- Mobil flották
- Kikristályosodik a Razr 60
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ez a topik a DAP (Digital Audio Player), vagy közismertebb néven MP3 lejátszókkal foglalkozik. A témához kapcsolódnak a FÜLhallgató topic és FEJhallgató topik is, amennyiben valamelyikre szükséged van ott kérhetsz segítséget a választásban. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Amit próbáltam anno, nálam is fagyogatott rendesen. OK, kipróbálom majd a frissebb buildet. (Illetve nem biztos, mert nekem végülis nem fontos, azokat az egymásodperces szüneteket "megszoktam", a hangminőségi jelleg meg ahogy mondod, az új buildben is hasonló lehet. Na majd meglátom, kösz az infót.)
-
törölt tag
"Szerintem a RockBox szebben szól. A gyári 1.1-nek szerintem elég rossz a dekódolási minősége, sokkal kásásabb, zavarosabb a magas tartomány és a közép tartomány felső része.
RockBox-szal kitisztul az egész."Fura. Lehet, hogy majd egyszer én is újra megpróbálom, de nekem egyértelműen rosszabb volt a RockBox, sőt, kifejezetten irritált a hangja, és mint mondtam, megkönnyebbülés volt visszarakni a gyárit, amely zenél, sokkal szebbek a hangszínei - az én fülemnek. Az emberek persze különbözőképpen hallanak, és ízlések is eltérnek, de nem ennyire. Amit kásának és zavarnak hallasz, kb. azt hallom én kedvesebb, hangszerszerűbb, teltebb hangszínnek, és ami neked a RockBox-szal kitisztul, az nekem pőre gépi elektronikusság - de ezzel én így voltam-vagyok az Androidon népszerű lejátszószoftverekkel is, a legnépszerűbbek számomra irritálóak, és JetPlayert használtam-használok, ami számomra szépen zenél, számodra valószínűleg tompább, kásásabb, zavarosabb lenne a kívánatosnál. (Esetleg kipróbálhatod, ha van hozzá megfelelő mobilod.)
"az X3 hátrányát. Főleg abban, hogy zavarosabb a hangja és szerintem az erősítője sem elég stabil. Olyan, mintha kicsit változna a frekimenete a füles impedanciájától."
Valamelyest biztosan így van, bár az X3 erősítésének egy viszonylag "komoly" opamp az alapja, viszonylag nagy teljesítménytartalékokkal, amit talán a tápegység sem gátol. De végülis ez egy olcsó alapkészülék, csodák nem várhatóak tőle. Mindazonáltal viszonylag stabil, lineáris készülékként van nyilvántartva, és az árkategóriájához képest én is így hallom, tehát továbbra is felvethető, hogy nincs-e valami kis hibája a példányodnak. Illetve hát a jelek szerint nagymértékben másképp hallunk, legalábbis az X3 esetében. Végülis megoldható, hogy összehallgassuk a kettőnkét, ha ez még érdekes számodra, más kérdés, hogy a mostani járványos időben a budapesti útjaimat is szordinósabban kezelem - mivelhogy utasként közlekedem.
"Szerintetek létezik 50-70-ig, vagy ez alatt olyan lejátszó, ami határozottan jobb az X3-nál?"
Múltkor láttam használthirdetést a fericske által javasolt Shanling m3s-ből, ha lett volna pénzem, megvettem volna - de az is csak használtan fér bele a keretedbe. Új áron 50-70ezer közöttivel hangban olyan nagyon nagyot nem hiszem, hogy előre tudnál lépni az X3-hoz képest. Persze, jobbak, de nem hiszem, hogy van köztük "határozottan" jobb. Azok közül mindenképpen úgy lenne érdemes csak választanod, hogy nem hiszel senkinek, hanem előtte alaposan meghallgatod a saját elvárásaid mentén. Az Audio Centrumban például vannak Fiio-k, a Kácsában például A&K-k...
-
törölt tag
Javaslatok addig is, amíg valaki akad. (Járogatok Budapesten, alkalmasint összejöhet, de szerintem megoldódik anélkül is, mert inkább lineáris jellegű az X3, még bemelegedés után is.)
1. Gondolom, hangszínszabályzatlan, effektezetlen, gain-eletlen állapotról beszélsz, de azért érdemes leellenőrizni, mert a RockBox-ban annyi beállítás van, mint égen a csillag. Különös tekintettel, ha van benne DAC karakterisztika beállítás (a gyári firmware-ben van), akkor az fast roll off legyen, vagyis ne kezdjen el már a középsávban vágni mint a soft roll off.
2. Tedd vissza a gyári firmware-t, és azzal vizsgálódj. Anno én is kipróbáltam rajta a RockBoxot, és már tettem is vissza a gyári firmware-t, és nem is fogom többet visszatenni a RockBoxot, mert az annyira rútul szólt a gyárihoz képest. Eleve rútul, de ha még valaki tekergeti is a beállításokat.... Nem tudom, más készülékeken hogy szól a Rockbox a gyárihoz képest, de X3-on sokkal jobb a gyári firmware. Fellélegzés volt, mikor visszatettem.
3. "Helyén" van-e a két csatorna, amikor túl középsávorientáltnak érzed? Az enyémmel tapasztalok olyat, hogy fel-felcserélgeti a két csatornát, és felcserélt állapotban tompább is, nyomottabb terű is - olyankor újra kell indítani, hogy helyreálljon. Valami érintkezési és/vagy vezérlési összefüggés lehet, mert olyankor hajlamos erre a csatornacserés-tompulásos viselkedésre, amikor bekapcsolt állapotban dugoszálom ki-be a fülhallgatót. Ha csak kikapcsolt állapotban dugoszálok, akkor nem csinálja - ezért csak kikapcsolva dugoszálok, főleg headset esetében. Ellenőrizd, figyelgesd.
4. Környezeti hőmérséklettől függően félóra-egyóra használat után viszonylag meleg hangúvá válik, lehet, hogy ez is szokatlanul középsávorientáltnak tűnik neked. Az biztos, hogy bemelegedés után nem valami "V" karakter-féle, hanem lineárisan meleg. Nem végeztem összehasonlító vizsgálatokat, de az X2 úgy nagyjából hasonló karakternek tűnt, persze a minőségkülönbség is okoz karakterkülönbséget.Tehát, ha mindezeket megcsinálod, ellenőrzöd, figyeled, miután visszatetted a gyári firmware-t fast roll offban, gain a 0-án, és még mindig szokatlanul középsávorientáltnak érzed, gondolom, akkor érdemes a következő kört megejteni.
-
s4tch
veterán
-
törölt tag
A baj a legtöbb DAP esetében, hogy 3,7V-os telepről mennek. Ekkora feszültség egyszerűen nem képes megfelelő dinamikát létrehozni egy fejesnél, még akkor sem, ha megvan a hangerő. Kivétel mondjuk a Hifiman pár drágább lejátszója (801 és felfelé), amik 16,5V-ról mennek, illetve az említett DX100/HDP-R10.
Ezért mondtam, hogy az esetleg megoldás lehet, hogy a DAP vonalkimenetét használod egy külön asztali erősítővel. Nem kell feltétlenül asztali DAC is, mert abból sem kapsz ennyi pénzért túl jót, csak jól kell összeválogatni a láncot.
-
A hordozható és az asztali DAC egész más világ. A DAP-ok elsősorban fülhallgatókhoz valók, a fejesekhez nagyon kevés az, ami jó: pl HDP-R10, AK320+amp, de ezek is hagynak benne bőven. Egyszerűen más a felhasználási terület, teljesítmény, stb.
Szóval én kettéválasztanám a két felhasználást, és még emellett is ügyelni kell a szinergiára.
-
törölt tag
Talán egy használt DX50 belefér ennyiért, vagy Fiio X5-2, de ezek sem fognak igazán jól hajtani fejest. Mondjuk ilyen árkategóriában még külön-külön sem biztos, hogy annyira jó lesz a végeredmény. Esetleg olyat nézzél, hogy egy olyan DAP, amin van vonalkimenet, és arra még rákötsz egy X-szekeres vagy valami hasonló kisebb erősítőt a fejeshez.
-
törölt tag
Ki lehet próbálni, de szerintem nem lesz olyan fenomenális eredménye. Ugyan sokkal jobb a kimenet, ha nincs terhelve annyira, de azt is vedd hozzá, hogy az erősítő ezeket az apróbb hibákat is erősíti. Ugyan nem teljesen hordozható, de még a Lumia 930-at próbáltam egyszer rákötni így a Headflow-ra (ami egy elég jó házi építésű erősítő, ha esetleg nem ismernéd), és siralmas volt a kimeneti hangminőség, 2 percet sem bírtam úgy hallgatni, inkább magában hallgattam a telefont.
-
-
K1LLMy53Lf
senior tag
sansa-t nem hallottam, így nem hiszem, hogy érdemben tudok válaszni, de:
- alapzaj nekem nem tűnt fel,
- hogy magasai gyengék lennének? nem érzem így, nem gyengébb, mint a C3, (még a 6.0val sem, 7.0val meg még jobbak szvsz)
- szeparáció jó kérdés, C3 egyértelműen jobb, de ár/értékben nekem teljesen megfelelt (30-40k-s android-os telókat bőven veri)Egyébként, ha rákeresel topikon belül, van egy hosszabb leírásom, amelyben megosztom tapasztalataimat a C3hoz viszonyítva, ha az esetleg segít.
De legegyszerűbb, ha meghallgatod. Szerintem már világközpontunkban (BP) is él olyan kolléga, aki rendelkezik vele (én pécsi vagyok, ha errefelé laksz, szívesen megmutatom)
-
K1LLMy53Lf
senior tag
sajnos Sansa-kat nem ismerem, de head-fi alapján xDuoo X2 hozzá rockbox-os Sansa szintjét hangban, menüben fapados (elvileg... én szeretem az egyszerű, átlátható menüjét). Belső memó nincs, viszont 32gb-ig kezel kártyákat, annyi, hogy "sima" mSD kell neki. az aac/ogg file-okat ki tudom próbálni, hogy kezeli-e normálisan, ha szeretnéd, Akku időben 8-10órát tud 16/44,1es flac esetén. (töltése ~2óra)
-
Tulku
veterán
10 ezer körül max nyóckerben kamionról leesett terméket árulnak ilyen paraméterekkel
Amíg a ráfordított összeget nem olvastam folyamatosan a DX50 járt az agyamban az pont efféle...de az használtan is 45-50 körül mozog...persze kívánom hogy megtaláld a megfelelőt....néha van használtan Cowon D2 15 környékén...az egy nagyon jó hangú lejátszó, a kezelése horror....
-
GabeszHUN
tag
Attól függetlenül, hogy egy fülhallgató nem egy ár/érték kategóriában van a lejátszóéval, és még azt is elmondhatnánk hogy kicsit rávilágit a hibáira, még mindig sokkal élvezhetőbb és életteltelibb a zene, mint egyébként.Egy normális lejátszó vétele pedig nemcsak részletességben jobb, hanem egyszerűen vissza adja a zene lelkét.Ezt nem lehet máshogy megfogalmazni.Arról meg nem is beszélve, ha veszel egy Fiio X3 2.gen, vagy iBasso DX50-et, stb., akkor te azt majdnem a valódi árért el is tudod majd passzolni ha meguntad vagy ilyesmi, szóval ezek egyáltalán nem pénzkidobások, egyébként is, ha nem a téma szerelmese az ember, és nem vesz meg egy csomó mindent, akkor csak egyszer kell rá áldozni.Nem úgy mint egy fülhallgatóra.De egyébként ezek is szubjektív dolgok.Menj el, hallgass meg párat, ne mp3 minőségű fájlokkal, és döntsd el, hogy neked megéri-e a felárat.Mostmár kezdek én is arra rájönni, hogy az embereknek tényleg más a hallásuk, más a fejformájuk/koponyájuk, máshogy rezonálja a hangokat, szóval csak magadra hallgass.
-
Tulku
veterán
Szerintem ezek az árkategóriák (20-30-40) nem igazán jelentenek megfelelő leképezést.
Vannak lejátszók amiket itt a fórumon általában használnak...ezek közül a Sansa egy olcsó mindenes, de én 100x inkább vennék mondjuk egy Cowon D2-t használtan (most épp 10-ért árulta valaki, de már elkelt, ezért merem leírni) mert ezer órát bír az akksija, egy normális wolfson dac van benne és megfelelő erősítés (majd minden füleshez tökéletes)...Abban igazatok van, hogy ez egy nagy űr így 40-50 ezerig, de keresgélni kell, ha ilyen neveket látsz, hogy Cowon, Iriver, Colorfly, Fiio, (Ihifi 770 is jó alternatíva), Ibasso akkor nagyon nagyot nem hibázhatsz ha elmégy egy meghallgatásra...
A középkategóriát egyértelműen 45-50 körül találod meg használtan...aztán határ a csillagos ég (vagyaplenúúúegy)
Szerintem a füles-lejátszó viszonyában a melyik számít a tyúk-tojás alternatíva...nem eldöntendő, hanem kiegészítik egymást...
-
zack
nagyúr
Én még IE8-cal hallgattam a Sansa-kat (Clip+, Fuze+). Emlékszem, hogy neked már akkor meg volt a Clip+, amikor kiugrottam hozzád Budára (talán a FiiO E11-ért). Akkoriban még i4-hez vettem. A későbbiekben voltak Sansa lejátszóim, de nem estem hanyatt a hangminőségüktől.
Annyira nem jó már ár/érték arányban. Inkább a 20k-hoz közelít a Sansa vonal.
Pár éve talán azért volt best buy mert nem volt alternatíva 10-12k és 50-60k közötti szinten. Azóta azért itt az IHIFI, ami pont a kettő között helyezkedik el árban, viszont ezért az árért ott vagy az 50-60k kategóriában. Kicsit olyan ez, mint anno a Sunrise Xcape V1 amit tőled vettem, hogy 17k volt, de a minősége ennél az árnál jóval magasabb volt, tehát best buy volt ő is a kategóriájában. -
zack
nagyúr
Nem létezik. Ha jobbat akarsz, az minimum 770C 2nd ver. De ez is vámmal együtt 35k, de a vélemények szerint sok neves és drágább típus mellett ott van hangban 50-60k környékén, de a felhasználók véleményei alapján még akár jobb is (DX50). Ez alatt teljesen felesleges váltanod.
-
-
themebuilder
senior tag
Akkor megoldódott a probléma
Én mindig is tudtam, hogy a pixmania ilyen szemét egy cég (franciáktól más úgysem várható).Amúgy ha kinyomtatod a számlájukat akkor azt az EU-ban bárhol el kell fogadnia a hivatalos márkaszerviznek.
maláj Sandisk weboldaláról nem lehet hozzánk sajnos rendelni.
-
Shufny
őstag
Ismerem a problémád
Természetesen a mérésekből itt se derül ki minden egyértelműen. Fogalmam sincsen, hogy rosszabb lenne-e, arról meg főleg, hogy mennyivel. Tudtommal a (jó hangú) telefonoknak az erősítő része gyengébb. Kérdés az is, hogy ha nem hagyod ki a láncból teljesen (tehát nem LOD -on keresztül csinálod) akkor mennyit ront. -
Shufny
őstag
Ilyenre gondoltál ?
Egyébként lehetséges. Leginkább Line Out -ra kötve. Ezt mellesleg a lejátszókkal is meg lehet tenni. Szóval lehet, hogy így is jobbak maradnak, de valószínűleg már nem lesz olyan lényeges a különbség. Kérdés, hogy funkcionalitásból mennyit vesztesz ezzel a megoldással (távirányítás, mikrofon). Illetve, ha már ennyi cuccot hurcolsz magaddal, igazából elférne egy másik lejátszó is. -
themebuilder
senior tag
Sony 8GB Mp3 érdemes lenne utánaolvasni, hogy ezek milyenek.
Valószínűleg jobbak vagy újabb típusok.
-
themebuilder
senior tag
Ha 4GB elég lenne akkor ezzel nagyon jól járhatnál:
Legjobb vétel címet kiérdemelhetné
Sony NWZ-E453 4 GB - kék Rendelés végösszege: 16836 Ft ÁFÁ-val -
-
krino
tag
-
Moon_Walker
tag
szenved hát....
az eltérés elég kicsi a clip+ esetében. 0,25%
ezt az átlagjúzer többnyire nem hallja meg, viszont egy zenelejátszó ne legyen már hamis...
mondjuk a gyártó megmondta, hogy ennyi pénzért ez jár.a rockbox segítségével lehet orvosolni valamelyest(a lejátszási sebességet állítva!), illetve ha átkódolod a cuccaidat 48kHz-re.
-
zodo
nagyúr
Szia!
Igaz az enyém még zsír új készülék és első is az életemben ezért csak azt tudom mondani, hogy a 4-5 óra üzemidő, első hallásra nem normális.
2 Gb-os Clip+ lejátszó, Kingston microSDHC 8GB Class 4-es kártya egy Skullcandy 99dB-es fejhallgatóval
telített memóriával (belső 2 Gb is) , folyamatos nyomkodás (mert még ismerkedünk) és 80-100%-os hangerő mellett sem megy az elemtöltöttség jelző 3/4 szint alá ennyi idő alatt.Itt a topikban az olvastam, hogy a gyárilag feltüntetett 15 óra csak megközelítőleg igaz, mert annál hamarabb lemerül általában, de az a 4-5 óra szerintem is kevés.
Mondjuk azt nem árultad el mikori a készüléked, mert lehet akár aksi probléma is.
Másik típusú fülessel is csak ennyit bír?schawo
Jó lassan írtam.
"A gyari adatok szerint 10 ora az uzemideje"
Akkor erre rosszul emlékeztem.
-
A gyari adatok szerint 10 ora az uzemideje, de ebbol jon le, hogy hasznalsz memoriakartyat, amire mindenki panaszkodik, hogy jelentosen csokkenti az uzemidot, valamint 32 helyett 16 ohm impedanciaju fulessel hasznalod, ami szinten zabalja az aksit. Szoval nem vagyok meglepodve.
-
Dottore
addikt
Vegyél (TESCO) egy ilyen fülhallgatót magadnak mellé. Nem drága, próbáltam, boldog leszel vele.
-
Mindig a audiólánc a lényeg. Mert valóban gáz, ha van egy 10k lejátszód, ami a 30-50k lejátszók hangminőségét hozza, és hozzá egy 2k forintos fülesed.
Helyes megoldás: kell hozzá egy 10-20k füles, és még mindig csak 20-30k-t költöttél, és röhöghetsz a drága lejátszókon, meg azok gyári fülesén.
-
bwoay
nagyúr
végülis igazad van. hajlamosak vagyunk elfeledkezni arról, hogy van, aki a gyári füldugóval küszködik, vagy valami hasonló kategóriájúval. persze ennek azért nem látom sok értelmét, mert egy Clip minőségű lejátszó hangját vétek elrontani ilyen vackokkal, a tapasztalat meg azt mutatja, hogy a többség a Clip áránál többet szán egy lejátszóra, akkor meg azt mondom, hogy a különbséget érdemes rááldozni egy jó füldugóra.
RB = rockbox, de már csak rövidítve szoktunk hivatkozni rá.
ja, rockbox meg egy alternatív firmware, ami mindent tud, amit a gyári nem, sőt... -
bwoay
nagyúr
összesen hány RDS képes, érdemleges lejátszót ismersz? (ha tudsz mondani egyet, akkor be fogom dobni azt a kitételt, hogy "ebben az árkategóriában!"
) az EQ-t amúgy is ki szokás iktatni, de ha valaki ragaszkodna a használatához, RB-vel ragyogóan kezelhető a probléma.
ottoarc:
egy sima fw frissítés. utólag törölheted a rockbox foldert, ha zavar. nem is igazán vágom, mit értesz az alatt, hogy nem engedi. -
kovsol
titán
öcsém 5310 telefonját tudom összehasonlítani az én SE Walkman mobilommal és a Sandisck clipel (még nem a plusz) és az nokia végez az utolsó helyen és egyértelműen jobb a clip mind a két telefonnál és a "tesztet" ugyan azzal a fülessel végeztem, de haveromnak egy érintő képernyős nokiája van és annak is csapni való volt a mélye, szóval nem azzal van a gond, hogy az 5310 nem a felső kategóriából van, mert az én SE telefonom is jobb nála ami szintén közép kat csak
-
themebuilder
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Formula-1
- Házimozi belépő szinten
- Titan Quest II
- Épkézlábnak tűnő, vezetékmentes, de olcsó billentyűzet jött a Redragontól
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Anime filmek és sorozatok
- Battlefield 6
- Opel topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Brutál ERŐMŰ! Lenovo P710 / 2x Xeon E5 (44 mag!) / 384GB DDR4 / 2x 512 SSD / 8TB HDD, ASUS 1660 6GB
- Asus ROG X13 Flow 2in1 Touch WUXGA 120Hz Ryzen9 5900HS 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 3050Ti Win11 Garancia
- Samsung Galaxy A33 5G / 128GB / 6GB RAM / Üzleti széria / Független / 49.990 Ft / Sopron
- Lenovo Legion Go 512GB.SSD. MAKULÁTLAN/KARCMENTES,GARANCIÁS. CSERE IS,OLVASS.
- HP, Dell és Lenovo BIOS jelszó eltávolítás, 1 hét próba garival
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest