- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
fatpingvin
addikt
válasz
Barret001 #21850 üzenetére
őszinte érdeklődéssel hallgatom hogy hogyan szeretnéd egy szinkronmotor fordulatszámvezérlését egy darab tranzisztorral és egy potival megoldani.
(nyilván ebből már lehet egy oszcillátort építeni ha még hozzácsapsz egy kondit meg pár ellenállást, de a kérdésfelvetés alapján kétlem hogy ez lesz a dolgoknak a reális csapásiránya...)
de visszautalok az eredeti felvetésre: így, hogy nem tudjuk milyen motor és milyen felépítményű ez az egész, így tippelni se érdemes arra hogy mi lesz a megoldás a fordulatszám-szabályzásra.
ha feltételezzük hogy szinkronmotor, én azt mondanám hogy egy valamilyen 50%-os kitöltésű jelet kiadó, állítható frekvenciájú oszcillátorból kéne kiindulni, és a motort egy MOSFET-híddal meghajtani.
ha elektromechanikus vagy full mechanikus a fordulatszám-szabályzás, akkor meg vagy hagyni a pcsába ahogy van és használni amire való, vagy az egészet kihajítani belőle és újraépíteni a maghajtást egy léptetőmotorral meg egy normális vezérléssel. ezen a ponton viszont már egyszerűbb egy teljes lemezjátszót építeni nulláról. -
-
válasz
Barret001 #21408 üzenetére
Az nem gond,csak azért tettem fel a kérdést,mert hátha van valami usb-s megoldás.
Bár a HP kapcsolóját elnézve lehet még forrasztani se kell,leszigetelt 2 apró krokodilcsipesz is jó lehetne,akkor az még egyszerűen el is távolítható ha mondjuk eladnám.Csak jól szigetelni kell,nehogy máshova is hozzáérjen valamelyik.A okoskonnektor annyira nem szimpatikus nekem.Sokmindenre használom őket (Ikea Tradfri),de valami pofásabb és szolidabb megoldás jobban érdekel.
Pl a gomb beépítve az asztalba.Az usb portok is így lesznek megoldva. -
-
-
Archttila
veterán
válasz
Barret001 #21299 üzenetére
Megrendeltem, köszönöm!
Esetleg azt nem tudod veletlenul, hogy egy ilyen 3,7 voltos akksinal mennyi a minimum fesz ami ala nem erdemes meriteni? Ugy tudom, hogy van egy minimum fesz. szint ami alatt a vezerlo dead-nek cimkezi az akkut, es bele sem kezd a toltesbe.Van bennem egy kis felsz, hogy az Alirol ujkent erkezo akksi tulsagosan le lesz merulve, es a fenti okok miatt nem tudom majd feltolteni.
-
lenoma
aktív tag
válasz
Barret001 #20729 üzenetére
A képen látható 4-3-4 kábeles megoldás vezérli és kijelzi a fordulatot?
Találtam egy 7cm-es 4 pines AMD CPU hűtőt, azt fogom egy Nvidiára tenni.
Ha vezérli majd a sebességét és nem lesz hangos.
Nem csak 4 pin esetén van alapból fordulatszám vezérlés? A többinél csak feszültség alapú? -
-
-
adatfalo
senior tag
válasz
Barret001 #20186 üzenetére
Nem tudom, hogy ilyenre gondolsz-e, de igen. Az olcsó árkategóriában még mindig fel-fel lelhető 1-1 olyan táp amin van be és kimentes is 220V-nak. Ezek gondolom pont az ilyen helyzetre lettek kitalálva.
Viszont ehhez az kell, hogy a monitor tápkábelét a "házon" kívül vezetem el, én viszont a kábelköteggel együtt szeretném a tápon befele.
De akkor, odafigyelve, minden ágat külön szigetelve, fogom hozzáforrasztani a+ tápkábelt!
-
Pubszon
veterán
válasz
Barret001 #19911 üzenetére
Én is akarok adni nekik egy utolsó esélyt.
Csak ha berakom a töltőbe, az alacsony feszültség miatt csak 1.2V-os NiMH akkunak gondolja.
De volt olyan pakk is, amibe 2 párhuzamosan kötött akkuban 1.14V volt, majd szétszedve őket másnapra egyikbe 1.05, másikba 1.48V lett. Tehát utóbbi elég nagy eséllyel menthető szerintem. -
válasz
Barret001 #19770 üzenetére
Igen, en ezeket hivtam tuskenek, de lehet, hogy hibasan.
Ilyet nem tudok belerakni, mert lotyog a menete a lyukban.
Szemre olyan jo 3-4-es furattal lett kifurva a lyuk.Ha ilyen tavtartobol letezik olyan fajta, aminek a menete a szokasosnal sokkal nagyobb atmeroju, az jo lenne.
-
válasz
Barret001 #19483 üzenetére
+ (#19485) MrDerekas
Végül lehet, hogy csak két ilyen LED kerül a házba, nincs sok helyem hajtogatni a szalagokat a Metis-ben. Ugyan nem meleg fehér, de megteszi, jobban passzol a bekapcsoló gombhoz, és az elektronikával sem kell bíbelődnöm.Köszi a válaszokat!
-
Archttila
veterán
válasz
Barret001 #19473 üzenetére
Linkelnél egy ilyen kézi hajtókart?
Már van itthon M4-es csavar, sőt még átlátszó kemény műanyagból is rendeltem pár darabot abban bízván, hogy ez majd nem teszi tönkre.szerk.: Ilyenre gondolsz?
Az előfúrást jó hogy említetted, köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- Autós topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Apple MacBook
- Elstartolt az AMD munkaállomásokhoz szánt platformja
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Eladó Új Motorola G31 4/64GB szürke / 12 hónap jótállással!
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest