- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Azonnali mobilos kérdések órája
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Macrodroid
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peet
senior tag
Sziasztok!
A következő problémám lenne a lappal:
Vettem a napokban egy Maxtor 300GB-os 16MB cache-es SATA II -es winyót, aminek a tipusjelölése: 6V300F0
A problémám az, hogy nem indul el vele a windows, illetve ha elindul is (hosszú várakozás után) , nem látja, csak a tálcán jelenik meg mint eltávolítható eszköz, de a fájlkezelők nem látják. Ha menet közben csatlakoztatom a winyót, pár másodperc és utána megy minden faszán (másolás akár 50MB-al is) ha újraindítom akkor megint nem megy.
Haverom ''régi'' ugyanilyen maxtor 300-as 16MB cache-es winyójával ami csak SATA I azzal simán megy a gépem (indul meg minden elsőre). Ez a winyó havernál az nforce 4-es Gigabyte lapjával simán megy, windowst is tudok rá telepíteni pikk-pakk.
Már mindent megpróbáltam nálam:
- frissítettem a biost a 7025 v1.90 -es gyárira , semmi
- próbáltam SATA 1,2,3,4 csatlakozókon, semmi
- próbáltam a winyón lévő kis jumpert pakolgatni, de semmi
- windowst újratelepítettem, de csak a PATA winyóra ment fel, az enyémet nem látta (SATA drivert adtam neki, de akkor sem, haver winyóját ekkor is simán driver nélkül is látta a telepítő)
- olvastam ezt a SATA II és nforce 4 inkompatibilitást is (bár ez nforce 3) , de már sajna nem élt a link a maxtornál
- össze-vissza állítgattam a SATA-val kapcsolatos dolgokat a BIOS-ban de nem akar működni
A fenti próbálkozásaim 2 napot vettek el az életemből és kb 100 újraindítást jelentettek.
Teljesen kifogytam az ötletekből, gőzöm sincs mi lehet a baj, hogy nálam nem megy másnál meg igen. Viszont menet közbe való csatlakoztatáskor meg megy rendesen....csak hát nem kellene ezt nagyon eröltetni, mert nem tesz jót neki.
Valakinek valami ötlet?
Ha nincs akkor szétverem a francba ezt a szar winyót, már 2 napja vele szopok.! ! ! H E L P ! ! !
-
Peet
senior tag
Peet vagyok ott is, csak néha kerül a nevem elé ez-az.
Mostanában nyomjuk haverral jobban (őt Hardboy-nak hívják), főleg rifleonly az amit nyomunk. Próbálkoztunk klánnal is (haver sokáig tag is volt), de nekem nem jött be a csoportos taktikai szaladozás, akkor mindig leszedtek.Ha a saját fejem után megyek és néha az ellenség mögé kerülök akkor tudok meglepetést okozni. A mai villámkezű fiatalokkal már nem tudnak versenyezni remegő kezeim, így frontális találkozásnál sokszor vesztek. Egyedül a jó taktika az ami miatt mindig minimum a mezőny közepén fejezem be a játékot.
[Szerkesztve] -
Peet
senior tag
válasz
nemtommi #427 üzenetére
Nekem ha megy akkor minden jó, a belsőháló (100Mbit) és a net is (3Mbit) full sebességgel üzemel, sőőőt pl. COD-ba mindig Én vagyok az első aki belép az új pályára, akármilyen szerverre is megyek, szóval full.
Akkor van baj, ha néha egyszerűen nem találja meg a hálót, mintha ki lenne húzva kábel, aztán keres keres majd kb 1 perc és megtalálja. Utána általában már nincs gond. Eddig még egyszer fordult csak elő, hogy elindítottam egy letöltést este, és reggel látom csak félig jött le, mert este valamikor megszakadt a kapcsolat és nem tudott csatlakozni. Reggel majdnem elkéstem munkából mert nekiálltam pöcsölni vele, de az istennek se ment, még a routert sem láttam.
Mikor hazamentem ment minden.
Ki érti ezt? -
Peet
senior tag
Egy pár kérdés:
- SATA II-es winyót kezel a lap? Mit kell hozzá felrakni, vagy csak rádugom és müxik xp alatt?
- Hol lehet a chipsethűtő fordulatszámát szabályozni?
- Milyen időzítéseket ajánlotok 3000+ procihoz és 2db 566 A-DATA ramokhoz?
- Az nvidia hálókártya részét használom és időnként ledobál a belső háló. Van valakinek valami ötlete miért? (driver fentvan, a ledobálás mostanában ritka, néha a gép inulásánál jön elő)
Köszi előre is a válaszokat!
[Szerkesztve] -
Peet
senior tag
Honnan lehet levakarni ezt az M3kk által is ajánlt 1.37b MOD BIOS-t?
Mellesleg valaki próbálta már ezen a lapon a Zalman ZM-NB47J-t?
Nem melegszik túlságosan a chipset venti nélkül?
Esetleg olyan van akinek Zalman ZM-NB47J + Zalaman VF700-CU + AC Freezer 64 van? Elférnek egymás mellett?
[Szerkesztve] -
Peet
senior tag
Most látom, hogy van egy ''új'' (07.12) hivatalos BIOS az MSI K8N NEO2 -höz!
Az szerepel ott, hogy support AMD E6 CPU!
Ez mit jelent?
Milyen proci az az E6, dual magos vagy semptron vagy esetleg 939-es Opteron esetleg csak egy újfajta mag? -
Peet
senior tag
Használ valaki ilyen lapon Coolink Bat (COOLBAT1VSB) hűtőt?
Elfér rendesen minden tőle?
Érdemes ilyet venni?
más:
Chipset hűtésre van valami halkabb megoldás? (esetleg passzív)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- PlayStation 5
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vicces képek
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Óvodások homokozója
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Seasonic 520W
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest