Hirdetés
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Bemutatkozott a Realme 16 Pro széria
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Android szakmai topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
-
Mobilarena
Mozilla Firefox
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bozso68
őstag
rSziasztok!
Egy ideje figyelem, hogy Firefox Mozilla használatakor a képernyő kikapcsolása után a processzorhasználat (így a ventillátor fordulata is) ugrásszerűen megnövekszik minden energiasémánál. Miután mozdítok egyet az egeren, visszajön a kép, a processzorhasználat lecsökken. Ha a Mozillát kilövöm, a a jelenség nem észlelhető.
Ez mind az erőforrás-figyelőn is nagyszerűen kijön.
Lenovo y500, win 8 64-bit, Firefox 50.0. A gép sokat megy kikapcsolt képernyővel az éjjeli szekrényen éjszaka.Mi lehet a gond, mit szabadíthat el a képernyő kikapcsolása?
Köszi: Zsolt
-
ALFA
senior tag
válasz
jerry311
üzenetére
Hol vannak már a régi szép idők, amikor még a FF volt a kicsi és könnyű böngésző?

Már akkor sejtettem, amikor hirtelen elkezdtek marketingelni, hogy piacvezetők lettek, és amikor bevezették a weboldalukon az agressív frissítési felszólításokat, akkor interjúkban bevallották, hogy volt ms-es marketingest vettek fel - a kör bezárult.

-
Na mióta töröltem a flashet azóta most meg nyitottam egy csomó lapot,nyitva a facebook is most így hogy csak meg vannak nyitva az oldalak a firefox max 850megát mutat régebben meg simán 1000 felett,na majd meg látjuk.
-
jerry311
nagyúr
Szerintem semmilyenben. Kétlem, hogy valaki 3x8 + 4 GB RAM-mal építene gépet. 32 annál inkább.
Sima Intel desktop VMWare-hez építve. Most is foglalt a fele RAM.
Következő gépemben 64 GB lesz, mert pl. 2 db RSA token szerver már önmagában elnyel 17-18-at és akkor még jó ha van melléjük egy domain controller is, a Win 10is eszik rendesen, nem is beszélve erről az átok Firefoxról (vagy valamelyik bővítményéről). Ez az 1 db PH! oldal van nyitva és 1140 MB-ot kér (IE11 csak 418-at, 2 nyitott oldallal).
Hol vannak már a régi szép idők, amikor még a FF volt a kicsi és könnyű böngésző? 
-
-
-
válasz
EmptyParadox
üzenetére
Lehet nem volt szimpatikus a gépemnek a nyertes

-
Na nekem is meg volt nyitva 14 lap és el kezdett kicsit nyögve nyelős lenni a firefox meg néztem a feladatkezelőt és 2350megát zabált el kezdtem agyalni na most mi legyen mitől lehet,aztán meg néztem az egyik life.hu n megnyitott cikket "Megvan a Miss Universe Hungary nyertese: Bódizs Veronika!" bezártam az oldalt és le ment a ram használat 1500megára

-
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
50-es firefox óta tapasztalok olyat, hogy itt a fórumon kicsit szétfolynak a betűk. Ha átgörgetem, majd vissza, akkor eltűnik.
Firefox X64. Megnézem az X86-os verzióval is.
Update: Azzal is csinálja.
-
Immy
őstag
Sziasztok,
Létezik olyan kiegészítő, aminek segítségével OSX alatt futtatott Mozilla Firefox-on szűkebb URL és Tab bar-t lehet állítani?Üdv.
-
EmptyParadox
senior tag
válasz
üzenetére
Esetleg ezt még megnézheted: Lazarus: Form Recovery
Én nem használom, de pont ilyen problémát olvastam nemrég, és ott ezt javasolták.
-
jerry311
nagyúr
IE 11 vagy Edge volt, pár héttel Win 10 upgrade után. Szóval nem a (nagyon) régiek. Arra már nem emlékszem, hogy pontosan mi volt megnyitva, de 4-5 tabnál nem volt több. Meg is lepődtem, hogy miért dob fel a Win kevés szabad RAM üzenetet, elég rég nem láttam olyat.
#48745-re valakinek ötlete?
-
jerry311
nagyúr
válasz
EmptyParadox
üzenetére
FF-nél ez nem gond. 1.8-2 GB memóriánál használhatatlanra lassul és kénytelen bezárni az ember az egészet, mert tabuk kilövésével nem javul a helyzet. Így sosem eszik többet 2 GB-nál.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Viszont az IE egyszer eljutott 28 GB-ig. Máig sem értem hogyan...

-
EmptyParadox
senior tag
válasz
Feri1977
üzenetére
Szerintem nincs háborúskodás, a Chrome saját felhasználótábora figurázza ki ezt és értetlenkedik nagy memóriahasználat miatt.
Akkor van gond, mikor böngészés közben videót vágsz, konvertálsz, fotókat szerkesztesz, egyéb nagy erőforrásigényes dologgal foglalkozol és a böngésző megeszi a memóriát mert nincs optimalizálva. Bár egy normális operációs rendszernek ezt meg kell oldania elvileg. -
Feri1977
senior tag
válasz
EmptyParadox
üzenetére
Na részleteknél kettő igaz..8 ugyanolyan oldalt nyitottam meg mindkettőben, az egyik 150 mb. a másik 380 körül. A chrome-ban meg 8 processz van, de ha összeadom őket, ugyanannyira jön ki mindkettő (150+380 és a 8 chrome processz ugyanannyi kb. 520 mb), most akkor miért is zabál egyik vagy a másik többet? Mikor hasonló teljesen a memória igényük? +nem mindegy? Ha böngészel akkor általában csak böngészel, mást nem csinálsz, max. zenét hallgatsz, simán elég egy átlagos 8 vagy 4 gb memóriás gép is. Nem értem ezt az állandó háborúzást.
-
Feri1977
senior tag
válasz
EmptyParadox
üzenetére
Én csak 1 process-t láttam..végig görgettem a feladatkezelőt lefelé.
-
Feri1977
senior tag
Sziasztok. Tudjátok, mindíg volt az a hit, hogy a chrome sok memóriát zabál stb. a firefox meg kevesebbet. Hát megnyitottam mindkettővel egy sima index.hu-t. A firefox 159 mb-ot használt, a chrome meg 31-et, és a firefox 1.5-1.7 cpu-t használt, a chrome meg csak 0.1-et. Most akkor mi is az igazság?
-
peterszky
őstag
Keresgettem a topicban, de nem találtam a kérdésemre vonatkozó infókat (lehet béna voltam...
).Céges telepítés, tehát megy ki minden usernek az FF, odáig látom a megoldást, hogyan kell elhelyezni ilyenkor a szótárakat, nyelvi csomagokat, hogy az mindenkinél megjelenjen, ne kelljen egyenként telepíteni.
Viszont azt eddig nem sikerült megtalálni, hogyan tudom elérni, hogy ezek aktiválva is legyenek az indításkor, ne kelljen felhasználónként nyomkodni.
A channel-prefs.js - user.js körül nézelődtem, de a leírások nem segítettek.
Valakinek esetleg van ötlete?
-
jerry311
nagyúr
Firefox régen megjegyezte, hogy mi volt egy form mezőiben.Tehát mondjuk egy Back és Forward kombó után is ott volt minden amit beírtam. Pl. itt a PH! hozzászólás szerkesztőjében is.
Aztán most ez valahogy eltűnt.
Vissza lehet varázsolni? -
Normi™
őstag
Sziasztok!
Létezik Firefox-hoz olyan torrent kiegészítő ami lapban fut?Bocs ha hülyeséget kérdezek,de sajnos a Deluge Ui-t nem sikerült belőnöm Linux-on.Szabadulnék a külön klienstől,jó lenne ha böngészőben futna egy kliens.
Köszi előre is.
-
-
-
-
-
Én már ezt nem értem,meg van nyitva a firefoxban most vagy 23 lap igaz a memória fogyasztást 1550MB re írja de tegnap töröltem az eset nod32 es vírusirtót és most furcsa mód nem nyögve nyelős a böngészés ennyi lappal sem az ethernet sem pörgi halálra magát.Most akkor nem értem,hogy vajon akkor a vírusirtó is hozzá járulhat a szarakodáshoz?
-
wwhy
veterán
Köszönöm mindenkinek a segítséget.
Az Adblock Plus volt az elkövető és a Ghostery a társtettes.
Ezeket letiltva csak 700-800 MB a memóriafogyasztás 5-6 füllel, 1-1,2 GB Youtube-on klippet nézve. -
Na a vírusirtót törölve,egy valamire rá jöttem a firefox nyögvenyelősségének nem sok köze volt a vírusirtóhoz.
-
Penty
aktív tag
Az az 1.5GB 8.1 alatt még mindig mocskos soknak tűnik nekem. A 10 alatti 1.7-1.8GB meg egyenesen katasztrofális.
Nálam az általad említett három oldallal bőven 400MB alatt tanyázik a róka. Igaz, az alapok mások: egy Debianra telepített 64-bites esr róka, NoScript, uMatrix és uBlock Origin kiegészítőkkel (+ néhány egyéb kiegészítő, amik inkább kényelmi, nem pedig ganéjszűrő és biztonsági feladatokat látnak el).Ahogy a többiek is írták, próbáld meg letiltott kiegészítőkkel, meg egy teljesen szűz profillal is. Ha még mindig rossz akkor megpróbálhatnád az esr-es rókával is, hátha az okés. Ha az sem jó, akkor... majd a többiek megmondják, mi a teendő egy wines oprendszer esetén.
-
wwhy
veterán
válasz
Matthewus
üzenetére
Köszönöm a segítséget. Ha a GMX-et kilövöm, valóban csökken a mem.fogyasztás, egészen 1,7-1,8GB-ra visszaesik ... 2-3 ablakkal (Index, PH, Székelyhon.ro). Így nem vagyok sokkal boldogabb
Nyilván a W10-nek is van köze, mert ugyanez a FF (szinkronizált fiók) W8.1 alatt 1,5GB körül van minden szokásos oldallal megnyitva... -
-
wwhy
veterán
-
Rimuru
veterán
Igy anonim modon csak azt tudom megmondani neked hogy valami nagyon telespameli a memoriat, de ezt te is tudod.

De igy is kiegeszitore gyanakodnek, csinalj egy tiszta profilt nezd meg azzal.firefox -P
Ha nem cisnalja akkor rakd fel egyesevel a kiegeszitoket es utana probald, hamar meglesz a bunos. -
slycoop
csendes tag
Üdv,
Olyan problémám lenne hogy youtube vagy egyéb video-s oldalakon, nem működik megfelelően a lejátszás,
megy a videó, aztán fél percenkét egybemosódik a kép és csak úgy megáll pár pillanatra, aztán megy tovább. De a hang az zavartalanul folytatódik
Böngészésnél pedig mikor görgetem az oldalt, akkor néha csak ugy elsötétedik a kép, és olyankor csak firefox restart segít.
Találkozott már valaki ilyen problémával? -
Kékes525
félisten
válasz
ArthurShelby
üzenetére
A kettőt együtt használni felesleges. Az uBlock Original sokkal jobb.
-
ArthurShelby
addikt
Sziasztok!
Már régi ff felhasználó vagyok, megszoktam a böngészőt. De most egyik frissítéssel bejött az, hogy ha több lap van megnyitva a gépemen, mikor vissza megyek a másikra kicsit tölt a ff. Eddig ilyen nem volt, és nagyon zavar, mi miatt lehet? (8GB RAM-om van)Ui: lehet h az ABP volt (ublock originnal használom közösen, de akkor az ABP-t letiltom)
-
brugo
aktív tag
Az Operaban van VPN ami elrejti az identitasomat , a Firefoxban nincs ilyen lehetoseg ?
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
● Mozilla blog az ITcafé-n.
- Blogbejegyzés Hidegben sem fagy az új Firefox
- Blogbejegyzés Biztonságban ünnepel a Firefox
- Blogbejegyzés A Firefox követés elleni védelme és egyéb biztonsági szolgáltatásai
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most Újévi áron! :)
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G7 - Ryzen 5 4650U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Update 01.05. - Bomba árak 2026-ban is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3962, 100% Akkumulátor
- REFURBISHED - DELL Precision Dual USB-C Thunderbolt Dock - TB18DC
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

(összesen 2x4 van)