Hirdetés
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- OnePlus 15 - van plusz energia
- MIUI / HyperOS topik
- Áprilisban már szaggathatja a kínai aszfaltot a Xiaomi SU7 új verziója
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Mozilla Firefox
Új hozzászólás Aktív témák
-
vlevi
nagyúr
válasz
batagy
üzenetére
"Én is felraktam a 64 bites Firefox-ot,"
Én nem fogom felrakni, megondom miért.
Egyszerkétszer volt már, hogy valami memory leakes java, vagy flash, vagy akármi szutyok, csak zabálta a memóriát. 32 bites fox alatt ez azt jelenti, hogy a 8G RAM-ból, ami a gépben van, fel tud falni 4-et, aztán megpusztul. De csak a fox. A gép szinte észre sem veszi, mert a fele memória szabad.
Ellenberger, a 64 bites fox elfogyaztja mind a 8 gigát, és akkor vége.Jártam már így Chrome-al, és az újabb Blink motoros operával is. Ezek ugyanis külön processzben futtatják az egyes lapokat, ami miatt összességében nagyobb a memóriaigényük, mint a FF-nak. Ráadásul így külön processzenként van 4Giga memórikorlátja a 32 bites Chromenak is, ami rossz esetben 3-4 lappal (de akár 2-vel is) meg tudja fektetni a gépemet. Néhányszor már volt is, hogy szólt érte. Nem is nagyon csípem a krómot
Motorra való az, meg Chevy Bel Airre, nem ámítógépre 
-
batagy
őstag
Üdv!
Én is felraktam a 64 bites Firefox-ot, 39.0 beta 4 Hun verziót. Az OS Win7 64bit (céges).
Firefox installok
39.0 beta 4 64bit hun1-2 órás használat alapján eddig semmi probléma! Énszerintem gyorsabb!
A 64 bites ide települ:
C:\Program Files\Mozilla FirefoxA 32 bites ide települ:
C:\Program Files (x86)\Mozilla FirefoxOnnan lehet megállapítani hogy melyik fut, hogy a Task Managerben ha van utána egy "*32" string, az a 32 bites.
A meglévő addon-ok is működnek vele, legalábbis nálam ez a 10 db addon megy:
Adblock Edge 2.1.9.1-signed
Classic Theme Restorer 1.3.3
Context Search 0.6.3.1-signed
Download Status Bar 12.3.0.1-signed
MinimizeToTray revived (MinTrayR) 1.1.2.1-signed
Status-4-Evar 2015.02.06.23.1-signed
Tab Utilities Fixed 1.5.2015.04.05
TableTools2 1.17.1-signed
Uppity 1.5.8.1-signed
Vocabulary Highlighter 0.73.1-signedÉrdemes kipróbálni a 64 bitest.
-
válasz
EmptyParadox
üzenetére
jó, persze, értem.

-
EmptyParadox
senior tag
AdBlock-nak azért vannak megkérdőjelezhető dolgai. Reklámozó cég fizet nekik, aztán szépen felkerülhetnek az Allow some non-intrusive advertising listára, amit nem blokkol. (Mert ugye azok "acceptable" reklámok, igaz?) Ki lehet kapcsolni, de azért itt érződik a mentalitás, hogy miről is van szó náluk. Köszi ez nem kell. A befolyt összegekből meg optimalizálni sem képesek a kódjukat.
-
Kernel
nagyúr
Böngészőben történő lejátszás mindenképp rossz hatásfokú, miután ilyenkor több szoftveres réteg épül egymásra, míg eléri a hardveres erőforrásokat.
Lehet próbálkozni a HTML5 lejátszóval, de csodát az sem tesz.
SMPlayer már hatékonyabb, csak az viszont nem a böngészőben működik:
-
mekker
őstag
válasz
Skynet258
üzenetére
Screenshot
Én nem látok semmi nagy különbséget a két AA között, Chrome-ban hol lehet beállítani az AA-t, plugin? -
AxBattler
félisten
Adblock Plus lett, tökéletesen működik. Köszi mindenkinek!
-
AxBattler
félisten
Üdv!
F.... kivan, hogy minden hosszabb youtube videó meg van tömve reklámokkal, és megszakad 1-1 album, vagy film. Mint a kertévék, hogy a kánya vinné el...

Ti milyen reklámblokkolót használtok / ajánlanátok ennek kivédésére?
Találtam egy párat, de nem tudok dönteni. -
Jazz
veterán
Üdv,
Tudtok valami jó, gyors, kis erőforrás igényű flash playert Adobe helyett? (gyenge konfigú gép)
Szaggat, akadozik a 720p youtube. Viszont akármilyen médialejátszóban meg akadály nélkül viszi a HD flv-t.
Köszi!
-
Skynet258
veterán
Sziasztok,
a betűk élsimítását nem lehet valahogy úgy belőni, mint a Chrome-ban? Ott baromira szeretem a betűk megjelenítését, csak a memória használatot nem.
Anti-Aliasing tuner kieg fent van, de egyik beállítással sem hozza azt a simaságot. 
-
nyesix
senior tag
sziasztok!
az új firefoxban mit kell beállítani, ha azt akarom elérni, hogy egy adott oldal, amit CTRL+ egér görgő fel módszerrel felnagyítottam, az a firefox kilépést követően is ugyanakkora (nagy) méretben jelenjen meg?
Köszi előre is
-
mekker
őstag
válasz
mekker
üzenetére
Arra ügyeljetek, hogy az about:config-ban
media.mediasource.webm.enabled
ez false-ra legyen állítva (ez az alapértelmezett). Ha ez aktiválva van, akkor a VP9-es videokodeket használja alapértelmezetten, viszont tapasztalataim szerint eléggé bugos. (pl. jobban szaggat nagy felbontáson, nem töltődnek be gyakran a videók). -
válasz
hackeeeee
üzenetére
nekem úgy nem indul el a lejátszás, hiába nyomom a play gombot.
viszont próbálgattam egy ideig ide-oda állítgatni a felbontást, és most 1080p felett nem is mutat semmilyen lehetőséget.
próbaképp letöltöttem a 8K felbontást, de a VLC nem játssza le a képet, csak a hangot.

-
hackeeeee
Jómunkásember
Csak érdekességképp, ezt le tudjátok játszani 8K-ban? Nálam 4K-ig oké, 8K-ban csak fekete, vagy szétmosódott kép van.
-
adsl
aktív tag
(#42862) adsl erre valaki tud valamit?
-
törölt tag
-
mekker
őstag
Valaki tudna segíteni? Még mindig nem oldódott meg egy Youtube-os probléma.
Pár napja azt csinálja, hogy a YT értesítéseket nem nyitja meg, csak egy üres buborékot mutat. Bővítményeket letiltva se csinálja, viszont ha teljesen leresetelem a FF-t, akkor működik rendesen. -
Kékes525
félisten
-
adsl
aktív tag
Sziasztok.Mostanság egyre többször jelenik meg ez a figyelmeztetés:Az Shockwave Flash dolgozik,illetve nem válaszol. Megállíthatja most a bővítményt,vagy folytathatja,hátha befejezi a működését.FF ESR legújabbat használom.Lehet ez ellen valamit tenni?Mert nekem ez elég zavaró.
-
törölt tag
válasz
Rimuru
üzenetére
Azzal is próbáltam.
(#42852) mekker: PC-n az imént szedtem le a kiegészítők közül, táblagépről pedig pár órával ezelőtt.
Innentől kezdve Firefox – turbó módban szvsz felesleges.
-
mekker
őstag
Sikerült elcsesznem a profiles mappát, most rakom vissza az addonokat.

Itt most hogyan tudom eltüntetni azt a kis csíkot a tab és az URL-bar közt? (GlassMyFox+Classic T.R.) -
vlevi
nagyúr
válasz
üzenetére
Ez nem Firefox. A tabletemen a ygári android 4.2-es böngésző van, és abban is minden alkalommal mobinlnézetben jön be HA. Hiába állítom át, legközelebb, akkoris olyan.
Az is igaz, hogy a gyári böngészővel nem nagyít rá. Viszont szélességben csak az oldal közepén használ ki egy kb 20-25%-nyi szélességű csíkot. -
Rimuru
veterán
válasz
üzenetére
Szerintem HA bug, nezd meg ugy hogy a beepitett moddal kersz teljes oldalt, akkor nem nagyit ra.
-
mekker
őstag
válasz
üzenetére
Fogalmam sincs mi lehet a probléma, csak HA-n csinálja?
Talán ezzel lehet próbálkozni: http://kb.mozillazine.org/Layout.css.dpi, vagy valami van a zoomolással, vagy a Hardverapróval.
-
EmptyParadox
senior tag
válasz
mekker
üzenetére
Én már rég megváltam tőle. Az Evidon (azt hiszem már nem ez a nevük) tulajdona, ami egy reklám és web analitikával is foglalkozó cég. (Tehát más cégeknek segít reklámozásban statisztikákkal.) És ráadásul, én olyan híreket hallottam, hogy néha anonim adatokat küld a cégnek rólad.
-
mekker
őstag
Ghosteryt érdemes használni szerintetek? (uBlock, don not track me és tracking protection bekapcsolva)
Gondolkozom rajta, hogy letörlöm. -
Apaxp
senior tag
válasz
EmptyParadox
üzenetére
@Ozrych:
ublock tiltás lehetőség nincs mert ennek nincs jobb gombos menüje.@DS39:
csak néhány lassabban betöltődő oldalnál jelenik meg. a szín szerintem nem mérvadó mert a 38.0.5 verzióban nekem is sárga és kisebb, ez meg 40.a2 developer verzió. az element hidding helper nem játszik mert ahhoz kell az adblock+ és az összeomlasztotta a 40.a2 verziót.@weiss:
szerintem meg firefox specifikus csak régebben ez lehetett a betöltés homokórázás. -
-
-
Telda
addikt
Hali!
Mostanába ha twitch-es stream-et, vagy youtube videót nézek folyamatosan kb. 1 óra múlva használhatatlan lesz a böngésző, nem reagál semmire, szaggatnak az oldalak. Futó folyamatoknál 1,5-2GB-ot eszik a böngésző. Lehet ezzel valamit csinálni? Hozzá teszem eddig nem volt ilyen. Azzal a javitással lett ilyen, amelyikben megváltozott a beállítások menü.
-
Steelmanus
addikt
válasz
Wasp91
üzenetére
Valamikor en is sok kiterjesztest hasznaltam, plussz szkripteket, de mar leszoktam rola. Legutoljara epp a Greasemonkey-t szamuztem, a Stylish-t mar fel sem telepitem, igy mar csak ennyi maradt.
Jelenleg most en is a 39 Beta3 32bites-t hasznalom, de konnyen vissza tudom tenni a stabilt is, mert elmentettem kulonbozo beallitasu profilokkal.
Direkt a leheto legkevesebb memoriahasznalat (is) a celom.(#42830) mekker Mindjart kiprobalom 10 videoval, megnezem ugy is.
-
mekker
őstag
válasz
Steelmanus
üzenetére
Használok már több mint 3 éve YTC-t, de mostanában csinálja csak ezt. Alap Firefox 200 mega alatt. Megnyitok tesztként 10 videót, bezárom, 400 mega. Újra, 450-500 mega. Majd próbálgatom üres profil mappával is.
-
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Érdekes, nálam soha nem volt még ilyen, a Sync mindig szinte varázsütésre visszatöltött mindent bejelentkezés után.
(#42827) Wasp91:
Na szép. És a Red Alert mod nincs telepítve?

-
Wasp91
aktív tag
válasz
Steelmanus
üzenetére
-
Kernel
nagyúr
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Soha nem kedveltem az ilyen dolgokat, a Firefox nagyon egyszerűen hordozható, 1:1-ben:
Users\Felhasználó\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox\Profiles\
Az új Windowsban elég felnyomni egy frissen letöltött Firefoxot, bezárni, profilmappát cserélni, kész.
-
Bjørgersson
félisten
Ez volt az utolsó Windows telepítésem, hogy erre a szarházi Syncre vártam, hogy lementsen nekem mindent. A könyvjelzőkön és két kiegészítőn kívül megint nem maradt meg semmi.

-
mekker
őstag
Memory Fox Next
Kíváncsi vagyok, hogy teljesít, most minden 1-1-1 percre van állítva. Megelégeltem, hogy Youtube-ozás után 1GB-ra is felhízik a Firefox memory leak miatt. -
részben igen.
de pl. olyanokat is csinál, hogy megnyitok egy képet, kb. fél másodpercig jó is, aztán eltakarja egy nagy fekete téglalappal.
általában az ilyen hibák eltűnnek egy kis időre, hogyha kiveszem teljes képernyőből, majd vissza.
egyébként oldalanként változó a mértéke.
Pl. a Facebook előszeretettel szokott elszaródni. -
-
win8-on egy bizonyos idő elteltével elkezd bugossá válni a megjelenés.
egyes grafikus elemek eltűnnek, mások elfeketednek, görgetésre össze vissza változnak, stb.ESR 38.0.1 van fent
-
törölt tag
-
Gedeon31
addikt
Tudnátok segíteni böngészőből megnyitott játékoknál különböző reklámok jelennek meg azzal mit lehetne kezdeni? Piros háromszögeben felkiáltójel.

Segítsetek légszíves leveszik a fejemet itthon. -
Steelmanus
addikt
válasz
Kernel
üzenetére
Nekem csak dedikalt videokarim van, integralt nincs, ha kikapcsoltam a hardveresgyorsitast akkor kb 100 MB-al kevesebbet evett a videomemoriabol. Csak 1440x900-as a kijelzom, igy evett 230 MB-ot amikor pesten nezelodtem, de nem akadt vagy fagyott volna, meg igy hogy kikapcsoltam a hw gyorsitast is.
-
Kernel
nagyúr
válasz
Steelmanus
üzenetére
A hardveres gyorsítást legjobban csökkentett módban lehet kikapcsolni, de akkor szinte használhatatlan a térkép.
A képméreten múlik láthatóan, ha leveszem az ablakot kisebbre, akkor kevesebb, full 1920x1200-on több:
Egyébként sem jöttem még rá, hová lett a GPU-használat, tegnap még mutatta (felső ablak), később már nem, de különbséget emiatt nem lehet érzékelni:
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
● Mozilla blog az ITcafé-n.
- Blogbejegyzés Hidegben sem fagy az új Firefox
- Blogbejegyzés Biztonságban ünnepel a Firefox
- Blogbejegyzés A Firefox követés elleni védelme és egyéb biztonsági szolgáltatásai
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- PC játékok egyben
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- 32GB DDR5 4800MHz CAMM Laptop memória 1év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z170M i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 Ti 8GB Rampage SHIVA ZALMAN 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 Pro Max Graphite ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 256 GB-100%-3 hó gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3972
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Bocsi de ezt nem hagyhattam ki, ha kicsit visszaolvasol pont latnal ellenervet.

KAMI911