- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mozilla Firefox
Új hozzászólás Aktív témák
-
lck
senior tag
-
pinnacle
nagyúr
válasz
spammer #46647 üzenetére
Köszi! Igen sok linknél jobb egyben. Sajnos content.aspx.html-nek tölti le, mivel ugyanaz a neve, csak az utolsó marad meg. Annyiban viszont jó, hogy a .pdf-ben lévő képeket, viszont külön menti.
-
zozoka49
csendes tag
válasz
spammer #46445 üzenetére
mivel eddig csak a backuppal mentettem, a segitségedet kérném mivel nem nagyon vagyok profi ebben.Ha simán exportálom a könyvjelzőket akkor az új telepités után vissza tudom állítani importálással?mert nagyon sok van, és nem lenne jó,ha elvesznének.és a profil mappámat hol találom?mivel erre urtalsz.
-
Raynes
tag
válasz
spammer #45543 üzenetére
Tényleg, jó is, hogy írod, erről a tortaszeletes témáról eszembe jutott egy kérdés. Manapság szinte minden oldal az ember képébe tol egy zavaró sávot, amin tájékoztat, hogy az oldal a kényelmünk érdekében sütiket használ, és elfogadjuk az ezzel kapcsolatos szabályzatot. Nagyon idegesítő, nem lehet ezt valahogy letiltani?
-
Jazz
veterán
válasz
spammer #45356 üzenetére
Meg van. Köszi.
Testreszabásnál nem tudok frissítés meg leállítás gombot húzni a címsorhoz. Nincs a listában.
És hozzá sem tudok adni új funkció gombokat. wtf. Ennek így mi értelme? Van pár darab elem ami behuzigálhatok és ez a testreszabás? Vagy ehhez is valami kieg kell?
Thx -
Jazz
veterán
-
válasz
spammer #45338 üzenetére
Most nem tudom mit művelnek az ESR-el is...
Portable verziót használok, de néha szeretem frissen, tiszta lappal kezdeni, így két három frissítés után mindig belövöm nulláról. Hétfőn lehúztam a pár napos 38.5.0-t, belőttem magamnak az ízlésem szerint, erre tegnap jött a 38.5.1 frissítés, ma meg 10 perccel ezelőtt a 38.5.2.
-
ledgeri
nagyúr
válasz
spammer #45184 üzenetére
Csak hát azóta sokminden nyilt.
Szeptemberben elkezdte a vimeo, hogy1-5 videó után nem működik a lejátszója... Na azóta gyűlik nekem naponta 6-osával a tabok száma (minimum)... eléjük balra ami aktuális, és bezárós, utánuk meg ami autómatán nyilik a bömgészőbe, keresési új lap stb. Az "új lap" nyitő gomb melletti kis nyillal legördülő menüből 23 átlag görgetésnyi tabom van.... amiből eltűnt 2 görgetésnyi az új lap -ra váltással... Gondolhatod hogy az előzmények bogarászása nem menne
De köszi
-
ceia
őstag
válasz
spammer #45140 üzenetére
Tudom, de ennyi adrenalin kell
Fel akarok tenni egy újabb portable verziót emellé, mert ezen pl. nem működik a Pinterest és ha képet keresek, baromi sokszor van azon a találat.. de melyik a legjobb, amivel nincs baj? 42-es? Ez meg kell a flash miatt, ezen műkszik YT-on, meg mindenhol. És mert ez szép.
Nemrég kipróbáltam a Maxthont, az tudta a Pinterestet, és amúgy is teszett. (szép szögletes) De sajnos ahányszor elindítottam, eliminálta a Firefox CYS add-onját. Ezért leszedtem. Azóta is jó a CYS.
A böngésző tudásával kapcsolatban nagyon egyetértek. Csak az a baj, hogy még add-onnal sem lehet olyanra csinálni a felületét, mint ez a régi 24-es. Ez a felületváltás erőszakolás erősen emlékeztet a Windowsra.. Szerencsére a felületen kívül mindenre van add-on. Letöltésvezérlő, ad-szűrő, tetszőleges funkciók gombokra kitéve, menük testreszabása.. De jó lenne ha a letöltésvezérlő házilag lenne olyan, mint a DTA és ha a könyvjelző szerkesztő jobb, kétablakos lenne. (van rá add-on, de még nem próbáltam) Elég fárasztó kijelölni, cut, odanavigálni ahová akarom, és paste. (Win intéző szintje mikorból is?) Több mint kétezer bookmarkom van!
És arra sincs megoldás, hogy pl. abc szerint rendezze a könyvjelzőket, hogy könnyebb legyen megtalálni amit keresek. Vagy akár cél szerint, az azonos oldalra mutatókat egy kupacba. Ami viszont nagyon fontos nekem és remélem sosem veszik ki belőle, az a Page Info. Már csak emiatt is maradok mindig a Firefoxnál.
Néhány dolog hogy mennyire más is lehet egy user, mint itt (szerintem) a legtöbben: Sosem használom: Új ablak, sync, developer tools, kereső tipp, címsor tipp, gyorshívó, oldalsáv, könyvjelzősáv, helyesírás ellenőrző, pin funkció, homepage, sok add-on.. hirtelen ezek
(most csak DTA, CYS, ABP) -
Matthewus
őstag
válasz
spammer #45146 üzenetére
Az átlagusert a lista használóira értettem, nem a készítőkre, de azért én megkérdőjelezem a listák hitelességét, főleg a pipelining említése miatt. 8 éve kitalálta valaki az állítgatását, azóta azt másolja az összes ilyen leírás, pedig ha utánanéznének nem véletlenül van kikapcsolva és nem foglalkoznak vele a fejlesztők. Aki ért hozzá csinálhat forkot és kiszedheti, azt ami nem kell, de ezeknek a felhasználóinak száma, pl. a Pale Moon-é nagyon kicsi. Baromi sokat lehet erről beszélni, hogy kinek mi kellene egy böngészőben, de legalább van választék és szerintem még mindig a Firefox a legjobb sok szempontból.
-
Matthewus
őstag
válasz
spammer #45144 üzenetére
Nekem ezekkel a listákkal az a bajom, hogy általában nem azok kezdik el állítgatni a Firefoxot akik értik, hogy mit csinálnak, hanem az az átlaguser, aki beírja a Google-ba, hogy hogyan gyorsítsuk a Firefoxot, és ha utána nem megy valami rendesen, akkor a Mozilla a szemét, nem a user a hülye. Aki pontosan érti a következményeket és képes megtalálni a hibát, ha belefut, az állítgasson azt, amit csak akar, de egy átlagfelhasználónak egyáltalán nem kell az about:config-ban turkálnia, szerintem.
-
Matthewus
őstag
válasz
spammer #45142 üzenetére
A SPEED részből egyiket se állítanám át, a network.dns.disablePrefetch és network.prefetch-next (ezt az uBlock Origin is kikapcsolja) kivételével. WebRTC: bizonyos alkalmazások és oldalak működéséhez szükséges lehet, ha nem kell ki lehet kapcsolni. Enable tracking protection: van hozzá a Beállítások között menü, megfelelő szűrőlisták alkalmazása mellett nem kell a tracking protection, a DNT meg akkor ér valamit, ha az oldal is támogatja, be lehet kapcsolni. Geolocation: kb eddig 2 oldallal találkoztam, ami kérte volna, de simán ki lehet kapcsolni, de bekapcsolva hagyva se okoz problémát. Telemetry: szintén ki lehet kapcsolni a beállítások között. Safe browsing: én nem kapcsolnám ki ezt. Reader mode: nem bloatware, nagyon hasznos, PDF reader: a beállításoknál lehet mást társítani a pdf-ekhez. A teljes képernyős beállítás megváltozott, és nem kapcsolnám ki, nehogy egy oldal észrevétlenül menjen teljes képernyőbe. A Crash reporting-et se kapcsolnám ki, valamint a Network.dns.disableIPv6 beállítást sem, network.proxy.socks_remote_dns pedig akkor kellhet csak, ha proxyt használsz.
Nem tartom jónak ezt a listát, főleg így, hogy nem magyaráz, hogy miért is kellene letiltani és engedélyezni dolgokat. -
vlevi
nagyúr
válasz
spammer #45106 üzenetére
Nekem ez korábban true-ra volt állítva, mert én is így szeretem, de valamelyik Firefox verziónál azt vettem észre, hogy, ha ez be van kapcsolva, akkor kilépéskor furcsán viselkedett. Néha visszahozta a régen bezárt lapokat, néha közölte, hogy az előző kilépéskor hiba történt, satöbbi. Kikapcsoltam a closewindow.... beállítást, és ezek a furcsaságok eltűntek.
-
válasz
spammer #44137 üzenetére
Köszönöm az ötletet, azt valahol sejtettem, GM-hez van ilyen, majd utánanézek, de azzal nem akarok senkit fárasztani, hogy írja meg miattam. Ha van van, ha nincs akkor meg így jártam. Másrészről nem tudom, hogy csak emiatt akarok-e egyáltalán GM-et feltenni, mert egyébként nincsen rá szükségem.
-
-
Rimuru
veterán
válasz
spammer #43185 üzenetére
Igazabol ujra kene irni az egesz addonos apit, akkor pedig az addonokat is ujra kene irni.
(nem tudom erre gondoltal-e)
2013 decembereben mar FF-et hasznaltam, vimperatorrar, ez volt az egyik fo ok hogy itt kotottem ki... a masik (kapcsolodo) ok hogy tesre lehet szabni, azert a kiegeszitok tenyleg (majdnem) mindent megtehetnek. e10s-t probalgattam (ezt lathattad linux offban, ezert nem futott a vimperator), az tetszik, mar tenyleg eleg stabil es jol mukodik, csak megint azok a franya kiegeszitok... amit haszalok abbol van 2-3 ami megy vele. -
Rimuru
veterán
válasz
spammer #43183 üzenetére
Az a baj ezzel hogy sok addon eleg szarul van megirva, annak amit te mondasz az lenne a feltelele hogy ertelmes addonok keszulnek. Nekem pl nem tetszik hogy folyamatosan veszik ki azokat a dolgkokat amiket hasznalok helyukre meg kerul sok hulyeseg vagy eppen semmi. Nem veletlen hasznalom ezt Chromium helyett, de az az utobbihoz kezd kozeledni, akkor meg mar tok mindegy lesz mit hasznal az ember... Miota az opera eltunt nincs ertelmes bongeszo. Azert hasznalok FF-et mert ez volt meg a legjobb alternativa, de sok fejlesztes itt se tortent. Az uj (41) delevoper verziot mar le is toroltem, helyette most esr van, de nem tudom meddig, a vegen bambano stilusban fogom nyomni...
-
Jazz
veterán
válasz
spammer #43156 üzenetére
Nem a style-al volt a gond (vagy is azza is mert katasztrófa, de azt meglehet oldani), hanem a sohanemlátott erőforrás zabálással, amit produkált a szeretett FF-omon. Nekem ne legyen 50% CPU terhelés (még akkor is ha régi gép) mert a PH-n böngészek. Meg lassú volt, meg minden baja volt.
(lehet hogy egy újabb-fajta erőműnél ezek meg se érződnek, vagy már kijavították, nem tudom)
-
DS39
nagyúr
válasz
spammer #42751 üzenetére
hát igen, egy jó ideje már rossz irányba mennek a fejlesztések a Mozillánál. minden sz.rt beleintegrálnak, ettől meg gyorsabb biztos nem lesz. az utolsó igazán jó, gyors verzió 24 ESR volt. bár úgysem fognak, de kellene egy light verziót csinálniuk, amiben nincsen ennyi szírszar, webfejlesztő cuccoktól mentes (mely jó és hasznos szakembereknek, de az 1.0-s usereknek, akik a legtöbben vannak, nincs rá szüksége).
szóval kellene egy ilyen "szűz" fox, amihez ha kell extra feature telepít magának a user a storeból, illetve arra mehetnének rá, hogy a HTML5, CSS3 technológiát minél jobban kezelje a böngésző, továbbá a betűk renderelésével is kezdhetnének vmit, egyes gépeken, videokártyák mellett elég érdekes. -
spammer
veterán
válasz
spammer #42749 üzenetére
Kikapcsoltam a userstyle-t, alaphelyzetbe állítottam a toolbarokat, és ugyan nem volt ott sem az ikonja (már), de mégis eltűnt végre a könyvjelzők közül is. Amúgy a toolbar ikonok közül kell törölni elvileg (jobb klikk) és csak utána tűnik el a könyvjelzők közül. Zseniális. Igyekszik a Mozilla szétcseszni a böngészőt úgy látom, remélem, hogy legközelebb valami gagyi keresős toolbart integrálnak, mint amik régen az IE böngészőkbe kerültek be. Inkább foglalkoznának a fontosabb/hasznosabb dolgokkal az ilyen hülyeségek helyett.
-
Blue Thunder
senior tag
válasz
spammer #42711 üzenetére
Nem ott lesz a gond hanem firefoxéknál
Nálam is elkezdett ma össze vissza betölteni, tegnap még semmi nem volt...elkezdtem utánajárni a dolognak és van új frissítés csak épp nem engedi letölteni (pedig alapból ha megjelenik új verzió azt jelzi lent jobb oldalt), 38.0.5 verzió van csak szerintem valami gáz van vele és azért szarakszik a mostani stabil is... -
kiskacz
senior tag
válasz
spammer #42691 üzenetére
Tehát: Ha a kezdőlap részbe beillesztettem a szövegfájlomat, kezdőlapnak megnyílt a beállított pár oldal. Ez most egyszerűen nem működik. Ha "az aktuális oldalak használatával" próbálkozom, akkor sem a kívánt eredmény van, illetve el sem tudom menteni ctrl+c -vel a kijelölt oldalakat. Ez azért fontos, /nekem/ mert ha valami átírja a kezdő oldalt, eddig simán visszaállítottam. Ez most nehézkesebb... illetve - hogy lehet ezt másképp?
/Ott ahol most CSAK a facebook van, legalább 3 soros szöveg van/volt/lesz... illetve kellene lennie./ -
Sziszifeca
őstag
válasz
spammer #42651 üzenetére
Nehéz leírni, de megpróbálom
Nekem 2 sor látszik a könyvjelző eszköztáron. Ha egy oldalt szeretnék lementeni, akkor azt úgy szoktam, hogy a http:/// előtt lévő földgömböt behúzom a könyvjelző eszköztárba. Az utóbbi frissítéseknél már csak az első 7 helyre engedi, azaz nem tehetem bárhova. Érted így?
-
-
Penty
aktív tag
válasz
spammer #42668 üzenetére
Debian, Iceweasel 31.7.0. Alapból nálam sem jelenítette meg a képet. Két dolgot kellett kikapcsolnom ahhoz, hogy megjelenjen: a NoScript és a RequesetPolicy kiegészítőket.
Játszottam velük, hogy pontosan mit is kell csinálni, hogy megjelenjen a kép. Ime:
A NoScriptnél a velvet.hu, facebook.net és facebook.com oldalakat kellett (ideiglenesen) engedélyezni.
A RequestPolicy-nál a facebook.net, facebook.com, majd mindezek után az "Other origins within this page" beállításon belül a fbcdn.net és az akamaihd.net kapott ideiglenes engedélyt.
Az Adblock Plus-nak, a Random Agent Spoofer-nek és a cookiek engedélyezésének/letiltásának nem volt szerepe abban, hogy megjelenik-e a kép. -
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
● Mozilla blog az ITcafé-n.
- Blogbejegyzés Hidegben sem fagy az új Firefox
- Blogbejegyzés Biztonságban ünnepel a Firefox
- Blogbejegyzés A Firefox követés elleni védelme és egyéb biztonsági szolgáltatásai
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- LG 55C2 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest