- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vasti74
senior tag
válasz
zoltanz #21964 üzenetére
Nagyjából amatőrként ;-) Én nem mennék az ajánlott feszültség fölé. És bocs ha egyértelmű, de ugye kettős tápfesz kell neki. 50W-hoz bőven elég lesz a majdnem 120W-os táp.
Nem tudom mire kell, mit tudsz róla, mit vársz tőle? De ha "hifizni", akkor azért jól utána kellene járni, hogy milyen? Mert annyira nem olcsó: ha sztereóban kell, akkor a két végfok 40.000 forint, kell neki atom hűtés (100W-ot eldisszipálni azért nem kis feladat passzív hűtéssel, az aktív meg zajos lehet - már ha hifi) , a tápok, a doboz, csatlakozók, hangerőszabályozó esetleg, és akkor még csak egy végfok...
Ennyi pénzért már egészen jó erősítőket is lehet kapni készen ;-)
-
fatpingvin
addikt
válasz
zoltanz #21848 üzenetére
erősen kétlem hogy egy potméterrel meg tudnád oldani.
kezdjük ott nem tudjuk milyen vezérlésű a motor, és lemezjátszókba kb sose raknak sima kommutátorost, mert kb lehetetlen beállítani stabil fordulatszámra, a többit meg nem fogod egyetlen potméterrel szabályozni, hacsak nem fejtetted vissza a motorvezérlést (már ha van neki, a hálózati szinkronmotornak meg ugye nincs, ott a váltóáram frekije adja az időalapot) -
tvamos
nagyúr
válasz
zoltanz #21332 üzenetére
Akkor a fogyasztovedelem szerintem.
-
válasz
zoltanz #21329 üzenetére
Sajnos nagyon sok ilyen van. Volt egy-két projektem, amihez kibelezett olcsó-kínai telefontöltőt terveztem használni. (Saját tervezésű 230AC/5VDC konverter kb. 10x áron jött volna ki). Szétszedtem, és vegyes érzéseim voltak. A benne lévő PCB ugyanis egy egész korrektül megtervezett elektronikának volt előkészítve. A beültetett alkatrészek jó része viszont vagy hiányzott, vagy az IC-hez ajánlott névértékek alatti volt. Az alkatrészeket Hestore-ból pótolva ráköltöttem még 500 Forintot az amúgy kb. 400-ért vett töltőre.
Amire ki akartam lyukadni, hogy mindennek megvan az ára.
-
Jancsi
aktív tag
válasz
zoltanz #19507 üzenetére
Megfelelő, a Design Guide szerint max 300mA-el terhelhető a -5V. Használhatsz egy LM7905-et is, hogy -12V-ból -5-öt állíts elő, szinte minden elektronikai üzletben olcsón beszerezhető. Ez egy lineáris feszültség stabilizátor, amit -5V-on fog felvenni áramot a kártya, annyival kevesebb jut -12V-re. A feszültség különbözetet pedig elfűti.100mA-ig elvan hűtés nélkül fölötte kell rá egy pici borda. Arra figyelni kell, hogy a hátlapján a bemenő feszültség jelenik meg, így el kell szigetelni a PC házától, ha oda rögzítenéd.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Cyberpunk 2077
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen processzort vegyek?
- VoLTE/VoWiFi
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen monitort vegyek?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Mit tehetsz jogilag, ha átvertek, megkárosítottak a Hardveraprón?
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- Több Lenovo Thinkpad x1 carbon gen 4 / 5 / 6 / 7 X1 Yoga gen3 6-9. gen i7, i5 procik
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Core V21 Enermax 650W
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest