- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- Google Pixel topik
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Netfone
- További kavarás a Pixel 10-ek körül
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
Nem kell azon meglepődni. Kis hazánkon kívül se szeret több 10k-t kieadni csak 1 lapért, jó persze hozzátartozik, hogy nem extrém tuningra találták ki őket, "csak" hétköznapira. Tegnap a p31-s3g-nek néztem utána, srác E8400-el tolja, és direkt olcsó lapot keresett alá, mert p35-össel már nem fért volna bele a keretbe, és maximálisan elégedett vele, bruttó 13k-s lap.
A linkelt lapot véletlenül se vedd meg, felszeréltségben jóval a 73pvm-s2h alatt van, árban már nem annyira, azonkívül a vga-ja is lassabb. Fogyasztásban minimálisan lehet jobb, de az tényleg minimális pár W.
#680 Skyner: SC=single channel, én 420-as cerkával, 1x2GB KM rammal használtam, nem vettem észre hogy lassabb lenne bármiben a p31-ds3l-től, sőt ami furcsa, sokkal gyorsabban bootolt
Ezért olcsóbb, és mert lassan jönnek a DC-s nv igp-vel szerelt lapok, de jóval drágábban, meg anno a 690g ellenfele lett volna, de túl későn érkezett.
A lapot BIOS-ból lehet tuningolni. Röviden: proci alul/felül feszelés adott, FSB emelés adott, FSB-t ramtól függetlenül is lehet emelni, magyarul fixálod a ram órajelét amennyire gondolod, és azon is marad FSB-től függetlenül. Ramnak, chipnek nem lehet +feszt adni, ezért ram tuningra ne számíts. Én a 420-as cerkát 8x350-en használtam benne, mikor kellett a kraft. Progi is van hozzá, ET5, azt nem próbáltam. Az AMD-s 690g-s3h volt nemrég nálam vendégségben, ott maximálisan működött a tuning win alatt.
Nyugodtan használd a lapot 1db 2 gigás modullal, legalább kevesebbet fogyaszt ezzel is. Én KM-ot ajánlok, a GB lapok nagyon szeretik, nagyon olcsó, legalább 3 év garival vedd. Tunernek nem árt olyat venni, ha komolyabban használni akarod, hogy hw-esen tuudjon tömöríteni, ne terhelje aprocit, kb 15k körül lehet ilyen, ezekben annyira nem vagyok képben, biztos van ennek is topikja. -
Skyner
tag
Thx, akkor 1db RAM lesz. Ez már nem idevágó dolog, de megkérdezem hátha tudtok erre is valamit ajánlani: szeretnék egy minőségi TV-tunert, ha lenne egy jófajta USB-s, akkor olyat, ha nem, akkor egy PCI-ost tennék a lapba és akkor száműzhetném a szobából a TV-t.
Szerk: inkább off topic
-
Skyner
tag
én itt néztem: giga 73pvm-s2h, itt Dual Channel-t emlegetnek, bár hogy most nézem a gyártó oldalán a lap adatlapját, nem említenek Dual Channelt.
Mennyivel lesz lassabb egy kategóriáján belüli Dual Channel-es laptól, ha ez tényleg csak Single Channel-es ? Akkor inkább csak 1db 2GB 800MHz DDR2 RAM-ot vegyek ? -
dudi
senior tag
a fenti téma folytatásaként:
Asrock ConRoe1333-D667 nem lehet, h. jobb választás "file server"-nek c420-al? mert a lap maga majd 3k-val olcsóbb, mint gb 73pvm-s2h. Soványabb is annyival? -
Chaser
legenda
Remélem neked is beválik
Lehet lesz majd 45 nanosból is 1 magos, az lenne az über jó.
szerk:#604 tlac : Jah, KM playerrel mindent evett. Nekem olyan ajánlotta a progit akinek notija van, valami 1400-es cerkával és intel vga-val, nála ment a HD. A furcsa az, amikor 7300gt volt a gépben, igaz ddr2-s, KM player nélkül megfeküdt az 1080p-s film, a progival meg az int GF7100 is elég.
#605 nyunyu: Mondom nem néztem utána, mivel 1 DIMM van a lapon teljesen lényegtelen, hogy a chip támogat-e DC-t vagy sem
-
Chaser
legenda
A mini intel lap se tudja a DC-t, nem néztem, lehet a chip tudná, de a lapon 1 DIMM van, szóval biztos bukta. A GF7100 99%, hogy tudja az aerot. Még vásárlás előtt néztem róla teszteket, valami 4xxx proccal evett 50W-ot idle-ben. Ha alulfeszeled a cerkát, fogyasztása jobb lesz a rendszernek, a d201-n levő proci 1.2-1.3V-on megy, a cel420 nálam 0.9-en ment.
-
Chaser
legenda
Nekem LE-1620 volt legutóbb, annak is 45W a max TDP-je, ha már AMD-ben gondolkozol akkor ezt vedd, 12-k-val drágább, alulfeszeltem és ment passzívan is, tehát jóval 45W alatt van úgy. Az nf 4xx chipek sokat fogyasztanak, ha beéred mATX-szel is, akkor GB 73 pvm-s2h, extra felszereltséggel, kb 13-14k bruttó, 1etlen felróható vétke hogy nem tudja a DC-t, de amikre te használnád lényegtelen, conroenál 1ébként sem vészes így a teljesítményveszteség. Mellé egy 420-as conroe cerka, szépen alulfeszeled, és nem lepődnék meg, ha az intel lap alatt lenne a fogyi
Meglepő módon az nf630i chip nem fűt mint a régiek, sőt, alapjáraton lehetett olyan 25-30 fok. Hozzá még egy AC Alpine7 hűtő, kb 7k-val többe kerül így a móka, de összehasonlíthatatlanul nagyobb teljesítményt/felszereltséget kapsz.
szerk: a 420-as max TDP-je 35W, alulfeszelve sztem 20-25-öt ehet
-
törölt tag
leírtam régebben, fullon, 2 db 3.5"-os pata vinyóval, 1 dvd íróval a digi mérő 65w-ot jelzett ki fullon, idle 55.
lehet számolni, a táp hatásfoka legjobb esetben is 75%, egy vinyó 8-10 watt, odd 6-8.
elméleletileg a procira 19w tdp-t ad meg az intel, de ugye ez nála nem a maximális fogyasztás meg ott van a csipszet, vga és a ram, szóval igen, olyan 40-45w körül van fullon járatva az egész lap fogyasztása, procistul, csipszetestül, mindenestül, mínusz valszeg a táp meddője. -
-
neduddki
nagyúr
HI!
semprion 1200asom meg nem volt /multkor majdnem, de inkabb egy 4850e lett:- )))/, de a 754es 3k+os Semprin bucira teszi az biszto snapi hasznaltban
udv
neduddki
mod: fogyasztas a 3k+rol aszem beirtam a mennyti fogyaszt epen totyikba, mongyuk ez szummat szmaoltam ups es 15"tft-val
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xbox Series X|S
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Micro Four Thirds
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX3070 8GB ZALMAN S2 TG Enermax 750W
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest