Hirdetés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Android szakmai topik
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- CES 2026: a Lenovónál már akasztják a jövőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
madgie
titán
A Fuji topikban is gyakran felmerül a C1, szerintem a világ vicce, amit az X-Trans fájlokkal művel. Artifact artifact hátán, egy komplett labirintus minden apró részlet. De jó az, mert éles, meg kontasztos, pff...
Az alapbeállítás témához meg annyi, hogy tudtommal a C1-hez nincsenek színprofilok, a LR-ban viszont majdnem minden gyártó színprofiljai ott vannak.
-
*Ropi*
félisten
-
*Ropi*
félisten
-
m3ss
veterán
lr is tud ilyet, metadata, edit capture time. ha elfelejtem osszeszinkronizalni a ket vaz orajat, akkor jol jon..
-
copass
veterán
-
Gordiann
őstag
Sziasztok
Át lehet nevezni Lightroom-al, vagy valami segédprogrammal a fotók készítésének dátumát?
Nem a file létrehozásának idejét, hanem a készítés idejét..!?
-
nfsu17
veterán
Sziasztok!
Hogy tudom azt megcsinálni, hogy ha egy adott helyen lévő mappában már feldolgoztam a képeket és ezt a mappát áthelyezem máshova, legközelebbi megnyitáskor is megmaradjanak a módosítások? Hogy ne kelljen újra megszerkeszteni. Most megnyitáskor megvannak a módosítások, de ha elpakolom a mappát, akkor az új helyen már natúr tölti be a képeket.
köszi
-
aleister
veterán
-
aleister
veterán
Na ezennel visszatértem az 5.7.1-re. A CC állandóan fagyott. Legtöbbször a Develop fülre kattintáskor, néha meg képváltáskor. Sima próbaverzió, nem használtam semmi illegális kiegészítést (patch, crack). Ráadásul egy relatív friss (kb 1 hónapos) W7-tel.
Más tapasztalt hasonlót?
-
JohnyBlue
addikt
-
aleister
veterán
Oké, de ezt miért nem lehet automatikusan megtenni? Jelenleg is van egy counter, ami mutatja, hogy hány képből áll a katalógus. Szépen minden indulásnál megnézi ennek a változónak az értékét az LR, majd lekérdezi a szabad rendelkezésre álló lemezterületet, és ezeknek a függvényében megállapítja a cache mértékét.
Ne a usernek kelljen már ilyen-olyan oldalakat bújnia az optimális teljesítményhez való tweakelés miatt!
(#2965) Balinov:
Én használtam ezt. Tudtommal ingyenes. Számomra csalódás volt.
Kb 2-3 menü mélységből lehet előhívni a plugint. Én valamiért nem találtam rá hotkeyt. Ezek után külön ablakban nyílik meg, ami mellett nem tudod használni az LR-t, csak ha ezt bezárod. De mindezek mellett a legnagyobb csalódás, hogy nem lehet belenagyítani. A mintaképeken használhatónak tűnik, mert az egész képkockát kitölti a téma. A gyakorlatban viszont van, hogy sokkal kisebb területen kéne pontosan megmutatni, hogy hol volt a fókusz, és erre alkalmatlan.Lehet, hogy azóta már volt valami verzióváltás, amiben ezeket javították. Ez esetben jelezz vissza kérlek!

-
Balinov
titán
hogy ne csak off legyek, van ugye ez a ingyenes es beta plugin, hogy LR-ben lehessen a fokuszpontokat mutatni Library modulban (mint pl. a ViewNX-ben)
Kiprobaltam, D90 nef-ekkel muxik szepen, de oly EM-5-el nem. eddig nem meglepo, oldal/FAQ alapjan csak Canikon vazakt tamogat, de letezik-e olyan mas plugin, ami mondjuk oly(MFT) vazakkal is tudja ezt? Tartok tole nemigen, de hatha...

-
copass
veterán
válasz
Balinov
üzenetére
a fejlesztők mindígy egy általános felhasználásra lövik be.
most gondolj bele mi történne, ha azt látná a júzer hogy zabálja a vinyót az LR?
"- hőőő hát ez szar!" és nem veszi meg többet.
láttuk a vistánál mi történt, ugyanez volt. két klikk volt beállítani és álom volt az a rendszer több magon máris.
itt is ez van, belőnek egy alacsony vinyóhasználati szintet és kész. majd fejleszt mindenki erősebb vasra!
az meg már üzlet. -
general
addikt
kipróbáltam, durván nő a sebesség bizonyos helyzetekben! erről hogy a francba nem tudtunk eddig? (legalábbis én..)
a Spot Healing modulban pl teljesen eltűnt a szaggatás, ha belenagyítva néhány korrekciót végzek és közben a Space lenyomásával odébb húzom képet. gördülékeny, mintha sosem lett volna hiba, pedig úgy szaggatott, hogy kivoltam, emiatt alig használtam!
meg úgy egyáltalán eltűnt a lassúság a Develop modulban!
-
copass
veterán
-
*Ropi*
félisten
Intel v15.40.10.4300 driver: Mivel az új meghajtó az első verziója az új struktúrának, így van pár olyan ismert hiba, amelyet több felhasználó nem szeretne látni. Ezek közé tartozik, hogy...az Adobe Light Room hibásan jelenhet meg, emellett a Skylake processzorokkal szintén grafikai hibák jelentkezhetnek...játékokban. Nem elhanyagolható módon a...játékok futtatásakor stabilitási problémák léphetnek fel, így ha ezek fontosak a felhasználónak, akkor érdemes kihagyni ezt a frissítést.
-
general
addikt
a LR és Bridge milyen irányba kompatibilis a csillagozást illetőleg? hogy is van ez..?
fotózás végén kártyaolvasó dugtam a karit, Bridgben végigpörgettem, és csillagoztam is jópárat, de most, LR-ba beimportálva nem látom a csillagokat, megoldható, hogy lássam?
úgy látom, hogy visszafelé viszont sima ügy, mert Bridgeben nézelődve bármit, amin már dolgoztam LR-ban látok minden értékelést, csillagozást.szóval van rá mód, hogy LR is lássa a Bridgeben leválogatott fotókat, vagy kezdhtetem elölről?

-
*Ropi*
félisten
válasz
Sir Riccio
üzenetére
Viszont csak a "faithful" egyezik meg a vázban lévővel.
-
*Ropi*
félisten
válasz
Sir Riccio
üzenetére
Erősebb gépet veszel, ami gyorsabban legenerálja a gyorsnézeteket.

-
madgie
titán
válasz
Sir Riccio
üzenetére
Szokd meg

-
Sir Riccio
addikt
Láma kérdést fogok feltenni. Tudom, hogy amikor develop módban ugrálok a képek között akkor egy pillanatra látszik a RAW-ba mentett JPEG előnézet és ezért látom egy pillanatra más színekkel a képet, de nem tudom, hogyan tudom ezt megelőzni? Korábban nem volt ilyen és baromira idegesít.
-
Balinov
titán
Ha esetleg valaki epp most gondolkodik az Adobe Creative Cloud Photography Plan-en 500px-en most van akcioban 11.67USD -ert (vagy annak EUR megfeleloje, nem tudom) Awesome 500px-es plannel karoltve
-
*Ropi*
félisten
-
aleister
veterán
Szia!
Simán csinálj egy catalog export-ot! Ha a képek elérési útvonala nem változik meg, akkor az export negative files opció ne jelöld be! Ekkor a RAW-okat nem másolja át a progi. Ez veszi el az idő nagy részét.
(#2923) *Ropi*:
"Ha komolyan mondok valamit azt csak észreveszed."
Ebben egyre kevésbé vagyok biztos.
No jó...de.
-
Balli
őstag
Sziasztok!
Szamitogepünkben a HDD-t SSD-re csereljük. Legtöbb fotónk RAW-ban van lemetve, eredeti formában. Hogyan tudjuk átmoztgatni a fotókkal együtt a catalog, metadata stb Lightroom/Photoshop információkat a fotókkal együtt az új tárhelyre? Neten biztos rosszul keresgéltem, mert nem találtam erről infot
-
*Ropi*
félisten
válasz
Sir Riccio
üzenetére
Szeretek nyugodtan aludni.

-
*Ropi*
félisten
válasz
Sir Riccio
üzenetére
Az a lényeg, hogy az EU-n belül bárhol megvásárolhatod (anno pl. Angliából vettem a dobozos Lightroom-ot): úgy is jogosan használhatod.
(#2922) aleister: Ha komolyan mondok valamit azt csak észreveszed...
Minden más vicc. 
-
*Ropi*
félisten
válasz
aleister
üzenetére
Mert autimatikusan frissített le, és csak addig nem zavart, amíg nem szembesültem vele, hogy "LR Light" lett belőle.
Plusz, ha később netán kiderül még valami nagyobb gikszer vele kapcsolatban, akkor az aktuálisan kidolgozott anyagokat nem kell kukáznom és nulláról újrakezdenem egy esetleges, visszafele inkompatibilitási probléma miatt. -
*Ropi*
félisten
válasz
Sir Riccio
üzenetére
Kerüljük a félreértést: az, hogy kivettek funkciókat és megváltoztatták az import képernyőt nem keverendő azzal, hogy ettől függetlenül PC-n jól működik (már, ami maradt belőle).
Én közben visszaálltam 6.1.1-re. 
-
madgie
titán
Háh, most olvasom, csak OS X-re sz@rták el. Komoly azért, hogy lehet ezt így kiadni?
Preferences/General/Show Add Photos elől kivettem a pipát, lekopogom most nem dobál ki.
-
madgie
titán
Jesszus ez a frissítés mekkora kuka. Elnyomsz egy presetet? Kilép. Exportálsz? Kilép. Stabilitás a köbön

CC Photography Plan, OS X 10.11 -
*Ropi*
félisten
Ha legálisan akarod használni, akkor a területileg meghatározott pénznemű összeget kell fizetned érte. Vagyis megfordítva: fizethetsz USD-ben a semmiért, mert az jogosulatlan használatnak minősül az EU területén. Ha az U.S.A.-ban élsz amikor megveszed majd utána átköltözöl az EU-ba, akkor újra meg kell venned (és persze vica versa).
-
updog
őstag
Sziasztok!
Szerintetek érdemes várni az év végéig, (Black Friday, karácsony) hogy legyen valami jelentős CC akció (sima Photography plan, 136EUR / év), vagy ha úgy érzem hogy úgyis kell, akkor fizessek most elő? Van mód rá - nyilván csak legálisan - hogy ne EUR hanem USD alapon fizessek? Hiába pattintom át a plan kiválasztásakor, a paymentnél mindig eurót mutat. Vicc, hogy 119 dollár "egyenlő" 136 euróval.
-
szuszinho
őstag
LR-ban megadom a GPS helyzetét a képeknek, amikor feltöltöm flicker-re, nem jeleníti meg a térképen. LR, vagy az oldal miatt?
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy ruhás topik
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Milyen házat vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Napelem
- BIOS topic
- LEGO klub
- Okos Otthon / Smart Home
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- 159 - Lenovo LOQ (15APH8) - AMD Ryzen 7 7840HS, RTX 4060 (ELKELT)
- Xiaomi Redmi A5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- ÁRCSÖKKENTÉS ASUS HD6870 videókártya
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 256GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4155,100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Ki a fenét érdekel az alapbeállítás, amikor azért nyúl az ember egy ilyen programhoz, hogy kifacsarja vele a raw-ból amit lehet?