Hirdetés
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- OnePlus 15 - van plusz energia
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Íme az új Android Auto!
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Új hozzászólás Aktív témák
-
general
addikt
ti nem vettetek észre olyasmit, hogy a Brush tool konkrétan elhalt a CC-ben? úgy értem, hogy egyszerűen nincs hatása. hiába húzom fel már idegből fullra jobbra mondjuk az expót, hogy világosítsak, alig-alig történik valami. ezt rendesen elb..ták. nem tudom, mit változtattak ott, de előtt nem ilyen volt. (hacsak nem állítottam be valamit rosszul, de nem hiszem)
-
Balinov
titán
Sracok, LR CC mennyire "gyorsult" ha gyorsult az 5.x szeriahoz kepest (konkretan 5.2)?
-
*Ropi*
félisten
-
general
addikt
régen, de mindent lepucoltam a gépeinkről.
most végre a Try verzió felment és el is indult, de nem tudom, 30 nap múlva visít-e, vagy csak valami aomália volt. azért adta más státuszba vajon, mert 2-3x megpróbáltam feltenni? csakhogy nem indult el egyszer sem... ne értem a dolgot, mindenesetre
-
general
addikt
valaki erre a problémára esetleg? sos, mert dolgoznánk: a saját gépemen lefrissítettem aLR CC-t, megy, minden oké. párom gépén ugyanezt szeretném, de az istennek nem működik. legális windows, legális Adobe CC előfizetés, mielőtt bárki kérdezi. uninstalláltam az előző verziót, újratettem a LR CC-t, de semmilyen parancsikonra nem hajlandó elindulni, alkönyvtárakból kikeresve az alkalmazást indítva sem megy, pedig jelzi a CC, hogy feltelepült sikeresen. oké, újra leszedtem, de most már csak olyan lehetőséget ajánl fel, hogy TRY, próbaverzió! mivaan? megállt a dolog, nem értem, és rohadtul kéne, mert munka van.
ötlet?(megvolt a ki-be jelentkezés is, minden, amiket itt írtatok)
-
KTTech
veterán
Aki MSI Afterburnert használ, az a Rivatuner Statistics Servernél vegye fel a programok közé a Lightroom.exe-t OFF-ra állítva (hogy ne jelenítse meg az FPS-t és a kártya működési paramétereit overlay-ként) és onnan kezdve jól fog működni a LR-ben a gyorsítás (és megmarad az Overclock, az egyedi hűtésszabályzás stb), nem egy szép kék ablak lesz áthúzva.
A 770Lightning kártyánál van, hogy 50%-ra is felugrik a GPU terhelés pl. zoomolás közben

-
Naburus
csendes tag
válasz
Fandango
üzenetére
Azt irja a Preferences menu Performance lapjan, hogy: Graphics processor acceleration has been disabled due to errors.
Itt az Adobe foruman azt irjak hogy a 14.4-es driverrel mukodik, de en nem rakom fel a regit, javitsa ki az Adobe a hibat.
-
Naburus
csendes tag
Nekem nem mukodik a GPU gyorsitas a HD5850-en, se 14.12-es, se 15.4beta driverrel.

-
Dénes87
csendes tag
válasz
Alx.Mercer
üzenetére
Azért lenne jó, ha valaki biztosat tudna mondani, mert a 4850-es kölcsön van adva, de azt gyengébb kártyával ki tudnám váltani. Viszont ha biztosan gyorsabb a 4850, akkor kell nekem, mert a közeljövőben várható egy 18-20 000 képes feldolgozás, ahol nagyon nem lenne mindegy a sebesség.
-
atok666
őstag
Nem lehet ez - "Intel 4400 or later required/GPU acceleration is disabled on Mac OS 10.8" az oka?
Atok
-
Dénes87
csendes tag
Sziasztok!
Az a kérdésem, hogy a Lightroom CC melyik videokártyát tudja jobban kihasználni? Melyik erősebb? A PCI-E ATI Sapphire 4850 1GB DDR3 Vapor-X vagy az INTEL Core i7-4770 3.40GHz 1150-esben lévő Intel® HD Graphics 4600
Nem találtam a neten ennek a kettőnek az összehasonlítását és a videokártyákkal nem nagyon vagyok képben.
-
general
addikt
válasz
Alx.Mercer
üzenetére
dettó, csak 660 Ti.

-
general
addikt
ááááááá gyerekek, ez szuper! végre! erre a frissítésre vártunk évek óta! mert hogy végre használja a gpu-t a LR! (a többi feature is biztosan jó, de ez a lényeg) ég és föld a sebesség! belezoomolásnál látni a legjobban, illetve a Spot Removal Tool használatával! ott ha space-t nyomva odébb akartam húzni a képet (zoomolva persze), akkor behalt a LR, most vajpuhán megy minden! zsíír!
de úgy is ki lehet próbálni, hogy "F" lenyomásával teljes képernyő, és lapozzatok köv. képre. na az eddig borzalmas lassú volt, mire betöltötte, most 1-2 mp.szóval, eddig is szerettem a LR-ot, de most már gyors is!

-
general
addikt
nekem sem akar a LR CC-re frissülni. kiírja, hogy van frissítés, kattintok, de az Adobe oldalára irányított felugró ablakban azt írja, hogy, innen lépjek ki, és a CC app-pal csináljam meg az installt. korábban egyébként írtam is, hogy hiába van a gépemen fent a LR, a CC app nem jelzi. na most onnan installáltam, de csak az 5.7-et tette fel... most akkor mégis van? mit javasoltok? *Ropi*?
szerk: azt is írja, nem fogja felülírni az előző verziót. ezek szerint uninstallálni kéne, és nulláról újratelepíteni, akkor lesz CC verzió? még asz is fura, hogy a CC app nekem azt írja, hogy a LR CC van installálva.... maga a LR viszont 5-ös verziót ír ki.
-
madgie
titán
nem sok, de ingyé' van és mégis csak vsco minőség

-
Balinov
titán
-
*Ropi*
félisten
Akinek tegnap frissült az Adobe Photography Plaxy-ben az LR CC-re, annak el is indul? Nekem sem, de dolgozom a megoldáson...

-
madgie
titán
Na gyön a cécé

... ami el is száll update közben

-
Balinov
titán
válasz
flyer12
üzenetére
marmint ugy, ahogy mondjuk a vazon latod, mikor visszanezel egy expot? Attol tartok, az nem fog mukodni. raw-nal is van beepitett (embedded) jpeg, ami a vaz altal alkalmazot kepstilussal (picture style) keszul. Pl. egy atlagos kepnezo az embedded jpeget mutatja neked, a raw-nal meg max 1 pillantra tunik fel.
-
flyer12
tag
Sziasztok!
Mit kell hogy beállítsak ahhoz hogy a raw fáljaimat importálás után is ugyanúgy lássam a szerkesztő részbe? Mert most végig megy egy csík és teljesen eltolja az egészet. Pedig próbáltam mindenféle automatizmust kivenni.. köszi ha valaki tudja erre a választ! -
-
Balinov
titán
-
MrChris
nagyúr
mint a júzerek 99%-a. Csak akkor így egy szofvergyártó nem tud magához láncolni!
Ezért találnak ki egy-két apró plusz ficsőrt hátha...
A csillagozást pont fordítva kéne használni ami szar azt törölni! Többit minek, kutya nem nézi meg, így is folyamatos túltermelés van. Máris javulna a minőség
-
copass
veterán
válasz
Alx.Mercer
üzenetére
én a fájl dátumáról beszéltem. ami ugye ha exportálod lr-ből az aktuális lesz. nem pedig az amikor tényleg készült a kép. ezt lehet átiratni az exiftoolal.
én nem is nevezgetem át, dátumesemény mappa aztán annyi!
-
Alx.Mercer
aktív tag
A Total Commanderben a csoportos átnevezéssel is megoldható (fájl készítésének dátuma szerint átnevezi a fájlokat, rakható bele sorzámozás vagy bármilyen tetszóleges szöveg), illetve az ACDSee Pro-ban is van ilyen csoportos átnevezéses funkció és az is exif alapján működik.
Mappákba persze nem pakolja bele egyik sem, de ha a fájlok neváben benne van az évszám, akkor onnantól már nem nehéz elrendezni őket.Nekem az ilyen dologk mindig kicsit furcsák, mert én már a legelső képeimet is dátum/helyszín/esemény szerint rendeztem mappákba, akkor is ha csak 5 db kép került abba a mappába. Emiatt soha nem is használok semmilyen kategorizáló/nyilvántartó programot, mert bármikor megtalálom, amit keresek.
Meg logikusabb is nekem, ha tudom, hogy azok a fájlokat FIZIKAILAG hol találhatóak meg a gépemen és nem csak egy program adatbázisában tudom megkeresni őket.
Persze nekem csak hobby szinten van a képeim darabszáma, de ha sok-sok tízezer képem lenne, akkor is szerintem elég volna, ha a képeket pluszban kategorizálva megjelölném (portré, esküvő, akt, glamour, tárgy, természet, kutya, gyerek, család, sport, szocio stb) a legjobbakat meg esetleg csillagoznám. -
Fandango
veterán
Talán, talán a héten megjön az új verzió.
(Lightroom CC néven) -
*Ropi*
félisten
válasz
Balinov
üzenetére
Adobe Bridge tud az EXIF-ben szereplő adatok szerint valós készítési idő alapján átnevezni. Azzal már el tudsz indulni.
Ettől függetlenül őrültségnek tartok ennyi fájlt egyetlen katalógusba importálni: kezelhetetlen lesz...Plusz, ha véletlenül sérül a katalógus, akkor nagyon rápereceltél. Az inkrementális backup sem játszik, mert az is irdatlan méretűre duzzad pár mentés után...
-
Balinov
titán
Sracok, nem 100%-ig LR kerdes, de szorosan kapcsolodik hozza. Van 2-3HDD-n tobb10ezer kepem, teljesen osszeokadott konyvtarstrukturaban. A kepek kb fele D5000-el, masik fele D90-el keszult.
Ezt szeretnem 1db 1TB-os USB3-as kulso hdd-re atrakni, majd importalni LR-be egy uj katalogusban (smart preview-vel, 1:1ben), de elotte:
Szeretnem legalabb egy ev/ho/nap strukturaju konyvtarszerkezetbe rendezni a nef-eket, de felteletoleg sok a dupla allomany, sok az azonos nevu, de eltero tartalmu raw fajl.
Van-e olyan, akar ingyenes alkalmazas, amit raszabaditva a tobb10e kepre pl. exif-bol rendezve, akar virtualis/valos mappankent letre tud hozni egy normalis konyvtarstrukturat. Tehat lenne 2009, 2010,2011st mappa, benne datum szerint letrehozott almappak, es abba beletenne a szoftver az adott napon keszult es a tobb tarolorol osszekotort fajlokat? Van 1 3,5-os usb2-s keretem, 1 bay-es, a 3ik hdd a ceges lapos hdd-je, szoval egyszerre csak egy hdd-t tudok fizikailag atfesulni.
Van erre valami epkezlab megoldast, vagy felejtsem el es a fajdalmas, kezzel hozzaados modszerre talaljak idot?
udv
B -
MrChris
nagyúr
Jól van, valami apró változást szinte sejtés szinten látni. De aszem engem hobbi szinten nagy veszteség nem ér ha nem 100 hanem csak 93 vagy 84.
Más. Van olyan lehetőség billentyűzetre, hogy pl a numerikus billentyűkkel közvetlen lehessen állítani dologokat? Pl a +- az expót, /* a WB-t, a számok meg a további Basic tulajdonságokat.
-
Fandango
veterán
En is a 92% mellett maradtam, anno en is olvastam ezt a cikket.
-
*Ropi*
félisten
válasz
scarabaeus
üzenetére
A PS-ből vették át a 12 pontos skálát (ugye a Lightroom ugyanaz a motor, mint az ACR), viszont ott tényleg változik.

-
scarabaeus
őstag
válasz
scarabaeus
üzenetére
Hm, Freelanced linkjén is ezt állapították meg:
“0-100” is really “0-12” — Lightroom maps the 101 points in its 0-100 quality scale to only 13 different quality outputs. Setting the Lightroom quality to 70, for example, results in the exact same output as setting it to 76, or anything in between. 7 is the same as zero, and 93 is the same as 100.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó jogtiszta, Windows 11/10, Office 2019/2021/2024, Fizikai és Digitális licencek, Számlával.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Microsoft és egyéb dobozos és OEM szoftverek
- CoolerMaster MM710 53gr pehelykönnyű gamer egér eladó
- Apple iPhone 6S Plus 32GB Rose Gold Karcmentes állapot 100% akkumulátor
- Apple iPad Air 5.Gen 64GB 100% (1év Garancia) - AKCIÓ
- ÚJ 27% - Corsair iCUE SP120 RGB ELITE Triple (CO-9050109-WW) ARGB ventillátor szett!
- 280 - Lenovo Legion Pro 5 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5070Ti (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

most fent van a LR, működik.
ötlet?