Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
Beowulf_78
addikt
Hátul vágott slick. Dunlop Superbike 190/50. Elöl meg...passz. De pálya gumi az is.
De a nyomás gumitól független. Főleg utcán. Pályán meg ki kell tapasztalni. Az 1,8-2,0 általánosságban jó szokott lenni, de gumi tipusa válogtja. Itt is csak minimális eltérések lehetnek. Pl. nem 1,8 hanem 1,9-2 érzi jól magát. -
Integra
titán
ok, én elhiszem, szívesen kipróbálnám én is.
de előtte dirtbike. próbálok valamit kiokoskodni ezen a téren, bitti anno azt mondta, hogy tervben van egy ilyen iskola azok alapján, amiket az usa-ban látott, és csinált.
ha schwantz, bostrom bratyók is ezt nyomják és tőlük tanulta ezeket, akkor csak lehet valami a dologban, nem? a hayden família is amúgy dirtbike gyökeres -
-
Topiccsendőr
addikt
Fel, persze. Ha túl sok féket húzol, de még nem blokkol, akkor a motorfék miatt ratatázik. Azért nem csúszik, mert az első féket is húzod közben. Így semmi terhelés nincs hátul. Ilyenkor a kis 250 sornégyem is ratatázott, igaz, tökig húztam az elsőféket.
Antihopping jelenleg az RSV4 en van a többi V2 őn sima rándításgátló van. Nekem már összefolyik, melyik gyártónak mije van. Sornégy litereseket nemtom mi van. Neked azért nincs, mert nem sportmotorod van.
Olyankor pakolhatsz vissza annyit amennyit akarsz, nem fog blokkolni a kerék, elcsúsztatja magától a kuplung. -
zsoltee10
addikt
-
NINJA_V
tag
De megnéztem bazz, de mit mondjak rá???gyári
Amúgy antihopping kuplugot lehet supermoto-ra is kapni, van sok gyártó, meg asszem van KTM spare parts-ból is.
Az egész annyit tesz hogy egy bizonyos erő hatására engedi a kuplungot megcsúszni..van fix meg van részing ami változtatható is....
Minek kellene neked antihopping??? -
Topiccsendőr
addikt
hát hogyhogy mitől? Az eséstől. Kiment az olaj a főfékhengerből. Ezt simán megcsinálja kormányszitálásnál is, egy gyorsaságin
A ratatata meg elpattogó hátsó kerék. A versenyzők nem nyomják annyira a hátsó féketAntihopping kuplungnak hívják, amire gondolsz, de az a motorfékre van, nem a hátsófékre.
-
Topiccsendőr
addikt
Áh egyre jobban rá vagyok kattanva a supermotóra.
mod:
ennek a sorozatnak láttam a Ducati 999-es részét, hát a srác cefetül szenvedett azon is, de látszik, hog yteljesen merev, nem tudott ellazulni, meg nem használja a felső testét sem arra, hogy az érkező csúszást valamennyire kordában tartsa. Nem mondom, hogy én vérprofi lennék, de a srác elmehetett volna egy Aszalós suliba előtte -
Beowulf_78
addikt
"Pálya gumi minek utcára? Csak hamar el fog kopni. Hidegen úgy darálódnak ezek mint állat."
Gondolom próbáltad már, azért jelented ki ezt ilyen meggyőződéssel.
Ugyanis ilyet csak az állíthat, aki még nem próbálta...
Jóval tartósabb egy slick, mint bármelyik utcai puha sportgumi. Persze ez is használódik, csak vastag a "hús" rajtuk, az utcaiakhoz képest. Amíg egy utcai elkopik középen (több városi használat), azt már nem lehet megvágni, újat kell venni. Én a használtan vett slick gumikat (hátul) kb. 3e km-ként szoktam vágatni...és 2x minimum vágatom amíg le nem cserélem. Elöl meg....isten tudja.Kurva hosszú ideig jók. Én kb. 20k/pár áron veszem őket.
Hátránya csak annyi, hogy hidegebb időben (20 fok alatt) nehezebb bemelegíteni mint az utcai gumikat. Vizen nagy óvatosság szükségeltetik, ebben is rosszabbak utcai társaiknál.
De száraz időben 20 fok felett...nincs jobb választás egy slick párosításnál megvágva. Persze használható esőben is, és 10 fok alatt is, de csak óvatosan. -
TayRol
nagyúr
Jaja, par szam erejeig benne volt, aztan egyszer csak a Superbikeban jelent meg, es irta a cikkeket.
Integra: gyorsitott tanfolyamon vagy, vagy csak sajat magad diktalod a tempot egy `hagyomanyos` kurzuson?
Remelem azert nem megy fustbe a sportbiroi tanfolyam. Mondjuk ha ki kell jarni futamokra, az sem vesz el kevesebb idot mint a tanfolyamos hetvegek. Max. nem lesznek annyira egy kupacon.Lajcsi: az a cb500 nem is olyan rossz...
-
TayRol
nagyúr
Na, lejart a modidom...
Nekem a Superbike jar, nem reg ota, nagyon bejon. Regebben volt motomix, de az sajna megszunt. A Motorrevuvel az a bajom, hogy sok benne az osszehasonlito teszt, ami szvsz nem jon be. Bar tesztek teren jobban all, en a Superbike-ot javaslom.
De egyebkent pityunak igaza van, Lovey Adam a Motorrevu foszerkesztoje volt, most a Superben van, de a Motomixnek is tesztelt (utobbi ketto asszem testver-ujsag)
-
Gaboman
nagyúr
Köszi!
És akkor DigitXT-nek linkelném a következőt ami kezdő motornak városban tökéletes lehet.
Honda AJP PR4 200
Vagy egy ilyen Aprilia SXV-ről átvett formájú Linea Orion 250 gépen is elgondolkodnék első motornak. -
bajnokpityu
félisten
tehetősebb embernek nem ajánlom.ha nincs vkinek 20rugója egy sisakra,akkor ez alternativa.20 alatt nem vennék semmit sem.ez meg ugyan öreg,de biztosan jól véd.zsaruknak volt ilyenje.no,mindegy,ahogy eddig is elállt,eztán is el fog.csak már 2 tartaléksisakom van,a többi meg műgyanta,azt inkább kidobom.
-
DigitXT
félisten
Látatlanban (!) az a bajom a supermotoval, hogy lényegében egy közútra átalakított cross motor, olyasmi, amivel eddig kétszer mentem, és alakra nem igazán jött be (konkrétan nagyon magas volt, meg az ülés is kényelmetlen). De ez csak ilyen prekoncepció, azért alapvetően nem zárkózok el semmitől.
Már megint qrvabüdös van a buszon, pedig nem a legrosszabb környéken jár.
XII. ker.
-
bajnokpityu
félisten
ezeknél rosszabbat már nehéz kapni.
egy BT üvegszálas bordómetál amit már nem vettem fel évek óta.emlékszem,h van rajta kis sérülés,de annyira rég láttam, h nem tudom milyen mély.
a másikat megnéztem,műgyanta,5-6éves,ezt nem kéne már elvileg hordani sem(robira jó még nekem,de pézt egyáltalán nem ér már sztem). -
DigitXT
félisten
Ez nem feltétlen pénz kérdés: nagyon szép festése van,
márkás, kényelmes, stabilan illik a fejemre a mai napig,
gyakorlatilag alig használt. Természetesen ha a védelmi
képessége 8 év alatt elveszett, akkor veszek másikat,
nincs mit tenni, de ha nem muszáj, nem szeretnék.
(Eddig többféle vélmény hangzott el, nem tudok dönteni.) -
bajnokpityu
félisten
ha attól elteküntünk, hogy 6-7éves sisak teljesen leharcolt is lehet belül, az üvegszálas sisakok örökre védenek. sőt azt is olvastam (gyártó oldalán), hogy a mai műgyanta sisakok sem öregszenek.
ja van pár fölös sisakom eladó.műszakilag hibátlanok,nincsenek lelakva,és igen ócsóé adnám.
-
DigitXT
félisten
Thx, erre emléxem, hogy régen néztem.
Most gyorsan megnéztem ezt a részt (a sisak kérdés miatt): de pont azt mondja a fószer, hogy a sisakok "nem öregszenek el".
Csak a belsejének higéniája, stb. miatt érdemes lehet lecserélni, meg az a szivacs "eshet össze" a használat során (ez gondolom kiderül, ha már nem tart a fejeden rendesen): nekem szinte új állapotban van még a cucc, és nagyon szép a festése is, szóval ha nem muszáj, nem cserélném le.
(De még itt nem tartok amúgy, mindjárt átmegyek a használtautóra, meg keresek motoros sulit.
)
-
DigitXT
félisten
Köszi a tippeket!
A sisakkal mi a baj? Azért 6-7 évig nem egyfolytában* hordtam, sőt.
Azt tudom, hogy ha estem volna vele, akkor csere, de ilyen még nem
volt: önmagában az "állástól" is lehet baja?Bieffe amúgy, anno kb.
egy hónapot dolgoztam érte diákként, volt vagy 40K, de megérte...*Igazából néhány napnyi nyári terep-motorozáson kívül egyáltalán nem, ezt
is több év alatt, lévén nem volt motorom: unokatesóméknál "karikáztunk"... -
DigitXT
félisten
Még erre a ruha-dologra mondjatok valamit: oktatáson nyilván nem saját motorral mész, de gondolom a motoros-ruhát magadnak viszed (max. a sisakot nem, mert vmi rádió is van benne). Szóval érdemes/kell előre beszerezni kabátot, stb.?
(Bár lehet, hogy ezt már a majdani kiválasztott suliban az elméleti tréningen frankón elmondják.
De azért jó lenne tudni, mire készüljek.
)
Mindenképp meg akarom csinálni a jogsit, mert motoroztam már 125-össel,
és az B-s jogsival nem igazán legális (már ameddig a földútra eljutsz). -
Boci_83
őstag
Általában egy autós töltő kb 6-7 (max 10, de ez már nagy töltő)) Amperral tölti az aksit.
Na már most ha van egy 60 Ah-s aksi azt 10% al kell tölteni azaz 6 A-al 10órán keresztül.
Ugyan ez a helyzet a motornál is, kb 10%-ával kellene tölteni, 12 Ah-nál 1,2 Amperral. Nekem sincs, csak autós töltöm, ami 0-6 Amperig tölt, de párhuzamosan szoktam egy 21W-os izzót kötni a töltőre, így szoktam tölteni, kb 1-2 órát. Semmi baja nem lesz így. -
emvy
félisten
-
NINJA_V
tag
Oldalról?? noway...ott nem kensz semmit. Elég ha a hátsó lánckeréknél kívülről, meg a villa alatt belülről megfújod. Meg jó ha állványon csinálod, najó tudom benzinkúton nincs állvány, de ha otthon vagy akkor már normálisan. Jah és érdemes nagymosásnál leszedni az első lánckerék fedelét és makulátlanra kitakarítani, mert azt a felhasználok rendszerint elfelejtik. Ott olyan gyorsan fel tud gyűlni az anyag hogy félelmetes. Ha kitakarítod nem szedi le folyamatosan a láncodról a kenést, újból van hova kicsapódnia a szarnak.....Ált 3 csavar az egész...(R6-nál mondjuk kicsit szopás...igaz-e??
)
-
Topiccsendőr
addikt
De srácok ezt már kitárgyaltuk, az O meg X gyűrűk azért vannak hogy alájuk semmi ne kerüljön be. Tehát a láncspré sem. Mert ha láncspré bemegy oda, akkor bemegy minden. Az a külső kenésre szolgál a lánc és lánckerék között. Ha nem fújnád baromira melegedne a súrlódástól. persze elmenne úgy is, csak kevesebbet.
-
Én meg mindig hidegen fújom. Úgy van ideje bemenni a "zanyagnak" az O gyűrűk alá.
De állítólag még mindig rosszabb bármiféle kenőanyag, mint ha ki van főzve motorolajban a lánc.
Mindegy, én maradok a sprénél.
De ez a 15 perc is olyan, hogy a castrolnak nálam mindig kell egy szűk óra, hogy teljesen elpárologjon belőle az oldószer, ha azt nem várom meg, a hátam is láncsprés lesz.De akkor is az EZT a király
-
-
Gaboman
nagyúr
Az AMWAY termék,de ennél van jobb is a katalógusukban,ami kimondottan ilyen célokra van,mert ez háztartásbeli univerzális tisztítószert igazság szerint,de jó zsíroldó hatása van és a koszt frankón leszedi a mociról,van Brigéciol is nekem,az sem jobb semmivel ennél.Nekem bevált ehhez is.
Ő az!Itt pedig ez a termék lenne az:
L.O.C. Plus Metal Cleaner Fémtisztító szer
200 ml -
SirRasor
addikt
Hát nem tudom, normális használatnál az ember nem nagyon pörgeti és akkor emberbarát fogyasztása lesz. Simsonon is hoztam az átlag 2,5 littyós fogyasztást, de hallottam 8 meg 11 literesről is...125-ös ETZ meg ha jól be van lőve, akkor 2,5-3,2 liter, ha nagyon húzod neki, akkor 3,5 esetleg. Az efölöttiek valami hibára utalnak.
-
Gaboman
nagyúr
Na adja az isten hogy előfordul ez valamelyönkkel!
Olyant már videón láttam hogy kint volt az utcán a sport moci beállt mögé egy furgon,várt,várt,aztán szépen lassan odaállt a motor mellé.
Kiugrott belőle 2ürge,bedobták a motort és goo!!
Rohadjanak meg ott ahol vannak az ilyen gané emberek! -
zsoltee10
addikt
van egy ismerősöm, akinek elég nagy értékek vannak a házban, garázsban, stb
betörtek 2szer. beszélt egy szakemberrel. kerítés tetejére szögek, zárt végig. vett 3 kutyát, 200eFt/db. csak a gazdától fogad el kaját, senki mástól, adhatsz neki kolbászt, akkor is tojik rád. 3 kutya azért kellett, mert egyet lelőhetnek, még kettőt is, de ha hárman ugranak a betörőknek, akkor nem sok esélyük van. nem kellett sokat várni, megint be akartak törni. 3 fickó volt (neeeeem, nem kisebbségi, ááááááá, dehogy....), egy beugrott, a kutya elkapta a torkát, a második már kapcsolt, de a kerítés tetején volt, és a másik két kutya berántotta.
a harmadik elfutott. amikor hazaért a tulaj, a két kutya a két ürge nyakát szorítva várta. órákig tartották halálos szorításban a két betörőt, és elájultak, mire hazaért az ürge. az kihívta a mentőt, rendőrt. a két ürge olyan sokkot kapott, hogy kórházi kezelésre szorultak.
az ismerősnek nem lett baja az ügyből, mert hatalmas táblára ki volt írva, hogy a kutya harap, és belépés csak saját felelősségre. ennyi. azóta nem próbálkozott senki... -
TayRol
nagyúr
Ezen mar tulvagyok, meg is csinaljak, holnap jonne az uzletkoto, csak kozben felmerult bennem, hogy ez 30% vagy 300ezres onresz, meg minden, szoval ha ellopnak is fajna, s akkor mar miert ne egy garazst bereljek, ott legalabb kapok is valamit a penzemert? Cegnel belso udvarban van, tudjak, hogy az enyem, mindig latjak, mashol meg nem nagyon hagyom ott. Kezdek a garazs fele tendalni...
-
-
törölt tag
nem azert irtam h elore megirt motort hasznalj, hanem h ne irjam azt h 'en csinaltam'
csak szeretem azt a bal also csucskot
csatahajo.huzsoltee10: teljesen atereztem az iromanyodat
csak varj majd meg, amikor megprobalom beizzitani godzillat is
-
Topiccsendőr
addikt
-
[lAyCsI]
addikt
Sztem ez kurva jó koncepció:
http://www.drivers-republic.com/ -
Aktív témák
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- Nintendo Switch 2
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- iPhone topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Tőzsde és gazdaság
- Milyen egeret válasszak?
- Nők, nőügyek (18+)
- Azonnali játékos kérdések órája
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256GB / Gyári független / 12Hó Garancia / 87% akku
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3023, 90% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 16 Pro MAX 256GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 12GB I 500GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest