- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Netfone
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
aleister
veterán
válasz
Reggie0 #20990 üzenetére
Köszi a részletes választ!
Konkrétan egy számítógép be illetve kikapcsolásakor ez miképp jelentkezik, és milyen részegységeket érint? Gondolok arra, hogy csak az elektromos hálózat (230V) és a tápegység vonatkozásában lehet erről beszélni (ami ugye AC-DC), vagy a belső, egyenáramú körnél is (tápegység és az utána lévő elemek)?
-
aleister
veterán
Sziasztok!
Egy elektronikai kérdésem lenne. Legjobb tudomásom szerint bármilyen elektromos gép bekapcsolásakor (de tekercset tartalmazó áramkör estében biztos) a feszültség leesik, az áramerősség pedig megnő. Kikapcsoláskor ennek az ellenkezője történik, tehát megnő a feszültség. Ez a 230V-os hálózat esetében több ezer, akár 10.000 voltot is jelenthet.
Én bekapcsolási/indítási áramként kerestem rá, de leginkább csak az asszinkron motorok kapcsán született találat. Magát a jelenséget leíró cikkhez nem volt szerencsém.Kérdezném, hogy helytállóak-e a fentiek, illetve, hogy milyen kulcsszóval érdemes erre rákeresni?
-
aleister
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #8294 üzenetére
Értem. Köszi!
Akkor már csak arra kell rájönnöm, hogy a tápkábeleim UV reagensek e. Ha nem, akkor szerintem nem vállalom be a lilát.
Van egy régi kvarclámpánk valahol. Az tudtommal UV-t bocsát ki. -
aleister
veterán
Köszi a válaszokat és a tanácsokat!
Nem tudjátok véletlenül, hogy az FSB tápok feszkábelt bebugyoláló fekete, kék, piros harisnyái UV reagensek? Konkrétan az FSP Everest 80plus500-ról van szó, de ugyanilyen volt a BlueStorm II 350 is.TESCO-Zsömle:
"Én ajánlom a világoskék invertereket a könnyebb szerelhetőség végett."
Ezt hogy érted? Az inverter a megfelelő feszültséggel látja el a fénycsövet magát, nem? Itt miért számít, hogy milyen az inverter "színe"? -
aleister
veterán
Sziasztok!
Előre is bocsi a láma kérdésekért, de még kezdő vagyok modding témában. Balga mód egy másik topicban tettem fel a kérdéseimet, így egy fórumtárs útba igazított.
1. Ha fénycsövet veszek, akkor bármelyik szín esetén gerjedni fognak az UV reagens cuccok (pl tápkábel bevonó harisnya) a házban? Azért kérdem, mert itt csak a lila színű fénycsőnél van feltüntetve az UV. Ellenben én úgy tudom, hogy a fehér színű neon is úgy működik, hogy UV fényt állít elő, amí a fénycső belsején lévő fényport gerjeszti, és azok sugároznak ki.
2. Mennyire számít ebben a témában a márka? Láttam noname csövet 800 forintért is, a revoltec 2000 körül van. Spire, sharkoon, stb...megéri a márkásabb, és ha igen mit ajánlotok?Előre is köszönöm a válaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Chieftec 700W
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 9 9900X Processzor!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged