Új hozzászólás Aktív témák
-
Barret001
addikt
válasz
lenoma #20832 üzenetére
Így jártam én is,csak én rátettem az intel alaplap rézmagos bordáját is,mert ez a picike"izé" Nem jó semmire...csatlakozók alapján a bekötést is meg lehet oldani.
Nálam volt más komplikáció is,a kábelek száma nem egyezett.3 vs4.de kompatibilisek egymással szerencsére,és működik a fordulatszám szabályzás is!
Bár nekem Intel alaplap,nem Dell. -
-
válasz
lenoma #20832 üzenetére
Szia!
Tud valaki segíteni röhögés nélkül?
Aki kérdez, nem buta. Aki kérdezés nélkül butaságot csinál, inkább az.
Sajnos a Delta itt egy kicsit unortodox színskálát választott, mert feket-citrom-zöld-fehér kiosztásban a 4-pines venti igen ritka.
Ahogy látom, a fekete (biztosan a GND) jó.
Mellette a piros az AMD-n biztosan a + . A sárga a Delta ventin elképzelhető, hogy a +12V (ATX szabványban és a Delta más ventijeiben is ez a szín). A piros az 5V szokott lenni.
Itt egy visszakérdés: Bár a procihűtők inkább 12V-osak, biztos nem 5V-os az az AMD venti?Utána meg az AMD venti tűnik furcsának...
A piros mellett a sárgának lenne a helye, ami ebben a színkódban a fordulatvisszajelző.
Már csak azért is úgy lenne jó, mert a Delta ventin a Zöld következik, ami a 3pines ventillátoraikon ugyanezt a funkciót jelzi (tekintve hogy a sárgát stoppolja a +12).
Utána pedig van a megmaradt egy vezeték, ami a PWM jel.
De amúgy mondok egy trükköt, bár ez inkább a gányolós topic lenne:
Nyisd fel a Delta venti matricáját, és vedd fel alóla a kupakot ha elérhető. Dugj egy szívószálat műszerolajba, vagy akár étolajba, és csöppentsd be, majd forgasd kézzel a ventit. Amíg nyeli az olajat, pótold. Kupak vissza, és szárazra törlés után a matrica is. Szükség törvényt bont elven több PSU ventijét javítottam már így SOS-ben, mindegyik évekig működött újra. -
Barret001
addikt
válasz
lenoma #20731 üzenetére
Hogy kijelzi-e azt nem néztem,de aktív fordulatszám vezérlés működik.Hidegen csendes,aztán meg elkezd hangosodni terhelés függvényében
Az előzőleg belinkelt ventílátorhoz hasonló volt rajta.Hűtőstől cseréltem,abszolút bevált
A gyári megoldás elégtelen hűtést produkált... -
Barret001
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen monitort vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- SSD kibeszélő
- Gyúrósok ide!
- Autós topik
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Íme az új Android Auto!
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
- Honor Magic7 Lite 8/512GB, Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest