- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Instagram közösségi fényképezés
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- iPhone topik
-
Mobilarena
OLVASD VÉGIG ALAPOSAN MIELŐTT ÚJ HOZZÁSZÓLÁST ÍRNÁL!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petykemano
veterán
válasz
korcsi #22240 üzenetére
"The optimization that we worked with the industry as we first rolled out Ryzen was our core complex," Papermaster said, "We very successfully worked across the OS, with Windows and Linux, so there is a recognition of AMD’s core complex, and so you can really have your workloads leverage that organization. As we go forward into this next-generation with Zen 2-based products, we actually just make it easier because as you have cores going into a common I/O die, it is the same core complex approach that we had before, and you actually just have a very centralized path. In our server implementation all the way through the Ryzen implementation we showed today, it adds no complication whatsoever for the software providers. All the work we did with first-gen Ryzen will carry right over. All those optimizations carry right over." (thw)
Sokan ebből azt a következtetest vonták le, hogy marad a 4c/CCX. Nagyon erre utal az is, hogy a latency mérésekben a proci pont úgy viselkedik, mint az elődje, csak duplázott L3$-sel. Azt tudjuk, hogy az L3$ duplázódott, tehát ez nem lehet annak következménye, hogy 1 mag már nem a 4, hanem 8 maghoz tartozó L3$-t tudja használni. Tehát az L3$ valószínűleg továbbra is 4 magot köt össze. De!
Nekem most eszembe jutott valami. Strukturálás szempontjából nem biztos, hogy így lesz (4c/ccx, 2ccx/chiplet, 8chiplet)
Felvetődött - adoredtvben - hogy a chipletben esetleg van valami (egy crossbar), ami a 4 magos core complexeket összeköti.
Ez önmagában képes lehetnek olyan alacsony késleltetéssel összekötni a CCX-eket, hogy valójában a 8 magot lehessen egy CCX alá szervezni.
A keresztirányú sáv pedig értelmet adna annak, hogy a rome-on miért vannak a chipletek egymáshoz párosával közel ültetve: mert közvetlen összeköttetésben állnak.
Ez azt jelentené, hogy szervezés szempontjából a 2 egymáshoz közeli összekötött chiplet viselkedne úgy mint egy zeppelin (amiben egymáshoz közel 2ccx van)Így a strukturális felépítés ugyanaz maradna, mint a naples esetén: 4 "lapka", lapkán belül 2 "ccx", csak kvázi duplázott magszámmal
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
korcsi #22240 üzenetére
hat na. szamoljunk.
mit tudunk ?
- az uj EPYC 64 magos lesz
- a CES-en felmutatott EPYC 8 chipletet tartalmazott.
tehat ket eset van :
1. maradt a ccx 4 mag, es chipletenkent ketto van belole pont ugy, mint az elso gennel
2. a ccx 8 magos lett. ebben az esetben uj felepites van, chipleten belul nincs fabricolas. amugy ez nem is rossz otlet, a kesleltetest biztosan javitja.
a masodik esetben igaz. -
hokuszpk
nagyúr
válasz
korcsi #22217 üzenetére
8 magot nem a ccx, hanem a chiplet tartalmaz. ezt onnan kovetkeztettek ki, hogy a fentebb lathato skalpolt EPYCen 8 chiplet van, es mivel allitolag 64 magos lesz a cucc, ebbol egyszeru osztassal kijon.
egy chipletben meg allitolag tovabbra is 2 db. 4 magos ccx van.* mondjuk en nem lepodnek meg a 6 mag/ccx leosztason, es akkor lehetne 96 magos az EPYC.
-
JColee
őstag
válasz
korcsi #20305 üzenetére
Két lapkán van megvalósítva a többmagos processzor -> nincs probléma az "órajelszinkronnal".
Ugyanazt egy lapkán valósítjuk meg -> hirtelen fontos, hogy két tök különböző mag "órajelszinkronban" menjen? Hatalmas "órajelszinkron" probléma, mert esetleg messzebb kell vinni az órajel referenciát (ami nem több GHz).Azért teszem idézőjelbe, mert nem ugyanarről az órajelről járnak az egyes magok, két mag közötti kommunikácihóz úgyis át kell menni az L3 órajel tartományába.
Nem fogyasztana többet ez a rendszer, ha az AMD holnaptól egy lapkára tenné a mostani 4-et (inkább kevesebbet fogyasztana, mert sok a duplikált erőforrás stb.).
Úgy tűnik ez parttalan vita, én ezzel kiszállok.
-
wsanyi
aktív tag
válasz
korcsi #20173 üzenetére
De léptek, mert drágább lett. Itthon 18 ezer körülről felment 24 ezer körülre az ára.
Nem értem, miért keverjük ezt a kispenya dolgot. Sima számításban lemarad a Rzen 3-tól több szálon bőven, főleg, hogy az még tuningolható is. Inkább az i5 7400-7500 amivel felveszi a versenyt. A kispenya mellé meg egyszer odaírjuk, hogy van integrált VGA, ugyanakkor játékokban erős a dedikált VGA-val. Na most akkor hogy is van ez? Akkor most kell bele IGP, vagy nem? Irodába meg tök mindegy, oda jók lesznek átmenetileg az ATHLON-os APU-k is. A legtöbb esetben olcsóbbak is kispenyánál, az IGP-jük pedig szerintem jobb. Az R7-es IGP nem hinném, hogy rosszabb a 610-es intelesnél. Elvileg a 630-asnál is jobb.
És hogy mit tud a CPU? Ahhoz az IGP-hez bőven elég, amit tud. Ezek Very Low budget megoldások azok számára, akik szeretnének értelmesen játszani annyi pénzért, de nem telik dedikált GPU-ra. Nyilvánvalóan a ZEN+VEGA APU-k erősek lesznek, amint megjelennek. Én azokat nem várom 50 ezer Ft alá, de inkább még a fölé is. Kb egy RX 560 + Ryzen 1400, amit tudni fognak, csak nem lesz hozzá videoram. Tehát Ryzen 1400+10-15e Ft a reális ára neki. Már ha az lesz benne CPU oldalról.
-
-
-
-
-
-
-
O_L_I
őstag
válasz
korcsi #13903 üzenetére
Nem kell csak gondolom senki sem arra kíváncsi, hogy a 7870-em mit produkál hanem azt hogy a Kaveri IGP-je vagy a CPU-ja.
Olyan szintem meg nincs időm tesztelni, hogy különböző játékokban CPU limitet tesztelgessek.
Az a pár százalék különbség meg amit GPU limites környezetben kijön két CPU között meg csak full azonos konfigok összehasonlításánál értékelhető.
Arra ott van Abu vagy Oliverda akik gondolom már nagyban írják a tesztet. -
válasz
korcsi #13854 üzenetére
"bár erre csekély az esély hisz ennek csak az IGP+dGPU(gcn) konfignál lenne értelme amiből nem sok van"
Attól függ, hogy mennyi munkával jár ezt meglépni.
Ha nem sok, akkor az AMD akár kötelezővé is teheti, ami azt eredményezheti, hogy a játékosok egy része, Kaverit vesz intel helyett.
Persze ennek mértéke a Mantle elterjedtségétől függ majd. -
Fiery
veterán
válasz
korcsi #13306 üzenetére
Ez eddig is kvazi nyilvanvalo volt. Ha a Kaveri szallitasa me'g iden megkezdodik, es januarban mar a boltokban is megvasarolhatjuk, akkor logikus, hogy az APU'13 rendezvenyen fogjak demozni eloben a cuccot, es akkor fogjak elarulni az osszes technikai reszletet is az uj APU-rol. Mellesleg, a Mantle-rol is sok uj infot fognak publikalni ezen a rendezvenyen.
-
leviske
veterán
válasz
korcsi #12487 üzenetére
Szóval a HWSW-n hiába röfögtek arról, hogy a GloFo nem fejleszti tovább az AMD CPU-ihoz használt gyártástechnológiát, hiszen már nem is azt használják az APU-khoz. Jaj, de jó, hogy már kerülöm azt a pletykadombot.
Amúgy visszatérve erre a képre:
Mennyi esély lehet rá, hogy igyekeztek tényleg arányosan pakolni a képeket? Vagy ezek csak a célokat jelzik? Azaz attól még nem feltétlenül 10-20%-os körzetében a Trinity-nek a Kaveri csak mert első sorban a mélyebb integráció volt a cél?
Emellett belefutottam ebbe:
Van rá valós esély, hogy a Carrizo már 20nm-es gyártástechnológián érkezzen? Esetleg 14nm-en és ezért tolták volna a Kaveri megjelenését 2013 nyaráról és pakoltak volna a Steamrollerbe pár Excavator-féle újítást? Vagy a pletykált Steamroller 2.0 újítások nem Excavator újítások részben?
-
TomiLi
addikt
válasz
korcsi #12443 üzenetére
Nem azt mondtam, hogy törvényszerű, hogy nem lesz, csak nem lepődnék meg. Az Asus már felkészítette két lapját a pci-e 3.0-ra, tehát részükről ez a téma le van tudva, most már csak az AMD-n múlik, mit kell/kénytelen/akar módosítani a pletykákhoz képest.
A10-5800K vs. i3 - nagyon nem játékokra gondoltam, hanem kizárólap a cpu részére! Nem hiszem, hogy minden szoftver cég a kaveri-re vár (de jó lenne, ha de) és az útolsó kis programot az új Apu-khoz optimalizálják! GPU része: én nem szeretek közepes beállításokkal fps-ekért imádkozni, tehát én egyelőre maradok a cpu/apu - dVga felállásnál.
-
stratova
veterán
válasz
korcsi #12208 üzenetére
Ismerem a hírt, csak megemlítettem, hogy a tájékoztatón erre vonatkozó információ a felvételek tanúsága szerint nem hangzott el. Abuék vették a fáradtságot és utánajártak. Duplacsavar, hogy az MSI pl. A Computexen hozott ki új FM2-es e-satát és bluetootht leszámítva szinte fullos ITX lapot (eddig miért nem?)...
[L http://www.computerbase.de/news/2013-06/weitere-informationen-zum-amd-sockel-fm2-plus/]ITT az eredeti hír kicsit bővebben.
-
dezz
nagyúr
válasz
korcsi #11931 üzenetére
Nyilván úgy állították volna be a licencdíjat, hogy az ne akadályozza meg az elterjedést, de azért keressenek is vele. Darabonként pár vagy pártíz cent is szép összeg százmilliós vagy milliárdos eladásoknál.
(#11932) TESCO-Zsömle: Nem valószínű, hogy ők gyártották - akkor nem tudtak volna kitolni velük a memóriagyártók. Ők egy fejlesztőcég, akik kész megoldásokat licencelnek. Mint pl. az ARM [pontosabban az utóbbiak kész és "félkész" megoldásokat is licencelnek].
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
korcsi #11925 üzenetére
Nem is tudom mi van most a DDR4-gyel... Anno úgy hirdették, hogy "Enthussiast" szinten idén fog megjönni, aztán jövőre lekúszik "Performance" vonalra, majd 2015-ben "Mainstream"-be... De egyelőre nem látok olyan terméket, amihez kapcsolni lehetne... Lásd, Kaveri is csak DDR3 támogatással jön és Inteltől se várhatunk semmit, mert ők idén tapossák ki az LGA2011-es platformból a második kört Ivy Bridge-E-vel...
sz: A Haswell-E már DDR4-es lesz a roadmap szerint, de az 2015-ben jön...
-
miresz
veterán
válasz
korcsi #11316 üzenetére
Azért nem viccből vannak rajt szerintem. Pl. a te lapodon is van. Egy nagyobb mértékű órajel emelésnél,kimondottan forróak szoktak lenni ezek a bordák,és gondolom,hogy egy nagyobb fémfelületen jobban le tudják adni a hőt.
Pl. ezen a lapon alapból is kifejezetten forró. M5A97 EVO -
Oliverda
titán
válasz
korcsi #10068 üzenetére
Szerinted ez hogy lehet igaz? Egyrészt ha jól látom kapásból fel van cserélve az idle és a load, de az hogy a 975 XE 120 wattal többet fogyaszt mint a 2600K, már egyenesen nonszensz. Arról nem is beszélve, hogy szerinte a 125 wattos 8150 kerek 34 wattal eszik kevesebbet mint a 95 wattos X4 850.
-
Roxbury
őstag
Ez igaz, de a Brazos topikban pont nemrég panaszkodott egy felhasználó, hogy még a filmek is meg-meg akadnak, pl, ha megy mondjuk torrent, vagy víruskereső a háttérben + még esetleg valami. Szóval a proci rettentő hamar elfogy ott. Volt Atomom (persze nem egy tészta), na az valami iszonyat volt, még böngészni is.
Ez így szerintem rettentően gyenge.
Még a sima X2-es 3.1GHz-s Athlon II-esem is gond nélkül visz mindent, komoly háttérterhelés mellett, szóval "visszafelé" nem szeretnék fejlődni teljesítményben.
-
Remus389
veterán
The AMD FX processor with eight cores perform this function with an average of 223 frames per second, the i5 with four cores came in at 188 fps
The Intel machine could produce an average of 80.9 fps, the AMD machine averaged 82.8 fps
The much cheaper AMD FX processor is faster than the Core i7 980X
lehetnek igazak, cherry picked
ha igazak, Crytek barátunk jó lesz ha meghúzza magát
ha pedig nem az úgyis kiderül
ez egy holland weboldal, nem biztos hogy kamuzik, ha már egyszer hivatalos benchmarkról ír
-
Abu85
HÁZIGAZDA
OBR a múltkor írta le, hogy a korábbi DomainHaber tesztelőzetest ő hamisította meg. Méghozzá azért, hogy az emberek ne higgyék el, amit a neten látnak:
Google fordítás angolra:
"In the course of yesterday's PC-Tuning Czechs Obermaier alias OBR has published on his blog juicy details: How are the benchmarks and pictures of Donanim partner faking all - from him and he was sent to the Turkish site, as proof he points All images watermarked and blackness. Apparently his comments are correct, because the Turkish colleagues have updated their product with a long statement, which speaks of a trap, is caught in what Donanim Haber (which we can currently only be interpreted by translators!): Writes the longtime editor Erdi Özüağ , all AMD documents, which were published in December on the future and will be Donanim Haber, really - what we have for the films, the NDA has already been made (such as the "Llano" specifications) confirm can.As OBR will call a bulldozer FX-8130P his own, contacted him and received Donanim Haber (for money?) Which shown pictures and benchmarks in exchange for AMD's documents - Özüağ speaks of the "biggest mistake" and apologized. OBR ended his blog with the other hand, the "Council" to believe anything that is on the Internet, even this blog entry could be a hoax. Whatever has gone between OBR and Donanim partner, it seems to find more than one inglorious end, in which both parties are on the losing side. For the otherwise well-informed and serious current Turkish colleagues as this is a setback, OBR has disqualified himself as the source. "
Ezek után nehéz lesz hitelesnek ítélni a tesztjeit. Az XtremeSystems-en régóta mondják, hogy egy kókler. Én nem hittem az ellenzőknek, de be kell látni, hogy nekik volt igazuk. OBR hitele jelenleg nullán áll.
-
sajnos nem eleg ez a gond . boviteni nem tudom mert 4foglalatom van ,mindben van 1-1 giga . Eladni es ujra 2gigas ddr2-k be ruhazni meg mar nem esszeru. +szerintem most olyan olcso a ddr3 , hogy a kozeljovoben, nem lesz olcsobb . Melyponton vannak az arak ,most kell bevasarolni
-
Taragas
aktív tag
Tehát, ha jól értelmezem amit mondotok, akkor most úgy érdemes építeni, hogy valami olcsó lapot ideiglenesnek, és bele erősebb Llianot a mostaniakból, mert később a proci bele megy majd az új foglalatba(FM2), ráadásul majd ebbe megy a komodo is (next gen BD). Plusz az AM3+-al véget ér ennek a foglalat családnak a korszaka is. Érdekes...
Akkor ez egy elég átmeneti állapot..... -
Oliverda
titán
Ezt az ORB-t meg nem nagyon érdemes komolyan venni, ahogy olvasgattam róla itt-ott.
-
-
dezz
nagyúr
Kommentekből:
"Don't you tech writers know that Intel was revealed (last November by the FTC) to be bribing Dell and the other manufacturers BILLIONS of dollars to limit their production of AMD computers?
And did you know that the Europeans raided the corporate offices of Intel or some retailers and found out that Intel was secretly paying MediaMArkt (Europe's largest tech retailer) not to put AMD products on its shelves?"
Hmm, én ezekről miért nem hallottam? Mármint arról igen, hogy vizsgálódnak, de hogy találtak is ezt-azt... Maga a tény meg ugye eléggé nyilvánvaló volt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Az ide nem illő hozzászólások topikja:[link]
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva.
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest