- iPhone topik
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- MIUI / HyperOS topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Macrodroid
- Légies iPhone halvány színei
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
-
Mobilarena
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BLOODSHOT
senior tag
-
KTTech
veterán
válasz
rumos14 #2153 üzenetére
Hát, ilyen elvárásoknál a lerekeszelés fog ígyis-úgyis játszani
és a szem legyen éles első sorban...
Egyébként a 30-as szerintem nem az igazi portréra, végülis az a "klasszikus" - és szerintem nem is túl jó látószöget adó - 50-es alapobi APS-C-s "kiváltása". De FF-en is jobb szerintem a 35mm, ami APS-C-n már rögtön 24mm... -
PNP
őstag
válasz
rumos14 #2148 üzenetére
Ezeket a görbéket én is nézegettem, aztán rájöttem hogy faszság. Leírtam hogy szerintem miért életszerűtlen egy ilyen objektívről ez alapján dönteni. Teleobi pl. rögtön más kérdés, de ott nem is szokott így lerohadni a képszél.
(1.4 és 1.8 között azért akad különbség tervezést, vételárat illetően) -
KTTech
veterán
válasz
rumos14 #2145 üzenetére
Ha a 100/2.8 IS az a 100-as, akkor megértem
Az ugyanis lemos minden mást a porondról. Amúgy meg inkább a Tamron 90-es, az jobb, mint a Sigma 105-ös, tapasztalatom szerint (Canon 100/2.8-at 1 évig használtam, tudom hozzá viszonyítani). De még jobb a Sigma 150/2.8
(illetve élességben amíg meg nem jelent a 100/2.8 IS nekem a Canon 60/2.8 volt az etalon makrók terén).
-
PNP
őstag
válasz
rumos14 #2138 üzenetére
Olyan a képe, ahogy leírtad, de véleményem szerint ez kevésbé gond. 1.4-os obit ha nyitva használsz, elég ritkán esik az élességi sík (és a figyelem) a képszélekre, ha még magas érzékenységen is használod, pláne nem érdekes hogy rajzol a sarkokban. Rekeszelve meg úgyis feljavul valamennyire.
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
rumos14 #2137 üzenetére
Szerintem még ez sem igaz. Aki a legjobbat akarja és van elég pénze, az nem fog törődni az elitiskodással, és azzal, hogy milyen márkát firkantanak az obijára. Ha hosszú makró kell, akkor pl tuti 150mm F/2,8 vagy 180mm F/3,5 makró. Akkor is, ha Canonos. Szóval BLOODSHOT kollega eltévedt valamerre az erdőben
-
*Ropi*
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- NYÁRI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest