- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
KTTech
veterán
-
Busterftw
nagyúr
válasz
#31757056 #3618 üzenetére
Nem vagyok érzékeny típus ne aggódj. Inkább a normális hangvételű fórum a ritka manapság, akit ez meglepetésként érint az nem tapasztalt fórumlakó
Egyébként játszottam a javasolt export funkcióval, kiraktam 4K tvre az eredetit meg a szerkesztettet, és nem tapasztaltam látható minőség romlást mikor bele zoomolgattam stb. Pedig nem friss képek. Szóval ez így win-win szituáció egyelőre. -
general
addikt
-
-
madgie
titán
válasz
#31757056 #3558 üzenetére
Sehogy sem tudok értelmet találni benne, a 4000 dollár láthatólag egy olyan összeg volt, ami a PC-nél adott volt, nosza, tornázzuk fel valahogy az iMac árát is erre a szintre. Ilyen erővel egy Macbook Pro-t is odatehettek volna, mert miért ne, csak az ár számít.
Arról nem is beszélve, hogy az 5K iMac 32 GB rammal meg 3 TB Fusion Drive-val is "csak" 3250 dollár. És biztosak lehettek benne, hogy az iMac felhasználók nagy része a Fusion Drive-ot fogja előnyben részesíteni az SSD-vel szemben, mert minél kevesebb (de lehetőleg semennyi) perifériát akar hátul kábelen becsüngetni.
De mindegy is, már sokadszorra írom le, mennyire nem nézem semmibe ezt a "tesztet", elnézést a habzó szájért
General: valóban nem rossz az OS X, jó két és fél év használat után fájdalmasan buta most nekem a Win10, de nem éreztem magamban türelmet és kitartást ahhoz, hogy a Hackintosh-sal kísérletezzek. A hardver megfelelő lenne hozzá, elvileg nem is olyan bonyolult a dolog, de ismerem magam, mindig kifogom a legegzotikusabb hibajelentéseket, amit még a google sem látott
Így inkább vettem egy Win10 licenszet, jobb a békesség.
-
*Ropi*
félisten
válasz
#31757056 #3504 üzenetére
A látszat ellenére elvileg itt a standalone verziót tudod letölteni.
-
Balinov
titán
válasz
#31757056 #3493 üzenetére
par alap dolog be van allitva amit nagyjabol mindig megcsinalnek csuszkakkal. pl. lens profile, CA eltavolitas, pici clarity, hangyabokanyi vibrance, meg egypar egyeb.
Amugy osztom a velemenyed. a preset hasznalatnak optimalis esetben nem a vegreedmenyt kell mutatni, hanem csak egy kiindulo pontnak hasnzalni.
-
madgie
titán
válasz
#31757056 #3493 üzenetére
"En soha nem raknek be import preset-be egyatalan semmit. Sajna el kell fogadni azt, hogy olyan hogy tuti preset nincsen, ami minden fotora rahuzhato."
Az Adobe Standard színteret látni sem akarom, nekem az importnál is be van állítva, hogy XY filmmódot mutasson egyből (amit a gépen használok amúgy is).
-
*Ropi*
félisten
válasz
#31757056 #3140 üzenetére
Én is bízom benne, mert egyelőre úgy tűnik, hogy bétateszterek lettünk az Adobe-nál, ráadásul még fizetünk is érte.
A GPU támogatást meg érdemes átmenetileg kikapcsolni, hogy letesztelje az ember mennyit változik a sebesség: ha nem számottevően (vagy netán javul, mert az is meglehet
), akkor viszont érdemes úgy hagyni.
-
*Ropi*
félisten
-
*Ropi*
félisten
-
*Ropi*
félisten
-
MaUser
addikt
válasz
#31757056 #1849 üzenetére
A módosítások tárolhatóak dng-ben közvetlenül hozzáadott metaadatként. Vagyis az eredeti file megmarad és mintegy history-ként hozzáírja a LR amit mókoltál benne. Egyéb file típusnál meg külön egy sidecar-ban lehet ezeket tárolni. Alapból ez a lehetőség ki vannak kapcsolva, de az Edit/Catalog Settings/Metadata-ban van egy Automatically write changes to XMP, ami ezt lehetővé bekapcsolja. Így DNG-nél magában a file metaadataiban ott lesznek a módosítások. Ez azért is jó, mert ha az LR elszáll, akkor a file-okra vonatkozó beállítások még meglesznek.
És ez működik is, ha a fenti opciót bekapcsolom és módosítom az eredeti file-t (dng-be menti a raw file-okat a gépem), majd áthelyezem máshová új néven és importálom újra, akkor a LR szépen látja a módosításokat. Ergo tárolja a file-ban. A gond ott van, hogy a file-t kiexportálva az égadta világon nem tudom semmi mással megjeleníteni a módosításokat hiába vannak benne. Így meg annak a bizonyosnak egy pofon az egész workflow, mert vagy mindenhová felrakok LR-t (nem megy, mert drága), vagy beágyazom a large jpg-t a dng-be (szintén nem az igazi, mert sokkal rosszabb minőségű a large beágyazott is, mint egy jó jpg export) vagy marad a jpg-be exportálás, ami meg szintén nem túl jó ötlet, mert egy 100%-os jpg export méretre gyakorlatilag akkora mint a dng.
-
copass
veterán
válasz
#31757056 #1794 üzenetére
ez üzlet, egyértelműen a táblagépeket akarják megfogni ezzel. tisztasör.
én könnyen megszoktam a 8.1-et, munkára/játékra is remek. mert azért ölöm rendesen tehát dual monitor, egyiken render/cad másikon meg firefox/hawken!gyorsult, stabilabb. guit kiölöm oszt jóccakát.
-
copass
veterán
válasz
#31757056 #1790 üzenetére
a metro gui phos, rossz húzás volt. classicshell.net . szépen kipucolja a guit a búsba. így már szépen használható.
én a guit addig használtam amíg nem találtam ezt progit. halálos ütés amúgy. mekkora egy baromság komolyan. -
copass
veterán
válasz
#31757056 #1788 üzenetére
5 mp boot?!
xp már amúgyis veszélyes, számítógépmester is megmondta!
-
copass
veterán
válasz
#31757056 #1765 üzenetére
erről a tesztről beszélünk szerintem
dual xeon az más világ bizony. -
*Ropi*
félisten
-
*Ropi*
félisten
válasz
#31757056 #1368 üzenetére
Amúgy Seagate-ektől mentsen az ég, sok hibás van köztük: főleg az utóbbi szériákban a motorvezérlés szeret meghalni...A cég pedig alkatrészt nem ad kis javításhoz, de felajánlja az adatmentést a saját alvállalkozó cégénél nem kissé pofátlan áron és módon (garanciaidőn belül
, természetesen).
A 7200-as vinyók amúgy is jobban melegszenek, laptopban csak jól hűtve érdemes velük hosszú távra tervezni. Van egy Hitachi 7200-asom (az egyik leggyorsabb 2,5"-os, direkt azért választottam): 7/24-ben működik kb. 2 éve. Talán ha 30x kikapcsoltam: max. újraindítva volt frissítések után.
-
copass
veterán
válasz
#31757056 #1368 üzenetére
rendszervinyóról legalább heti mentést érdemes tartani. elég sok terhelést kap, főleg a boot miatt, plusz a sűrűn használt progik miatt. vannak jelei ha kezd döglődni, nem tölt be néha progikat meg hasonlók.
én mindíg csinálok másolatot napi szinten a fontos dolgaimról.
egy vinyó ami megy napi 8-10 órát az 2 évet bír köbö. -
*Ropi*
félisten
válasz
#31757056 #1148 üzenetére
"Azt nem tudjatok veletlenul, hogy meg lehet-e csinalni, hogy egy mar meglevo nagy katalogusbol kikanyarintani reszleteket es letrehozni egy uj kisebb katalogust..."
Csinálsz egy másolatot a katalógusról, majd kitörlöd a felesleges képeket.
"...bizonyos fotokbol majd atmasolni az osszes szerkesztett lepest rajuk?"
Sync gomb jobb oldalon alul: ott kiválaszthatod, hogy milyen lépéseket akarsz átmásolni.
-
eastsider
nagyúr
válasz
#31757056 #1059 üzenetére
SSD-m van! (samu 840)
jó, de ez egy 2008 szeptemberi hardver kb. ami több, mint 5 éves... örülnék neki, ha nem kellene fejleszteni, mert nagyon masszív gép, semmi gond nincs vele, fagyni még soha nem fagyott. nincs gond a w8-cal. egyáltalán nem lassabb semmi, mint w7 esetén. sőt a programindítások sokkalsokkal gyorsabbak...
lapozófájl mérete természetesen fix, a superfetch szerintem ki van kapcsolva.
de épp ezaz, hogy nem fogy el a RAM, csak ahogy csinálok valamit LR-ben felugrik 100 környékére a CPU...
és ezért lassul be a cucc...
alapból a képek közötti váltás elég lassú, de ez nem is érdekel, csak legyen a develop gyors, mert több kép retusálásánál a hajamat tépem (najó annyira nem gáz, a régi C2D-s konfigomnál tényleg rettentő szar volt, ez ezerszer jobb)akárhány oprendszert használtam ez mindig megvolt. temrészetes az SSD hozott gyorsulást.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- PC Game Pass
- Nintendo Switch 2
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- iPhone topik
- Milyen alaplapot vegyek?
- Autós topik
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Antivírus szoftverek, VPN
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Samsung Galaxy S23 , 8/128GB, Kártyafüggetlen
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Trident Z RGB 6600MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest