- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Szivárognak a Vivo X300 kameraadatai
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- iPhone topik
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
-
Mobilarena
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
matyi012345
őstag
válasz
sanyixXx #15704 üzenetére
Szomorú ez a helyzet de én bizakodom. Majd meglátjuk mi lesz belőle, na meg talán a válság sem tart örökké. Amúgy megkérdezhetem, hogy Te hol tanultad a szakmát? semmi hátsó szándékom nincs és nem is muszáj megválaszolnod, csak mivel most állok iskolaválasztás előtt így nagyon érdekel. Én a MOME-t fogom elsőnek megjelölni, a BKF-en még gondolkozok, ha egyik sem akkor pedig a Práter utcai szakképző lesz a vége.
-
matyi012345
őstag
válasz
sanyixXx #15702 üzenetére
Hát igen ez nagy gond mostanában. Pedig Én már elhatároztam hogy ezen a pályán fogok tanulni és később dolgozni, de ez a dolog egy kicsit visszatart. Csak rohadt idegesítő, hogy valószínűleg százezreket fogok beleölni abba hogy szakképzett fotós legyek, és akkor ilyenek vannak amit a fórumtárs írt.
visszataszító
-
Damage
senior tag
válasz
sanyixXx #14570 üzenetére
Kedves sanyixXx:
A 18-55 kitobin (porfogóként funkcionál nálam, mert vannak jobb minőségű, ezt az átfogást lefedő lencséim) kívül minden obim EF, magyarul használható az összes vázon. Tudom, hogy az FF vázak lassabbak, ezért is gondolkozom az 1D Mark III-ban (nem 1Ds mark III). Tudom, hogy ez 1,3-as crop-os váz, de 10 mp/kép a sebessége és ISO-ban még mindig veri a 40D-t (ami helyett venném), időjárás álló váz, 300 ezres élettartam, gyorsabb fókusz és olcsóbb, mint az 5D MarkII. Azzal is tisztában vagyok, hogy nem mai darab, de úgy gondolom, hogy jobb választás (még zárcsere esetén is), mint a drágább FF vázak (arra a célra, amire én használnám). A gondom az, hogy semmi tapasztalatom vele, és nem is ismerek olyan embert, aki használta volna. Csak külföldi fórumok hozzászólásaira támaszkodhattam idáig ez ügyben, ahol a megítélése vegyes. Olajfolyás az érzékelőre (ezeket szó nélkül cserélte a Canon) és egy ember panaszkodott arra, hogy két 1D Mark III hibásodott meg egymás után, és ezután 2 40D-t kért az 1D helyett cserébe.
Köszönöm és Üdv!Ed Parker (14571):
Szó nélkül megveszem a jó állapotban lévő 5D Mark III-t 300-350 ezer között!*Ropi* (14610):
Idézet Tőled:
Hasonlítsd össze egy 40D képét egy 50D-ével ISO 100-on és rögtön tudni fogod, hogy miért éri meg még mindig megvenni. ISO 800-ig veri az 50D-t és a 7D-t is zajban és tonalitásban. Az más kérdés, hogy magas ISO-n azok jobbak, de (csak azért, mert a 40D-nek olyan nincs is ) valamit valamiért.
Amennyiben igaz, amit írsz, ebben a pillanatban lőttem ki a 7D-t a lehetséges alternatívák közül.
(14618)
Nem tudom pontosan, hogy az én 40D-m hány expo-nál jár, de tippem szerint már túl vagyok a 30 ezren. És hamarosan eladó lesz. Magyarországon vásárolt, doboz, papírok, minden gyári kiegészítőjével.copass (14617):
Az 50-es fix nekem egyedül a 350D-n produkált "backfocus"-t. 10D, 5D, 40D-n jól működött (ugyanaz a darab). Ár/értékben szerintem verhetetlen. -
-
*Ropi*
félisten
válasz
sanyixXx #7798 üzenetére
Sigmám nem volt sosem, csak a Canon 300-as volt nálam kölcsönbe: láttam milyen a képe, nem mondanám gagyinak, az egyik legjobb képű üveg. A barátom akié volt, eladta a Sigmáért és több ismerősöm is egybehangzóan állítja, hogy jobb a képe (olyanok, akiknek már volt a kezében mindkettő). Én hiszek nekik így is, de ha a kezembe kerül, akkor lövök vele tesztképeket neked.
-
killerjohn
addikt
-
zolka78
senior tag
válasz
sanyixXx #4676 üzenetére
Már megtisztítottam mindkét külső lencséjét az obinak mikroszálas kendővel. Így is ott a folt a képeken. Meg arra gondoltam, hogy a front lencse amúgy is elforog fókusz közben, tehát valószínű máshol kéne lennie a foltnak minden képen, de nem így van. Egyáltalán a hátsó lencse elforog? 18-55 kit obiról van szó. Garanciába a camera kft ingyen csinálja a szenzortisztítást? Ha igen mennyi ideig tartják bent? Köszönöm a segítségetek.
-
-
-
k1csi
senior tag
válasz
sanyixXx #4453 üzenetére
Igazad van. Nem néztem rendesen végig a listákat, hogy van két egyforma váz is (vagy tudat alatt átugrottam a 40D-n).
Viszont ezzel meg az a gond, hogy a 40D-nek túl kicsi a felbontása.
Ergo egyrészt kevésbé látszik a két obi kombináció közti különbség (a felbontás tesztnél már a betük méreténél jól látszik) ill. egy nagyobb felbontású szenzor+crop esetén egy kisebb tele is elég lehet.Azaz a keret mellé a váz is érdekes lehet...
De tényleg elfogulatlalul akartam segíteni, íme a 40D-40D (vsz. kevésbé használható hasonlítás)
55-250 vs 70-200x1.4 -
-
Jinxx
senior tag
válasz
sanyixXx #4437 üzenetére
Olvastam az indexen a hozzászólásaid, és az alapján te az 5d-vel jársz jobban. Mindenki másra használja a cuccait, én ha fogok váltani 30d-ről, akkor szintén ebben a dilemmában leszek, csak az 5d helyett a 7d lesz a másik vetélytárs, de nagyon az 1d felé hajlok.
Sok sikert az 5d-hez.Sz.: Indexen azért jobban kifejtetted a dolgokat. Pl. 200mm-feletti tartományt nem használsz, sorozatot nem lőssz stb.
-
gzola
tag
válasz
sanyixXx #4424 üzenetére
én is ezen két gép között vaciláltam, én az 1D mk II-t választottam volna. ha nem akarsz plakátokat nyomattatni, akkor bőven elég a felbontása, a markolat egyben van a vázzal, ergó nem lesz olyan cseszett hibája, mint a különálló markolatoknak, két memóriakártyára tud írni egyszerre, ha nem nagyon akarsz tájat fotózni, akkor szerintem az 1.3-mas szorzó nem sokat számít. Felbontása miatt kisebb fájlméret (nálam számít).
jah és 200k-ra van "tervezve" a zárja, a 5d az 100-as.
-
majkel
tag
válasz
sanyixXx #4386 üzenetére
Szerintem a Mark I nem tud mozgóképet rögzíteni, de javíts ki ha tévedek. A Mark II is viszonylag az elsők között volt a filmrögzítésre is alkalmas DLSR-ek között.
Na de majd jobban utánaolvasok az 5D MkII AF sajátosságainak, úgyi van még 2-3 hónapom a vásárlásig, de nem hinném, hogy rosszabb lenne mint a mostani Pentax K200D-m AF-je, azzal max csak sötétben van bajom, főleg, hogy csak felnyitott vakuval hajlandó az AF segédfényt küldeni, pedig nem egy jó kis infrás rendszert láttam már. No de hát ez van, belépő szinten ez jut.
-
máyköl
veterán
válasz
sanyixXx #4352 üzenetére
Hát 550-ért én sem vennék Mark I-et, az biztos.
De ha tényleg csak 20-30k-el drágább az új, nehogy meg vedd a használtat. Csak mert általában kevesebb mint a fele szokott lenne egy használt gép ára az újhoz...
Szerintem nézd végig az összes boltot, hátha találsz 300k körül újat még, ha meg találsz, szvsz vedd meg, nem sokáig lesznek már újonnan Mark I -ek, mikor már a Mark II-es sem a "legfrissebb" gép.
A 40D-t megtartod, vagy eladod?
-
máyköl
veterán
válasz
sanyixXx #4348 üzenetére
Mi bajod a használttal?
Nem hinném, hogy van valahol még új... Ha van is, utolsó darab, de szerintem nem túl reális áron adják ezeket az utolsó darabokat...
Rokonom így vett egy Pentax K20D-t, utolsó darabként. Helyében vettem volna sokkal olcsóbban egy pár ezer expósat használtan, + a különbségért valami jó kis obit.
Persze ez mindenkinek a magándolga, nem szeretnék a pénztárcádban turkálni...De szerintem ha még találsz is újan Mark I-t, kicsit túlzott áron lesz...
De mindenesetre sok szerencsét, hátha...!
-
*Ropi*
félisten
válasz
sanyixXx #3499 üzenetére
Ez nem a világmindenség megfejtése, csak a tudás rendszerezése. Én is meglepődök, amikor mások rávilágítanak összefüggésekre, amikről nem tudtam addig, mert részletekben, autodidakta módon tanultam...
Vagyis valahol tudtam, csak nem "esett le", nem állt össze a kép...
-
-
máyköl
veterán
-
BLOODSHOT
senior tag
válasz
sanyixXx #2849 üzenetére
Na. erről ugatok.
Tehát kiskornél, NINCS 1900 €-ért 1Ds mark III. Használtan is 900-1 milla körül mennek. A mark II pedig 500.000 forintnyi dollár ÚJONNAN!
Szóval ne haragudj, de hülyeség volt ezt a kérdést feltenni, mert nem ugyan az az árkategória.
szerk: ha hozol nekem 20.000 expo alatt 1ds mark IIImat 1900€-ért, akkor kapsz ajándékba 500€-ot!
-
eastsider
nagyúr
válasz
sanyixXx #2819 üzenetére
szerintem teljesen igazad van, és értelmetlen a vita..
persze.... megveszed a 10 milliós bmw-t 1 millióért, de Neked elég az 5 milliós is, eladod a 10 millióst 10-ért,s megveszed az 5millióst...akkor nyertél 5 milliót. csakhogy ilyen eset NINCS! persze, hogy megérné! a hülyének is...de ez csak fikció... mindenki ezt cisnálná, ha lenne ilyen eset (persze lehetséges, de ritka, ill ügyeskedni kell....) -
máyköl
veterán
válasz
sanyixXx #2815 üzenetére
"teljesen alkalmatlan neked az adott gép, de legalább drágább volt". Ezt mondom. Minek válasszam az olcsóbbat? Ha a drágábbat választom, és sokkal jobb áron tudom eladni, mint az olcsóbbat, és meg tudom venni az olcsóbbat, és ezzel pénzt spórolok. Hülye lennék az olcsóbbat választani.
-
törölt tag
válasz
sanyixXx #2502 üzenetére
A 100k-t én is csak feltételes módban gondoltam. De nyilván olcsóbb lesz az 500D jelenlegi áránál, házon belüli konkurencia elkerülése okán. Ha lesz egyáltalán. Ha a Nikon vagy más gyártó pl Sony kidob egy filléres de HDmovie vázat akkor lehet hogy lesz 1500D. Sonytól várok ilyesmit.
-
kiskornel
addikt
válasz
sanyixXx #2421 üzenetére
És még annyit tennék hozza KTTech hozzászólásához, hogy az extender miatt a képminőség jóval a 100-400 minősége alatt lesz.
Ez egy olyan oldal, ahol össze lehet hasonlítani: [link](ha rámész a tesztábrára, hirtelen élessé válik. Na az a 100-400-as képe 400-on. Ha meg lemész az ábráról és életlen lesz (tök homály), az meg a 70-200 2x-szel 400-on.)
-
máyköl
veterán
válasz
sanyixXx #1881 üzenetére
Köszi! Nem, nem fogok évekig obit keresni, remélem minél hamarabb, pont ezért szerettem volna addig is egy kölcsön obit. Hétfőn lehet, hogy veszek is egy kitobit.
Utána egy 50mm F1,8 II, majd egy tele. (terveim szerint)
1010: Félreértetted. Így gondoltam a mondatrészt, csak siettem: "de azért nem túl drága, egyszerű obikat nem túl hosszú időre elfogadok! (pl. 50mm F1,8)."
-
*Ropi*
félisten
válasz
sanyixXx #1544 üzenetére
Hogy is mondjam csak...Nálam az a fogalom, hogy valaki "érti a szakmát" azt is magába foglalja, hogy maximálisan tisztában van az általa használt cuccok minden paraméterével, felhasználhatóságával. Halálpontosan tudja, hogy mit lehet vagy mit nem lehet megreszkírozni azzal a váz-üveg kombóval azok közt a fényviszonyok közt, amiben éppen dolgozik. Az esküvőfotózás pont olyan, mint a sportfotózás: a pörgésben nincs időd gondolkodni a beállításokon, zsigerből kell jönnie mindennek, mert ha elt*k*l*d az időt gombnyomogatással, akkor nem tudod elkapni a pillanatot. És az sem mindegy, hogy melyik pillanatot kapod el az időfolyamból, mert mindig a csúcspont a lényeges. Ráadásul itt csak és kizárólag megismételhetetlen pillanatok vannak, így hibázni nincs lehetőség. A jó sportfotósnak és esküvőfotósnak van egy különleges tulajdonsága: mindig megérzi néhány tizedmásodperccel előre, hogy hol fog történni valami és így oda tud koncentrálni. És miközben odafordult, röptében állította be a blendét, a záridőt, az expozíció,- és a vakukompenzációt, stb...Persze a modernebb vázakon már van nagyon sok "mankó" (blende,- és záridőprioritásos üzemmód, auto ISO, safety shift, higlight tone priority, stb...), ami nagyban egyszerűsíti a dolgokat, de ez sem pótolja a fotósnak a felszerelésére vonatkozó ismereteit, hogy mi mennyit bír...
-
*Ropi*
félisten
válasz
sanyixXx #1542 üzenetére
Mindannyian tudjuk, hogy attól még, ha valakinek papírja van valamiről, még nem biztos, hogy szívvel-lélekkel csinálja. Viszont van olyan barátom, aki ugyan "csak" hobbifotós (nem keres pénzt vele), de az üvegjeinek az árából egy elég szép kacsalábonforgó palotát lehetne venni...Mert az igényessége megköveteli magával szemben is a minőséget. Pedig ő csak pár éve kattintgat.
Vagy náluk ilyen apu videóz, gyerek fotóz all in one szolgáltatás van?
-
*Ropi*
félisten
válasz
sanyixXx #1536 üzenetére
Annak, aki analógon szocializálódott, furcsa a digitális világ...A Práterben is lassan haladnak a korral: tavaly már elkezdték a digitális technikát a vizsgakérdések közé felvenni.
Az esküvőfotózást, mint olyat pedig elintézték annyival, hogy "esküvőt fotózni mindenki tud, lépjünk a következő fejezetre..." Ideje lenne a cimbidnek és az édesapjának belekukkantani a mostani fényképészmédiákba, hogy rájöjjenek, mire is képes a cuccuk. Én szemrebbenés nélkül hagyom ISO 1600-on a 40D-t: ha szépen ki van exponálva, teljesen jól használható a képe és van, hogy még zajt sem kell szűrni. Én a természetes fények megőrzése érdekében általában vaku nélkül fotózok, csak akkor veszem elő, ha nagyon de nagyon muszáj. Persze ezt fényerős üvegekkel sikerül csak kivitelezni...A minőségi rendezvényfotózás megkövetel bizonyos minimális befektetéseket. Ilyenkor mindig elgondolkozom, hogy az emberek általában csak a pénzkeresetet nézik benne, de belefeccölni persze nem akarnak. Turistazoomal is lehet fotózni, max. nem képek lesznek, hanem kulimász...Hogy is volt a reklámban, hogy "Mi ez itt a képen, karácsonyfa?" "Nem, az én vagyok a Mount Everest csúcsán..." Na kb. ez a szitu. Ilyenkor felkapom a vizet, mert a hasonló kontárok rontják a szakma renoméját és az ügyfelek vizuális kultúráját...
Milyen mattüvege van, Katzeye?
-
jap
aktív tag
válasz
sanyixXx #1496 üzenetére
pont ezt a "fix" számot próbáltam magyarázni:
1-2% (ill. a gyártó által meghatározott) annak a valószínúsége(ez a szó hiányzott az előző hszből), h a gyártott gépekből pl. a fix 100.000expo előtt beadja a tükröt...
exponenciális eloszlás... ->
ebbe benne van az akár 1, 100, 1000,... vagy a másik véglet 150.000, 200.000expo-t bír -
máyköl
veterán
válasz
sanyixXx #1484 üzenetére
Tudom, hogy a 20D félpofi gép, a 350D meg csak belépő gép. Ezért egy 350D árából, csak sok expo-s 20D-t kapok. Múltkor a mediamarkt-ban próbálgattam egy 40D-t, és a 40D után pedig a 450D-t. A 40D után a 450D egy béna műanyag Canon-nek tűnt.
Mind1, lesz ami lesz.
Neked milyen géped van?
ropi: Jajj, nehéz dolog ez. 3 hónapja vazizok a dolgon, csak még mindig félek, hogy rossz vételbe megyek bele. A 350D-t már venném is meg, csak nagyon visszatart a műanyag váz.
-
jap
aktív tag
válasz
sanyixXx #1438 üzenetére
rendben. igazad van.
mentségemre:
3 hete ismerkedek a canon rendszerrel, múlt hétig pentaxom volt /itt nem volt részem obimiremegyfel mizériában/.
azért kérdezősködtem ennyit, mert a K20Dnél valamivel jobbat /min. azonos szintet/ szeretnék Canon-ban, ha már 1x pénzt ölök a váltásra -> nem tudtam eldönteni, h 50D vagy valami FF gép legyen és hozzá mely lencse.most csak figyelek és nem off-olom szét a topikot.
kérdésekkel akkor jövök, ha már kezembe lesz valamilyen gép.üdv! szép nyarat!
-
*Ropi*
félisten
válasz
sanyixXx #1402 üzenetére
Nem feltétel, de jól jöhet...Pontosan azért kell hozzá, mert a kiskategóriás vázak olyanok, mint egy játékszer: emberesebb kezű fotósnak szinte eltűnnek a kezében, de minimum lelógnak róla az ujjai. A grip több ok miatt is hasznos: jobb fogást biztosít, portréállásba forgatva expógombot, kistárcsát és segédgombokat találunk rajta, valamint a tömegével növeli a váz holtsúlyát, így az nehezebben mozdul be hosszú záridős képeknél. Nem mellesleg plusz akkumulátort lehet beletenni, így növeli a készíthető képek számát is...
-
*Ropi*
félisten
válasz
sanyixXx #1391 üzenetére
"Szerencsére nem mindig szembefénynél fotózik az ember."
Vagy csak nem tud róla, hiszen szembefény lehet bármi: mondjuk egy kinyitott ablak, ami oldalról az aktuális nyitási szögben odaver egy kis súrlófényt a frontlencsédre...Maga az ablak nem látható a kompozícióban, de ettől a hatása még erőteljesen megmutatkozik. Nem véletlenül ajánlják a napellenzők használatát. Az én 17-55/2.8 IS-em például marhára becsillan mindenen amin csak lehet, annak ellenére, hogy vettem rá napellenzőt is...Először bosszankodtam rajta, de utána rájöttem, hogy sokkal érdekesebb képeket lehet csinálni e "feature" segítségével. Most már direkt keresem az ilyen helyzeteket, amikor flare-ezhetek.
Amúgy meg nagyon meg vagyok vele elégedve: az L-es fixeket veri néha minőségben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO Ideapad Gaming 3 notebook - i5 11320H 16GB DDR4 256GB+1TB SSD GTX 1650 4GB WIN11
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest