- Az Apple bemutatta az iPhone 17-et
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Dől az infó a Xiaomi 17-tel kapcsolatban
- iOS alkalmazások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
didyman #8257 üzenetére
Oh.. 8sec-et kibír?! Az szupi, annyi idő alatt megvan.
A régit kiszedni én is úgy gondoltam, hogy a lábait levágom, annak már úgyis mindegy,aztán csipesz.. megfog.. leforraszt.. aztán jöhet maga a fet. Akkor kap egy kis cin-cint a pákahegy meg a zászló köré. (bár sztem így szedtem le a donor panelről is.. alapból úgy szoktam kezdeni a forassztást, hogy pákahegy megtisztít, aztán egy kis ónt nyomatok rá.Szal leszedés megvan. Aztán a donornál ha jól láttam, nem csak a zászló van megforrasztva, hanem maga a fet hátoldala alatt is volt egy kis anyag.. vagy az csak beszivárgott alá?
Majd megnézem hogy néz ki ezen a panelen a dolog.. max pákával finoman elterítem az ónt a nyákon(ha egy helyre gyűlne) meg a fet hátán is.. aztán beforrasztani meg úgy gondoltam, hogy nagyjából a helyére rakni, magát a fetet valamivel lefelé (panel irányába nyomni, majd zászlót melegít, kis ónt nyomat.. és elvileg kell lennie egy pillanatnak, amikor mind a fet hátán, mind a zászlónál megfolyik az ón.. (gondolom). aztán csóóókolom.
Jah.. meg persze a két ki lábát is odapöttyintem a lapra.. ez már nem okoz problémát..annyit azért már forrasztgattam(a FET-et, alaplapot nem tudom, tam, hogy mennyire érzékenyek...)
8 sec sok idő
bár ha a fet elszáll, nem is gáz annyira.. az alaplap ne sérűljön, az a lényeg
)
Szal majd ha egyszer erőt veszek, hogy a házon alakítsak kicsit, és szétkapom a gépet, asszem megpróbálom eme cserét is...
Köszi az infókat!
Új hozzászólás Aktív témák
- Kolink Rocket / Rocket Heavy / Rocket Heavy Vented / Rocket Complex mini / SFF számítógép házak
- Darkflash GR12 Darkstorm Házhűtő ventilátor - 3-as csomagban
- Enermax ETS-T50 W-ARGB (Brutál hiányos+hibás alkatrésznek csakis) INGYEN FOXPOST
- Be Quiet Straight Power 11 750W 80 PLUS Platinum
- BE QUIET! Shadow Rock TF2 processzor hűtő
- Csere-Beszámítás! Macbook Air 13 2020! I3 / 8GB / 256 SSD. Akksi- 124 Ciklus
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i3-8130U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
- HP 14 Elitebook 1040 G9 FHD+ IPS i5-1245U 10mag 16GB 512GB 5G Modem Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Creative Sound BlasterX H6 Gamer fejhallgató számlával és garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest