- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ez a topik a DAP (Digital Audio Player), vagy közismertebb néven MP3 lejátszókkal foglalkozik. A témához kapcsolódnak a FÜLhallgató topic és FEJhallgató topik is, amennyiben valamelyikre szükséged van ott kérhetsz segítséget a választásban. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tulku
veterán
Én is kiiktatnám az EQ-t...ha a K3003 (ami ugye jelentősen középmagas kiemelt) sibilance-ol, akkkor inkább fülest cserélnék...P2 már balanced kiépítésű, lehetne játszani a kábelekkel...Találkozó...holnap kapom meg a Zeus XR-t...nekem jó a jövő hét, csak fixáljuk le mikor...P2-t is lehet vele tesztelni...akár...és a hentes P1-ét is...mennyi plenű!
-
Tulku
veterán
És persze a hangerő is kérdéses lenne....de jó helyen kapisgálsz...biztosan voltak erre való törekvések...
Nézzétek én az AK kombón hallgatok balanced és unbalanced ügyeket, akár felváltva...nyilvánvaló a különbség...de számomra...nem mondom azt hogy megváltás, hogy csak így lehet, de nyilván a tér élménye, felbontása és a "zenében lét" olyansága miatt én már kizárólag balanced módban hallgatok...ha tehetem...
-
Tulku
veterán
Fele dac részt használja a bal sáv, másik felét a jobb...elméletileg akár teljesen balanced is lehet...ami még megválaszolásra várhat, az vmilyen áthallás-átfedés féle nincs-e a jelútban bárhol...ha nincs és a két fele teljesen elszeparáltan végzi a dolgát, akkor simán megvalósulhat a balanced jelút...
Meg ne kérdezd, hogy akkor Paul az Ibasso-tól miért tett be mégis két darabot ebből...nyilván ő nem bízik ennyire a szabjában...
-
Tulku
veterán
Mert így külön van megtáplálva, valódi balanced jelutat kapnak...tkp úgy képzeld el a valódi balanced kiépítést, hogy ha kettéfűrészeled a panelt, akkor kapsz két különálló csatornát...na ezt nem tudod megtenni, ha közösíted egy alkatrésszel, még ha az 64 csatornán dekódol is...
-
Tulku
veterán
De maradjon köztünk...nem szeretnék titkokat kifecsegni nyilvánosan...
-
Nigér
őstag
Szívesen hozzászólnék a témához, de egyrészt egy retkes telóról nincs kedvem oda esszét írni, másrészt Tulku mester a cizellált MC tapasztalatánál fogva sokkal jobban megoldja...
(Harmadrészt nincs meg a kellő tapasztalatom)
/szóismétlés rul3z/Amúgy meg árban ugyanott van mint a 380, szóval nem is értek a cikk címét
-
törölt tag
Újabb troll topik
Mondjuk ez részben köszönhető a hír írójának is, ha már úgy tálalja az egészet, hogy jó ég, ilyen sok pénzt erre?? Nem tudom mit kapnának, ha így tennék ki a legújabb Nvidia kártyáról szóló hírt is, hogy meg vannak buggyanva, akik ennyit fizetnek egy alkatrészért.
-
Tulku
veterán
Nézd...tekerentyűs, dupla dac-os, balanced kimenetes, AK dac-os (mondjuk ez nem minden kinek upgrade) és persze frissebb android (ez meg végképp...csak parasztvakítás)
Tekerentyű nekem fontos, AK dac szerintem simább, balanced kimenet szélesebb hangtér (igaz teljesítmény növekedés itt nem keletkezik, sőt csökkenés..ez elég furcsa..)A változtatható erőlködő modulok egyértelműen az X7 malmára hajtják a vizet, de kérdéses, ki hajt nagy impedanciás fejest róla, mert ha nem, akkor az X5 elegendő sok mindenre...
Na úgy nagyjából ennnyi...szerintem...
-
stemplar07
őstag
Szeretem is, vannak ezért a Droiddal kapcsolatos problémák .. pl. milyen playerrel használja az ember , illetve trükközni kell, hogy High Gainbe kerüljön ( különben a Quad Dacból csak egy megy pl. aksi spórolásból .. ) Root még nincs minden típusra stb. De alapvetően kedvelem, hosszútávon is kellemesen hallgatható , ami számomra fontos .
( no meg okos telefon is). V10 után az aksi idő is jobb kicsit .
-
stemplar07
őstag
Nem olyan rossz cucc a V20 , egész szép hangja van :-)
Itt egy link róla , egy AK-240 -el hasonlítgatják össze ..(érdekes , talán túlzónak tartom kissé, bár még sosem volt alkalmam AK 240-est hallgatni egy HD-800-al .. én ATH-AD900X,illetve MSR7-el hallgatom a V20-at )
idézek:
,,...Finally, I went “high-end” and borrowed a pair of Sennheiser HD 800 (~$1,400) and an Astell & Kern AK240 SS HiFi music player (~3,000). With the HD 800 headphones, I compared the LG V20 with that $3400 player: no perceptible difference in quality. If you take away one thing about this article, that should be it...,, -
Tulku
veterán
Azért gondoljatok bele...mielőtt falnak mentek (
) annyira nem hülye a fiio hogy egy cserélhető erősítő modulos nagyágyúját überelje egy közép kategóriás izével...
Nyilván a közép szegmensben is fejleszteniük kell...ez nem vitás, hiszen erősít a konkurencia is...AK70 pl egész elérhető árban van és a neve külföldön sokakat predesztinál vásárlásra...ott az Opus1 vagy a Pio dap-ja (bár az felsőbb árkategória) és a cowon is begyújtott a D-vel...most a nyifnyaff kínai csodákat már nem is említem...
Higgyetek nekem, felső szegmensben marad az X7...nem lesz olyan hangja az X5 III-nak...
-
Tulku
veterán
Én úgy tapasztaltam, hogy én a sabre hanggal nem tudok mit kezdeni, tehát én inkompetens vagyok a válaszadásban...hogy mondják ezt bírói gyakorlatban? Elfogultság?
Ami sabre-ban tetszik az a hdp-r10...de azt írják, hogy teljesen más hang mint a hdp a dx200...és persze a hdp a melegebb...
No az AKM-nél van az hogy annyira semleges, hogy a hangkeltő dönti el a végső hangképet...én eddig úgy tapasztaltam...
-
Tulku
veterán
Nem...az x7 a magasabb kategória...
AKM-nek nagyon sima hangja van...nehéz belőle sziszegőset csinálni, míg sabre-ből igen könnyű...ezért szeretik manapság (hála istennek)...
Na most én egy erős középkategóriára teszem a hangját, ennek megfelelően írják le....Viszont úgy hallom a DX200 ugyan igen hájendre sikeredett, de nem az előd meleg, körülölelő hangzását hozz, hanem hidegebb, baromi részletes, pontos színpadképet...sajna ez engem nem vonz...épp eleget hallottam ezt az LPG esetében...és persze tesztnél számomra bebizonyosodott...
Marad az AK320
-
PHM
addikt
Az erősítőnek limitált a kimenő árama, ezért 16 ohmon már nem tud
kétszer akkora teljesítményt kiadni, mint 32-n.
Ugyanakkor a végfok belső ellenállása miatt kedvezőbb lenne nagyobb
impedanciájú hangkeltőt használni, csak ott meg a maximális kimenő
feszültség határolja be a lehetőségeket.
Ezen kívül még figyelembe szokták venni a torzítást is, ami szintén
befolyásolja a végeredményt. -
A saját 32-es tárhelyére rakja és mivel 4.4.2 androiddal fut ezért külső meghajtó felejtős. De sztm elég lesz a belső is.
Egyébként nyilván nem veszteségmentes,de extreme minőségben sztm nem rossz már. FIIO X7-en kötelező ilyen minőségben stream-elni és download-olni is...
Egyébként az ipad air 2-mön eléggé ott szól,mint az X7-en a Spotify premium, nem használja ki az x7 tudását nyilván. -
malphitee
senior tag
Az tuti. De most arra vagyok kivancsi a kozvelemeny hogyan dontene, ha megvehetne egyiket, fuggetlen attol mit hasznal eppen. Kerdes egy semleges hangu,kisse melykiemelt füleshez,a melegebb hangu dx50 vagy hidegebb fiio lenne jobb
felek a fiio elvinne a hangjat nagyon rideg vekony hangura.
-
morcosqtya
csendes újonc
Füles több is van,
Audio Technica ATH AD700X nyitott
de ez max itthonra jó, buszra nem.
Buszra utazni kell a cucc, napi 2 óra utazáshoz, mindenképpen iem-mel akarom használni, ami van hozzá:
Beyerdynamic DTX101i
és Yamaha EPH-100Zenék: jazz, bop, hammond-os '50-'60-as évekbeli jazz, fúziós jazz, és rock, ezenkívül néha elektronikus zenék is, downtempo/dub, stb.
(meghallgatni nem tudom, boltban ki kellene bontani, aksit feltölteni, SDXC-kártyát vinni, stb)
Ráadásul azt sem tudom mire formázza gyárilag a kártyát ha majd belerakom, FAT32, exFAT vagy NTFS?
Előre másolt kártyával ezért nem is próbálkozom. -
HUNNIA1920
őstag
Bocs, nem fikázni akarom a véleményedet, de az elég nagy baj lenne, ha a kb. 110eFt-os DX90 után a 260 ezres Fiio X7+AM2 ne lenne előrelépés. Vagy valamit nem jól értelmeztem, mert akkor bocs.
Remélem egyszer sikerül meghallgatnom egy X7-est, már csak az ára miatt is kíváncsi lennék rá.
-
muszurkefal
aktív tag
Szimpatikus ez az X7. Visszaolvastam, amiket írtatok róla korábban.
Az am2 modult külön kell megvenni hozzá, vagy lehet konkrétan azzal rendelni vajon?Illetve tudtok helyet, ahol ki lehet próbálgatni ezeket a készülékeket?
Megnéztem néhány webshopot, de nem találtam kiírva, hogy "boltunkban kipróbálható".Köszönöm a gyors segítséget!
-
Tulku
veterán
Megerősítve ezt...ebben az árkategóriában (200 környéke) az X7 szerintem egyértelműen jobb választás lehet hangban...
De azt is megerősítem; mindenképp meg kell ezeket hallgatni...én speciel nem 1x hallgattam meg bizonyos játékosokat mire kialakult a véleményem róluk....
-
muszurkefal
aktív tag
Hali!
Látom témánál vagyunk, Audio-technica ATH-MSR7-hez keresek DAP-ot, méghozzá egy Astell&Kernre gondoltam. Először ránéztem a 120 II-re, aztán az árára...
Úgyhogy AK JR maradt az egyik, (jelenleg egyetlen) versenyző.
Szívesen venném hozzáértők véleményét, hogy ennél jobbat találhatok-e árkategóriájában, illetve mennyire illik össze a fent említett fejessel. Remélem próbálta már valaki! -
törölt tag
Volt, csak nem tudom megindokolni magamnak, hogy ilyen drága lejátszót tartsak, amikor alig hallgatok út közben zenét, és alig bírok megtartani iem-et a fülemben... Mondjuk ez az új is drága lenne, de marára tetszik a kialakítása. Hangra szerintem a Plenue M jönne be inkább a 1795-tel.
detroitrw: Minden színez valemennyire, de azt hiszem én nem is szeretnék olyat hallgatni, ami abszolut steril. Nem azért hallgatok zenét, hogy egy tökéletes Herz-pontos reprodukcióját halljam az eredeti eseménynek, hanem azért, hogy élvezzem, hogy érzelmeket váltson ki, hogy kikapcsoljon. Erre eddig a Plenue 1 hangja volt a legjobb hordozhatóban
-
Tulku
veterán
Zenét hallgatunk...száraz hang tesztelésre, vagy színpadra...
színpadra ott vannak a fülmonitorok pl és sokan összetévesztik a zenére szánt fülessel...persze lehet azokon is zenét hallgatni...pl a JH13pro is ilyen, sokan szeretik analitikus hangzásképét, sokan pedig nem...alacsonyabb szinten pedig egy mindenki számára érthetően elmagyarázott, színpadra kifejlesztett fülmonitor a shure 425 aminek a magas hangjait is direkt levágták, hogy ne zavarja a színpadi embert a magas hangok megléte...ezt egy színházi szakember is megerősítette aki épp 4 db 425-öst árult mikor meghallgattam...valóban semmi magas hang nem volt benne, a többi szépen tisztán szólt de a közepek voltak kiemelve...érthető miért...mégis sokan próbálkoznak vele, hallgatják...többen meg is jegyzik hogy nincsenek magasai...azta....
-
stemplar07
őstag
Tidal , online előfizetéses streem szolgáltatás, Flac(CD) 1141 kbps minőségben ,Jay-Z tulajdona, jelenleg a legjobb minőségben szolgáltat , mivel az X7 android 4.4.4 -en megy gondoltam működhet..max 3 eszközön használhatod , a High-Rez 3000 ft/hó letölthető, offline zenetár lehetőséggel.
http://tidal.com/hu
az USB DAC milyen rajta ? én ezt az egyet hiányolom a V-10 ről ..amúgy a FiioX3ii-t el is adtam, tökéletesen megfelel a V-10
..Majd ha belakod az X7-et írhatnál róla , Flac, különböző felbontásokon, DSD, stb,
menü, akuidő..
-
bozole
újonc
Köszönöm a segítséget. Akkor ezek szerint nem egy „elavult” konstrukció az X5. Hangban tudom hogy nem érezhető a különbség az X5ii-höz képest, inkább a kezelhetőség ill frissítések terén nem tudom mennyire érdemes kiadni a +32e forintot. az X5ii-re. Mert ha ebben sincs számottevő eltérés ezt a pénzt áldozom inkább a fejhallgató oltárán.
-
Tulku
veterán
Hát ez a végfok egység erősen karcsú...gondolom ez tipikusan fülesre van kihegyezve mert az X3 II is kétszer ekkora számokkal dolgozik saját spec szerint..akkor várjatok míg lehet fejes egységgel kapni, mert az legalább 2x ekkora erejű lesz (persze nem 2x...csak a számok értéke lesz 2x-es...)
Gyanítom hogy piacra lesz dobva sok változat....3-4 biztosan...és ez nekem tetszik...
Nigér: Én a 100 II-t hallottam ami nem balaced kimeneten állítólag ugyan azt a minőséget produkálja mint ez, de nekem más a véleményem....dinamika van rendesen, tér megfelelő, kontrollált, minden irányban jó, ám a részletességet nem sikerült felfedeznem...lehet megint meg kellene hallgatnom...de ahhoz időpontot beszélni a plázával, és persze kimenni oda....
-
Tulku
veterán
Így első blikkre meghallgatás nélkül....
Bizonyára valamivel szűkebb de magasabb tér...ráadásul ugyan az a dac chip...biztosan neutrálisabb, egyenletesebb hangkép....kevesebb színnel...és akkor még a választható erősítőket nem is hozom szóba (dehogy nem)....
Én személy szerint jobban örültem volna ha maradnak a 1792-nél egy részletesebb erősítéssel, de meglátjuk....annyi bizonyos így olvasgatások után, hogy alapvetően két tábor van; fiio hangzást kedvelők és az ibasso-sok....ezek szinte soha nem egyeznek...dx90 és x5 hangkaraktere ég és föld, lehet pro és kontra nem szeretni, vagy egekig magasztalni (mindkettőre van jó néhány példa)...lehet te fiio-snak születtél de dx90-ed lett anno...
Ha tetszett az x7 szerintem ne habozz....UI bug-okat szinte biztos hamarosan javítják, a választható erősítés pedig szerintem nagyon jó döntés volt...
-
Tulku
veterán
Rálinkeltem és elkezdett üvölteni a honlap...ez egy hájenddel foglalkozó marketing oldalon nem feltétlenül előny...persze gondolom ez nem az a high-end show ami a margitszigeti szállóban volt anno...még Csontosék szervezték...ez az új hullám a Soltész féle sztereo brigád....ahol minden hájend és tökéletes...wesztend hilton ha tippelhetek?
(nem volt kedvem üvöltöző honlapon keresgélni....)
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ - iPhone 16 Pro 512 GB Black Titán - - Apple Garancia - 0 perces, 0 ciklus
- HP EliteBook 820 G2 i5-8300U 8GB 256GB SSD 12.5" 1 év garancia
- HP ZBook 15 G6 i7-9850H 32GB RAM 1000GB SSD NVIDIA Quadro T2000 15.6 FHD 1 év garancia
- ÚJ Gamer PC-k - készletről - azonnal - számlával - 2 év garanciával - www.olcsogamerpc.hu
- HP ZBook 15 G6 i7-9850H 16GB RAM 512GB SSD NVIDIA Quadro T2000 15.6 FHD 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B550M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 SUPER 8GB ZALMAN I3 NEO Enermax 650W
- Bomba ár! Dell Precision 5530 - i7-8850H I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I P1000 I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest