- Magisk
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szipi
aktív tag
Igen, sajnos nincs de 90W-os szett(adapterrel eggyütt) már nam kapható kis hazánkban pedig azon volt. Ezért vettem egyből egy átalakítót is.
Szerinted bírni fogja a 7/24-et mint a mostani flexATX-es táp?
-
nyunyu
félisten
jo '"+!%/=()Ö anyjukat a kollegaknak, hogy virusos a ceges halozat, igy a frissen felhuzott geprol irthatom maris lefele a fergeket klonozas elott, kulonben siman kiadnak ugyfeleknek virusosan a kovetkezo ugyanilyen gepeket.
Kollegakat persze ez nem zavarta az azota osszerakott 2 rendszernel, siman kiadtak virusosan a gepeket.
Kollegara raszoltam, o leszarja, nem fog azert tulorazni, hogy ugyfel virusmentes gepet kapjon -
Chaser
legenda
Gondolom mert viszik a kis lapokat mint a cukrot
Sztem nem lesz drága, így proci nélkül biztos 20k alatt lesz.
Annyira lementek az eeePC-k árai, hogy elgondolkodtam rajta, valszeg ki fog maradni ez a minigány életemből. Egy ilyen lap viszont HTPC-be tökéletes lenne, kérdés milyen HW-s videogyorsításokat tud a chip. Kék intel lap, bravóEz legalább már kinéz valahogy, és még a logojukhoz is passzol.
-
shtml
őstag
Össze tudod hasonlítani a számítási teljesítményét a D201GLY2-ével? Persze csak úgy hozzávetőlegesen.
A lap dokumentációjában ez áll:
"The MTBF data is calculated from predicted data at 55 ºC. The Desktop Board
D945GCLF MTBF is 79,088.33297 hours."Minden tiszteletem az Intel mérnökeinek, akik tizedmásodperc pontossággal meg tudták határozni az MTBF-et...
-
neduddki
nagyúr
-
tlac
nagyúr
még az is kérdés, hogy melyik lap a jobb
fogyasztásban gondolom load alatt az atomos jobb, idleben meg szerintem nincs jelentős különbséga 60W-os miniITX táp mennyibe kerül és hol?
nem lenne olcsóbb egy sima táp? és akkor még gányolni sem kellszacsee:
csak emiatt cserélnéd le?
-
neduddki
nagyúr
HI!
de nehez ma a felfogasod:- )))
van egy osszerakott gep egy dh153-ban bedobozolva az szoba sarkaba lerakva a sor vegere
aki pedig osszedobta azt max annyira lattam amig a kezmeb nyomta es rohant tovabb /es Ot sm kulonosebben erdekli mejjik hanm csak hogy eppen mejjik vot keznel:- )/, de mint ma kifejtettem nem tok mind1???:- )))udv
neduddki
-
shtml
őstag
Nekem ugyanilyen kivitelű tápot ajánlottak, amikor még az elején tartottam a keresésnek, csak az Acorp volt - természetesen nem mertem megvenni. Aztán valamivel 9k alatt lett az az FSP, amelynek a képét valahol ebben a topicban már belinkeltem. Végül most a Bordoi-féle házhoz tartozó Delta tápról működik, most már élesben.
-
Balamber
csendes tag
-
szacsee
nagyúr
Már frissítettem, a lap tudná sztem, mivel a toolkit-ben engedélyezve van és látni..
Valszeg a proci nem tudja, de asszem csak fix clock-on megy...mintha már néztem volna.
Az Eist-et pedig a toolkit-ben láttam, amint a biost hozzáadtam. -
Sir Psycho
aktív tag
Köszi az infókat!
Nemvészes a hőmérsékelt. Silentpc-n mértek jóval magasabbat is (volt benne full passzív üzem és a gyári coolerrel mért érték házhűtő nélkül elérte a 80-85fokot is).Epiák teljesítménye? be is jelölted a képen (direkt vagy véletlen nemtudom), de körülbelült ottvan az epia 8000 a K6-2 környékén, az 5000 meg kb 266-os szint és kb ~300 pont.
-
Sir Psycho
aktív tag
-
Sir Psycho
aktív tag
(#281) shtml : nincs rajta külön tápcsati, felesleges is mivel ami kell neki feltudja venni a PCI-ból. A dolog pikantériája , hogy másik lapban megy. Itt is van róla szó, bár itt inkább a driver gondok voltak jobban előtérben, mivel konkrétan eléggé vegyes képet mutat.
(#282, 284-286) nyunyu:
és milyen igaza van. ezek azért mehetnének a számtech boltosokba is.
Gondlom a Morex házakban levő ventiknek nincs akkora hangja. Meg a 2 nem 6db
Manualba is le van írva, hogy kell a plusz tápcsati, aki nem olvassa..
Én a képeken 2db venticsatit látok egy közvetlen a cpu borda melett van a másik a tápcsatinál.
Még arra lennék kíváncsi, hogy a 2GB-os memóriát tényleg kezeli-e. (silentpcreview-n 2GB+ legújabb bios-sal ment a dolog, de csak egyfajta memoriamodullal. A többivel sajna nem ment.
. Esetleg ha valaki kipróbálná
.
-
Sir Psycho
aktív tag
Saleses kollega csinál nektek bőven munkát, nem unatkozhattok. Aztán egyszer mondjátok már meg neki, ha ennyire tudja a dolgát akkor csinálja meg, a szoftveres meg maradhat a ti részetek
#Bumbi: olvastam a forumot, a lapnak van külön sajátja is, abban is említették vki kipróbálná de ott tovább nem mentek. Én is csak abban bízom mint amit a fórumon is írtak, hogy bios frissítés megoldaná. A chipset tudja a PCI 2.3 szabványt. Más lapban megy a VGA itt meg nem?
nemhiszem, hogy egy GF6200 sokkal kevesebbet fogyasztana/venne föl a csatin keresztül.
-
Sir Psycho
aktív tag
Lapra visszatérve: nem kellet nagyon keresnem az adatokat, korábban nézegettem a lapot és méreteit, mert egy hasonló kis házba akartam volna rakni, mint amit linkeltél morex ház, csak saját készítés lett volna. Méretek nélkül nekiesni meg...
Hűtéshez még talán szóba jöhetne az 1U szervereknél használt bordák, csak a rögzítés lenne találóskérdés.
Olvasom a számtechboltosokat és jókat mosolygok a storykon(kis káröröm), de némelyiken sírni lehetne.Persze ha neked lenne vmi igényed a vendeglátós felé, ő micsinálna ha kb ilyen színvonalon beszélnél vele?
Nemsemmi ügyfél grat sok kitartást hozzá
-
Sir Psycho
aktív tag
Tudom google a barátod és a wiki a barátnőd...
Tessék a kért adatok:
- D201GLY2A passzív hűtésű lap magassága
- D201GLY2A aktív hűtésű lap magasságaMár csak a ház belső magassága a kérdés.
Sztem alternatív megoldásokat jelenthetnek a chipsethűtők, abból is az alacsonyabb megoldások.
Ami a bővíthetőséget illeti, sztem bármilyen PCI-os VGA-t megeszik a lap (PCI 2.2 van a lapon és elvileg még a PowerColor HD2400PRO PCI is megy benne), egy sima Radeon7000 nem kellene, hogy gond legyen. Ügyfélnek meg vannak igénye.
-
Gitros
aktív tag
Én konkrétan valami ilyesmire gondoltam: [link]
Ez ugye 1300MHz-en megyen... Amennyire tudom ez Kb. 6-700MHz-es Celeron teljesítményét tudja hozni. (Azért nem is gondolkodtam soha az általad említettekben, mert sztem, egy 500MHz-es Epia egy sima K6-2-essel befogható... úgy 2000 forintból)
De méregdrága... még mindig. Az Intel alternatívája 11nettó!!!
Ennyiért egyszerűen befoghatatlan.
Simán best buy.Uff Gitros voltam...
-
Chaser
legenda
Én is néztem azt a csifi tápot, kicsi-kicsi, de nem az igazi. Ez az FSP "jóval" kisebb, 9k tréfával, külföldi fórumon néztem, teljesen korrekt a belseje, a venti volt az 1etlen, amit lehúztak benne, de azt ki lehet cserélni. Viszont itteni boltokban a legtöbb helyen olyan verzió van képen, ahol a venti nem a dobozának a legnagyobb területű oldalán helyezkedik el, hanem a legkisebben, és ott van a kapcsoló is, és ez fekete színű volt, sztem jobb +oldás is mint ami itt a honlapon van, ez bőven elvinne egy ATX lapot is valami nem überbrutál / 88gt,96gt / vga-val.
szerk: a link kimaradt
szerk2: az albacompnál pl 8.5k tréfával
-
shtml
őstag
Gondolom, nem véletlenül írtad ColorShit-nek.
Látom már, nem lesz könnyű menet a táp.
nyunyu: Nem is olyan rossz az a lomexes ház. Van tipped olcsó SFX tápra is? Bár a Foxconn házban lévő is jó lenne, azt hiszem. De talán beszerezheten csak a tápot olcsóbban is, na meg nekem túl nagy az a Foxconn ház.
Chaser: Passzív hűtésest vettem. Aktívnak nem láttam értelmét, mert szellőzés úgyis kell a házba (már csak a winchester és az északi híd miatt is), akkor meg az úgyis megfelelően hűti a processzort. Csak a northbridge-re kell keresnem nagyobb bordát.
Kicsit félek a DC/DC konverteres megoldástól, leginkább megbízhatóság és egyéb védelem miatt. Egy márkásabb komplett tápban jobban megbíznék.
-
nyunyu
félisten
Aszondja, hogy:
30x20x10 centis muszerdoboz: 4036
zold nyomogomb: 92
tapcsati: 85
zold led: 14
Occso SFX tap: ~5000Ez eddig 9227+fa.
Ezeken kivul kell par csavar (alaplap ala 4 tavtarto, abba 4 rendes csavar), 2db 2 tus csati (power led, power kapcs), 2x20 centi alu U profil a vinyotartohoz, no meg par tiz centi drotok.
Szoval egesz olcson kihozhato egy olyan homemade haz tappal, felteve ha az embernek van felszerelese/ideje/kedve barkacsolni.
Tapcsati csak azert kellett a hazba, mert a tap hosszaban volt beepitve az alaplap melle, igy a tap hatuljan levo tapcsatit pont takarta a haz oldala, igy megbontottak a tapot, es a 230-at a haz hatuljara szerelt csatirol kapta.
-
tlac
nagyúr
de en teljes erteku x86 geprol beszeltem.
én viszont nem
Mert az ettermi rendszerunk rendelesfelvevo resze (egyelore meg) DOS alatt fut, igy csak hardverhiba eseten all meg.
Meg nem is tudjak az ugyfelek osszevirusozni/szetcseszni, mint a windowsos beallito/jelentesnezegeto/stb feluletet.futtassátok linux alatt dosbox-szal vagy dosemu-val
Abban van leirva, hogy egy adott processzorhoz milyen foglalat kell, milyen tapellatas, stb.
világos, csak szerintem felesleges külön áramforrás a procinak
-
tlac
nagyúr
Draga??????????????
10+fa ujonnan egy D201GLY, legolcsobb Epia meg duplaennyi...az Asus wl-500g premium meg 20k, komplett gép (vinyó nélkül)
kb 10wattos fogyasztássalitt meg 15-ért csak egy itegrált procis lapot kapsz (igaz ennek sokkal jobb a hardvere, de nekem a kissebb is elég)
Ha mukodne a D201GLY-re integralt halokartya DOS alatt, akkor mar reg elfelejtettuk volna az Epiakaminek a dos?
Raadasul nem is biztos, hogy megy az Intel deszkakkal, hiszen nincs rajta ATX12V csati.
(Ezert meg mar ~19+fat kernek)
igen, az engem is zavart, hogy nincs rajta az a 4 pines csatlakozó, de lehet vmi átalakítóval megoldható lenne (nem is értem minek kellett a lapra ilyen foglalat)
de vannak olyanok is, amelyiken vannak, használnak is itt olyat a topikban
-
#TOTTI
őstag
Pocok 8 van nekünk is eddig meg lehetett oldani mert nem CF kártya volt hanem adomemória BBOX ott egy menüben ki lehetett irni.. nah jah igen a pecsét.. igy problémás kivenni erre nem is gondoltam.. ugyh itt már nekünk kell menni.. szóval január február álmatlan lesz...:S Megmondom öszintén... az uj dolgokról még fogalmam sincs...! Egyelöre a régi miatt mentem a héten 2900Km de még nem értem pécsre... amugy 100+áfa /Km meg 28e+áfa oradijjal.. nagyon jo üzlet lesz a kiiratás... mint eddig is de sajnos ez nem az én hasznom... nah jah euro miatt futottak nalunk is par kört a MEEInél...
-
#TOTTI
őstag
Igazabol A höpapiros nyomtatóban van a CF kártya.. és kellene egy gép ami kicsi és kompakt.. CE tanusitvánnyal rendelkező táp a mi esetünkben érintőképernyös monitor és vonalkodolvaso na meg bill biztosnsági okokból... a CFről kártyaolvasón kell a gépbe másolni az adtaokat és kiirni CDre.. szóval optika is kell meg kártyaolvasó is 2008 utan engedeélyezett kasszákhoz..!
Amugy a gépek megvannak..! DTK tudott CE tanusitványt adni határos idön belül az országban..! Viszont ezek után egy kompakt na jo legyen mATX ház.. valamint ez az alaplap és egy minöségi DTK táp tökéletesen kiszolgálná az igényeket..! Amugy hordozgatni nem akarom most olvasom csak mi mindent megoldhatóvá teszünk az ügyfeleknek ha van hozzá esze eddig az adómemóriás kasszákon megcsinálhatta ö is.. a CF nél pedig egyelöre nem tudom mi a helyzet.. Igazabol minden adott lesz.. hogy a gépen archiváljunk mert a cassa WINXPalapú..! AZ egyik az általános kassza már engedélyeztetve van a benzinkutas verzió még nincs..! Amugy benzinkutas kasszákban a dataking(MOL , SHELL, TESCO ) utan masodikak vagyunk... (AGIP, AVIA, TOTAL, METRO) na meg szazszamra maszek kutak...
és igen maga az alaplap lenne a pénztárgép anire tökéletes és nem hal meg venti nélkül..! -
Chaser
legenda
A konfigot nem a házra értettem, csak magára a lapra. Az intel lap 17x17cm, a mATX ha jól tudom max 24x24, amit pl én kinéztem az 22x24, a mATX házak viccek valóban
, nem sokkal kisebbek mint egy ATX, vagy ami igen, az qrva drága. Én arra gondoltam ha magamnak csinálok házat, nem olyan sokkal lenne nagyobb, mint ennél a lapnál, a passzív hűtés az sokkal fontosabb, azt meg a másik oldalon is meg tudom oldani.
-
Chaser
legenda
Nem a lap a drága, hanem a project végösszege, ami engem most erősen elgondolkoztatott, hogy megéri-e egy nem bővíthető -legalábbis cpu, ram, vga- cuccba ennyit feccölni, mikor egy mATX konfigot ami nem sokkal nagyobb de sokkal nagyobb tudású, lazán megcsinálhatok passzívra, akár használhatok hozzá ITX tápot is AC adapterrel ha akarok, és nem lesz nagy a ház, viszont a bővíthetőség megmarad. Ha céleszközt akarnék, pl letöltős router, én is gondolkozás nélkül az asus csodát venném.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Magisk
- Gyúrósok ide!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- BestBuy topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Formula-1 humoros
- Háztartási gépek
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- További aktív témák...
- ViewSonic VG700b monitor 17" 1280 1024 DSUB, DVI, beépített hangszórókkal
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Apple iPhone 14 256GB/ 86% Akkuval / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest