- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
-
Mobilarena
Mozilla Firefox
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kam1kaze
aktív tag
-
Kam1kaze
aktív tag
válasz
nfsu17 #58566 üzenetére
Csak a mai napot olvastam vissza, azért nem láttam.
Nekem a 65.0.1 verzió van fent. Azt gondolnám, hogy az újabbaknál is tiltania kéne, de akkor ezek szerint mégse.
Próbáltam több mindent, az about:config-ban is állítottam ezt-azt, de nekem csak az a megoldás jött be, amit írtam. Legalábbis egyenlőre, remélem nem járok én is így, akkor már sokat nem kell gondolkodnom a váltáson. Chrome már fel is került tesztelésre.
-
Kam1kaze
aktív tag
válasz
nfsu17 #58460 üzenetére
Van megoldás a Firefox frissítés teljes kikapcsolására. Én lassan 2 hete alkalmazom és tökéletesen működik, értesítést se kapok, hogy van újabb verzió.
1.) Létrehozni egy "distribution" mappát, ahova telepítve van a Firefox, ahol a "firefox.exe" található.
2.) Szövegszerkesztőt (pl. jegyzettömböt) megnyitni és bemásolni ezt:{
"policies": {
"DisableAppUpdate": true
}
}
majd elmenteni "policies.json" fájlként az előbb létrehozott "distribution" mappában.
3.) Amennyiben a művelet közben meg volt nyitva a Firefox, indítsuk újra a böngészőt.Ezek után, a beállításoknál az fog szerepelni a frissítések résznél, hogy "A frissítéseket a rendszergazda letiltotta".
Feltöltöttem, amit én készítettem, így letöltés után, elég csak kitömöríteni a "distribution" mappát, ahova telepítve van a Firefox, ahol a "firefox.exe" található.
Emiatt gondolkodtam, hogy böngészőt váltok, mert már idegesített, hogy mindig rá kell nyomnom, nem akarok frissíteni. Most, hogy megoldódott, jött ez a bővítményes probléma, amit remélhetőleg lassan kijavítanak.
Viszont még egy dolgot nem tudtam megoldani, hogy az AliExpress oldal lefagy, egy idő után nem tölt be rendesen, majd 5-10 perc múlva megint jó, aztán ismét "lefagy" az oldal. Kettő gépen is, más verziójú Firefox és operációs rendszer alatt is. Kipróbáltam, amit ajánlott itt valaki, hogy az about:config-ban a security.ssl.enable_ocsp_stapling értékét false-ra állítottam, talán ritkábban adta meg magát az oldal, de nem lett jó. Más böngészőnél nem jön elő ez a probléma, így lehet, hogy több mint 15 év után rákényszerülök, a böngésző váltásra. Csak annyira megszoktam... -
EmptyParadox
senior tag
válasz
nfsu17 #58460 üzenetére
Nézd meg ezt, hátha eltünteti:
app.update.doorhanger
about:configban.Meg ezt találtam még, nem tudom, hogy segíthet-e.
-
válasz
nfsu17 #57991 üzenetére
Tehetnél egy utolsó próbát a Waterfox böngészővel! Nálam sosem volt tartósan Firefox, mert mindig akadt vele valami baj, de aztán rápróbáltam a Waterfoxra, és minden tökéletes; el se akartam hinni elsőre. Operás vagyok kábé 15 éve, meg időnként kipróbálom a -nem csak nevesebb- konkurensek böngészőit. Van, hogy 2 hétig ki is bírom valamelyikkel, de aztán mégis valamiért megyek vissza Operára. Ez a Waterfox úgy 2 hete van fenn nálam, de egyelőre eszembe se jut leszedni, sőt -talán meggondolatlanul, de- már beállítottam alapértelmezett böngészőmnek.
-
wanabe
csendes tag
válasz
nfsu17 #51774 üzenetére
Azt én is tapasztaltam, hogy a Youtube az újabb FF-okban időnként elviselhetetlenül lassú. Egy videó megállítása 3-4mp-cel a kattintás után történik meg, a fullscreen vagy a kilépés dettó. Úgy vettem észre, h tökmindegy, h bármi más meg van-e nyitva a FF-ban, vagy más app használja-e az internet elérésemet. Szerintem a FF valahogy már nem kompatibilis a YT kódjával. A gépemmel amúgy nincs gond (i7-5820K + 16GB RAM, 120 megás internet elérés), a FF is csak YT-használatkor lassul be.
-
-
C. s.
addikt
válasz
nfsu17 #49213 üzenetére
Köszi, az nagyon hasznos! Miután búcsút kellett vennem a Youtube High Definition kiegészítőtől, ezzel sikerült leállítanom az automatikus lejátszást.
Arra tudsz (Te vagy bárki más) ilyen trükköt, hogy a YT videói a böngésző ablakának szélességében jelenjenek meg? Tehát nem az alapértelmezett "apró" módon, hanem mozi nézetben (nem teljes képernyőn).
Normi™:
Nem vagyok az a bejelentkezgetős típus
-
ceia
őstag
válasz
nfsu17 #46552 üzenetére
Sajnos tényleg nem működik rendesen, mégpedig a dash videókat nem szedi le, azaz fmt133 és afölöttieket. Pontosabban leszedi a képet és a hangot külön, de nem muxolja össze őket az ffmpeg. Nekem ezt a hibaüzenetet írja ki, ha letöltök egy dash videót: [link]
Amint láthatod mögötte a Windows Commanderben, az R: meghajtóra letöltötte a kép és hangsávot, és muxolás helyett kidobta a hibát. Ilyenkor még meg lehet csinálni, hogy a fájlokat átmásolom valahová, mert ha leokézom a hibát, azonnal törli azokat. Már örültem, hogy akkor majd így valahogy összerakom őket, de sajnos ezek a fájlok korruptak, nem lehet lejátszani egyiket sem. Illetve amikor olyan formátumban próbáltam dash-t letölteni, amiben a hang ogg volt, akkor az így kimásolt ogg fájl működött. Különben csak külön a hangsávot semmilyen formátumban nem tölti le, bármibe próbáltam, ugyanezt a hibát dobta ki.
Szerencsére az fmt133 alatti formátumokat letölti, tehát ha pl. a videó megvan fmt22-ben, (720p) abban le tudod tölteni!(amíg a gugli azt is ki nem golyózza..)
FF 24.8.1 , CYS 5.6.46 , FFmpeg git-13406b6 32-bit Static (legújabb) -
-
válasz
nfsu17 #42034 üzenetére
Itt nem is számít, hogy a Shockwave Flash aktiválva van mindig, mert itt az Adobe Flash-t kérdezi. Nézd meg légy szíves, hogy YT-on tudsz-e videót lejátszani.
(#42035) Nagymelák: Egy CCleaner-t futtass a gépen, nálam javított már olyan hibát, hogy csak pislogtam. Ezt nem mondom 100%-ra, de egy próbát megér.
-
ceia
őstag
válasz
nfsu17 #41762 üzenetére
Közben kijavítottam, mert félreértettem a készítő verziószámait: Ha elért 5.6.9-hez, miért nem váltott 5.7.0-ra? Ehelyett ment tovább 5.6.10, 5.6.11. Én ennek nem látom semmi értelmét, de ő tudja..
Szerencsére a régebbi verzió tökéletesen működik a FF24 ESR-rel, végre mindent a legjobb minőségben szedhetek le, és csak a zenét is újrakódolás (minőségromlás) nélkül AAC-ben! -
ceia
őstag
válasz
nfsu17 #41753 üzenetére
Szerintem a Complete Youtube Saver a legjobb videó/zene letöltő a YouTube-hoz. Nekem az 5.6.3 van fent, az akkori legújabb nem működött FF24 ESR-rel. Kell hozzá az ffmpeg is (csak a konvertáláshoz), ez egy exe, amit bárhová tehetsz letöltés után, csak meg kell mutatni a pluginnak, hogy ott van. Ha már próbáltad, nem szóltam
-
spammer
veterán
válasz
nfsu17 #41750 üzenetére
Ha nem sikerül sehogy, akkor próbáld ezzel: Video DownloadHelper
-
DS39
nagyúr
válasz
nfsu17 #41750 üzenetére
persze mert régen a böngésző volt annyira buta, hogy nem tudta lejátszani, manapság meg már külön plugin nélkül is az mp4-et. esetleg nyomhatsz egy ctrl+s-t és akkor lemented, talán nem akarja majd html fájlként menteni hanem simán mp4-ként. (így látatlanban más ötletem nincs rá)
-
Steelmanus
addikt
válasz
nfsu17 #35120 üzenetére
Igen, mukodik, eppen most toltottem le egy 1920x1080-as videot a YT-rol. Annyit tettem hogy lecsereltem a regebbi FFmpeg-et egy frissebbre. Latest Zeranoe FFmpeg Build Version: git-785dc14 (2014-01-15)
-
Fandango
veterán
válasz
nfsu17 #31778 üzenetére
De a lenyeget tovabbra se erted, az hogy neked ilyen bajod van meg nem altalanos probelma. En pl. minden gond nelkul frissitek verziorol verziora amiota ez a 6 hetes ciklus van, nem kell a configba turkalnom, max akkor teszem ha tudatosan akarok valamit allitani, nem azert mert bajom van.
Tehat szokjunk mar le arrol, es nem csak te hanem mindenki, hogy azert mert valami nem ugy megy ahogy szeretned, meg nem feltetlen a program hibaja (sot sok esetben user error), meg nem kell azonnal szarozi es kopkodni a programra. -
DS39
nagyúr
válasz
nfsu17 #31775 üzenetére
Természetesen biztonság szempontjából fontosak lehetnek a frissítések de abból is inkább a Windows és vírusírtóké. Egy böngésző hát most ha az ember nem azonnal csak két héttel később frissít, szerintem nem veszt semmit. Illetve én mindig megnézem mik az újítások, és ha tetszik akkor frissítem. (ezt bármely alkalmazásra értem)
Az mp4-re lett megoldás? QuickTime játssza le?
-
DS39
nagyúr
válasz
nfsu17 #31763 üzenetére
mp4-et szerintem a quicktime plugin-jével játssza le, a beállítások alkalmázoknál nézd meg, mi van erre beállítva. amúgy nem értem én ezt, ha nem tetszik az új, miért nem teszed vissza a régebbit? frissítés kikapcsolva, problem solved.
off: android alkalmazások topikban is tegnap óta mindenki sír hogy frissült az Opera (egy teljesen új felületű és böngésző motorú lett) és hogy milyen sz.r... hát bazz minek van automatizálva a frissítés? miért kell frissíteni ha vmi úgy működik ahogy az embernek megfelel?
-
Steelmanus
addikt
válasz
nfsu17 #26388 üzenetére
Hat igy hogy kapcsolgatom Flash 11.3x ProtectedMode = 0 vagy 1 erdkes dolgokat muvel az biztos
Igazad van engedelyezett ProtectedMode 1 a csuszka visszaall, nem is tudtam hogy ennyi FireFox-om vanUgyancsak ha engedelyezve a ProtectedMode, akkor 25%-al nagyobb a proci terheles mikozben tolti a buffert egy YT 1080p videonal.
Letiltott ProtectedMode alatt nincs + csuszka, csak egy FireFox lathato a Keveroben es visszaall a buffereles 45 %-os proci terhelesre. -
nfsu17
veterán
válasz
nfsu17 #21194 üzenetére
Befejezem az offolást, mert bár nem tudom mi a fene lelte a google.hu-t, de ezzel a keresővel előjön az összes korábbi általam beírt keresés, és az instant sem jön elő. Szóval minden a régi újra, de csak ezen a linken.
--
A google.hu közepén lévő keresőről. A fenti címsort nem használom kereséshez.
-
WonderCSabo
félisten
válasz
nfsu17 #21189 üzenetére
Mi a probléma? A Google mondig adja a keresési javaslatokat, és fölötte pedig a keresési előzményeidet mutatja a Firefox, ha vannak.
(#21191) nfsu17: Jaaa, hogy a Google Instantra gondolsz? Az a Google sara.
Gabesz87: Nem Mozilla, hanem Firefox. Indítsd el, old fel a tálcán a régi ikont, és rögzítsd azt amit megnyitott.
-
9CS
senior tag
válasz
nfsu17 #18235 üzenetére
Többen is írták, hogy Nekik is jó. Xrvman akinek még nem. Komolyan idegesítő kis dög ez a róka, nekem a 3 telepítésből (különböző gépeken) eddig mindig máshogy viselkedtek a tab-ok is. Most meg ez a képernyővédő gubanc… Nekem mindegy, hogy kisméretben van vagy teljesben, akár a tálcára is lehet csukva akkor sem jó.
Az hiszem inkább azt kezdem keresni, hogy az IE9-ben vissza lehet e állítani egyből a megnyitott tabokat, ezt meg letörlöm a francba, mert elegem van, hogy mindig valami furán működik, mikor az égvilágon semmit nem állítok rajta.
-
dqdb
nagyúr
válasz
nfsu17 #18070 üzenetére
Szombat-vasárnap környékén esélyes, hogy tudok rászánni időt (ha lett volna összerakott 4.0-s profilom és binárisom, akkor már ránéztem volna, de mindkét gépemen a nightly frissülget, ezek a parajelenségek pedig szerintem friss profilt kívánnak). Amúgy fogalmam sincsen, hogy miért nem megy, hiszen nem tartalmaz semmi extra kódot.
-
Steelmanus
addikt
válasz
nfsu17 #17981 üzenetére
Most segitet epp nekem is hunfatal ezert leszedtem mint a FF 4.0 Final alol es a Minefield 4.2a1pre alol is a GreaseMonkey-t ugy hogy elotte a GM bol eltavolitottam a scripteket, majd magat a GM-et is leinstalltam, majd minket bongeszo Profil mappajabol toroltem a GN mappajat csak elotte kimasoltam a yousabletubefix.user.js fajlt es eltettem. Ezutan felinstallatam scriptish-0.1b9-fx+sm-t minket bongeszobe majd ahogy hunfatal mondta behuzgaltam a bongeszok ablakaba a : yousabletubefix.user.js , es a youtubeembedhd.user.js fajlokat.
Es igen mukodnek mindket bongeszoben. Kivallo.
Koszonet erte Mindenkinek. -
dqdb
nagyúr
-
Brutforsz
senior tag
válasz
nfsu17 #14074 üzenetére
Feltehetően a Rapidshare webes felületével van gond, Operával is ugyanez a helyzet.
Próbáld ki a JDownloadert, azzal megy. -
WonderCSabo
félisten
válasz
nfsu17 #10934 üzenetére
Persze, igazad van, és helyesen is tetted, hogy ajánlottad! Csak arra gondoltam, hogy az újratelepítés előtt nem árt egy csökkentett mód.
Pubszon: Ezek közül egy pár be tud kavarni. Próbáld csökkentett módban, ha úgy jó, akkor rakd újra szűzen, és egyenként rakd vissza a kiegeket, hogy lásd melyik kavar be.
-
Brutforsz
senior tag
Úgy pont nem lesz jó, tedd fel a NoScriptet, és ne vedd fel kivételnek az Imagevenue-t, mert alapból mindent szkriptet blokkol, ami nincsen a kivétellistán, és Neked pont az kell, hogy azt megfogja.
Érdemes átnézned a kiegészítő leírását, és az első időkben furcsa lesz netezni vele; de szerintem ez a legfontosabb kiterjesztés a Firefoxhoz.
Egyébként van olyan változat is, amely feketelista alapján dolgozik, vagyis alapból minden olyan oldalon engedélyezi a parancsfájlokat, ami nem szerepel a listáján, YesScript a neve, ha nagyon nem jön be a No, akkor ezt is megpróbálhatod, de én mindenképpen az előbbit javaslom.
-
Brutforsz
senior tag
Első lépésként kipróba: a Firefox beállításai > Tartalom > JavaScript engedélyezése pipát kiveszed > ha ezt követően úgy működik az imagevenue-s kattintás, ahogyan elképzelted, akkor érdemes a pipát vissza-, a NoScript kiterjesztést pedig feltenni. Ha fent van, akkor alapból blokkolja azokat a szkripteket, melyeket nem engedélyezel (mínusz, ugye, a fehérlistán alapból szereplők), így más teendőd nincsen.
-
Steelmanus
addikt
-
WonderCSabo
félisten
Mozilla Weave sztem nem akasztotta volna ki.
-
WonderCSabo
félisten
Sztem a Vacuum Places Improved jobb. Ezzel az állapotsorban lévő kis ikonnal indítod el. De x oldaltöltés után lefuttatja magától automatikusan.
Nekem ezzel amint bepötyögnöm már ott is van a találat. -
Cane
őstag
Érdekes, nekem is az 3.5.5. alatt jöttek elő furcsaságok. Amit leírtál én is csak ennél a verziónál láttam, igaz XP alatt. A másik: megnyitok egy oldalt, aztán úgy viselkedik mintha az oldalt betöltötte volna holott fehér oldal jött csak be (magyarul semmi). Ilyenkor rá kell nyomnom az oldalfrissítésre és csak akkor tölti be ténylegesen az oldalt.
Amúgy meg mi az a hülye giccsparádé firefox indítás, hogy a keresősáv megjelenik, aztán effektelve előtűnik a "Web Képek Térkép Hírek Fordító Blogok Gmail továbbiak Naptár Fényképek Dokumentumok Webhelyek Csoportok" felirat indulásnál
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
● Mozilla blog az ITcafé-n.
- Blogbejegyzés Hidegben sem fagy az új Firefox
- Blogbejegyzés Biztonságban ünnepel a Firefox
- Blogbejegyzés A Firefox követés elleni védelme és egyéb biztonsági szolgáltatásai
- Nintendo Switch 2
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Motoros topic
- BGA-zók, ReWork-ösök szakmai topic-ja
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged