- Magisk
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Érkezik a Samsung Health előfizetés?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kicsomagolták a Vivo X Fold 5-öt (videó és fotók)
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
nyunyu
félisten
Össze tudod hasonlítani a számítási teljesítményét a D201GLY2-ével? Persze csak úgy hozzávetőlegesen.
Egyelore az kene ehhez, hogy visszamenjek oda dolgozni, ami egyelore meg kerdeses, aztan valahonnan keritsek egy D945GCLF-et, es hagyjanak vele jatszani.
De ebben sajnos tul sok a HA.Mivel Epia helyett sajnos nem tudtuk hasznalni, az egyetlen D201GLY2A lapot elhasznaltuk a saleses kollega egyik agyrem projektjehez, ugyhogy azota videken ketyeg valahol, tobb olyat viszont nem valoszinu, hogy veszunk.
Pedig jo kis lap, csak sajnos a mi kovetelmenyeinknek a halokartyaja nem felel meg, Atome elorelathatolag jo lesz.
-
törölt tag
nem egész server az, csak amolyan bérlet egy serveren. asszem havi 2600 pézt fizetek 30 giga tárhelyért, 2 futtatható torrentért, 500k le, 1000k fel sebességért. és ez külföldre is érvényes sebesség. az ftp része a dolognak meg asszem 1000k. ennél olcsóbb csomag csak 1 van.
ha gondolod, megadom az oldal címét pm. megbízható brancs. -
shtml
őstag
Nos, kipróbáltam. A telepítő CD-n a 3.80-as driver volt, ezzel a 3.84-essel azt csinálja, amit valaki korábban már leírt: Ha monitor nélkül indítom a gépet, akkor fizikailag visszaáll 1024*768-ra (ami szarul mutat 1280*1024-es natív felbontásnál), de megmarad a virtuális 1280*1024-es felbontás, és az egérrel csúszkálhatok a nagyobb képernyőn. Vagyis ha kihúzom az egeret a képernyő széléhez, akkor csúsztatja a tartalmat.
Azt gondoltam, talán az LCD monitorommal lehet baja, ezért rátettem egy CRT-t, de azzal is ugyanez volt.
Azon is gondolkodtam, lenne-e értelme írni a SiS-nek, talán akkor a következő frissítésben javítanák a dolgot. Csak valahogy kétségeim vannak.
-
-
-SUICIDE-
csendes tag
Tudom hogy nem ezt szeretnéd, illetve nem tudom mennyire vagy jártas linuxban?! de van egy nagyon egyszerű lehetőség, én is így használok egy gépet! tehát kell egy Ubuntu mondjuk 7.10 server edition. Feltelepíted. kell rá egy úgynevezett LAMP, majd egy torrentflux nevezetű program. Mikor még abszolut nem konyítottam a linuxhoz akkor is elsőre feltettem egy serverként üzemelő gépre, pusztán neten talált leírások alapján. ubuntu.hu-n még korrekt leírás is van róla. Lényeg hogy kb fél éve megy nálam kikapcsolás nélkül így egy gép. És ami a slusszpoén hogy semmi nem kell, csak amit te is szeretnél. Tápkábel és net. Webes felületen lehet elérni menedzselni, etc. Esetleg ráteszel egy ftp-t is vagy ssh kersztül másolgatsz, millió lehetőség van. Ráadásul se vírus sem semmi hasonló nincs
Szerintem egy próbát megér, hiszen nem kell vacakolni felbontással, bárhonnan, bármikor elérheted, etc...
[link]
http://ubuntu.hu/forum-tema/ubuntu-szerver-torrentflux
http://hup.hu/node/36977
Csak néhány példa. -
szacsee
nagyúr
Nálam xp alatt olyat csinált, hogy ha 1280x1024-be tettem, hogy az asztal felbontását átállította, de pl a tálcát csak úgy láttam, ha lehúztam az egeret...scrollozott az asztal..
tlac: 804-es Ubuntu max 960x600-at enged..
Hétvégén ráfekszem a témára és meglesem..sok Usert bukik a linux világ ilyen drivergond miatt sztem..semmivel nincs bajom, de a vga-t nem kezeli normálisan..960-ban mintha 256 színnel menne, 800x600-ba meg talán 16 biten.. -
madmaxhu
csendes tag
"Ha mégis az Intel-lap mellett döntesz, akkor normál méretű házat javaslok, mert abban sokkal könnyebben megoldható a szellőzés."
Köszi a tanácsot! Közben észre vettem, hogy kicsit össze mosódott benne egy pár fogalom a lappal kapcsolatban. Biztos láma a kérdés, előre elnézést
Ez a lap micro-ATX vagy Mini ITX? Az Intel szerint uATX. Ha u = micro, akkor fura mert azokat 245mm x 245mm méretben szoktam látni. Ez meg csak 171x171-es és sok helyen mini-ITX-ként jellemezik. Ezek után egy "mezei" ATX vagy micro-ATX házba be lehet "simán" tenni? (Nem vagyok az a bütykölős típus). Az idézetben azt írtad, hogy normál méretű házba javaslod. Ez alatt a sima ATX-et érted?
Már majdnem elkezdtem rendelgetni a konfigot, amikor belefutottam ebbe katymaszbaElőre is hála
a segítségért!
-
szacsee
nagyúr
Kösz!
Borda felhajtása folyamatban..
Ja és kentem rá As5-öt, hogy jobb legyen a kontakt..
Én a vinyót (noti), ha meglesz majd a lap elé keresztbe teszem...fentről pedig kapja a levegőt.
Van itthon ratyi ház, azon gyakorlok lyukvágást.
Jelenleg a ház hátsó fele nyitva van és egy 12-es venti tolja be a luftot..a vinyóra és a procira felesben...a hátsót is bekötöm, mivel így nem sok mindent kaphat az északi híd.
Ja van itthon egy passzív P1-es bordám, brutális a drága, lehet szétvágom, kicsinosítom és azt rakom a gyári borda helyére.. -
szacsee
nagyúr
Na nem a winyód a hunyó...
Lehet az is, de megnéztem ezt a Dell tápot és majd leestem a székről.
A Codegány 6 W-ot kajolt...kikapcsolva (mámint a lap), ez Dell-el 13W.
Idle bekapcs után a Codegen 34W-ot mutitott max, a Dell-nél néha felugrott 60-ra is..ja és venti nem is volt rajta..
Szerintem mérj újat, ha tudsz (FSP-vel is), de én mindenképp mérek Idle Load fogyit majdan..
Codegen 400W-al, FSP 350 PNF-el és ezzel a Dell-el is.
Kiváncsi lennék a PicoUPS mit eszik...majd kiderül mi a ludas..
Mivel Te 1 KWh után mértél átlagfogyit, ezért elképzelhető, hogy nálad is vannak ilyen 60W-os tüskék, de mivel átlag 30W-ot kajol ezért nőtt meg a fogyi átlaga 38W-ra.. -
szacsee
nagyúr
Nekem van fogyimérőm..konnektorba dugós, ma meglesem műkszik-e, ha tudok szerezni hosszabbítót atx-hez..és megjön a ház, akkor kérésre mérhetek...pl:
Mplayer HD, prájm meg amit akartok..
Csini a lap ezzel az ezüstbordás geil rammal..Tényleg hosszabbítót hol vettél, nálunk vidéken azt sem tudták mit akarok..csak 15 cm-es 20-24 pin átalakítójuk van...
-
Sir Psycho
aktív tag
Na nem is szentírásnak kell tekinteni a mérést, ami inkább csak vmi röpke bemutatás.
Én is elfogadnám a lapot, a bővítehtősége csöppet jobb a gly2-nél, bár a 1xPCIE-vel sem lesznek elkényeztetve a vásárlók. Reméljük a végeleges kiadásig azért kap egy teljesértékű PCI-E bővítősínt. -
Chaser
legenda
Lehet ám, hogy 100hz-es tévéje van
Nekünk volt egy Panasonic 70 centis, teljesen korrekt villódzásmentes képpel, csak eltakarítottam, mert anyám mindig 1.5 méterről nézte
De irigyellek hogy nincs tv-d, nekem se hiányzik, de a csájém miatt kell...szerk: 50hz-es 70 centis tv-től nekem kifolyna a szemem, 14"-os monitort nem tudnám már elviselni 60hz-en
-
Chaser
legenda
Érdekes, nálam a KM player éri be kisebb cpu használattal, 1080p-s videó nálam úgy zajlik, hogy lejátssza valós méretben, de mivel nálam is 1280x1024 a felbontás, igaz 19"-on, a képnek csak egy része van rajta, egérrel lehet dobálni a képet, vagy lehet választani hogy képernyőhöz igazítsa, akkor némileg változik a felbontás persze.
#320 Axy88: Ha befér egy mATX lap, akkor jobban jársz olyan lappal és procival ami most nekem van, lap+proci+hűtő cc 6k-val jön ki többe, mint a kis lapocska, procit alulfeszelve fogyasztásilag is nagyjából egálban lesznek, melegedés szempontjából meg GB lesz a győztes, kérdés milyen táppal akarod etetni a gépet.
-
Chaser
legenda
Fogyasztásban se rosszabb alulfeszelve a procit, mint a GLY2. Mikor a tesztekben láttam a chip fogyasztását hittem is meg nem is, de a borda tapizás végképp meggyőzött
Mérete nagyobb a lapnak kicsivel, tudása meg felszereltsége viszont sokkal de sokkal jobb. Letöltőgépnek is inkább ezt venném már, ráadásul még olcsóbban is jutottam hozzá, mint az intel laphoz.
szerk: ráadásul viszi az 1080p-s HD filmeket, ajánlottak egy KM player nevű progit, ami csodákra képes
-
bullboy
tag
Elég az... ha kell optikai olvasó, abból egy notiba való slot-inest ráköthetsz PATA-n keresztül egy átalakítóval. Nekem most egy cipősdobozba van beépítve egy P4-es lap, 100W-os táp, 20 GB SATA noti winyó, ez utóbbi PATA-SATA átalakítóval, és szépen muzsikál..
12 ezer Ft-ban megállt az egész.. -
Chaser
legenda
Írni kell az RMclock csapatának, hátha meghekkelik nekünk a progit hogy kezelje a 215-ös cerkát
kár hogy ilyen lusta vagyok
Ma meg akartam rendelni a lapot, de nem volt a nagykerben...jó 1 hét, nekem meg holnapra kéne, hol élnek ezek?
Mindenki: címjavaslatokat várok, eddig ezexerint az utóbbi vezet óriási támogatással
-
nyunyu
félisten
Nehez ugy a mini tap.
ColorShit az olyan LowCostPower szintu tap, jo esellyel viszi a gepedet is az elso combosabb aramszunetnel.
Pl. amikor a balf@sz villanyszerelo kerdes nelkul lenyomja a fokapcsolot.Kellytech listajan van a linkelt Chieftec.
Juventusnal talaltam Shuttle barebone-okba valo vekony tapot, de rohadt dragan. (annyiert kapsz egy komplett Morex miniITX hazat...)Regebben mintha DTKnak is lett volna valami desktop haza, amiben FlexATX tap volt, most nem talalom naluk, tapkinalatukban sem.
Ramirisnek a listajan van egy masik fajta kicsi Chieftec, 5500+faert. (hmm, jo olcso)
Meretre akkora, mint egy SFX, de az elrendezese nem annak a szabvanynak felel meg, nem az aljan van a ventije, hanem a hatuljan, igy hosszaban beepiteskor pont nem jo, nem nagyon tudna szellozni. -
Chaser
legenda
Ez a konverteres megoldás semmiben nem különbözik egy pc asztali tápjától, azokban ugyanez van 1 dobozon belül, ennyi. Nyilván mint ahogy ott is, vannak x@r tápok, meg vannak jók. Szerencsére ezek a kis gépek olyan veszélyben nincsenek, ugye húzogatni nem tudsz rajta semmit, vga-t se tudsz beletenni max pci-ost, talán megkockáztatom hogy egy gyengébb minőségű táp is lazán elvinné évekig, azért egy túlfesz védő aljzatot nem hagynék ki
Ez a pico pisu 120 ahogy olvasom egy jó minőségű dolog. 1ébként itt is ugyanúgy lehet rövidzár/túlfesz védelem. Sőt van ebből komolyabb védelmekkel ellátott, mint az ami asztali tápokban van, pl M1-ATX, direkt kocsiba. Ha mégis "egybetápos" megoldásnál döntesz, az FSP egy korrekt, ha nem a legkorrektebb tápgyártó, vagy Chieftec Delta széria is jó.
#160 beencee : Nincs véletlenül egy fogyasztás mérőd? Érdekelne 2 hdd-vel és 1 odd-vel pl dvdírás közben mennyit ehet. HTPC-ben is otthon vagy mint láttam, 230V AC-20V DC kimenetű adaptert kapcsolván egy DC-DC konverterre ami 12V-ról megy, lesz-e vminek baja, vagy a DC-DC-ben eleve van áramkör, ami 12V-nál többet nem enged át? Nagyobb teljesítményű töltőket találtam itt olcsón, de ált. mind 19-20V-os.
Még ami érdekelne és fontos, billról/egérről is be lehet kapcsolni a gépet, vagy csak nyomógombos megoldás van?szerk: a nemrég linkelt cucc az nagyon jó lenne, csak itt nálunk a 2 1ütt közel 20k, ott meg 10k körül van átszámítva...
-
beencee
őstag
Az én DC-DC átalakítóm - ha jól tudom - egy HP/Compaq e-PC-ből lett kibányászva. Ha az ottani igen szigorú minőségbiztosítási követelményeken átment, akkor számomra is megfelelő. Én nem látok benne kockázatot (ráadásul valóban nem egy nagyon dárga, ritka lapot kockáztatunk...).
Normál hőmérsékletű szobában, 2 órányi nyúzás után a DC-DC átalakító valamennyi alkatrésze megfogható kézzel (az egyik teljesítménytranzisztorra tettem egy bordát), a noti adapter pedig langyos. -
nyunyu
félisten
Most lomtalanitottam ki egy rakas homemade miniITX hazat a 'csaba, amit meg az elodom reszeltetett valami muszerdobozokbol 5 eve.
Valami noname SFX tap volt belejuk szerelve, ami kozvetlenul 220-rol ment.
Az egesz olyan szeles volt, mint az Epia, mellette az SFX tap.
3.5" Vinyot meg 2 U profil tartotta, ami a haz elolapja meg a hatlapja koze volt csavarozva, az alaplap folott.Eleg viccesen nezett ki a muszerhaz elejen egy nagy zold nyomogomb, mellette egy szem LEDdel
SFX tapot eleg erdekes szerezni, elvileg Gabatech-eknel szokott lenni occsoert ColorShit SFX tap, de az annyira neveddmeg tapmarka, hogy arra inkabb nem mernek gepet kotni, meg ilyen kisfogyasztasut sem.
Elmeletileg kaphato meg a Chieftec DPS300, ha jol latom ~7+fa a nagykerara, csak a beszerezhetosege kerdeses.
Legalabbis amikor 2 eve egyuk ugyfel gepebol kihalt egy SFX tap, akkor nem birtam szerezni, fel Pestet felturtam (kb. 20 nagykerre csorogtem ra...), mire vegre kaptam egyaltalan ColorShitet... -
Chaser
legenda
Nem nagy fáradtság, de mivel alig volt hsz, gondoltam nem nagy probléma kicsit visszaolvasni, főleg ha a kulcsszavakra rákeresel
Kérdés az, mekkora méretű tápot akarsz, ha tényleg kisméretűt akkor 9-10k körül lesz maga a táp. Amiben szintén egy AC-DC és DC-DC átalakító van csak 1 dobozon belül.
Nagykereknél néztem, 14k körül lehet kiskerben kapni.
greatchaos: ha visszaolvasol találsz személyes tapasztalatot is
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Proxmox VE
- Witcher topik
- Magisk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen TV-t vegyek?
- EAFC 25
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 1xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G RJ, HBA330, áfás
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest