Hirdetés
-
Mobilarena
Mozilla Firefox
Új hozzászólás Aktív témák
-
fcrhs30
csendes tag
sziasztok!
nem igazán használom a firefoxot, remélem nem kérdezek hülyeséget... az egyik ismerősöm kért meg, hogy segítsek neki egy firefoxos problémában, ami a következő:
ha a kapu.hu oldalon bármelyik cikkre/linkre kattint, azt nem új lapon (vagy ugyanazon a lapon) tölti be, hanem új ablakot nyit neki (ez még hagyján), de az új ablakon nincs gördítősáv, nem lehet legördíteni. és ez a fő probléma, hiszen így nem lehet végigolvasni semmit.
amúgy az új ablakban nincs ott a kereső kis ablaka sem a címsáv mellett, sem a szokásos ikonok. a címsávba nem is engedi átírni a linket.
más oldalakon viszont (pl. index.hu, vagy akár itcafe.hu) jól működik neki a ff, megnyitja a cikket ugyanazon a lapon. perverzitásból az indexen rányomtam oldalt az internetkon hirdetésére, annál is előjött a hiba.ha nem sima bal egér gombbal kattint a "problémás" linkekre, hanem a középsővel, akkor persze megnyílik új lapon, problémamentesen.
ezt hogyan lehetne rendberakni? előre is köszi!
-
Gedeon31
addikt
Arra van valami lehetőség ,hogy egy oldalon belépek e-mail cím és jelszó párossal ,de az e-mail címem ott marad látható és annak törlésére?

-
kiskacz
senior tag
válasz
spammer
üzenetére
Tehát: Ha a kezdőlap részbe beillesztettem a szövegfájlomat, kezdőlapnak megnyílt a beállított pár oldal. Ez most egyszerűen nem működik. Ha "az aktuális oldalak használatával" próbálkozom, akkor sem a kívánt eredmény van, illetve el sem tudom menteni ctrl+c -vel a kijelölt oldalakat. Ez azért fontos, /nekem/ mert ha valami átírja a kezdő oldalt, eddig simán visszaállítottam. Ez most nehézkesebb... illetve - hogy lehet ezt másképp?
/Ott ahol most CSAK a facebook van, legalább 3 soros szöveg van/volt/lesz... illetve kellene lennie./ -
spammer
veterán
válasz
kiskacz
üzenetére
Lehet, hogy én vagyok értetlen, de szerintem egy kicsit pontosabban fogalmazd meg, mert számomra nem világos:
Tehát van 6-8 url-ed egy szövegfájlban (txt)? Vagy hogyan van 6-8 lap elmentve egy szövegfájlba?

Nem tudod elmenteni? A módosított szövegfájlt?
A többi részét sem értem.
Lőhetnél egy képet a problémáról. 
-
Üdv!
Profilok áthelyezésénél lehet simán törölni a "Local Settings\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles\*.default\cache2\trash*" mappa tartalmát? Gyakran előfordul, hogy esze ágában sincs törölni a gyorsítótárazott elemeket, hiába választom ezt a beállításoknál.
-
Jelenleg hogy áll a 64 bites kiadása a Firefoxnak, illetve az e10s?
-
spammer
veterán
válasz
Sziszifeca
üzenetére
Így már igen, csak sajnos a megoldást nem tudom. A dupla soros eszköztár alapból van vagy valami kiegészítővel? Valamilyen témát, módosítást használsz? Nem hiszem, hogy szándékosan került volna bele ilyen tiltás a frissítéskor, gyanús, hogy bug lesz.
_(#42675) kovaax: hát passz, látod, (#42670) DS39-nél is megjelenik, régebbi verzióval és Win alatt, szóval nem tudom, mi okozhatja az eltérő viselkedést.
-
válasz
Sziszifeca
üzenetére
inkább képernyőképet küldj

-
Sziszifeca
őstag
válasz
spammer
üzenetére
Nehéz leírni, de megpróbálom

Nekem 2 sor látszik a könyvjelző eszköztáron. Ha egy oldalt szeretnék lementeni, akkor azt úgy szoktam, hogy a http:/// előtt lévő földgömböt behúzom a könyvjelző eszköztárba. Az utóbbi frissítéseknél már csak az első 7 helyre engedi, azaz nem tehetem bárhova. Érted így?

-
-
Penty
aktív tag
válasz
spammer
üzenetére
Debian, Iceweasel 31.7.0. Alapból nálam sem jelenítette meg a képet. Két dolgot kellett kikapcsolnom ahhoz, hogy megjelenjen: a NoScript és a RequesetPolicy kiegészítőket.
Játszottam velük, hogy pontosan mit is kell csinálni, hogy megjelenjen a kép. Ime:
A NoScriptnél a velvet.hu, facebook.net és facebook.com oldalakat kellett (ideiglenesen) engedélyezni.
A RequestPolicy-nál a facebook.net, facebook.com, majd mindezek után az "Other origins within this page" beállításon belül a fbcdn.net és az akamaihd.net kapott ideiglenes engedélyt.
Az Adblock Plus-nak, a Random Agent Spoofer-nek és a cookiek engedélyezésének/letiltásának nem volt szerepe abban, hogy megjelenik-e a kép. -
-
spammer
veterán
Akinek be van kapcsolva a tracking protection, az ránézhetne akkor erre a velvetes linkre, hogy megjelenik-e az oldalon a beágyazott facebook post a képekkel. Ha valaki kipróbálja, legyen szíves odaírni, hogy milyen FF verzió, be van-e kapcsolva valami blokkoló, meg esetleg milyen rendszeren fut (Win, Linux, OS X). Mert nálam FF 38, uBlock, Arch Linux kombóval megjelenik a a beágyazott post.
-
spammer
veterán
Válasz erre [link] a Linux topikból, hogy ne ott offoljunk. A téma innen indult: [link]
A pref-ből majd takarítanom kell, mert migráltam a profilomat, meg eléggé sokat moddoltam a rókán már, vannak benne olyan részek is, amik valamiért nem pucolódtak ki.
De a releváns részek:
user_pref("privacy.cpd.cache", false);
user_pref("privacy.cpd.cookies", false);
user_pref("privacy.cpd.sessions", false);
user_pref("privacy.donottrackheader.enabled", true);
user_pref("privacy.sanitize.migrateFx3Prefs", true);
user_pref("privacy.sanitize.timeSpan", 0);
user_pref("privacy.trackingprotection.enabled", true);Cookie-k letiltva (manuálisan van engedélyezve, ahol kell, a kivételek között)
uBlock default listákból pár (releváns lehet: Fanboy’s Social Blocking List pipa)Egyébként valószínű, hogy a FB embedded postnak meg is kell(ene) jelennie tracking protection mellett, hiszen a beágyazott elem nem accounthoz kötött, azaz nem kell hozzá FB fiók és ezáltal tracking sem. Ugyanúgy, ahogyan egy youtube vagy twitter beágyazott tartalmat is lehet látni regisztráció nélkül.
-
Steelmanus
addikt
válasz
EmptyParadox
üzenetére
Koszonom a tanacsot, arrol az oldalrol szoktam telepiteni a scriptet, viszont az .xpi kiterjesztest nem figyeltem, ill. azt hittem hogy az megegyezik a Kiterjesztesek oldalon talalhato YouTube Center 2.1.0.1-signed-el. De nem, igy bucsut is mondtam a GM-nek. Köszönöm.
-
EmptyParadox
senior tag
válasz
Steelmanus
üzenetére
YT Centerből van addon verzió is, esetleg ha így helyettesítenéd.
-
-
BullZeye
veterán
válasz
EmptyParadox
üzenetére
Egyértelműen addon probléma, hisz FF önmagában nem leakel, viszont arról az FF tehet, hogy ezt engedi, arról nem is beszélve, hogy saját programjával sem mutatja meg melyik addon leakel, inkább kamu adatokat publikál nekem.
Az meg nem igazán megoldás, hogy 2 hónapig tesztelem addonokat, hogy vajon melyik leakel. -
kiskacz
senior tag
Egyszerre 6 -8 lapot nyitok meg kezdésnek a foxon, ezek elmentve megtalálhatóak egy szövegfájlban.
A problémám az, hogy most változtatnék a felálláson, de nem tudom elmenteni.
Ugyanúgy ott van az "aktuális oldalak használata" szöveg ahol eddig, de kijelölhető formátum nincs, és ha ezt használom a beállítás fül is megmarad mint keződlap...
Van megoldás?

-
Steelmanus
addikt
válasz
Sziszifeca
üzenetére
Probald ki a QuickMark 1.2.7.1-et. En is ezt hasznalom, mert zavart hogy az FF csak 5 mappat mutat menteskor.
-
BullZeye
veterán
Nem azon csodálkozom, hogy 1GB ramot használ. Mint írtam teszek rá, felőlem 12GB-ot is ehet, mert van. Az a bajom, hogy mikor 1GB fölé megy, érezhetően belassul, és ilyenkor FF restart tudja csak helyre tenni, hogy megint működjön rendesen 1-2 órát.
Problémám pedig főleg az, hogy eddig 34.0-t használtam, ugyanezekkel a kiegekkel és beállításokkal. Felraktam szűz 37-et pár hete, importáltam mindent, mindenből leszedtem legújabbat, és eddig 4-600MBnál megállt, és fölé sose ment, most határ a csillagos ég, ami nem lenne baj, de belassul/akad/fagy.
Ami egy i7 4790, 16GB ddr3, 512gb SSD-nél ami 500+ ír/olvas nem igazán szabadna neki, sztem, és nincs amivel kitesztelhetném ennyi kieggel, hogy mi okozza, mert fals adatokat hoz.
-
Apaxp
senior tag
Nagyon régóta az aurorát ill most már a developer editiont használom.
Amikor megjelent a 40.a2 verzió akkor totál szétesett az addig jó működő programom, mint később kiderült a pluginek közül az adblock plus volt a bűnös. Felraktam a 38.0.1 verziót és az aurorát töröltem. A 38.0.1 valahogy nem nyerte meg a tetszésemet ezért újra felraktam a developer editiont de már a 64 bites verziót.
Adblock plus helyett az ublock írtja a reklámokat. Annyi gondom volt még hogy a kinézetét nem tudtam az alapértelmezettre átállítani csak úgy hogy előbb ki kellett választani valami ronda egyéb témát és arról visszatérve az alapértelmezettre.
Így visszakaptam a jól működő programomat. -
spammer
veterán
válasz
Sziszifeca
üzenetére
Én nem igazán értem, mire gondolsz.
-
Sziszifeca
őstag
Az FF-nél hogyan lehet beállítani, hogy a könyvjelzőknél ne csak az első 5 helyre tudjak linket rakni?

-
BullZeye
veterán
FF ha eléri az 1gb memória használatot belassul/befagy/szaggatottá válik az írás, és nem lesz túl responsive.
About:memory nem sokat segít, és az about:addons-memory pedig azt mutatja alig pár megát használnak a kiegek.
Nem sajnálom én a memóriát tőle, azért van 16GB a gépben, hogy legyen mit ennie ennek a szarnak, de ha x86 létére egy idő után összefossa magát, akkor igazán lehetne benne egy kapcsoló, hogy 900 mega után megálljon a memória megzabálásával, vagy törölje a fölös cumókat belőle.
Jelenleg 1,2gigát eszik, de volt már 1,5 is, lehet ezzel tenni valamit, vagy ahogy 8 éve is, várni a megváltást, hátha egyszer kezdenek vele valamit?
about:addons-memory nyilván kamu adatokat ír ki, de legalábbis nem hiteles
Total 179.81 MBabout:memory
1,285,574,292 B (100.0%) -- explicit -
Visormail
addikt
válasz
Steelmanus
üzenetére
Ja kösz, amúgy se nagyon tenném fel emiatt, de ha ott se megy akkor meg pláne.
-
Jenne
őstag
válasz
medica
üzenetére
Nálam sem azonnal kezdődtek a gondok. Fent volt már kb. három napja a 38.0.1 amikor előjött ez a belassulás. Amióta visszatettem az előző verziót, megszűntek. Egyelőre marad is a régebbi FF. Még a 38.0.1 alatt rá is kérdeztem a szolgáltatómnál, ott végig nézték egészen az én végpontomig a kapcsolatot de semmi olyat nem találtak ami ezt okozhatta volna.
Vannak még rejtélyek ... -
tutuhawer
őstag
Köszi, még egyet kérdezek. Minden linket új ablakban nyit meg a Firefox. Erre se találtam megoldást hirtelen.
Jobban járok, ha újratelepítem?szerk: ezt megtaláltam, bocs
-
Steelmanus
addikt
-
Jenne
őstag
válasz
medica
üzenetére
Szia!
Na végre valakinek hasonló hibákat produkál a FF mint nekem is. Azt hittem csak nálam van ilyen. Amióta felfrissítettem a 38.0.1-re azóta nálam is megkergült. Visszatettem az előző 37.0.1 verziót és újra minden okés.
Jók újra a speedtest eredmények akárhányszor lefuttatom is. A 38.0.1-el volt, hogy iszonyat lassú lett vagy csak darabokban nyitott meg oldalakat. (win 8.1/64 bit)
A végén már igen combos 50 ms PING értéket és 20 Mbps letöltéseket mértem. Maradok egyelőre az előző verziónál.
Én is µBlock-ot használok már egy ideje, azzal semmi gond. -
tutuhawer
őstag
Szevasztok
Új lap megnyitásakor korábban üres lap jött be, a címsorba tudtam is gépelni. Most meg valami (chrome://quick_start/content/index.html) ilyet ír be magától a FFox, pedig nincs is chrome a gépemen. Szeretném visszakapni az üres lapot, amikor új lapot nyitok, ez hogy lehetséges? Egy beállítást se találtam
Köszönöm -
Visormail
addikt
-
Pano
veterán
Sziasztok!
Szeretném tőletek megérdeklődni, hogy a Firefox for Android tartalmaz adatforgalom csökkentőt (mint pl a chrome vagy az opera), vagy esetleg van jól bevált kiegészítő erre acélra?
-
medica
senior tag
Hi!
Mára nagyon belassult a fox, sebességmérő összevissza adatokat ad. Explorerrel rendben minden. Nem tudok rájönni mi a fallosz van,nemrég váltottam uBlock-ra ADBlock-ról de az is rendben ment eddig. A privacy.trackingprotection.-t enabled-ről true-ra tettem de azzal se volt gond. Most ha visszateszem enable-re akkor is lassú marad. -
selmak15
csendes tag
Sziasztok!
Már egy ideje az a problémám, hogy a mega.co.nz oldalról nem tudok letölteni semmit. Bármekkora legyen a fájlméret. A mega kiegészítőjével viszont megy, bár ezt nem szeretném használni. Próbáltam törölni a sütiket is de nem indul el. Más böngészővel semmi gond. Vki esetleg tud valami megoldást? -
Rasiel
senior tag
Nincs mit, viszont érdemes a beállításokkal próbálkozni, nem default-on használni.
Szerk.: Lehet, hogy már linkelték előzőleg a topikban, de innen tudod leszedni. Ha valami baj van az újabbal, akár régebbi verzióval is próbálkozhatsz.Így van, about:config-ban lehet finomítani, de én meg vagyok nélküle, pl. Total Commander-ben is inkább idegesített, mint használt valamit is.
-
vlevi
nagyúr
válasz
Rasiel
üzenetére
"uBlock "
Köszi, ránézek majd."smooth scrolling"
Az nálam is alapból kikapcsolandó.
Engem is eléggé zavar, hogy i5, 8G RAM, 7850-es kátya, SSD, erőmű, meg minden, és amikor megmozdítom az egérgörgőt, akkor először nekiveselkedik, elkezd lassan, de gyorsuló ütemben scrollozni, mindezt kábé 20-30 pixelig, mert utána vége az egy egérgörgetésnek, és már lehet kezdeni a scrollozás lelassítását. ÁÁÁÁÁ
Amikor fél oldalt kell görgetni, akkor rendben van, akkor nem zavaró, de amikor csak 2-3 sort görgetsz, az nagyon vacakul adja elő magát, hogy elindul, megáll, elindul, megáll. Akkor már inbákk ne legyen smooth.
Ezt egyébkétn az about:configban lehet állítani, eszközönként, hoyg mi legyen smoothscroll, és mi nem.
general.smoothScroll.mouseWheel;false
general.smoothScroll.pages;true
Lehetne még tovább finomítgatni, de felesleges, annyit nem ér az egész. -
Rasiel
senior tag
-
Simba86
senior tag
Sziasztok! elnézést kérek, ha már szóba került ez, használtam a google-t is, de sehol egy jó megoldás...
Miért van az, hogy a firefox szabályosan laggol 64-es rendszer alatt? (gondolok itt a görgetési sebességre és igen tudom azt is, hogy 32 bites a progi...)
tudom, hogy van a waterfox, de az se jobb számottevően
-
vlevi
nagyúr
Sajnos ma is találtam néhány oldalt, ami nem töltődik be teljesen, ha a privacy track protection be van kapcsva

Egyértelműen az a probléma, kikapcsolom a trackingot, nyomok egy frissítést, bejön az oldal. Visszakapcsolom, újra frissítés, nem töltődik be. Mindezt úgy, hogy sem a firefoxot, sem az adott lapot nem csukom be közben, csak az átállítás után frissítést nyomok.
Általában valami külső hivatkozásra mutató dolog szokott kimaradni. -
törölt tag
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Ghostery nem jó? Az is blokkolja az ilyen követős bigyókat. (és megy a face játék)
-
dugynok
senior tag
válasz
Steelmanus
üzenetére
Megoldódott, valami hülye beépülő fölmászott és az miatt jöttek a reklámok. Leszedtem és megszűntek

köszi -
Gedeon31
addikt
Tudnátok adni egy linket ahol korábbi magyar verziókat lehet letölteni?

Köszönöm. -
Bjørgersson
félisten
válasz
Steelmanus
üzenetére
Hmm, akkor nem tudom nálam miért nincs.
-
dugynok
senior tag
válasz
Steelmanus
üzenetére
malwarebytes-el rendszeresen takarítok, semmit nem talált. Csinálok majd képet délután.
-
Steelmanus
addikt
válasz
dugynok
üzenetére
Milyen reklamokat latsz? Tudnal kesziteni kepet roluk? En megneztem a ket oldalt - jofogas, musicfm - de nem lattam reklamokat meg kikapcsolt hufilter mellett sem. Esetleg a ket malware tiszititoval megkellene nezni a gepet. AdwCleaner Malwarebytes
-
dugynok
senior tag
Sziasztok,
Kis segítségre lenne szükségem. AdBlockPlus kiegészítő telepítve, bekapcsolva, de pl. a jófogás és a musicfm oldala tele van reklámokkal. Adblock-ba telepítettem hun csomagot is, de semmi hatása

Merre induljak el, mit csináljak, hogy megszabaduljak a reklámoktól? -
Steelmanus
addikt
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Nalam a linken van kep a videon, a privacy.trackingprotection.enabled true-n van. Gondoltam megnezem.
-
SkyS1gn
félisten
Miért nem töltenek be a youtube kommentek firefox alatt? Laptopon meg működik... ezmiez?
Másik az hogy beállítok egy témát, megnyitom a böngészőt újra, van hogy marad amit beraktam de van hogy visszaállítja a gyárit és letiltja a többit. Ezt csinálja asztalin meg noteszen is.
-
vlevi
nagyúr
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Nagyjából másodpercekkel ezelőtt akartam írni, hogy én is észrvettem, hogy vannak oldalak, amiket kinyírt a tracking protection kapcsolgatása.
-
netpeti98
addikt
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Jelenleg csak az egész oldalról tudod kikapcsolni. Viszont ebben az esetben is csak a Facebookon lesz kikapcsolva, a többi oldalt nem érinti.
-
yanna
addikt
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Mi a rák a z a facebookkos izé...? Minden bizonnyal nem veszít senki semmit...!
-
Steelmanus
addikt
Régebben észrevettem, hogy néha a reklámos oldalak a lassúak. Olyanra gondolok, amikor alul a státuszsoron látod, hogy waiting for hitgeiumus.... valami. Mintha ezeket most marhagyorsan átugraná.
Pontosan, nezegettem en is a statuszsort, es ahol sok a reklam elobb tolti be az oldalt, mikozben a statuszsoron meg valtakoznak a linkek.
-
Matthewus
őstag
válasz
SATA_boy
üzenetére
Csak kíváncsiságból kérdeztem, hogy ki melyiket használja. Én az uBlock Origin-t választottam, az eredeti fejlesztő miatt, a fejlesztés is gyorsabb, és van olyan funkció, ami csak ebbe van benne.
Ha telepíteni akarjátok, akkor innen telepítsétek, itt frissebb verzió van, viszont nincs automatikus frissítés.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
● Mozilla blog az ITcafé-n.
- Blogbejegyzés Hidegben sem fagy az új Firefox
- Blogbejegyzés Biztonságban ünnepel a Firefox
- Blogbejegyzés A Firefox követés elleni védelme és egyéb biztonsági szolgáltatásai
- World of Tanks - MMO
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Bekeményítenek az ügyfelekkel szemben a memóriagyártók
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- LEGO klub
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Keresünk Galaxy S21/S21+/S21 Ultra/S21Fe
- BESZÁMÍTÁS! Acer Predator Helios Neo 16 PHN16 notebook-i9 13900HX 16GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 8GB W11
- Dell Latitude 3310 13,3", Gold 5405U, 8GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Lőhetnél egy képet a problémáról.