Hirdetés
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- iPhone topik
- Azonnali navigációs kérdések órája
- OnePlus 15 - van plusz energia
-
Mobilarena
Mozilla Firefox
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
Polllen
üzenetére
A -1 inkább automatikusra állítja.
[link]Nem rossz 5let a disk cache kikapcsolása, ezt a szöveget mentettem el anno, nem tudom hirtelen a linket előkeresni:
Persze akkor, ha Firefoxot használunk, viszont nincs kedvünk RAMDISK-kel bajlódni, irányíthatjuk a gyorsítótárat közvetlenül a memóriába is, méghozzá egyszerűen. Nyissuk meg megint a beállításokat tartalmazó lapot: írjuk be a böngésző címsorába az about:config parancsot.
Keressük ki a browser.cache.disk.enable kulcsot, majd értékét true-ról állítsuk át false-ra. Ezután keressük meg a browser.cache.memory.enable kulcsot, majd értékét állítsuk át false-ról, true-ra. Most már a memóriába kerül a Firefox gyorsítótár, de nem árt megszabni, hogy mekkora memória mennyiséget foglaljon le magának a webböngésző. Hozzunk létre egy új Integer (Egész) kulcsot (Jobb egérgomb -> Új menüpont), majd adjuk neki a browser.cache.memory.capacity nevet. A friss beállítás értékeként adjuk meg kilobájtban, hogy mennyi rendszermemóriával gazdálkodjon a memóriába száműzött gyorsítótár. Itt persze -1 is lehet az érték, ha a Firefox-ra szeretnénk bízni a beállítást. Utóbbi esetben a rendelkezésre álló rendszermemória mennyiségétől függően dinamikusan állítja be a webböngésző a memóriában helyet foglaló gyorsítótár méretét.
Az új beállítások a Firefox újraindítása után lépnek életbe.
-
Polllen
félisten
Sziasztok!
A firefox-ban a memory cache a megadott méretig mindent odatárol és ha az megtelt, csak azután kezd el cache-lni lemezre vagy más szabályok alapján dolgozik?
Eddig az egész cache-t átraktam ramdisk-kel a memóriába és ezzel nem foglalkoztam, de elméletileg a böngészőben is be lehet állítani, hogy legyen-e disk cache meg memory cache, így nem foglalkoznék a ramdisk-kel.
Pendrive-ról futattot rendszerről van szó és valószínűleg sokat streamelnék zenét. Nem lenne jó, ha az egészet a disk-n cachelné folyamatosan.
-
Kékes525
félisten
-
vlevi
nagyúr
válasz
huskydog17
üzenetére
Netezés közben 90%-ban az egéren van a kezem. Lusta vagyok a kurzornyilig lenyulni

Amugy szerintem az IE smoothscrollja is facak. Azon kivul, hogy nem tetszik, felesleges idő és eröforras pazarlasnak tartom. -
huskydog17
addikt
Ha csak néhány sornyit szeretnél görgetni, akkor a kurzor mozgató nyilakat ajánlanám figyelmedbe, szerintem azokkal optimálisabb. Én legalábbis így szoktam csinálni. Bár igaz, hogy finom görgetés terén az IE11 verhetetlen (az Edge-t nem ismerem, mert nincs Windows 10-em), de a Tűzróka szép lassan felérhet hozzá, ha tovább pofozzák a Silk projektet.
-
vlevi
nagyúr
Na, eddig bírtam. Kikapcsoltam a smoothsrollt megint.
Miért jó az, hogy 2-3 sort is ugyanannyi ideig tart scrollozni, mint fél oldalt? Mert elindul,felgyorsul, scrolloz 1 sort, és megint ugyanennyi idő, míg megáll. Fél oldalnál is, kb 1 sor, míg beindul, ugyanennyi idő alatt lescrolloz fél oldalt, és szép lassan leáll. Sok értelme nincs. -
vlevi
nagyúr
válasz
huskydog17
üzenetére
Bakker tényleg. Nekem az about:configban évek óta ki volt kapcsolva a mousewheel smoothscroll, de most a tipped hatására visszakapcsoltam, és jó lett.
Korábban úgy scrollozott "finomat", hogy az egérgörgő minden röccenésére el-elindulgatott-csinált pár pixelnyi scrollozást, majd ugyanígy próbált lassan, finoman megállni. Marhaideigesítő volt, mert amikor többet akartam scrollozni, akkor is folyamatosan így csinálta.
De most jó lett, bekapcsolva is hagyom. -
huskydog17
addikt
Ma frissítettem a Tűzrókát a 40-es verzióra és nagy örömmel olvasom, hogy oly sok év után végre javítottak a finom görgetésen, egész pontosan a V-Sync kódot cserélték le, aminek hatására most sokkal szebben megy a finom görgetés, nincsenek véletlenszerű, megmagyarázhatatlan akadások és lassulások, legalábbis az asztali gépemen. Majd egy hét múlva megnézem hogyan fut majd egy 5 éves notin, kíváncsi leszek.
Bár még nem volt időm elolvasni a részletes blog bejegyzést, de egyelőre a Project Silk nagyon tetszik. Az elmúlt években alapértelmezetten Chrome-ot használtam, de most úgy látom újra visszatérhetek a Tűzrókára.

-
vlevi
nagyúr
Gondoltam. Mert olvastam, hogy 10-esre direkt csináltak egy másik témát. Ez nem a FF hibája, a Win10 ilyen rettenet, és ehhez kell igazodnia tűzrókának is. Attól még ocsmány, ezzel egyetértek...
Ez a Win8, és a 10 igazi baja. Hogy próbál egyszerre desktop és mobil és tablet is lenni, ez pedig nem fog sikerülni. Én is agyfaszt kapok az egyre nagyobb szövegektől, mint ami a Win10 settingsben van, például. -
scope2007
addikt
ebben a 40-es firefoxban elég randa lett a bezáró X

-
-
Kékes525
félisten
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Bocs, nem vettem észre, hogy már válaszoltál.

-
kranazoli
senior tag
Váó! Szuperek vagytok!
Vmelyik biztos jó lesz.Köszönöm szépen!

Egyelőre ezt adtam hozzá: FindBar Tweak 2 és tökkéletes. Erre volt a szükségem, de mindkettőt eltettem az almáriumba.

Ügyesek vagytok!

-
Kékes525
félisten
válasz
kranazoli
üzenetére
Ez nem azt tudja, de azt igen amit igazából akarsz. Az összes lapon amit megnyitsz képes keresni: Fastest Search - Browse/Shop Faster! 3.31.1-, ha nem zavar, hogy a Mozilla még nem szignózta. A példa képen a kékes szóra kerestem az összes nyitott lapon. Oda megy a pozíció, ahová klikkelsz.
-
válasz
kranazoli
üzenetére
Szia!
Esetleg ezek?
https://addons.mozilla.org/de/firefox/addon/fastest-search/
https://addons.mozilla.org/en-us/firefox/addon/findbar-tweak/Egyiket sem próbáltam, de valami ilyesmiről írnak...
"Find in All Tabs" tool"
-
kranazoli
senior tag
Haaaaali!
Tudtok-e olyan fox add-on-t, amivel azt lehetne csinálni, hogy a CTRL+F keresősáv alul minden tabfülön megjelenjen, vagy "ott legyen" ha még nem volt ott. Ez tudom, így nehezen érthető. Mintha fixálni lehetne a kereső sávot, hogy ne kelljen állandóan CTRL+F.
Azért kellene, mert pl. adott egy kifejezés amire keresnék pl. több topic hsz-ei között. Remélem azért nagyjából érthető. Tehát, mintha az ember pin-elné a kereső sávot.
Létezhet ilyen?

-
SP4C3
veterán
"Chrome baCCta bele a nénikéjét a kretén update-jével, de már megoldottam. Töröltem a egész update mappát, a scheduled task-okat, a chrome/installer mappát, meg sok idétlen chrome szemetet. kaptam +350Mb szabad helyet + nem eszi a gép erőforrásait.
A tudtom nélkül épült be a szemétláda,Bocsi, de pipa vagyok!"
-
SP4C3
veterán
Emberek. Véleményt és magyarázatot keresek erre a FireFox pluginra:

-
-
válasz
üzenetére
A 40-es verziótól kezdve figyelmeztet, ha egy addont nem ellenőrzött a Mozilla, azaz nincs fent AMO-n vagy nem lett beküldve ellenőrzésre.
Firefox 40: Firefox warns about signatures but doesn't enforce them.
Firefox 41: Firefox will have a preference that allows signature enforcement to be disabled (xpinstall.signatures.required in about:config).
Firefox 42: Release and Beta versions of Firefox will not allow unsigned extensions to be installed, with no override. -
embe
nagyúr
Sziasztok!
Kicsit besokalltam a Chrome-tól. Gondoltam teszek egy próbát a Firefoxxal. Évekkel ezelőtt használtam.
Kérdésem, hogy lehet-e szinkronizálni a Google fiókkal? nem arra gondolok, hogy onnan átemel könyvjelzőket, hanem hogy utána is szinkronizálna vele. -
zserrbo
aktív tag
A Gmail nálam rögzített lapon van. Ha kilépek belőle vagy kiléptet a böngésző és újra be akarok jelentkezni egy új lapon nyitja meg a Gmailt. Hogy lehetne megoldani, hogy ne nyisson új lapot?
-
Kékes525
félisten
Másnál nem jelentkezik a Ghostery-vel az a probléma, mint fentebb írtam a Firefox 40.0 alatt (Windows 7 64bit)? Ha valakinek a nevére klikkelek akkor csak ezt az üres ablakot látom: [link]
-
Bali27
addikt
válasz
EmptyParadox
üzenetére
about:plugins.. kb a fele bővítményt írja ki hogy hol van..
A Logitech finomgörgetős baromsága pont nincs benne
-
Colos1
őstag
Azt meg tudom-e valahogy oldani, hogy a YouTube -on a HTML5 lejátszó ne menjen hardveres gyorsítással, de maga a Firefox igen? Mert ha letiltom a beállításokban, akkor az egészet letiltja.
-
DS39
nagyúr
válasz
Intruder2k5
üzenetére
az ilyen oldal bejelentkezéseset én sem, de kiegészítőben igen, ami a Firefox jelszókezelőt használja. x-notifier, fireftp. 5 db ilyen volt, visszaírtam. de mondjuk akinek van 20 vagy több, és nem volt Sync, az borítja az asztalt kb.

-
-
DS39
nagyúr
válasz
Intruder2k5
üzenetére
ja, mondjuk innentől az ESR-t használni sem sok értelme van (már 31 esetében is határeset volt), mivel majdnem ugyanolyan (5-6 kiegészítő kell hogy úgy nézzen ki, és működjön mint régen) mint az aktuális normál verzió. ha visszaírogatom a jelszavakat, gyakorlatilag mehet is frissítés a 40-esre.
de ez még mindig sokkol, hogy nem tudták megoldani ezt a jelszómenedzser váltás intelligensebben ennél, hogy egyszerűen törlődnek inkompatibilitás miatt, nonszensz. -
-
DS39
nagyúr
na frissített az ESR is 31.8-ról 38.2-re, hát nem lettem boldogabb.. a default html5 player a youtube-on konkrétan meg sem nyikkan, addon fel, hogy flash-sel menjen, hibátlan.

a jelszavakat pedig nem konvertálta át, az about:config mókolás sem segített.
kezdek gondolkozni egy Chrome-ra váltáson.. -
Bali27
addikt
Sziasztok. Az érdekelne hogy a Kiegészítőkezelőben hogyan távolítasz el egy beépülőt, pl Acrobat Create PDF, vagy Logitech Setpointot, ha nem is rakja ki az eltávolítás gombot.?
-
savior
őstag
Az új 40-es verzióból van x64?
-
Kékes525
félisten
válasz
Kékes525
üzenetére
Valamelyik kiegészítő csinálja, mert csökkentett módban látok mindent. A Classic Theme Restorer gyanakodtam, de nem az a ludas. Most kapcsolgathatom ki-be mindegyiket egyenként.

Ghostery a ludas. Most keresem, hogy ott mi a bibi. Érdekes, ha kikapcsolom az összes követők és cookie-k blokkolását, akkor sem látom az oldalt.
-
Colos1
őstag
Az meg milyen fjúcsör, a 40 -es Firefoxban, hogy nem működnek az ablak tetején található gombok? Vagy csak engem szívat?
-
HZoli87
veterán
-
TXT
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Rendben, de mindenkepp koszonom a segitseged Intruder2k5

-
A linket azért adtam, hogy tudd mivel állsz szemben, nem konkrét programot akartam ajánlani vele. Ha önállóan nem tudod megoldani, javaslom nézz körül itt a fórumon anti malware, és/vagy antivirus topikok ügyében (kereső ad néhányat), és kérdezz rá azokban, mert ez nem Firefox probléma.
(#43631) TXT
Szívesen!

-
TXT
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
-
-
TXT
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Koszonom, mar dolgozik is.

A gyari beallitasokon tul, kell barmit is atallitani a settings-ben a SpyHunter-ben es a STOPzilla-ban?
-
-
válasz
keszegduda
üzenetére
Bár a linkelt válaszom nem neked szólt, de sebaj, szívesen!

-
keszegduda
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Közben megtaláltam mi a baj. Többen használjuk a gépet és szerintem valamelyikünk nyilván beállította hogy mentsen folyton.
A megoldás:
Eszközök fül->Beállítások->Alkalmazások->Hordozható dokumentumformátum(PDF)->Rákérdezés mindig
Mindenesetre köszi, majdnem legyalultam a gépről a firefoxot.

-
Matthewus
őstag
válasz
keszegduda
üzenetére
Beállítások/Alkalmazások - itt megkeresed a PDF-et és kiválasztod a neked megfelelő opciót.
-
-
keszegduda
őstag
Üdv!
Hogy tudom megakadályozni azt hogy a mozilla bővítményeinél az adobe acrobat ne mentse automata módon a .pdf kiterjesztésű fájlokat? Folyton teletömi a mentési helyemet pdf anyagokkal, fogalmam sincs mi történt, egyik pillanatról a másikra lett ilyen és jó lenne megoldani hogy tudjak választani ismét a "megnytiás" és "mentés" funkció között.
Köszi!
-
kisfer
aktív tag
Sziasztok.
Olyan problémám lenne hogy beírom a címsávba a weboldal nevét és hiába nyomok entert,bármit csinálok nem hozza be az oldalt,nem reagál.
Kereső viszont jó.
Legújabb Firefox és Win 7 kombó. -
ceia
őstag
válasz
EmptyParadox
üzenetére
Nekem 5:4-es a monitor, de a könyvjelzősáv amúgy sem tetszik, nem az én műfajom. Csak a legördülő menü és a gomb
kép#43614) luise178 Örülök

-
luise178
tag
szasztok!
nem tudom volt-e már szó róla de olyat csinál a firefox-om, hogy ha új lapot nyitok, (pl: ctrl+t) akkor nem egy üres oldal jelenik meg, hanem a yahoo.com oldal. nagyon idegesítő, hogy nem találom, hol tudom visszaállítani, é shogy hol tudom letiltani. otthon magyar ország -on minden jó, de amint kijövök külföldre, mindig bekavarnak a keresők. hiába mentem el, hogy a google legyen az alapértelmezett, amint újraindul, megvariálja. eddig a bing-et rakta be, most a yahoo-t.
az lenne a kérdésem, hogy lehet visszaállítani, majd ez a csereberét letiltani. nem akarom állandóan újratelepíteni a böngészőt.
előre is köszi a választ!
-
Apaxp
senior tag
válasz
Steelmanus
üzenetére
Köszönöm, most ezt is kipróbáltam és továbbra is összeomlik a flash a 41a2 64bitesen. Szóval marad a stabil 32bites verzió egyelőre. Azután csak kiforrja magát a win10 és a 64bites róka együttélése
-
EmptyParadox
senior tag
Nálam egyébként így néz ki.
Itt is az a cél, hogy minél kevesebb helyet foglaljon el bármi a bongészésből. Éppen 4:3-as monitor van rákötve, de egyébként 16:10-en használom, és így ugye oldalt szokott lenni rengeteg üres rész a weboldalakon, és ezért raktam balra sok mindent.
És bocs a béna cenzúráért.
Bal oldalon végig a könyvjelzősáv van. 
-
ceia
őstag
(#43600) Matthewus A csillagon két klikkes megoldás nem rossz, bár így tulajdonképpen kétszer menti el a könyvjelzőt, először az Unsortedbe fölöslegesen, aztán a második klikk után helyezi át ahová akarom.
Nem tudom miért, valami "fókuszban van - vagy nincs" dolog lehet, hogy a Ctrl + D nekem nem mindig működik. Olyankor hiába nyomkodom többször is, semmi sem történik. Az Unsortedet inkább nem akarom betenni a rendes könyvjelzők közé és különben FF24.8.1 ESR van
(#43601) pinnacle Mennyit használom a jobb klikkes menüt, és ezt a lehetőséget valahogy nem vettem észre!
Ez sem rossz, kivéve ha egy oldal letiltja a jobb klikkes menüt.(#43602) Ozrych Nem akartok könyvjelző sávot, a lehető legtöbbet akarok főablaknak hagyni és az áthúzásos dolgok sosem jöttek be. (ez a windows funkció nálam szinte kihasználatlan!)
Illetve felülre a menü mellé ki van rakva a három leggyakrabban használt oldal kis ikonja.

Mindhármatoknak köszönöm a segítséget, de azt hiszem mégis kipróbálom a Toolbar Buttons kiegészítőt. Pár egyéb gombját is tudnám használni, pl. a Page Info-t. A jobb klikkes menüben is van, de gyakran pont azoknál az oldalaknál kell, amik letiltják a jobb klikkes menüt

-
Apaxp
senior tag
Most visszaraktam a 41a2 64bitest próbaképpen. A javasolt módosítással valóban jó lett az xpi telepítés.
A flash az viszont továbbra is összeomlik. A 209 végű volt fenn, de újra raktam és utána is összeomlik.
Az about:configban rákerestem a flash szóra a 39.0.3-ban és a 41a2-ben is. A találatoknál egy különbség van.
A 41a2-ben ezt a plusz bejegyzést találtam: dom.ipc.plugins.sandbox-level.flash 0Tudja valaki hogy ez mit takar? Próbáltam a 0-t 1-re és 2-re is állítani de továbbra is összeomlott a flash.
-
EmptyParadox
senior tag
Nálam a könyvjelző sávban az első ikon egy mappa, amiben gyakorlatilag az összes könyvjelzőmet tárolom (plusz ott vannak mellette név nélkül, csak ikonként a gyakran használt könyvjelzőim egy praktikus sávot alkotva), és gyakorlatilag, ha valamit el akarok menteni, akkor csak ide behúzom, és abba az alkönyvtárba rakom, ahova érzésem szerint való.
Ez nem lenne így egyszerűbb megoldás esetleg?
Nekem így nagyon kényelmes legalábbis. -
pinnacle
nagyúr
Jobb egérrel, hozzá tudod adni.
Erre a hivatkozás küldésre, nincs valami ötletetek?
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
● Mozilla blog az ITcafé-n.
- Blogbejegyzés Hidegben sem fagy az új Firefox
- Blogbejegyzés Biztonságban ünnepel a Firefox
- Blogbejegyzés A Firefox követés elleni védelme és egyéb biztonsági szolgáltatásai
- Sorozatok
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Energiaital topic
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- OpenMediaVault
- Milyen TV-t vegyek?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- Új AKRACING CORE EX gamer szék
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 11 128 GB Lila 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- iPhone 17 256 GB Black - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- CTO Bontott 0perces TÜZES EZÜST MacBook Air 13.6" M4 10C/1G 16GB 512GB Gar.: 1 év APPLE világgar
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Természetesen a browser.cache.disk.enable és a browser.cache.memory.enable is beállítottam anno.

A tudtom nélkül épült be a szemétláda,

Ez sem rossz, kivéve ha egy oldal letiltja a jobb klikkes menüt.