Hirdetés
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Új belépő a Honornál
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Íme az új Android Auto!
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Microsoft Rewards
Új hozzászólás Aktív témák
-
general
addikt
válasz
scarabaeus
üzenetére
wow, köszi! hasznos!
*Ropi* nem igazán használok klasszikus makró műveleteket, csak egyszerű kombinációkat, ezért nem tudom/tudtam, de lehet ilyen menüből való elérés műveletét is makrózni, tehát rögzíti? ez új, nem voltam hardcore gamer...
köszi, kipróbálom ezeket is majd, bár tényleg megvan szinte minden fontos shortcutom az egér 7-8 gombján, a többit meg kényelmesen elérem a billentyűzeten, nem gond.
ha mégis kevés lenne, ott a wacom 6 gombja, majd ráteszem...:-) -
*Ropi*
félisten
-
ssgt1981
senior tag
GPX fájlból szeretném taggelni a képeimet, de a problémám az, hogy hibásan jeleníti meg a program az útvonalakat. A Nikon saját programja rendben kirajzolja, de azzal nem tudom automatikusan hozzáadni a képeket. Szerintetek mi lehet az LR gondja?
-
*Ropi*
félisten
válasz
scarabaeus
üzenetére
Ha lesz időm és nem felejtem el írok rá egy GUI-t, hogy mókolás nélkül is lehessen használni.
-
Balinov
titán
SRacok, LR6CC-hez, Intel HD4600 naprakesz (juniusi) driver melle kell meg valamit telepiteni w7-en,hogy gpu gyorsitas mukodjon? Mittomen CUDA, OpenCL,DXVa kiegeszitot? vagy eleg a naprakesz intel driver?
-
scarabaeus
őstag
A különböző nyelvi TranslateStrings.txt-k maguk tartalmazzák ezeket, mindet, az egyikben kerestem rá a VirtualC sztringekre a VirtualCopy-t keresve, amíg Key is volt a sorban, de úgy látom, kivonatolták már ezt. Ennek a cikknek a végén ott van kategóriákba sorolva az összes, linkeken!
Guide to Customizing Keyboard Shortcuts in Adobe Photoshop Lightroom
Szerk.: a cikk pedig azt is írja, hogy minden rendszeren lehet használni a Ctrl/Cmd, Alt/Option váltókat, érteni fogja.
-
copass
veterán
válasz
scarabaeus
üzenetére
wow, ez bizony állat!

van vmi lista hogy miket lehet hozzárendelni? -
*Ropi*
félisten
válasz
scarabaeus
üzenetére
Működik? Erre kíváncsi vagyok.

A "CMD+T" az OSX-es kombináció, nem CTRL+T-nek kellene ott lennie?
-
scarabaeus
őstag
válasz
scarabaeus
üzenetére
Most már számítógép előtt vagyok, és látom, hogy a sima, scancode-os módon nem lehet átverni.

Menj be a Program Files könyvtár Adobe stb. Lightroom könyvtárába, azon belül a Resources-ba, és az ott létező különböző nyelvi változatok (de, es, fr, it stb.) mellett hozz létre egy ott még nem létező en könyvtárt is, mert most az angol nyelvű változat shortcutjáról van szó.
Készíts egy szövegfájlt TranslatedStrings.txt néven, ezzel a tartalommal:
"$$$/AgLibrary/Menu/Shared/CreateVirtualCopies/Key=Cmd+t"Ez a Ctrl-T-re rakja a Virtual Copy shortcutját.
Mivel a Program Files védett könyvtár, ezért mind az alkönyvtár létrehozása, mind a szövegfájl odarakása rendszergazdajogot kíván, ezt programok nem mind szeretik, a TotalCommander csak rákérdez, ha egyből nem megy, rendszergazdaként megpróbálja-e, és akkor már megy.
Szerk.: Az idézőjel az elején és a végén a sor része, nem azért van, mert idéztem. (Amúgy a német TranslatedStrings.txt-ből szedtem ki az adott sort
) -
general
addikt
elbeszélünk egymás mellett...
azért nem releváns, mert nyilvánvalóan tudom a menüből való elérést, csak a shortcut-ot kérdeztem.
a makró azért van, hogy gyorsítson mindent, ez is egyértelmű, de ezt nem lehet betenni makróba, mert nincs magyar billentyűzetre való shortcut, legalább is én nem ismerem, emiatt érdeklődtem a topicban.
a ctrl+' az angl/általános, de nem műxik.
egyébként nekem az egeremre van téve sokminden, 3 profilt használok, minden megvan, ami kell. 10 gomb elegendő
-
*Ropi*
félisten
válasz
general
üzenetére
Abszolúte releváns, mert az egyetlen, valóban működő megoldás a problémádra: ezért is írtam le. Mellesleg a makrózás nem csak ebben gyorsít, hanem bármi másban is amiben használod - és még csak nem is kell hozzá külön billentyűzetet venni mert vannak programok amikkel a már meglévővel is megoldható. [1], [2+].
-
general
addikt
kedves *Ropi*, köszönöm, hogy reagáltál, de nem válaszoltál a kérdésre, hanem egy irreleváns dolgot írtál le, ezért kérdeztem vissza. (mert hogy te makrózol, ez nem válasz, se a menüből való elérés, azt én is tudom, ezt csinálom, csak gyorsítani szeretném) megismétlem, tudja-e valaki a magyar billentyűzeten a shortcutot a virtuális másolathoz? lehet, hogy nincs ezek szerint.
-
general
addikt
tudja valaki, mi a magyar billentyűzeten a shortcut a virtual copy-hoz? mert elméletileg a ctrl + ', de nekünk az a shift 1, ezért nem műxik..:-(
-
Balinov
titán
válasz
aleister
üzenetére
koszi Ali,
ha elmegy a G3 kitem, meg esetleg a Nikkor 18-105 akkor erosen gondolkozom,hogy belevagok egy ilyen, vagy hasonlo felszereltsegu hasznalt/refurb Latitude-ba. 8gb/hdd is eleg lenne kezdesnek, ssd-t, +ramot barmikor tudok bele kesobb vadaszni.
Jo lenne vegre sajat, CC-t szeretnem mar normalisan, nem P megoldassal hasznalni, nameg ev vege kornyeken auditaljak a ceges latitude-okat, nem lenne jo ha valami nemodavalo maszekot talalnanak.
Uj ebben az arkategoriaban itt lowend consumer, ezeket meg ismerem, gyk elnyuhetetlenek.
-
-
aleister
veterán
válasz
general
üzenetére
Nem. Ha az újraindítás megoldja, akkor 100%, hogy memóriaprobléma.
Van olyan szoftver, ami egy kattintásra törli a memória nem az OPrendszer által foglalt részét. Ha a fenti a gond, akkor ezzel ki tudod küszöbölni.Egyébként valóban nem így kéne működnie, de ez van sajna. Nálam mondjuk hasít az LR pedig több mint 3 éves a konfigom.
-
Balinov
titán
sracok, 1366 x 768-as 16:9-es kijelzon mennyire hasznalhato az LR?
-
*Ropi*
félisten
Az Apple TV tulajok mostantól használhatják a Lightroom-ot a készülékükön.

-
general
addikt
válasz
general
üzenetére
az miért van, hogy ha egy adott katalógusban, egy anyagon dolgozok, akkor a gép bekapcsolása után szuperül működik minden, gyors a program, lehet haladni. majd telik az idő, az ember dolgozik, nem variálok a világon semmit, nem fut több program a háttérben, de a LR elkezd fokozatosan belassulni, 2-3 óra utómunka után már olyan, mintha egy 10 éves pc-n dolgoznék, szaggat, laggol, gondolkozik, fekete képernyő... változó, mennyire durvul el, de mindenképpen lassul. ilyenkor rányomok a purge cache-re, meg optimalizálom a katalógust, de nem történik semmi.
szóval mitől van ez, mi ez a jelenség vajon? mit kell tisztítani, üríteni? windows-s jelenség vajon, vagy LR hiba ez?
-
*Ropi*
félisten
válasz
general
üzenetére
Ha feltetted a legfrissebb nV drivert akkor tedd vissza az előzőt vagy 1-2-vel azelőttit - a 660 már elég régi kártya és elsődlegesen nem arra optimalizálnak, így lehet teljesítményvesztés az újabb driverekkel amik az újabb kártyákra összpontosítanak. Ez mindig is így volt: célzott amortizáció a gyártó részéről, hogy újabb hardvert vegyél.
-
general
addikt
ez durva. kikapcsoltam a GPU támogatást, tehát most nem használja a GPU-t a program és visszagyorsult...
valami gubanc van vagy a vga driverrel, vagy a nem tudom mivel. mert azt nem merem leírni, hogy a vga-val..:-D -
general
addikt
válasz
Balinov
üzenetére
1:1-et nem fogok ekkora anyagról generáltatni, az egyébként is csak zoom-hoz kell igazán tudtommal. meg mondom, ugyanazokkal a beállításokkal dolgozom, mint eddig, de ilyen lassúnak még sosem éreztem.
Cache Size 50 gb... az nem lehet gond. vga gyorsítás bekapcsolva, minden feature megy elvileg, ami gyorsíthat rajta. borzalom.... -
general
addikt
hogy a francba lehet az, hogy proci upgrade után (i5-->i7) konkrétan lassabbnak érzem a LR-ot? tapasztaltatok ilyet? őrület, ami most van. új katalógus, kb 2500-3000 fotó, standard import, minden beállítás a szokásos, tehát ami eddig volt, ráteszek egy jó adag képre presetet, utána mennék végig egyesével korrekciózni, de bakker olyan szinten lassú a program, hogy ülök és szentségelek. 8-10 mp, míg egyik képről a másikra vált és betölt (develop módban) és utána is minden rohadt csúszka módosítására lassan reagál, legalábbis lassabban, mint eddig érzetre. milyen nyomorult hardver kell ennek??
oké, arról most ne beszéljünk, hogy tegyek ramdiskre anyagot, oké? eddig sem volt, és nem volt ennyire lassú. meg ahhoz nincs kedvem, hogy állandóan ki-bepakoljam az aznapi anyagot. a katalógus ssd-n van, a fotók hdd-n. tudom, hogy azzal is gyorsul, ha a fotók is ssd-re kerülnek, ez lesz hamarosan, de mondom, most az a furcsa, hogy ugyanaz van, mint eddig, csak procicsere történt, és lassabb lett....
szerintem a rohadt szoftver-update-ek cseszik el. volt, amikor egészen faszán ment minden. vgy nem szereti a HT-t a LR, mit gondoltok?
-
phedi77
tag
Sziasztok!
Ha a Library-ban rákerestem arcokra, és adtam nekik nevet, de maradtak "unnamed"-ek amiket x-szel eltávolítottam, hogy tudom újraindítani az arckeresést, hogy esetleg azok közül az x-eltek közül is adnék párnak nevet?
Na, remélem érhető voltam
Köszi,előre is. -
csacsi77
senior tag
válasz
Alabástrom
üzenetére
Nem, van benne opció, hogy visszaállsz Win7-re. Minden beállításod megmarad. Az sem hosszabb, mint a Win7->Win10 telepítés.
-
Alabástrom
senior tag
Köszi!

Amúgy a Win7-re visszaállás azt jelenti, hogy újrainstallálom a Win7-et? Ettől kicsit ódzkodok, mert dual boot-os a gépem, és nagyon sok munka lenne mindent újrahúzni...
Akkor inkább maradok Win7-nél, és majd pár év mulva olyan vasat veszek, amin van natív Win10. -
*Ropi*
félisten
válasz
Alabástrom
üzenetére
Frissítsd fel, aztán állj vissza Win 7-re amíg rendesen kiforrja magát a 10 (nem a LR-al van a baj, hanem a Win10-zel)! Így meglesz a digitális licenced a 10-hez és később is át tudsz majd állni. Egyébként a géped sajnos nem egy erőmű: masszívabb anyagfeldolgozásban nem várható csoda tőle.
-
Alabástrom
senior tag
Sziasztok!
Hamarosan lejár az ingyenes Win10 upgrade lehetősége. Kérdés:
- A Lightroom 6 jól fut már Win10 alatt? Korábban sok panasz volt.
- Intel i3-400M (2.4GHz) procival és 4 giga RAM-mal érdemes nekifutni?(Jelenleg Win7-et használok, semmi bajom vele, de előbb-utóbb úgyis rákényszerül az ember, és most ingyenes...)
-
*Ropi*
félisten
válasz
shift+ő
üzenetére
Az nem a programtól függ, hanem az operációs rendszertől és attól, hogy írt-e azóta arra a meghajtóra amin a letörölt fájlok voltak. Az első és legfontosabb dolog, hogy tilos írni arra a partícióra, mert felülírja: ha például egy laptopban lévő HDD amin csak 1 db partíció (C) van, akkor akár keresztet is vethet rá, mert az oprendszer folyamatosan ír a HDD-re. Ha már ketté van particionálva C + D-re és a D-n volt, akkor nagyságrendekkel jobbak az esélyei.
(#3733) copass: Reméljük be volt kapcsolva a rendszer visszaállítás és belefért a kvótába a mappa tartalma, különben nem működik.
-
shift+ő
senior tag
Kevésbbé szalmai kérdésben kérem a segítségeteket. Elöljáróban, én nem használom a LR-t, egy fotós barátom kért segítséget. A programon belül letörölt egy mappát amiben igen fontos képei vannak/voltak. Van-e léehetőség ennek a mappának a visszaállítására? Segítséget előre is köszönöm.
-
phaseOne
tag
válasz
Balinov
üzenetére
Köszi, ezt lehet megpróbálom.
Én most a smart preview-kra kattintás rá, de önmagában katalogusozashoz az nem tűnt túl hasznosnak...Még egy kérdés: jól gondolom hogy a Lr xmp file-jaival egy raw therapy vagy más open source progik nem nagyon tudnak mit kezdeni?
Madgie: mi a franc
az a baj h én laptopon tolom 
-
Balinov
titán
válasz
spanyoll
üzenetére
nincs elottem most, de ugy emlexem 2 lehetoseg van valamelyik menuben. 1ik hogy adott idoponttol kezdi generalni az xmp-ket a rawok importjakor, a masik,hogy lehet force-olni, de nezz korul a beallitasokban, ugy remlik, nincs annyira eldugva

szerk: mi a **szert raktam ezt offba.
-
spanyoll
addikt
Van olyan opció, hogy egyik catalogban tárolt képek és a hozzájuk tartozó beállítások átkerüljenek egy másik catalogba?
Konkrétan: csinálnék driveba egy ideiglenes mappát, amibe az utolsó mondjuk 2-3 be nem fejezett meló van, mellette lévő mappába egy catalog hozzá. Amint megvagyok a munkával (amit tudok szerkeszteni asztalin, vagy útközben drivenek köszönhetően laptopról is) átmásolnám a képeket asztalira + backupra és az asztalin tárolt képeket import után még ha esetleg használnám, akkor jó lenne ha meglenne hozzá a catalogban tárolt beállítások mindegyike. Van erre bármilyen mód?
-
phaseOne
tag
Sziasztok,
most hogy a LR katalógusom lassan az 70 000-es képszámot súrolja kezd az egész élhetetlenül lassú lenni.
Fájna kivenni a képeket, mert katalogizálásra is ezt használom, illetve sok non destruktív editet raktároz a katalógus. Ti hogyan oldjátok meg ezt a problémát?
-
greggorius
tag
válasz
energomatt
üzenetére
Köszönöm a tippeket és a válaszokat!
-
*Ropi*
félisten
válasz
greggorius
üzenetére
A FastStone szövegbuborékozni is tud.
-
energomatt
őstag
válasz
greggorius
üzenetére
A VLC-ben el tudod forgatni a lejátszást, video editálóra pedig kérdezz rá itt!
-
*Ropi*
félisten
válasz
greggorius
üzenetére
Egyiket sem, mert mindkettőre vannak könnyebben kezelhető programok (ráadásul sem a LR sem a PS nem videoeditáló program).
Pl. a FastStone Image Viewer is tud csoportosan vízjelezni.
Ehhez meg szoftver sem kell: online működik.
-
greggorius
tag
Sziasztok, kezdő felhasználóként melyiket programot ajánlanátok 2 dologra: fénykép aláírás és telefonnal készített videók elforgatására? Photoshop vagy Lightroom? Melyiket egyszerűbb használni egy kezdőnek? Köszi!
-
Sziasztok!
A Lightroom-ban van "Fish-eye" korrekció? Tervezek venni egy ilyen objektívet, de előtte jó lenne tudni, hogy tudok-e korrigálni. Ha van, milyen hatásfokkal működik?
Köszi
-
Anubis_9
addikt
válasz
energomatt
üzenetére
Ezt benéztem!
Telefonról írtam a hozzászólást és nem sikerült eltalálnom a linket. Erre a kérdésre gondoltam.
Annyi azóta kiderült, hogy ha nem én maximalizálom 400 MB-ra a virtuális memóriát, hanem hagyom, hogy a rendszer kezelje, akkor nem akad ki a Lightroom. -
Anubis_9
addikt
Sziasztok! Itt biztos több válasz érkezik erre. Köszi!
-
m3ss
veterán
nincs 5.7.1 lr-ban sigma 24 1.4 art lens profile. letolteni se tudok az adobe downloaderrel...lehet ehhez a lightroomhoz nem lesz?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Ubuntu Linux
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- 4K vs 8K – Megéri-e a 8K TV 2026-ban?
- Túllépne a DRAM limitjein a Neo Semiconductor-féle 3D X-DRAM
- Autós topik
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- További aktív témák...
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- HP. Laptop. i5. Model: 15-da1002nq
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- iPhone 15 256GB 91% (1év Garancia)
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Midnight-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4397
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 87%
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
köszi, kipróbálom ezeket is majd, bár tényleg megvan szinte minden fontos shortcutom az egér 7-8 gombján, a többit meg kényelmesen elérem a billentyűzeten, nem gond.

azért nem releváns, mert nyilvánvalóan tudom a menüből való elérést, csak a shortcut-ot kérdeztem.

valami gubanc van vagy a vga driverrel, vagy a nem tudom mivel. mert azt nem merem leírni, hogy a vga-val..:-D
Akkor inkább maradok Win7-nél, és majd pár év mulva olyan vasat veszek, amin van natív Win10.