellől adnak tanácsot még
nem profi "szakértők"/
-
j.bravo
addikt
válasz
BLOODSHOT #560 üzenetére
Lehet hogy rosszul teszem, de belepofázok én is.
Nem az a gond, hogy a kezdő bringás Ödönkének aki Csepel Campingről váltana, a 2800 eurós DH vázat ajánlod, hasonló árú és minőségű kiegészítőkkel, mondván hogy tényleg jó. Ha a haverod-szomszédod-osztálytársad, és ismered hogy mennyire komolyan érdekli a dolog és a család kasszája (vagy az övé) mennyit bír el, akkor nyilván (legalábbis remélhetőleg) ennek fényében adod a javaslatot.
Az a gond, hogy ha nem ismered Ödönkét, és nem ismered a fentieket, akkor is ugyanezt ajánlod, és mivel Ödönke félistenként tekint rád mert tetszenek a képei, megveszi azt pedig max a szomszéd dombról fog legurulni vele, és közben romlásba/az adósok börtönébe taszítja a családját vagy saját magát.
(Igen, túloztam!)
A lényeg, hogy a "melyiket válasszam?" topikban nem véletlenül szokott elhangzani még az elején az a kérdés, hogy mennyit szán az illető az adott fotógépre/alaplapra/bármire.
Ettől persze még ajánlhatod a profi vázat bárkinek, csak ne felejtsd el kihangsúlyozni, hogy az a saját tapasztalataid alapján van, te erre és erre használod, nyugodtan mered ajánlani bármire, de lehet hogy az ő céljaira ennél költséghatékonyabb megoldás is van.
Persze mindenkinek kellene hogy legyen annyi esze hogy végiggondolja, de nincs. Ha "észt osztunk", azt ésszel kell csinálnunk, mert nagyobb a a felelősség, mint gondolnánk.
Szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung SyncMaster 205BW Monitor
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest