- One mobilszolgáltatások
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Huawei Watch 5 - okosóra érintőlegesen
- iPhone topik
- LG V30 - vezércsel
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Magisk
-
Mobilarena
OLVASD VÉGIG ALAPOSAN MIELŐTT ÚJ HOZZÁSZÓLÁST ÍRNÁL!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Komplikato #23091 üzenetére
Ezzel direkt ellenfelet tudnának kiállítani a 10 magos Core i9 procik nak.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Komplikato #23089 üzenetére
biztos ez a big-little kombo. 8 magos ccx + 2 magos ccx
esetleg 6+4... -
varmi2
nagyúr
válasz
Komplikato #22997 üzenetére
-
golya87
őstag
válasz
Techpowerup már napok óta cikkezik róla, így nem hiszem, hogy alaptalan pletyka.
-
Mahrenburg
őstag
válasz
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Komplikato #22499 üzenetére
itt az ideje ujratesztelni mindent
)
de igazan a kijovo 3xxx tesztek erdekesek lesznek, az Intel szepen eloirja, hogy csak 1803 alapon mehet a meres, ha szukseges, meg integralt vga drivert is ad hozza. -
Sofian
őstag
válasz
Komplikato #22499 üzenetére
Pont most akartam írni. Én azért kerestem rá neten mert észrevettem hogy a first gen 1500-am megtáltosodott a többszálú buildjeim alatt a 1903-ra frissítés után.
-
DraXoN
addikt
válasz
Komplikato #21403 üzenetére
Az FX-eknél tervezték anno, hogy 3.5-4Ghz körül indul és 5-6Ghz lettek volna az erősebb példányok (olyan órajelen még versenyképesek is lettek volna).. persze a gyártási minőség és így az alacsony órajel/magas fogyasztás közbeszólt ...
A tervek nem mindig sikerülnek úgy ahogy "tervezik" ... de szerintem 7nm-en ezúttal jó esély lehet a 4.8-5.0GHz tempóra (nem új lesz az architektúra, pluszban a gyártási technológiát is hozzátudják igazítani, a 14nm-es 3GHz re tervezett samsung technikából is sikerült 4 körüli értéket kihozni)..
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Komplikato #21403 üzenetére
a P4 -hez anno 10Ghz -t vizionaltak.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Komplikato #21136 üzenetére
van, az a sima Ryzenben nincs kivezetve, a TR-t nemtudom.
a nagyobb L3 cachet is kihagytam, 2x8 helyett 4x8MB -
stratova
veterán
válasz
Komplikato #20823 üzenetére
Szvsz lenne rá igény, de most AMD-nek is célszerűbb azt a politikát folytatni, hogy először a drágább lapkákat dobja piacra csak több hónappal később az igazán olcsó darabokat.
Pl amazonon jelenleg 2. legkelendőbb a Celeron G3930 és 6. a Pentium G4560, szóval bőven van még piaca a 60-80$-os prociknak. -
válasz
Komplikato #20811 üzenetére
R3 2200G-re a 32 690 Ft szerint már most egy teljesen jó ár azt tekintve, hogy az R3 1200 a legtöbb helyen még most is 31-32k, a 2200G-vel pedig ingyen kapsz bele egy elég fain IGP-t.
Az R5 2400G-n 52 790 Ft-ért van egy 7-8k-s felára az IGP-nek, de ha tud legalább egy GT 1030 teljesítményt akkor ez már most megéri, és ezek bevezető árak.. szóval...
-
Oliverda
titán
válasz
Komplikato #20811 üzenetére
Nem valós, mivel 4 MB van benne, ezzel pedig viszonylag sok energiát meg lehet spórolni, amire mobil proci révén nagy szükség van. Ezeket az APU-kat elsősorban továbbra is csak olyan rendszerekbe éri majd meg betenni, ahol valamiért problémás a diszkrét VGA beépítése, minden másra ott a klasszikus felállás.
-
Petykemano
veterán
válasz
Komplikato #20707 üzenetére
Azt mondják:
QS samples of Ryzen 3 2200G and Ryzen 5 2400G only ran at 3.0/3.3 GHz and 3.3/3.5 GHz respectively.
ZD3000C5M4MFB_33/30_Y
ZD3300C5M4MFB_35/33_Y
Ryzen 3 2200G: 3.5/3.7
Ryzen 5 2400G: 3.6/3.9Tehát a 2600 ES-re 3.4/3.8 rá lehet dobni 10%-ot a végleges értékek becsléséhez. (DE persze lehet, hogy azt már 2600X néven fogják eladni.)
Én igazából csak arra számítok etekintetben, hoyg 4GHz körül nem fog a falba állni. Az eddigi töréspontok 3.3 és 3.7 voltak. Azt láttuk, hogy 65W TDP és 95W TDP között csak párszáz mhz-et megy fel.
Tehát az szép, hogy a 3.4/3.8 beleér 65W-ba, de nem ez az érdekes, hanem hogy 95W-on vajon el tud-e már majd menni XFR-rel mindenel 4.4-ig (top tier binning esetén 4.5-ig) mondjuk és különösen hogy afelett saját felelősségre (fogyasztásra) húzható-e érdemben még tovább? -
Vartanus
őstag
válasz
Komplikato #20709 üzenetére
Ezért kérdeztem a dolgot. Egyébként a kinézett monitor csak FS 1-es képeségekkel bír.
stratova:
Ezt ismerem, csak az a helyzet, hogy a FS over HDMI monitorok száma igen csekély és nem igazán kapni azt a keveset sem ami van.
Ezért gondoltam HDMI >> DP kábelre.Akkor jobban járok egy DP-os lappal ezek szerint.
-
Fiery
veterán
válasz
Komplikato #20707 üzenetére
A Pinnacle Ridge sima facelift. Hasonlo, mint mondjuk a Kaby Lake volt a Skylake utan. Lesz egyebkent apro fejlesztesbol nehany benne, de a legtobb nem olyasmi, amirol ódákat lehetne zengeni.
-
Petykemano
veterán
válasz
Komplikato #20105 üzenetére
Az IBM biztos szeretné azon gyártatni a power processzorokat
-
HSM
félisten
válasz
Komplikato #18572 üzenetére
Mondjuk tuninghoz amúgy is kelleni fog egy nem túl olcsó, jobban felszerelt lap...
-
bear_
aktív tag
válasz
Komplikato #18574 üzenetére
Bazári design elem +10$-ért.
-
Bucsi13
tag
válasz
Komplikato #18572 üzenetére
Szerintem tök logikus. Irodai gépbe (most arról ne beszéljünk, hogy oda APUt érdemes...) vagy hasonlóba úgyis a legolcsóbb chipsetet veszik, A320. Aki kétkártyás rendszert épít, az alaplapon se fog spórolni, meg tuningolni is szívesen fog, X370. A kettő között meg a szimpla "gémer", aki tuningolna de nincs pénze, B350
-
derive
senior tag
válasz
Komplikato #15016 üzenetére
Azert 95W, hogy az alaplapgyartok ne kanaszodjanak el, mint a mostani FXek idejen. Intel fronton a leggyengebb H81es alaplap elbirja a legdurvabb i7et. AMD topikban meg folyamatosan jon a rinya, hogy 10ks lap nem birja kiszolgalni a procit.
20 nanos Zen NEM lesz, esetleg excavator, de egy uj gyartosorra igencsak at kell dolgozni a magokat, raadasul az indulokoltseg (maszkok) igencsak magas. Pl. EUV lithohoz egy maszk 1 millio $ korul van, es az meg nem biztos, hogy defekt free.Nalam okosabbak: ez a Stony ridge nem hasonlit vmelyik semicustom dizajnjukra?
-
Oliverda
titán
válasz
Komplikato #15016 üzenetére
Nem tudom honnan lett összehordva ez a sok sületlenség. Másfél hónapja világosan elmondták, hogy a Zen 14 nm-es FinFET-re fog épülni. Mi a francnak izzadnának 20 meg 22 nanométerrel, amikor ott lesz a Samsung fejlettebb technológiája?
"szerintem sok a 95W TDP a 8 magos 20nm-es Zen-re"
Mennyi legyen egy nyolcmagos, nagy számíási teljesítményre kihegyezett CPU TDP-je? 35 watt?
-
Komplikato
veterán
válasz
Komplikato #12447 üzenetére
Persze, hogy kamu:
Note: If you missed the note on the top, then i would like to mention it once again that this rumor is mostly based on false assumptions by the leaker. It’s false since AMD doesn’t has a 25nm process design planned for 2014 nor do they have plans to release a new socket for their FX line of processors.
-
Oliverda
titán
válasz
Komplikato #12447 üzenetére
Veszélyes dolog a napszúrás...
-
Oliverda
titán
válasz
Komplikato #9161 üzenetére
A kompatibilitás és a "milyen alaplapot vegyek" két teljesen más téma.
Aki pedig a processzorral kapcsolatos konkrét infók miatt jár ide az nem biztos, hogy pont azon szeretné magát átrágni, hogy xy éppen milyen alaplapot nézett ki magának.
-
stratova
veterán
válasz
Komplikato #9002 üzenetére
-
siriq
őstag
válasz
Komplikato #8616 üzenetére
Amit en olvastam az arrol szol, hogy az elejen papir lesz, majd kb 1 honap amig megjon az elso utani komolyabb szallitmany(kozben egy masik tag lenyegeben megerositette, NDA miatt nem nagyon mondhatott sokat) Magyaran, amit 1 honapja olvastam az elegge kozelit a mostani allashoz.
-
Komplikato
veterán
válasz
Komplikato #8616 üzenetére
Szóval hülyeséget írtam, a kép az új FX promociós animációs film első pár képkockáján van.
-
hobizoli
nagyúr
válasz
Komplikato #8498 üzenetére
Par eve -amikor ez erdekelt...-, itthon is megvehettel NDA lejarta elott hettekkel pl anyulapot meg VGA-t is. Boltban szamlaval garral qrvaanyjaval, tokkal-vonoval.
Meg volt is belole vmi beszolas a HWSW-sektol, hogy fiuk, ezt azert nem kene, mert itt a PH!-n mar vki a cikket is megirta ra es kirakta a fooldalra, de meg kb 3 het volt az NDA-g, de mar akarki megvehette egy jo honapja, csók, hátvihar meg barmi nelkul is tobb kiskerben is a cuccot, nem kellett hozza meg nagykeres regi jo haver ismi sem. -
Oliverda
titán
válasz
Komplikato #8498 üzenetére
Ezek még mind az első B0 steppinges ES procik.
vinibali: Ez nem igazán tartozik a topikhoz. Szerintem valamelyik X4 topikban többet tudnak erről mint itt. Én pl. sosem használtam ilyen szoftveres szabályzást.
-
válasz
Komplikato #8471 üzenetére
Amúgy ha ez már tesztelésben van a T. újságíróknál, akkor mikori dátummal lehet számítani a teszt hegyekre?
Avagy az NDA mikor jár le?Ez engem is érdekelne
!
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Komplikato #8434 üzenetére
A 16 magos Bulldozer Quad Channel memóriavezérlőt használ. Ahhoz nem lesz jó a Dual Channelhez kialakított ~1000 tűs AM3+, legalabb ~2000 tűs foglalat kell.
Maga a processzor lehozható desktopba, mert technikailag nem olyan drága a gyártása. 100 dollár alatt marad az biztos. A gond, hogy G34-es vagy hasonló alaplapok kellenek, ahol 2000 tűhöz kell csinálni a routingot. Ennek a kialakítása piszkosul drága, és nagyon sok nyomtatott áramköri réteget kér. A proci lehet hogy gazdaságos lenne, de a hozzá való alaplap gyártása méregdrága. Tekintve, hogy ez asztali piac, itt nem sok értelme van olyan rendszert készíteni, amihez 500+ dollár egy alaplap. Biztos megvan ennek is a piaca, csak kérdés, hogy megéri-e ezekre a személyi szuperszámítógépekre odafigyelni. Ez a réteg a desktop eladásokból még a 0,1%-ot sem érheti el. -
törölt tag
válasz
Komplikato #8436 üzenetére
Ez igaz. Viszont az megépíthető akár 10-20k többletköltséggel. Egy PCI-E-s SSD már egy másik árkategória, ahogy egy komolyabb RAID kártya is.
Mondjuk egy G34-es egyprocesszoros rendszert azért letesztelnék.
-
törölt tag
válasz
Komplikato #8434 üzenetére
Azok olyan nagyon általános és olcsó dolgok, hogy az átlagfelhasználót érdeklik...
Miért nem jó az AMD oldalán levő angol nyelvű hír? [link] A négy memóriacsatorna egyértelművé teszi, hogy G34-be fog kerülni.
-
laci666
senior tag
válasz
Komplikato #1358 üzenetére
Hát a sok ferdeszemün kívül nem sok mindent lehet látni.
-
válasz
Komplikato #964 üzenetére
próbáld így olvasni : [link]
a bábelhal a barátod -
Raymond
titán
válasz
Komplikato #961 üzenetére
Fudzilla
-
Oliverda
titán
válasz
Komplikato #831 üzenetére
Hol?
-
Raymond
titán
válasz
Komplikato #762 üzenetére
Nem sokat fog nekik segiteni. Az arak mar most majd mind az Intel alatt vannak es nem segit nekik. A juliusi csokkentes csak az Intel juniusi csokkentesere lesz a valasz igy ugyanott lesznek mint most.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Komplikato #762 üzenetére
Az egy dolog hogy hova esik az X2 ára, nade a 3000+-om mennyit fog érni? Bocicsoki?
-
Raymond
titán
válasz
Komplikato #757 üzenetére
Elmeletileg en is azt mondanam hogy AM2 a megfelelo alaplappal most es utana upgrade de a helyzet az, hogy ki mondja meg melyik lapban fog majd biztosra menni egy ev vegen vagy 2008 elejen megjeleno proci? Egy olcso (mondjuk Gigabyte) alaplap egy 4300-al nem annyival tobb egy X2 konfignal hogy izgulni kelljen miatta. Foleg hogy meg azt sem tudni mit is nyujt majd az uj 10h szeria igazabol.
-
Oliverda
titán
válasz
Komplikato #751 üzenetére
-
válasz
Komplikato #751 üzenetére
lehet, hogy csak marketing kinlódás ennyi réz a nyákon... bár kicsi rá az esély
-
keIdor
titán
válasz
Komplikato #746 üzenetére
Hogy Fűtse
Az ASUS hőcsöves megoldása szerintem undorító:
741: szerintem vegyél alá egy jó kis C2D E4xxx vagyE21xx-et! Mire itthon AMD-t kapsz lesz 2008... -
Komplikato
veterán
válasz
Komplikato #741 üzenetére
Hümm, azért az Asus féle RD790/780 deszkák se rosszak, de vajh miért van az új alaplapoknál (P5K Deluxe WiFi, M3A32-MVP, stb.) hőcsövecske a ramok mellett?
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Rakj össze most egy C2D-t, mire itthon Phenomot kapsz már túlleszel a szilveszteri bulin.
Eleinte a kis darabszám, később a karácsonyi láz miatt nem fog eljutni hozzánk egy darab sem.
-
Raymond
titán
válasz
Erre varni felesleges. Desktop procik nem lesznek karacsonynal hamarabb ugyhogy szvsz rakj ossze egyet egy C2D-val.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Az ide nem illő hozzászólások topikja:[link]
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva.
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen videókártyát?
- Autós topik
- PlayStation 5
- One mobilszolgáltatások
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- LEGO klub
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Honor 400 Lite 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ASUS Radeon HD6950 DirectCU II 2GB 256bit GDDR5 EAH6950 DCII/2DI4S/2GD5 Videokártya eladó
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest