- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Mozilla Firefox
Új hozzászólás Aktív témák
-
ledgeri
nagyúr
Személy szerint nem próbáltam, de ha a nighty, béta, dev, vagy bármennyi főverziós elmegy egymás mellett, akkor annak is illene.
Ismét leírom, hogy használhatóságban van különbség a "két profil, egy telepítés" és a "két profil, két telepítés" közt:
Első csak újraindítgatásokkal tud a profilok közt váltani.
A másodiknál pedig tud egymás mellett futni a kettő. Egymás profiljait -nem egy időben- is tudják hajtani. Lehet (de nekem nem jött elő) olyan, hogy a "B frissült profiljának megnyitása miatt panaszkodik az A exe". Viszont ennél már megoldható dinamikusan, valós időben, hogy "egyik belépős cuccből a másik belépősbe másolok".
Innentől egy lépés egy harmadik felrakása, hogy azt nyissa alapból bármi ami linket akarna nyitni, hogy ne az X vagy Y profil süti, előzmény, munkamenet pakkba piszkoljon, vagy szimatoljon bele bármely így nyíló program-oldala...
+1 pl youtube-nak, mert akkor a halasztgatott videóknak is lesz helye...
+1 ami nem telibe-facebook-blokkolt, mint a többi ,csak annak, stb stb.Ha egyik ilyesmi web pakk nagy annyira, hogy jó ha hogy van neki dedikált profilja, elég az... Ha kell hogy nyitható legyen bármilyen körülmények közt, akkor kell neki a külön telepítés. Ha van 3 profil akkor 2 telepítéssel is le lehet kezelni, attól függően, hogy mi kell.
Be lehet állítani, hogy X telepítés, csak Y profilt nyissa kezelje, és akkor az nyilik, de nekem jobb az, hogy ha mindegyik a profilkezelőt nyitja:
+1 állomás ha az alapértelmezett böngészőt akarja nyitni egy "olyan gomb mint a többi, de ez weblapot akar nyitni"...
+1 állomás mégegyszer rágondolni, hogy az a profil kell-e vagy a másik
+1 akarom-e tényleg ha elkezdeném az abban nem eltöltendő 1 órás időtöltésem....
Elkezdheted csak profillal, mert a 2. telepítés opciója mindig ott van, viszont semmi sem áll eléd, ha egyből egy új telepítést is felraksz, nem abba a + párszáz megába fog beleroskadni a háttértárad.
-
ledgeri
nagyúr
Én emiatt (is) raktam fel két telepítést (főverziós ff-ból) hajdanán (2 profil egymás mellett, 4 lehetséges munkamenet, ha a privátokat is beleszámoljuk). Abból most lett 4 telepítés (+privátjaik ha kell) és 5-7 profil, és érik hogy bővítem... (csak a nagy telepítőt kell használni nem a kicsit [40-70 MB vs 10-15], az rákérdez, hogy hová akarod rakni, meg a profilmanagert kell kitapasztalni)
Sajnos a privát böngészés az egy különálló konténernek számít amin módosítani nem lehet (ha egyik privát ablakban belépsz -ugyanazon telepítés, és futó profilja- újabb privát ablaka látja mit csinál az elsőszámú[próbáld ki..]), de a fenti Multi account containers, vagy a temporary containers addon is ezt megkerülendő szeparál mindent amit szeparálnak (nézz utána leírásaikban bármelyiket is választod) nem privát büngészési mundkamenetben. Ez a FF, és a TC készítőjének megoldása erre a problémára. De ha arra jutsz, hogy valami amit állandóan használsz kéne, úgy, hogy a másik állandó amit használsz az ne menjen állandóan, akkor 2 profil kell... Ha gondolod, hogy ezek kellhetnek egymás mellett (de nem biztos), akkor én személy szerint 2+ telepítéseket ajánlok firefoxból [csak ne indítsd el mind a kettővel ugyanazt a profilt...], így az egyik futó exe az egyik, a másik a másik profilt használja külön nyithatóan, külön zárhatóan, egyiket mindig frissítve, másika meghagyva x-y verzióval korábbin, és hasonlók...
-
Siriusb
veterán
Multi account containers: https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/multi-account-containers/
-
-
movax
őstag
uBlock Originben épp most szűrtem ki a privát ablakos felugró beleegyezést. Egyelőre működik.
Simán nem megy, csak az uBlock Element picker eszközével. Most az uBlock-beállításokban a My filters fülön ez jelenik meg ere vonatkozóan (az egyik a felugró téglalap, a másik az egész képernyős overlay):
! 2020-09-23 https://www.google.hu
www.google.hu##.wwYr3.aID8W.bErdLd
www.google.hu##.aID8W.m114nf.t7xA6Nem privát ablakban egyszer elfogadtam, ott többé nem jelenik meg, nem vagyok bejelentkezve, de ez amúgy is cookie-alapon működik.
-
Normi™
őstag
Szia!
-
-
vlevi
nagyúr
Sajnos ma is találtam néhány oldalt, ami nem töltődik be teljesen, ha a privacy track protection be van kapcsva
Egyértelműen az a probléma, kikapcsolom a trackingot, nyomok egy frissítést, bejön az oldal. Visszakapcsolom, újra frissítés, nem töltődik be. Mindezt úgy, hogy sem a firefoxot, sem az adott lapot nem csukom be közben, csak az átállítás után frissítést nyomok.
Általában valami külső hivatkozásra mutató dolog szokott kimaradni. -
DS39
nagyúr
amúgy addig is lehet rá használni az InstantFox-ot.
Be lehet kapcsolni, hogy betűre hivatkozás nélkül is keressen, mint ahogy az IE11-ben is működik. (vagy ahhoz egész hasonlóan) -
DS39
nagyúr
ezt a részét még valóban beletolhatnák a fejlesztők a Firefoxba, engem az sem zavar ha mostantól alap Yahoo találatokat dob (mert ezt úgy is át lehet állítani a config-ban), csak tényleg egyre kevesebb értelme van külön a searchbarnak. én csak akkor használom, ha az adott oldalról nem akarok ellépni (pl. egy flash játék vagy videó nézése közben), mert úgy van beállítva nekem hogy a keresési eredményt külön fülön nyissa meg.
-
BullZeye
veterán
-
-
DS39
nagyúr
-
DS39
nagyúr
a flasht egyszer felteszed és bekapcsolva hagyod az auto update-jét.
a w8 amit feltesz a win update-tel az az IE-hez való, FF-hoz ott is fel kell tegyed.egyébként az integrációnak szerintem jogi/pénzügyi akadályai vannak, a google más tészta, ők nem egy non-profit cég, és együtt fejlesztenek az adobe-val egy saját flasht a chrome-hoz.
Storms: beállítások/általános fülön rákérdezésre állítsd.
-
-
Eternitys
aktív tag
Van: Smartvideo-for-youtube
A beállításokban a "Hide annotations by default"- pipa be. -
PazsitZ
addikt
Ez tűnik egész biztatónak, de ki kell próbálni, pontosan milyen beállításai vannak.
Egyébként script cahce-eléssel nem hiszem, hogy sokat lehet spórolni, mert bizonyos szinten alapból cache-el a böngésző.A képek, flash tartalmakkal lehet igazán nyerni, ha minnél többet és hosszabb távon cache-ből szeded szvsz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
● Mozilla blog az ITcafé-n.
- Blogbejegyzés Hidegben sem fagy az új Firefox
- Blogbejegyzés Biztonságban ünnepel a Firefox
- Blogbejegyzés A Firefox követés elleni védelme és egyéb biztonsági szolgáltatásai
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Philips LCD és LED TV-k
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Jogász topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Energiaital topic
- Motoros topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- Dune Awakening - Máris túl az 1 millión
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M I5 12400F 32GB DDR5 512GB SSD X 4060 8GB SPIRIT OF GAMER CLONE 3 Chieftec600W
- Robbanj a jövőbe egy új Ryzen 7 5800X-szel! Kamatmentes rèszletre is!!
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest