Hirdetés
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Megérkezett Európába a Soundcore Space 2 fejhallgató
- Hivatalos a OnePlus Watch 4
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Fittyet hány a pesti napfényre a Honor 600
Új hozzászólás Aktív témák
-
general
addikt
mi a halálért írja ki tévesen már sokadjára a Creative Cloud, hogy installálhatom a Lightroomot, amikor a kezdetektől fel van installálva..?
E szerint nem látja, hogy fent van a gépen, és frissíteni sem fogja. -
Alx.Mercer
aktív tag
válasz
hdanesz
üzenetére
A Crop overlay menüben az Angle felirat mellett van egy kis vonalzó ikon. Arra rákattintasz (felveszed) majd a vízszintbe állításhoz kijelölsz a kép bal oldalán egy pontot kattintással majd jobbra húzva jobb oldalon is kattintasz egyet. Amelyik élet/vonalat akarod vízszintbe állítani azon kell kijelölni is a két pontot.
-
hdanesz
őstag
Sziasztok,
Vízszintezni hogy tudok Lightroom-ban?
Találtam róla egy videót ahol az emberünk a develop modulban a crop overlay gombra kattint és egyszerűen berajzolja a vízszintet...a kép pedig már ugrik is.
De nekem nem megy. Kis vonalzó alakú a kurzor is...és csak kijelölni enged részeket. Valamit még be kellene kapcsolnom? Ránézésre minden ugyanúgy van beállítva mint a videón. -
*Ropi*
félisten
válasz
MC Pite
üzenetére
Inkább a monitorkalibrálós topicba írd, mert nem ide való: majd ott válaszolok.

-
MC Pite
veterán
Érdekes(?), ugyanazzal(i1) kalibrálva a két monitorom eltérő eredményt ad... (U2711, U2412M). Ok, a különbség nem sok, de a nagytesó kicsit melegebb színeket ad, többszöri próbálkozás után is. Ugyanazokat a monitorokat ugyanolyanra kalibrálja (mindkettő srgb módban természetesen). A kisebbiknél a gyors és a részletes gyakorlatilag ugyanazt az eredményt hozta, a nagynál részleteset nem tudok (srgb módban).
-
*Ropi*
félisten
Áthozva az "azonnali fotós kérdések órája" topicból:
Minden képet egyenként élesítünk a szenzor felbontásától, az alkalmazott képkivágástól és a végleges kimeneti képmérettől függően (ne felejtsük el, hogy a lens profiles, a contrast, a clarity, a highlights és a shadows is befolyásolja az élességet)! Leméretezésnél több kis lépcsőben érdemes adott kimeneti méretre.
Melós, de az eredmény kárpótol.

Pedig szerkesztést nyomtam...

-
*Ropi*
félisten
Áthozva az "azonnali fotós kérdések órája" topicból:
Minden képet egyenként élesítünk a szenzor felbontásától, az alkalmazott képkivágástól és a végleges kimeneti képmérettől függően!
Melós, de az eredmény kárpótol.

-
general
addikt
ha van egy lementett jpegem, arról utólag ki tudom deríteni, milyen profilba mentettem le? (sRGB, Adobe...)
-
madgie
titán
válasz
MrChris
üzenetére
Nem úgy értettem, hogy bekapcsolás után egyből nekiesek, hanem eleve megy órák óta a monitor, akkor sötétítsek be, az asszony ne kapcsolja fel fél óráig a villanyt (mert neki tuti akkor kell valami), ne szólaljon meg a csengő és jöjjön vendég (apósom mindig beesik, ha elkezdek kalibrálni), szóval Murphy.
-
copass
veterán
válasz
Larry303
üzenetére
exportban is használja a gpu-t. az a baj ezekkel a hekkekkel hogy kijön egy frissítés, új verzió és már nem is működik.nekem egy quadro 600 van 980gt-t váltott le, fényév a különbség. ismerősöm 2000-et vett, azt mondta hogy a büdös életbe nem vesz geforce-ot munkára. sok a kínlódás vele!

-
-
MC Pite
veterán
-
Larry303
addikt
kollega aki vágja a cuccokat sima 650ti használ asszem, én hackeltem neki, gond nélkül megy a gpu rásegítés
persze proci az elsőszámú dolog, de asszem pont previewban is sokat dob a cuda, szal mindenkép érdemes
van egy lista is a tesztelt gpukkal, itt meg egy leírás -
MrM94
addikt
válasz
Larry303
üzenetére
(#2266) Larry303 &(#2267) copass
Tudom,hogy quadro melóra van és más driverek vannak hozzá,de ha meglehetne oldani,nem túl bonyolultan,egy Geforceot is hogy működjön ezek alatt a programok allatt az jó lenne.
+Nagyon érdekelne,hogy teljesítményben hogy vírítana pl egy 750Ti, meik quadróhoz járna közel esetleg. vagy valami 660,vagy hasonló.És ha igen hogyan lehet megoldani ezeket a hackeket?
Gugliztam már,de semmi összehasonlító benchmarkot nem találtam,és fórum bejegyzéseket is csak nagyon régieket.Esetleg ajánlhatnátok ti egy kártyát ami jól futna ezek alatt a progik alatt.
-
copass
veterán
a quadro-k certifikált driverekkel mennek. tehát minden futni fog rajta hiba nélkül.
egy geforce-on ez nincs garantálva, mert ott eleve más a driver, plusz van egy refi kártya és a gyártók szépen eltérnek tőle, húzzák,stb.
a quadro munkára van kitalálva, a geforce meg játékra. -
MrM94
addikt
Sziasztok.
Tudom nem ide illik viszont videószerkesztés topic halott és a programok topicja is,és talán itt találok megfelelő információt.Tehát érdekelne videószerkesztéssel pár infó hardverekről,egy haveromnak.
Premier PRO,és after effects, valami media encodinggal..ezek azok amit ő használ
GPU teljesítmények érdekelnének Főleg egy 750Ti vagy 660, vagy relative Pár Quadroé.
A srácnak valami két quadrója van,valami quadro fx nemtom mennyi arról szeretne upgradelni.
Azért nézte ki ezeket mert specifikációk alapján jobb mint a k2000es.
Miket ajánlanátok neki ? -
*Ropi*
félisten
Átlinkelve a monitoros topicból:
"Mi az ajánlott, vagy inkább melyiknek milyen előnye/hátránya van?"
1,sRGB.
2,AdobeRGB.
3,WCG RGB.Azt Camera RGB-nek hívják: a váz szenzorának az egyedi színtere.
Ajánlott az, ami az adott feladat megvalósításához kell. Ha webre dolgozol akkor az sRGB. Ha nyomdának, akkor amit az fogad, ha meg otthon pixelkukkolsz akkor amit a monitorod hardveresen meg képes jeleníteni.
Adobe RGB színterű monitoron a Photoshop korrektül megjeleníti az sRGB-t: a softproof-ot "internet standard RGB"-re állítod, majd CTRL + Y.
"...a netes tartalom és a videók pedig nem néznek ki túl jól teljes színtéren. Kis túlzással én vagyok az egyedüli aki ezekben gyönyörködhet, mert utána neten csak az srgb néz ki normálisan (próbáltam firefoxot color managementtel, de ugyanazt tudja mint az opera is, a teszképeken icc2-es profilt még igen, magasabbat nem; röviden hanyagolós szerintem)."
Mert a videók REC(BT)709 színtérben (hasonló az sRGB-hez) vannak.
A Firefox kezeli a v4-es profilt, csak meg kellett találni, hogy milyen LUT-tal eszi meg. Most is így használom: a monitorom Adobe RGB-ben dolgozik, viszont korrektül jeleníti meg a Firefoxban az indexelt sRGB tartalmakat.
"A jpegek ill a 14bites rawok még jókérdés hogy viszonyulnak ezekhez, vagy ez nem oszt nem szoroz, csak az információ tartalék szempontjából számít? Oké hogy jpg export előtt állítok be mindent és a jpg mehet akkor srgb-be, de akkor helyensen csak wcg módban csak a rawokat látni, a jpg adobe színtérnél feljebb úgy sem tud menni?"
A 14 Bites rawban színcsatornánként 64-szer több információ áll rendelkezésünkre, mint a 8 Bites jpegben, így ha van elég tárhelyed, akkor tartsd meg a rawot: pár év múlva a megjelenítők talán már natívan lesznek képesek megmutatni a 14 és 16 Bites tartalmakat is.
Egyelőre azonban a rawot semmilyen színtérben sem lehet helyesen látni, mert a raw (Camera RGB) színtere jóval nagyobb, mint bármelyik másik rendelkezésünkre álló feldolgozási színtér (beleértve a ProPhoto-t, ami az Adobe RGB-nél is nagyobb) , így a rawot eleve lebutítva látjuk ezeken keresztül is.Mindenesetre a szabványok folyamatosan fejlődnek: bevezetés alatt vannak olyanok, mint a BPG, a MozJpeg vagy a v9.1-es jpeg szabvány, tehát van remény.

-
copass
veterán
konci képeknél, LR-ben split tone-al ki lehet venni a színhibákat. de hát nem bírok rájönni a nyitjára.
még ezzel se ment -
*Ropi*
félisten
-
general
addikt
válasz
general
üzenetére
aham, közben rájöttem arra, hogy az Adobe RGB-8bit és Prophoto RGB-16bit között van ilyen különbség, csak azt nem értem, hogy a LR miért mutat bites előképet (Adobe RGB-ben), amikor az tudtommal Prophoto-ban dolgozik?
nem találtam megfelelő beállítást, amin váltotatni tudnék, és nagyon zavaró!
-
general
addikt
ijesztő dolog történik most a LR-ban nálam, Library módban kiválasztok egy fotót, amin erőteljesen pirosas, narancsos háttér van, majd belépek Develop módba, és a narancs-piros átvált brutál rikító vörösbe!
és itt most csak az a fontos, hogy más színt mutat Library módban, mint Develop módban, és ilyet én eddig soha láttam!mi történik?
frankó vadiúj installálás Creative Cloudról, mentett Catalog importja, hogy dolgozzak tovább.ilyet tapasztaltatok már?
-
need
addikt
Üdv mindenkinek..
nézzétek el tudatlanságomat de még csak most ismerkedek a programmal..
na most van nekem Google Nik Collection pluingom amit fel is raktam..
de hol találom ezt meg a adobe lightroom-ban...?? -
madgie
titán
Most nézem ezt a Lightroom Mobile-t, nem létezik, hogy ez ennyire buta. A számítógépről szinkronizált képeknél sem képes arra, hogy copy-paste-eljem az adott kép beállításait, mindent a saját ki butított eszközpalettájával kell megoldani?
-
Schuby
aktív tag
Melyik az a gyorsgomb lightroomban ami highlight, shadow, black, vagy white csuszka használatakor elfeketíti a képet és csak a csúcsfények (bebukott) részeket mutatja? Na érzem hogy ez igy kicsit bonyolult, ebben a videóban 7:55 nél látszik
http://www.youtube.com/watch?v=WtQd6psqgis -
*Ropi*
félisten
válasz
Alx.Mercer
üzenetére
-
zserbox
őstag
válasz
Alx.Mercer
üzenetére
én ma vettem edigitalba akciós wacom pen & touchot, nagyon pöpec
-
*Ropi*
félisten
válasz
Alx.Mercer
üzenetére
Ilyenem van Win 8.1-gyel: LR + PS CC 2014 fut rajta, direkt utazós-dolgozós gépnek vettem gyorsan összedobni az aznapi képekből a kivetítőre a diavetítést amíg a násznép vacsorázik, meg a netes élő közvetítés is erről megy.
-
copass
veterán
válasz
Alx.Mercer
üzenetére
igen, nekem van egy régi graphite-om. itt annyra nem sok értelmét látom, vonalvezetés könnyebb vele az tény.
-
Alx.Mercer
aktív tag
Használt már valaki ceruzás táblagépet Lightroomhoz? Elsősorban a Wacom termékeire gondolok.
-
Schuby
aktív tag
Ma reggel nálam bejelentkezett a lightroom 5.7 verzió
-
kilozsul
aktív tag
Sziasztok!
Pár tippet szeretnék kérni, hogy nektek mi az 5 kedvenc, ingyenesen beszerezhető preset lr-hoz? Gondolok itt a mostanában divatos "fehér fátyolos" effekthez (tényleg van ennek hivatalos neve?), erős clarity-hez és kontraszthoz, vintage, stb..
Természetesen végignyálaztam már egy nagy rakással, de egyszerűen annyi a használhatatlan preset, hogy már jojózik a szemem. Egyszerűen csak szeretnék pár igazán jó kiindulási pontot, aminek csak utána kellene állítani a kép alapján.

-
hamilcar
csendes tag
Hello. Elvileg :-) rendes Visa, de most sem műkődik a dolog, ezt írja ki:
Your billing address doesn't seem to match the credit card you entered. Check to make sure you entered this information correctly, and if you still can't place your order, please call us at +1 800-585-0774. If you're not in North America, you can look up a local number here. -
hamilcar
csendes tag
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy Creative Cloud előfízetésre csak hitelkártyát fogadnak el? Mert én bankkártyával próbáltam (Visa) de nem jött így össze a dolog.
-
zserbox
őstag
válasz
zserbox
üzenetére
bocs a sok szövegért valószínüleg félreértem az egészet:
lehúztam a vinyót így vissza állt a rend nem veszett el semmi.
Viszont továbbra se értem, hogy kell beimportálni a többi mellé, hogy ne csak a rawokat ha nem a rajtuk elvégzet módosításokat is exportálja nincs catalógusban csak egy mappában a lr-be.
ezt akkor hogy kéne ki exportálni majd beimportálni ha nem catalog mókával? -
zserbox
őstag
akad egy "kis" probléma:
a laptopon export as cataloggal lementettem a képeket egy külső vinyóra, majd az asztalin megnyitottam a külsővinyóra kiexportált lrcat nevű fájlt, szépen be is hozta a képeket ahogy a laptopon is volt csak hogy az egész asztali gépen lévő cucc eltűnt az LR-ből és nem tudom hol van ilyen katalógus fájlja ergo most minden amit módosítottam abban a pár ezer képben és nem lehet kiexportálva az kuka?

mit csináljak hogy az meglegyen és ezt a mostanit csak ahhoz adjam hozzá? -
zserbox
őstag
olyan kérdésem lenne, hogy adott egy laptop amin az LR-ben 200 raw fájlból kiválasztottam a legjobbakat és zászlóval megjelöltem, na már most a feldolgozást az asztali gépen csinálnám ezért át kéne raknom az egészet oda(nem baj ha laptopon is megmarad biztonsági mentésnek)
de ugye úgy kéne átmásolni, hogy a kiválogatás az asztali gépen exportáláskor már meglegyen.
erre van mód?
mind két gépen LR5.2 van -
MrChris
nagyúr
válasz
Alx.Mercer
üzenetére
Azt nem tudom más vázakkal hogy működik a Lr, de az Olympus E1, E510-el és a Pana G6-al nekem ilyennek tűnik:
Az emberi bőr színeken van valami leheletnyi szürkeség, meg a bőrtónusokból kevés van, színügyben összemosódik, részletek azért vannak. Mondjuk én nem szoktam külön zajt szűretni. Meg még szokott adni bele egy lilás furcsa színt, ezen a képen kevésbé látszik, főképp a műfénynél, azon belül a lednél a legroszabb. Amúgy meg nagyon jól élesít és a világosságot főképp a csúcsfényeket kiválóan kezeli. Nekem ilyen lett.
SilkypixPro-val is próbálkozom, azzal jobbak a bőrszínek, meg nincs az a furcsa leheletnyi szürke, lila, ami néha zöld, viszont nincs mód jó Highlights-ra és rosszabb minőségben élesít. Azzal meg ilyen. Most jobb szeretem az erősebb kontrasztosabb világosabb képeket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓS!! áthajtós érintős 360 szinteÚJ Dell 16 Plus 2-in-1 Ultra 7 258V Intel Arc 140V 32GB 1TB SSD
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max Graphite ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 256 GB-100%-3 hó gari!
- WELOCK smart lock ToucA51 okoszár
- Lenovo X1 Yoga G4 i5-8265 számlával, garanciával
- Playstation VR2 3 hónap garancia, számlával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

E szerint nem látja, hogy fent van a gépen, és frissíteni sem fogja.

Köszi.
"A Firefox kezeli a v4-es profilt, csak meg kellett találni, hogy milyen LUT-tal eszi meg. "