- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mozilla Firefox
Új hozzászólás Aktív témák
-
Panthera
őstag
üdv.
Ha pár favicon nem jól jelenik meg, azt hogy lehet külön cserélni vagy törölni?
Az sqlite adatbázis szerkesztésben elakadtam, törölni sem szeretném az egészet, hogy aztán nem megbízható pluginokat kelljen telepíteni a frissítés miatt. -
Panthera
őstag
Sziasztok!
Ublock Origin. Ha így felveszem a jobb oldali listába a domain neveket, akkor frissítés után bal oldalon piros lesz a domain neve.
Jól csinálom, ezek így akkor tiltva vannak minden oldalon? Van ennél egyszerűbb megoldás, hogy felvegyem ezeket?Ezt vettem alapul.
-
Panthera
őstag
válasz
Csupingo #66551 üzenetére
Próbáld ki másik alkalmazásban is, úgy jelentkezik?Olyat szokott esetleg, hogy görgeted lefelé, és közben időnként felfelé is megy kicsit? Ebben az esetben takarítás és 1 csepp műszerolaj jelenthet megoldást (görgő résznél a szenzor kerék tengelyéhez). Pont ma vettem észre ezt az egyik még nem kezelt egeremnél (régi FF verzió). Már több alkalommal bevált.
-
Panthera
őstag
válasz
Intruder2k5 #66542 üzenetére
Köszönöm szépen!
-
Panthera
őstag
Nem csak FF probléma...lehet azzal valamit kezdeni, ha keresek - most éppen egy IT-s dologra, amiben magyar szavak is vannak, akkor esetleg értelmes oldalakat is listázzon? És ne a .com/.pt/.info stb külföldi szirszar oldalakat hozza, amikre rá se merek/akarok kattintani? Ha beállítom, hogy magyar nyelvre és szó szerint, semmi változás. Baromi idegesítő. Pl.
-
Panthera
őstag
Üdv!
Lehet szabályozni vagy kényszeríteni azt, hogy egy adott weboldal mentse a felhasználóneveket (a jelszó nem fontos), ha ez elvileg nem tiltott (eddig működött)?
Illetve lehet tiltani egyes felhasználók listázását (amelyek ugyanolyan second-level és TLD domain zónában vannak (pl. co.uk), de valójában semmi közük egymáshoz)? Ha törlöm itt, törlődik onnan is, ahol meg kellene.Előzmény:
A napokbanfrissítettemugrottam jó sok verziót a foxon, de közben bekavart az (egyébként kikapcsolt) autoupdate. Így végül (mivel sikerült jól szétcsapni a profilt) teljesen újra telepítettem és kézzel átpakoltam a korábbi profilomat (json, sqlite, stb). A pref-js fájlt inkább kihagytam, nem vagyok tisztában a hatásával. Egyébként minden rendben működik. -
-
Panthera
őstag
Üdv!
Windows újratelepítés miatt a kényszerből lementett profil mappák alapján ki lehet deríteni, hogy pontosan melyik verzió és hány bites lehetett fenn a gépen? A profil mappát a legfrissebb nem olvassa be. Köszönöm!
-
Panthera
őstag
válasz
Winner_hun #60365 üzenetére
Az adatbázis
törléseátmozgatása próbaképpen? Nem tudom újragenerálja-e magától.
c:\Users\user\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox\Profiles\.default\favicons.sqlite -
Panthera
őstag
válasz
Pityu. #60338 üzenetére
Ha csak mostanában csinálja ezt, akkor az új verzió miatt lehet. Egyébként nem szokott ilyen problémám lenni, de nem is frissítek mindig automatikusan. Pl. most egész napos használat után is csak ~700MB ramot foglal le (reggel indítottam el).
Általában hány tabot használsz egyszerre? Lehet hogy érdemes lenne újratelepíteni vagy visszaállítani alapbeállításokra. Csak előtte csinálj mentést. -
Panthera
őstag
válasz
davetoo #60192 üzenetére
A c:\Users\...\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox\Profiles\ mappában 2 mappa van? Azokba kellene bemásolni a megfelelő helyre.
Másik lehetőség (így egy teljesen szűz programot kapsz, tehát minden törlődik).
1. Mozgasd át valahova ezt a két mappát (hogy legyen másolatod), a FF ne fusson:
c:\Users\...\AppData\Roaming\Mozilla\
c:\Users\...\AppData\Local\Mozilla\
2. Indítsd el a FF-t, így létre fog hozni egy új üres profil mappát
3. Zárd be az FF-t, majd másold be places.sqlite fájlt. -
Panthera
őstag
Üdv!
A jobb felső ablakban felugráló frissítésre figyelmeztető ablakot lehet valahogy tiltani?
-
Panthera
őstag
Üdv!
Van arra kiegészítő vagy beállítás, hogy a beágyazott videók hangja ne maxon legyen mindig? Baromi idegesítő, hogy mindig ordítva indul egy videó. Vagy a FF eleve csökkentett hangot adjon ki...
Tetszőleges oldalon a YouTube az elvileg jó (most próbáltam), de pl. FB-on az átlag videó az nem.
-
Panthera
őstag
Amit szeretnék, hogy ne kelljen egy tucat beállítást beírogatni minden gépre, minden felhasználónak. Igazad lehet, egyszer beírom abba a prefs.js fájlba és azt fogom másolni tovább (új FF profilokról van szó).
(Kipróbáltam 2 különböző win+ff verzióval, ha kitörlöm a prefs.js-t, akkor sem fogja a user.js-t használni, mert új prefs.js fájlt generál.)A mappát pedig elírtam, mert nem a Local hanem a Roaming mappában van a prefs.js.
-
Panthera
őstag
Sziasztok!
user.js fájlt hova kell pontosan a profil mappán belülre másolni? Mitől aktiválódik? Köszönöm!
-
Panthera
őstag
Üdv!
Mostanában az otthoni gépemen eléggé lassú a 32 bites FF indítás után (talán 54-es a verziója, szerintem valamelyik frissítéssel lett ilyen). Például csak feljövök ide és ~800MB memória már oda és veszettül tekeri a processzort is (max 1 percig érezhetően belassul a gép; 4 GB ram, Win7 x64, konfig az adatlapon).
64 bitesre váltás az javíthat ezen? Ha telepítés után nem törölném egyből a 32-t, akkor az is használható marad ugyanazzal a profillal? Köszönöm! -
Panthera
őstag
Üdv!
Weboldalak PDF-be nyomtatásakor a képek mindig széttöredeznek az oldalak között. Ezeket próbáltam pl.: olvasási nézet, Foxit Reader, PDF Creator.
Van erre megoldás?Arra valaki rájött már, hogy mitől függ az olvasási nézet ikon megjelenése?
-
Panthera
őstag
Üdv!
Meg lehet azt oldani, hogy az FF grafikus értelemben előtérben fusson az asztalon az aktuális tab-al, akkor is ha közben másik programra váltok (ilyenkor átméretezném minimálisra az ablakot, nem érdekel mi van rajta)? Egy oldal működését akarom befolyásolni, hogy akkor is rendesen fusson, ha nem az van szem előtt (a hang legyen folyamatos lejátszású). Ha már egy másik tab-ra váltok, akkor is leáll. Vagy esetleg elhitetni vele, hogy rosszul gondolja. Ha másik böngésző alkalmas erre, úgy is jó.
Köszönöm előre is, nagy segítség lenne.
-
Panthera
őstag
válasz
Intruder2k5 #46920 üzenetére
Szia!
Konkrétan azt írta, hogy a kiegészítő "használhatósága nem ellenőrizhető".
A további infó: [link] az aláírásokra hivatkozik. Most végigolvastam (ezzel kellett volna kezdenem) és annyi volt csak a gond, hogy újra kellett telepíteni a kiegészítőt.Köszi a segítséget!
-
Panthera
őstag
Üdv!
Használtam egy Right to close nevű kiegészítést, hogy a bezárható sok nyitott lapot gyorsan be tudjam zárni (dupla katt-al). Az újabb frissítés több kiegészítőt letiltott, ezt is, és elég idegesítő, mert már nagyon hozzászoktam.
Valahogy be lehet ezt állítani? -
Panthera
őstag
Üdv!
Az olvasó nézet gombjának megjelenése mitől függ? Még a ph-s cikkeknél is van eltérés...gyakran használom pdf exportáláshoz.
-
Panthera
őstag
Üdv!
Profilok áthelyezésénél lehet simán törölni a "Local Settings\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles\*.default\cache2\trash*" mappa tartalmát? Gyakran előfordul, hogy esze ágában sincs törölni a gyorsítótárazott elemeket, hiába választom ezt a beállításoknál.
-
Panthera
őstag
válasz
EmptyParadox #42325 üzenetére
Nekem nem dobta fel a találati listában és nem talált rá frissítést sem.
Király vagy, köszönöm szépen! -
Panthera
őstag
Üdv!
Valaki használta még rajtam kívül a gtranslate fordítót? Egyszerű és gyors volt, de sajnos egy ideje nem működik.
Olyan keresek, ami nem nyit meg külön ablakot egy fordításért. Találtam párat, de azok nem túl gyorsak.
-
Panthera
őstag
Ennek a beállításnak manapság van még létjogosultsága? (Általánosságban lehet gyorsítani az FF-t, vagy csak speciális esetekben fontos?)
-
Panthera
őstag
válasz
Steelmanus #38082 üzenetére
Kiegészítőt nem használunk ilyet.
Én arra gondoltam, hogy a rendes frissítéshez lehet köze inkább, az engedélyezve van (a mozilla maintenance service szolgáltatáson keresztül). Most az jutott eszembe, legközelebb megnézem egy process explorerrel, hogy annak van-e ilyen alfolyamata.
Digitális aláírás? Már a neten kellene ezt megtalálnom? (Mert a gépen nincs ilyen fájl, így nem tudom ellenőrizni rajta.)
-
Panthera
őstag
Sziasztok!
Nektek ez mond-e valamit: firefoxinstalllauncher.exe
Mostanában tömegesen jelent meg céges gépeken az erre vonatkozó antivirus-kérdés, hogy döntsem el, biztonságos-e.Gondolom az automata frissítséssel függ össze, de mivel nem találtam ilyen exe fájlt a gépen, tovább keresgéltem, de az azonos nevű exe biztonságosnak van minősítve.
Más találkozott már vele?
-
Panthera
őstag
Egy xp-s gépen az egyik felhasználónál beragadt alapértelmezett böngészőként a firefox. Tök mindegy, hogy távolítom el és rakom vissza, rendszergazdaként jó lesz, de az adott usernél mindenáron a firefox lesz az alap.
Most már az idegbaj kerülget, mit csináljak még? A registry pucolás jutott eszembe, de milyen progit használjak? Egyszer használtam valamilyen microsoft-os uninstallert, lehet hogy azt kellene kipróbálni, de nem tudom mi volt a neve.
-
Panthera
őstag
válasz
razorka777 #35789 üzenetére
Adblock plust. Egy jó vastag reklám, ami rengeteg helyet elvesz. Görgetésnél olyan, mitha a háttérben lenne. De biztosan találkoztak már páran vele.
-
Panthera
őstag
Sziasztok!
Az origo oldalain jelenleg egy apródos hírdetés jelenik meg és nem sikerül letiltani az Adblock-al. Ti meg tudjátok csinálni?
-
Panthera
őstag
Sziasztok!
Pár napja telepítettem egy win7-re FF-t Adblock Plus kiegészítővel. A telepítés után megjelent egy nagy ablak, ahol 3 további funkciót is be lehetett kapcsolni az Adblock-ban (pl. webhelykövetés, a másik kettőre nem emlékszem, de akkor felkeltette az érdeklődésemet). Sehol nem láttam még ilyet, de azon a gépen sem sikerült előcsalogatni újra. Ti találkoztatok már vele?
-
Panthera
őstag
Sziasztok!
Verziófrissítés óta a Ctrl+Shift+T kombináció a fejlesztői konzolt jeleníti meg a "Lap bezárásának visszavonása" funkció meghívása helyett. Le lehet valahogy tiltani azt a konzolt?
-
Panthera
őstag
-
Panthera
őstag
-
Panthera
őstag
-
Panthera
őstag
Sziasztok!
Sürgősen kellene valamilyen trükk flash videó letöltésére, keresve sem találtam most semmit. Video downloadhelper és downthemall volt, 0 eredménnyel.
-
Panthera
őstag
válasz
concret_hp #28825 üzenetére
Nálam az is jónak tűnik...
browser.search.defaultenginename: "Google"
keyword.URL: "http://google.com/" -
Panthera
őstag
válasz
concret_hp #28820 üzenetére
Nekem is ez a kérdésem...
Ha az about:config -ban keresel a search-re, miket ad ki? -
Panthera
őstag
válasz
mrszitya #28810 üzenetére
A keresőszolgáltatásoknál már töröltem, AVG nincs fenn egyáltalán. Az alapértelmezett ff kezdőlapon van egy keresés funkció és ott szokott így keresni. Tudom, át lehet állítani, de nálam a frissítések (?) bekavarnak és visszaállítják erre. Igazából az elv érdekelne, hogyan lehet megváltoztatni, mert nem tudok már mit kitalálni, nem annyira zavaró valójában a dolog.
-
Panthera
őstag
Hogyan lehet eltűntetni az ff-ből az Avg keresőt? A keresőmotorok közül már töröltem, az "about:config"-ban nyoma sincs. Ezzel keres alapértelmezetten: http://isearch.avg.com...
-
Panthera
őstag
válasz
Steelmanus #27659 üzenetére
Ha váltanék SSD-re (tervben van) akkor én megfontolnám a RAM-ba töltést, az SSD korlátozott írási műveletei miatt. Ha nincs sebbeségkülönbség akkor is. Szerintetek?
-
Panthera
őstag
Egy hülye kérdés; hogy lehet rávenni az ff-et hogy töltse le a frissítést és telepítse? Egy gépen 6-os van de nem akarja letölteni sem, mert szerinte naprakész.
-
Panthera
őstag
válasz
Steelmanus #27674 üzenetére
Magát a memóriakezelést azt nem módosítottam (browser.cache.memory.capacity kulcs nincs is jelenleg), egyelőre így akartam kipróbálni. Bár kételkedem abban, hogy úgy a jelenlegi állapothoz képest gyorsulna a dolog.
Nem vagyok képben, ennek a cache-nek csak akkor van jelentősége, ha rendszeresen hívott oldalról van szó? Ezeket az oldalakat tárolja a lefoglalt tárhelyen vagy működés szempontjából inkább az operációs rendszer lapozófájljával egyenértékű?
"En azert dontottem ugy hogy letiltom a lemezreirast, inkabb irjon a memoriacache-be hogy elkeruljem a lemezcache urites / frissitese miatti Ctrl+F5 hasznalatat."
Így automatikusan frissülne az oldal vagy csak a lemezművelet kevesebb?
-
Panthera
őstag
válasz
Steelmanus #27667 üzenetére
Szia!
Máskor itt javasolták nekem, ha lassú az ff betöltés, töröljem a gyorsítótárat. Most még pluszban ugyanúgy beállítottam 0-ra a méretét, mint ahogy visszább erről szó volt. A betöltés majd kiderül (a korábbi szimpla törlések nem hoztak eredményt). Viszont úgy érzem, lassabb is lett a gyakran látogatott oldalak betöltése.
-
Panthera
őstag
válasz
jobbacsabba #27639 üzenetére
Ha átrakjuk gyorsítótárt a RAM-ba, akkor valami korlátot meg kell/lehet állapítani neki? Bezáráskor törölné azt automatikusan?
-
Panthera
őstag
válasz
WonderCSabo #24951 üzenetére
Regisztráltam, beállítottam, hogy csak a könyvjelzők kellenek.
Gondolom otthon is be kell majd lépnem a fiókba. Hogyan tudom összefésülni őket?Láttam, hogy a kvóta csak 148 kb, a jelenleg használt meg 1 mega. Lehet azt növelni?
-
Panthera
őstag
Az FF Sync-el két különböző könyvjelző csomagot össze lehet fésülni a használat megkezdésekor? Vagy ezt manuálisan kell előtte megcsinálnom?
-
Panthera
őstag
A héten többfelé is tapasztaltam, hogy a Firefox letiltotta a Java platform Se kiegészítőt (biztonsági okora hivatkozva). Ha felfrissítem az egész javát, akkor megoldódik a hiba.
Viszont van egy oldal, ahol folyamatosan hibaüzeneteket dobál, ha kipipálom, hogy ne dobja újra, akkor az oldal lefagy, nem lehet semmire kattintani onnantól (maga a firefox nem fagy le). IE az viszi az oldalt. A hibaüzenet valami ilyesmi: "html object", de mást se ír.
Most jut eszembe, máshol más javás app-al az IE is csinál ilyeneket.
-
Panthera
őstag
Pár napja kezdett szórakozni az ff egy banki oldallal, amit látogatni szoktam. "A kapcsolat nem megbízható" és "érvénytelen biztonsági tanúsítványt használ".
Más is panaszkodott ilyenekre, más oldalakon is. Mitől lehet ez? Merjem használni az oldalt? -
Panthera
őstag
válasz
WonderCSabo #23320 üzenetére
Megnéztem a cégnél, a 4.0.1 verziónál már le van egyszerűsítve az előzmények kezelése.Több mint egy év látszik. A biztos megoldás a frissítés.
A "browser.history_expire_days.mirror" itt is 180, ebben is igazad volt, nem változtat az időintervallumon.
Köszi a segítséget! -
Panthera
őstag
válasz
WonderCSabo #23318 üzenetére
Köszi szépen a segítséget, legalább most már tudom.
Amúgy 3.6-os verziót használok (ha esetleg elsiklottál volna felette). A szövegkörnyezetből nekem úgy tűnik, mintha az újabb verziókra értednéd csak az ignorálást. -
Panthera
őstag
válasz
WonderCSabo #23314 üzenetére
A "browser.history_expire_days" és a "browser.history_expire_days.mirror" változó értéke 180 volt, átírtam őket 365-re tesztképpen. A "browser.history_expire_days_min" 9999 volt eddig is. Ez még nem elég - az újraindításokkal együtt sem. Valami kell még hozzá, vagy ezek ketten eleve korlátozhatták a tárolt lapok számát? Szóval most tök mindegy mit csinálok, maximum ezután jó lesz...
-
Panthera
őstag
válasz
WonderCSabo #23308 üzenetére
Ez volt/van beírva (v3.6.13.):
"Böngészési előzmények megőrzése legalább 9999 napig"
Gondoltam így csak megtartja, vagy mégse?
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
● Mozilla blog az ITcafé-n.
- Blogbejegyzés Hidegben sem fagy az új Firefox
- Blogbejegyzés Biztonságban ünnepel a Firefox
- Blogbejegyzés A Firefox követés elleni védelme és egyéb biztonsági szolgáltatásai
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Eladó karcmentes Apple iPhone 13 Pro Max 512GB / 12 hó jótállással
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 8GB 256GB 14" FHD 1év garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3023, 90% Akkumulátor
- Lenovo ThinkPad X13 Yoga i5-10310U 16GB RAM 512GB SSD 13.3 FHD Touch 2in1
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest