Hirdetés
- Nagy aksival és erős hardverrel megjött Magyarországra a Poco X8 Pro és Pro Max
- E-számmal készül egy ismeretlen Honor
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Huawei Watch D2 - nyomás utána!
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy S26 - szeret, nem szeret
- Fotók, videók mobillal
- VoLTE/VoWiFi
Új hozzászólás Aktív témák
-
*Ropi*
félisten
válasz
Alx.Mercer
üzenetére
A kezdetek óta másik mappába teszi, de ez a meghajtó halála ellen nem véd.
Egy igazi backup sosem azon a meghajtón van, amin az eredetije. -
törölt tag
válasz
Balinov
üzenetére
7 ev es tobb mint 22 ezer foto
de a katalogus csak 780 megas jelenleg. Plusnet fiber optic-om van 17 megabit feltoltessel szerintem par perc alatt fel is pattintja.
De inkabb maradok a kezzel masolgatasnal, igazabol ez csak egy joleso kenyelmi funkcio lett volna, amire nem ertem, hogy az adobe-nel mar a 6dik foverzios Lightroom utan sem gondolt senki, foleg hogy biztonsagi beallitasrol van szo. Ez kisse fura 
-
general
addikt
érdekes dologra lettem figyelmes: Develope modulban, ha bármelyik eszközt használom (vágás, ecset, gradient, stb, akkor a középső aktív ablak alján, alul van egy DONE gomb, amire a mókolás végén kattint az ember és vissza a basic beállításokhoz. na nekem ez a gomb eltűnt...
hogy a bánatba hozom vissza? már megszoktam, bás a kicsi "Close"-zal is vissza tudok lépni, vagy shortcuttal. -
törölt tag
Azt nem lehet valahogy beallitani Lightroom-ban (5.7) hogy a katalogus backup-ot ne mar ugyanoda a mappaba tegye ahol a katalogus maga is van, hanem mondjuk akar egy masik meghajtora? En nem talaltam erre vonatkozo beallitast sehol.
-
Balinov
titán
-
Blökicsek
csendes tag
Abban tud nekem valaki segíteni, hogy Balvino által említette smart preview-t hogyan tudom beállítani LR-ban??
Előre is köszi!
-
Blökicsek
csendes tag
válasz
scarabaeus
üzenetére
Csak a Win7 beépített vírusirtója működött... de ezt a vírust gyakran a komolyabb vírusirtók is átengedik, persze ez gyenge vigasz. Itt valóban csak a folyamatos mentés a megoldás, ill. amit írtál.
-
copass
veterán
válasz
MrChris
üzenetére
igen, autorun-al, de gyakorlatilág bármivel mehet, krekkel is. nincs védelem. legyen napra készen másolat a fontos dolgokból, lehetőleg offline. hálózatra is felmászik, sambára, usb-n fertőz elsőnek. volt akinek be volt kapcsolva a külső vinyója amint a biztonsági másolat volt, azt is lenullázta.
-
Blökicsek
csendes tag
válasz
Balinov
üzenetére
Arra gondolsz, ami a LR Library ablakában a bal alsó sarokban található?
Eddig nem használtam. Most próbáltam vele menteni a képet, de nem látszik, hogy dolgozna a program...a képet sem találom a mappában, ahova elvileg mentette :/Egyébként rosszul írtam az előbb, csak a zársebesség és az ISO látható az exif adatoknál.
-
Blökicsek
csendes tag
válasz
Balinov
üzenetére
Nos, sajnos annyira nem voltam előrelátó, hogy nem tudom mifán terem a smart preview :/
Honnan tudom meg, engedélyezve volt-e, ha én azt külön nem állítottam be?A képek előnézetben megjelennek tisztán az expozíciós adatokkal együtt a LR-ban, szerkeszteni, menteni nem engedi, ez a felirat jelenik meg:
"The file appears to be unsupported or damaged." ha ez számít valamit. -
Blökicsek
csendes tag
Üdv!
Egy kérdésem lenne.
Feltételezem, hogy nem lehetséges, de mégis megkérdezem:
Ha a számítógépről egy vírustámadás miatt az összes képem elveszett, de Lightroom-ban még megjelenik, amit oda "feltöltöttem", kimenthető-e onnan valahogy legalább a nézet (nem az eredeti jpeg formátum)????
Magát a képet persze nem tudom menteni, mivel az eredeti nem található...Köszönöm, ha valaki tud erre nekem válaszolni!
-
KTTech
veterán
válasz
Alx.Mercer
üzenetére
A CPU terheltség nálam ezeknél a műveleteknél néhány 10%, mivel a GPU-t használja pl. zoom közben. Viszont a nagy HDD sebesség jól jön pl. importálásnál, exportálásnál és pl. a nézőkép újragenerálásánál, amit közben kiírogat. Nem véletlenül használnak sokan RAM Drive-t LR műveletekhez...
-
Alx.Mercer
aktív tag
Szerintem a Lightroomot elsősorban nem a HDD-re/SSD-re történő írás/olvasás lassítja be, hanem a CPU igényes számítások. Mikor belezoomolsz a képbe, vagy bekapcsolsz objektívkorrekciót, zajszűrést, élesítést úgy hogy közben már szanaszét módosítottad a képet, akkor is belassul, pedig ilyenkor semmilyen adatot nem ír sehova és nem is olvas, mert az egész a memóriában van, viszont a CPU-t dolgoztatja ezerrel.
-
*Ropi*
félisten
-
bandigno
senior tag
elérhetőek esetleg valahol egyben a főbb billentyűparancsok?
vagy csak én vagyok túlzottan figyelmetlen a LR-ban? persze van, amit a menüben ír, de pl olyan, hogy ha magic brush-sal vmit kifestettem, akkor egy billentyűnyomásra mutassa h mit? meg sokszor egér nélkül ülök le a laptop elé és ki-be zoomolás sem megy anélkül és nehézkes az ecsetelés
ilyesmikre gondolok, köszi! 
-
ssgt1981
senior tag
A ferdén exponált képeket, hogy tudom javítani lightroomban?
-
general
addikt
pedig megvehető a LR 6 külön is (ez a neve így, ha nem Creative Cloudban rendeljük), olvastam én is róla. valóban nem tartalmazza a mobil részt, másra nem emlékszem, de lehet, hogy egyéb funkciókban is kurtítottak.
-
*Ropi*
félisten
válasz
scarabaeus
üzenetére
Főverzió váltásra szoktak akciók lenni, akkor csak 100 "Egységbe" kerül. Én is úgy vettem a dobozos v4-et anno, aztán szerencsémre 1 év múlva pont mikor váltottam volna a v5-re bejött a Photography Plan, így már egyből CC-ben kaptam meg a v5-öt, most meg automatice frissült a v6-ra.
-
scarabaeus
őstag
Na, arra a kockára írja nekem azt, amit írtam a 0 itemszel, és nem most először, akkor is azt írta, amikor bejelentették a 6-ost. Nekem nincs szükségem még rá, az 5-ös főverzió is támogatja a gépemet, csak kíváncsiságból néztem meg, hogy ha valamikor főverziót váltanék, ha szükséges lenne, akkor mi lenne a helyzet.
#2653: Na, ott már menne.
-
gaben75
tag
válasz
scarabaeus
üzenetére
Utolsó előtti :-)
-
scarabaeus
őstag
A múltkor sikertelen volt az ilyen irányú keresésem, most is rámentem a "Lightroom 6 Csak asztali gépre. A mobilképességeket és funkciókat nem tartalmazza. Vásárlás" részre, semmi CC, erre azt lépi, hogy "You have 0 items in your cart". Kár, az 5-öst még meg lehetett venni magában akkor is, amikor már régen a CC-s csomagok erőltetése folyt.
-
*Ropi*
félisten
-
törölt tag
Nekem egy olyan aprocska kerdesem van, hogy ha azt akarom hogy a Lightroom tamogassa a Nikon D7200-at akkor meg kell vasarolnom a CC verziot? Mert nekem ugy tunik, hogy a jelenlegi 5.7 az ACR 8.7-el nem tamogatja, legalabbis a frissites leirasban nem szerepel.
-
Karima
őstag
válasz
Balinov
üzenetére
Köszi! Szuper! Ez a külső hdd + ssd-n a smartpreview munka közben gyorsabb lehet, mint ssd + belső hdd, de smartpreview nélkül? Mert nálam most az utóbbi van, de elég lassúcska, hátha ez meggyorsítaná nekem is.
+ ha a smartpreview-s megoldást választja az ismerősöm (nekem az a szimpibb), akkor az xmp-s exportálás már nem kell, ugye? (Tehát vagy smartpreview, vagy xmp-k mozgatása)
-
Balinov
titán
Nincs mit, Karima.
smart preview akkor jo, ha pl. kulso HDD-re importalsz, LR legeneralja a kivant preview-eket es a kulso tartat levalasztva ugyanugy tudsz utomunkazni Develope-ban,mintha a kulso vinyo online lenne. Ugy tudom, amint a kulso hordozo online ujbol synceli a develop beallitasokat.
Sidecard/XMP engedelyezesekor minden raw fajlhoz keszul egy *.xmp file, ami a modositasokat tartalmazza. Ha ezt exportalja (vagy mozgatja ) ki a kulso hordozora azokat ujbol beimportalva az eszkozolt valtozasok automatikusan betoltodnek az xmp-kbol.
Ropi majd jol kiigazit, ha nagy hulyeseget irtam.
-
Karima
őstag
Sziasztok! Adott a következő probléma: egy ismerősöm mac-en szerkeszti lightroomban a képeit, de mivel a mac háttértára nem olyan veszett nagy, ezért kb 5-6 fotózás után kezd betelni, így az ismerősöm ilyenkor (simán, nem lightroomban) átmásolja az összes nyers képét egy külső vinyóra, majd törli a mac-en lévőket. És ezt meg kell csinálnia mindig, ha telik a mac. Viszont ilyenkor, ha visszaimportálja, akkor nem maradnak meg a szerkesztett képek. Na most hogy tudná úgy átmásolni külső hddre, hogy ha mondjuk egy albumot vissza akar tenni mac-re, akkor megmaradjon a szerkesztett képek historyja is és tudjon tovább dolgozni velük? Köszi

-
azka79
aktív tag
Sziasztok, ha már kártyázunk. Én is szeretnek vga-t cserelni, az alabbi konfigba mit erdemes venni?,Csak LR-al hasznalnam.
cpu core2 duo 2.66
ram 8gb
alaplap asus p5b
jelenlegi vga msi 8400gs 512mb -
KTTech
veterán
Ez igaz, de itt nem játékra kell, és erre a célra bőven elég, amit ez tud
és nem 150W a max. fogyija, hanem 19W
És még így is kb. 3x gyorsabb (cca. 306Gflop), mint a leggyorsabb CPU-k. Ehhez képest a 660Ti tényleg sokkal gyorsabb, de ide felesleges (2.5TFlop/s). Mondjuk azt megnézném, mikor hagyja le az én 7xx-emet (3,9TFlop) 
-
Fandango
veterán
-
*Ropi*
félisten
válasz
Larry303
üzenetére
Az szerintem egyértelműen a pirosak hibája, hogy amikor a TV-re akartam kitenni a VGA képét, akkor a kikapcsolhatatlan overscan miatt kilógott a kép a képernyőről. Miután letakarítottam a CCC-t, rögtön hibátlanul működött. Ja és a CCC a kalibrálást is elszúrja (nem csak nálam: mindenkinél, ha nem megfelelően van használva). Egyetlen dolog miatt tartottam meg azt a kártyát: mert belefér a szerverbe mind TDP limitben, mind fizikailag a low profile hátlapjával.
-
Fandango
veterán
Gyanúsan a HD szeriás Radeonokkal lesz a probléma, az újabbakkal nincs.
-
Sir Riccio
addikt
Intel/NVIDIA vonalon folytatom, ha egyszer fejlesztek, de most egyelőre mások a preferenciák, szóval ebből fogom kisajtolni a maxot. Az Adobe fórumán azt írták, hogy ha letakarítasz minden AMD-hez kapcsolódó drivert/szoftvert és újrateszed akkor jó lesz, de amíg nincs Paddy plugin a CC-hez addig engem annyira nem mozgat, ha már lesz akkor megér egy újrakalibrálást ha gyorsabb is lesz a rendszer (ráfér).

-
*Ropi*
félisten
válasz
Sir Riccio
üzenetére
Ezen nem csodálkozom: a pirosak elég régóta driver gondokkal küzdenek, a Catalyst meg konkrétan maga a program nélküli hiba...

-
Sir Riccio
addikt
HD6970 is elhasalt nálam a legfrisebb catalyst-al.

Mondjuk egyelőre mindegy is, mert amíg nincs CC-hez való Paddy addig marad az 5.7. -
vrbst
tag
Sziasztok!
Felig off, de van egy minimalista gepem amit direkt lightroom-hoz hasznalok, es mivel eddig nem hasznalt GPU-t, ezert csak egy egy szalon nem tul gyenge CPU-t hasznaltam (G3220). Most viszont eljott vegre a GPU hasznalat, ugyhogy arra gondoltam, hogy kellene valami pci-e VGA a proci tamogatasara. Tudtok ajanlani valami low-cost (akar hasznalt) kartyat ami passziv hutesu, de erdemes arra, hogy kicsit felgyorsuljanak a dolgok lightroom-ban? Sajnos az uj verzio erezhetoen lassabb lett a fenti konfiggal...
Koszonom elore is!
-
BigBlackDog
veterán
Köszönöm az ötleteket, asszem van egy-két lehetőségem.

-
madgie
titán
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Vagy legalul, a Camera Calibration résznél átlövöd a Process-t 2013-ról 2010-re és örülsz a sokkal drasztikusabb Fill Light csúszkának.
-
Balinov
titán
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Csak egy ötlet, csinálsz plusz 2 virtual copyt, shadows, midtone és highlightsra kiegyezés, csúszka csutkan, aztán merge hdr, újra import és 0rol indul a highlights, shadows csúszka
-
BigBlackDog
veterán
-
MrChris
nagyúr
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Szerintem ott már nem sok minden van. Megnézheted ha még le/fel húzod az expokorrekciót hogy van e ott valami. Így is elég sokat lehet nyerni más progikhoz képest.
-
BigBlackDog
veterán
Sziasztok!
Lightroomban a Develop fülön van ugye olyan, hogy Highlights és Shadows. Ezek -100 és +100 között állíthatóak. Mit lehet tenni akkor, ha mindkettőt koppanásig húztam, de még lenne csúcsfényes/árnyékos rész a képen, amit lejjebb/feljebb kéne húzni, hogy lehessen látni az ott lévő képinformációt? Valahogy ki lehet bővíteni ezt a -100/+100-as tartományt? -
Balinov
titán
válasz
general
üzenetére
igazabol en sem, ingyenes accom van 500px-en, de itt az egyes accounttipusok tartalma
-
Balinov
titán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- PC Szervizeket, Gépépítőket keresek B2B szoftver partnerségre (E-számlával)
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Microsoft és egyéb dobozos és OEM szoftverek
- BESZÁMÍTÁS! Asus Prime X570 R7 5700 64GB DDR4 1TB SSD RTX 5060 Ti 16GB Zalman S2 TG FSP 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 13 2020 M1 8GB RAM 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S24 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Egy igazi backup sosem azon a meghajtón van, amin az eredetije.
Már annyira megszoktam, hogy nincs rá lehetőség, hogy nem is kapcsoltam be a backup funkciót: mindig manuálisan mentettem, ezért nem is láttam.
Jó meglepetés volt. 

de a katalogus csak 780 megas jelenleg. Plusnet fiber optic-om van 17 megabit feltoltessel szerintem par perc alatt fel is pattintja.