- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Apple iPhone 5s - tud ujjat mutatni
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sir Psycho
aktív tag
Eladó a lapom:
D201GLY2 (-passzív, 2011.05.05ig gar.)+1GB DDR2-800 GOODRAM (élettartamgar.)
Lap magában 11K postával -
Sir Psycho
aktív tag
válasz
adam.szennai #790 üzenetére
.
-
Sir Psycho
aktív tag
válasz
adam.szennai #790 üzenetére
A felbontáshoz:
19" CRT-m van itt 2048x1536-ba is simán viszi.A táp jó lesz, márha a képen az van. Ha jól láttam van +4es csatlakoója is. Az ára is elég baráti.
-
Sir Psycho
aktív tag
válasz
Pretorian06 #730 üzenetére
Nálam GOODRAM 1GB 800MHz, Corsair XMS2 1GB 800MHz is tökéletesen ment benne.
-
Sir Psycho
aktív tag
A gép csak ujraindul, de akkor már az új értékekkel. Sajnos neekm is csak így sikerült. Ahhoz h elérjem, ezt az órajelet csak 2x kelett ezt a manővert megcsinálni. 1,6 környékén és persze 1,8. Pontosan, ha beállítottad utánna már stabilnak mondható, ezt próbáltam orthossal is ellenőrizni (bár egyes fanatikusok szerint nem elég pár óra futás 24/48 jobb lenne szerintük small fft-n). Megy az még feljebb is, csak a hőmérsékletre figyelj. Nekem egy 8centis venti félig van rajta ( kb úgy állhat mint a készülő x360as mododban a noctua ventik fele kinn a hazon, nah nálam ugyanigy, csak az also fele ér rá a noctua-ra), 1400-ra szabályozta le a bios és így elfogadható a hőmérsékelt hoszabb távon is.
Skyner: mint ahogy tlac linkje mutatja bőven elég a teljesítménye
Peter789: mielőtt megvettem volna a lapot én is olvasgattam a fórumot (reggeltem is mert voltak olyan képek amiket másképp nemláttam
), ha megnézed egy picopsuval is elmegy a lap (hasonló az m1-atx) és szerintem ottse a 12V ág az igazán terhelhető.
neduddki: ahogy olvasgattam a topikokban a postjaid, hát nah, minden másra gondoltam csak erre nem h álmatlanságban szenvednél egy ilyen probléma miatt
Chaser: amíg csak gondolkodom addig a jó.
A lehetőségeket felsoroltam, az utánnajárást már megkezdtem. Ha veszek akkor csak külföldről.
-
Sir Psycho
aktív tag
Topik címet rádbízom
.
Amilyet sikerül.Annak ellenére, hogy pci csati van csak van "választék". Mind ati, mind nv volnalon van pár esélyes. Ati vonalon x1xx szériától, nv oldalon a gf6200tól gondolkodom. Igazából 2 vga van most szem előtt, ezek pedig hd2400pro és a 8500gt. Mivel a google a barátom, ezért megtudtam, hogy ebben a lapban volt gon a hd2400-al, ugyanis nem volt hajlandó elindulni. A megoldásról, márha létezik nem volt szó, -csak tippek halmaza volt, hogy miért nem ment a lapban, de végigolvasra arra jutottam, hogy a gép tápja túl kicsi volt a meghajtásához. A gyártók oldalán min 200W-os tápot írnak a HD legkisebb modeljéhez, az említett esetben a táp egy picopsu 80W volt. A teljesítménybeli különbség azért szembeötlő ezért is gondoltam arra, hogy ezért nem volt kép a hd-vel, noha egy gf6200at simán elvitt. A "Tökös PCI VGA" topikba már esett szó a 2 lehetséges megoldásról. A HD beszerezhető perpil mo-n a 85gt viszont jelenleg csak kinn elérhető, bár lehet lessz megoldás mo-i beszerezhetőségre is. Ár/teljesítmény szempontból talán a HD jobb választás. A HD ~13K körül megszerezhető, míg a 85GT 25K körül szerezhető be plusz szállítás.
-
Sir Psycho
aktív tag
Erre gondoltam én is. Azért nemlehet ok panaszra ~53%-os OC azért nem nevezhető kevésnek.
Everestben lefuttattam pár tesztet:
-memoria olvasás, irás, másolás, késleltetés, queen, photoworxx, zlib, aesEzek után mindenki eldöntheti milyen is a lap. Ha tudok szerezni egy normálisabb vga-t akkor kiegészítem még pár bench-el.
-
Sir Psycho
aktív tag
A proceszor húzásánál beéefutottam 1-2 érdekes dologba, így nemtudom 100%-ra kijelenteni, hogy enyit és enyit bír a lap.
Az fsb-t emelgetve, eljutottam addig (jelen esetben az fsb ˇ~813MHz), hogy utánna akárhogy is emelem a változtatások mintha nem lépnének életbe. A set-be hiába lövöm feljebb, sehol nemlátni a változást.A memóriát is próbáltam viszább venni és az amúgyse tűl szűk időzítéseket is lazábbra venni a lap adta határokhoz képest, mindhiába. Sőt! hogy kicsit érdekesebb legyen a kép, ha az fsb-t feljebb vettem mint 813, akkor a cpu-z már nemtudta az értékeket megjeleníteni (fsb,bus speed,clock, ratio, dram freq, fsb:dram), így értem el az everest szerint 1830MHz-et, onnan tényleg nemsikerült feljebb (se ujraindulás, se kékhal nemvolt). Képet csak kicsit lentebbről tudok mutani ahol bő 2 óráig ment az orthos blend test 9.es priorityvel. Így jelen állás szerint "ennyit bír"
. Akinek van ötlete, hogy mitől lehet ne, tartsa magába.
-
Sir Psycho
aktív tag
#626 Itt szócska
de akkor újra [link] a képpel. Nem is várok túl sokat magátol a Sis chipsettől, ez sem kis teljesítmény. Ha vmi normálisabb szett lenne alatta akkor nem tartanám valószínűtlennek ~70% körüli tuningot sem, ezzel viszont ha elérem a 40-50%ot már lehasal a lap szvsz.
-
Sir Psycho
aktív tag
-
Sir Psycho
aktív tag
Sztem el kell hogy vigye, külföldi fórumokon picopsu-val hajtott példányokból is van néhány.
Itt van a kép a hőmérsékletről. Ha rendesen meg tudom oldani a hűtést, ( ezt fentebb elirtam 1400on megy a chipen a venti ) akkor megpróbálok feljebb jutni. Tudom, ne várjak sokat, de azért kíváncsi vagyok mit megy a proci. -
Sir Psycho
aktív tag
Az E-boltba mikor én vettem, telefonon azt mondták csak passzív, van nekik.
Igen kell a 4 tűs mint felettem is írták. Van hozzá átalakító, molexről le tudod venni, vagy halott tápról levágod a 4es tüskesort.
Nekem a procin egy Noctua NC-U6 van a chipsetre meg az eredeti cpuhűtő került fel. A táp ventije tudja némiképp a hőt elszívni így a proci netezés köben (oprea 12-16ablak) volt ~40fok. Azóta anyit változott a helyzet, hogy a procit kicsit meghúztam. Jelenleg 1,6-on ketyeg tesztüzemben, játék alatt! (igen játékkal is terheltem, ut2004et simán viszi) a proci hőmérséklete 58fokba maximalizálódott. Kiváncsiság gyanánt egy 8cm-es ventit rádugtam a hátsó venticsatira és leszabályozva 1300-ra a fordulatot a chipsetre rakva (ebből a noctua is kap kicsit), a hőmérséklet ~52fokra ált be. Gondolkodom h rárakom a 8as ventit, vagy esetleg egy 7centissel megtámogatva még lejebbb lehet vinni a hőt. Képekkel ha hazaértem tudok szolgálni.
-
Sir Psycho
aktív tag
Megérkezett a lapom!
Első inditás után a bios frissités következett. Lényegi változást nem igazán láttam (1-2új funkció).
A CPU-ra egy Noctua NC-U6 került, a forró chipsethűtőre pedig az eredetileg a CPU-n lévő borda keült fel a chipsethűtőhöz való lefogatóval (ehhez a meghajlított lefogatót kicsit utánna kellett igazítanom). A gép egy normál házban (még) passzívan üzemel a következő hőmérsékelttel. Orthos izzasztás alatt sem ment 54fok felé.
-
Sir Psycho
aktív tag
Na nem is szentírásnak kell tekinteni a mérést, ami inkább csak vmi röpke bemutatás.
Én is elfogadnám a lapot, a bővítehtősége csöppet jobb a gly2-nél, bár a 1xPCIE-vel sem lesznek elkényeztetve a vásárlók. Reméljük a végeleges kiadásig azért kap egy teljesértékű PCI-E bővítősínt. -
Sir Psycho
aktív tag
Nekem is van ám hírem. Előzetes fogyasztási teszt az Intel Atomjáról
Nézzük, miként fogyaszt egy miniITX platformban az Intel parányi központi egysége!Szerintem érdemes végignézni a kis videot!
-
Sir Psycho
aktív tag
Köszi az infókat!
Nemvészes a hőmérsékelt. Silentpc-n mértek jóval magasabbat is (volt benne full passzív üzem és a gyári coolerrel mért érték házhűtő nélkül elérte a 80-85fokot is).Epiák teljesítménye? be is jelölted a képen (direkt vagy véletlen nemtudom), de körülbelült ottvan az epia 8000 a K6-2 környékén, az 5000 meg kb 266-os szint és kb ~300 pont.
-
Sir Psycho
aktív tag
válasz
Devid_81 #290 üzenetére
köszönöm szépen
erre a megerősítésre voltam kíváncsi.
(#292) nyunyu : jahogy aktiv hűtéses a lap. mea culpa
nemfigyeltem.
Mindjart atmegyek a nappaliba, odacipelem a regi 21"-es monitoromat a TV melle, aztan "jatszok". -> még így idézőjelbe is elégé..esetleg egy hőmérsékletet majd nézel ha izasztod a rendszert?
Alap borda szokott izzandni elég rendessen..
(D201GLY2A+Radeon 7000 PCI+WD 80GB SATA vinyo) ~50W ezt megtűzdelve egy dvd íróval és egy USB-s külső vinyóval elég lenne 80W-os táp vagy inkább a 120W biztos ami biztos?
-
Sir Psycho
aktív tag
-
Sir Psycho
aktív tag
(#281) shtml : nincs rajta külön tápcsati, felesleges is mivel ami kell neki feltudja venni a PCI-ból. A dolog pikantériája , hogy másik lapban megy. Itt is van róla szó, bár itt inkább a driver gondok voltak jobban előtérben, mivel konkrétan eléggé vegyes képet mutat.
(#282, 284-286) nyunyu:
és milyen igaza van. ezek azért mehetnének a számtech boltosokba is.
Gondlom a Morex házakban levő ventiknek nincs akkora hangja. Meg a 2 nem 6db
Manualba is le van írva, hogy kell a plusz tápcsati, aki nem olvassa..
Én a képeken 2db venticsatit látok egy közvetlen a cpu borda melett van a másik a tápcsatinál.
Még arra lennék kíváncsi, hogy a 2GB-os memóriát tényleg kezeli-e. (silentpcreview-n 2GB+ legújabb bios-sal ment a dolog, de csak egyfajta memoriamodullal. A többivel sajna nem ment.
. Esetleg ha valaki kipróbálná
.
-
Sir Psycho
aktív tag
Saleses kollega csinál nektek bőven munkát, nem unatkozhattok. Aztán egyszer mondjátok már meg neki, ha ennyire tudja a dolgát akkor csinálja meg, a szoftveres meg maradhat a ti részetek
#Bumbi: olvastam a forumot, a lapnak van külön sajátja is, abban is említették vki kipróbálná de ott tovább nem mentek. Én is csak abban bízom mint amit a fórumon is írtak, hogy bios frissítés megoldaná. A chipset tudja a PCI 2.3 szabványt. Más lapban megy a VGA itt meg nem?
nemhiszem, hogy egy GF6200 sokkal kevesebbet fogyasztana/venne föl a csatin keresztül.
-
Sir Psycho
aktív tag
Lapra visszatérve: nem kellet nagyon keresnem az adatokat, korábban nézegettem a lapot és méreteit, mert egy hasonló kis házba akartam volna rakni, mint amit linkeltél morex ház, csak saját készítés lett volna. Méretek nélkül nekiesni meg...
Hűtéshez még talán szóba jöhetne az 1U szervereknél használt bordák, csak a rögzítés lenne találóskérdés.
Olvasom a számtechboltosokat és jókat mosolygok a storykon(kis káröröm), de némelyiken sírni lehetne.Persze ha neked lenne vmi igényed a vendeglátós felé, ő micsinálna ha kb ilyen színvonalon beszélnél vele?
Nemsemmi ügyfél grat sok kitartást hozzá
-
Sir Psycho
aktív tag
Tudom google a barátod és a wiki a barátnőd...
Tessék a kért adatok:
- D201GLY2A passzív hűtésű lap magassága
- D201GLY2A aktív hűtésű lap magasságaMár csak a ház belső magassága a kérdés.
Sztem alternatív megoldásokat jelenthetnek a chipsethűtők, abból is az alacsonyabb megoldások.
Ami a bővíthetőséget illeti, sztem bármilyen PCI-os VGA-t megeszik a lap (PCI 2.2 van a lapon és elvileg még a PowerColor HD2400PRO PCI is megy benne), egy sima Radeon7000 nem kellene, hogy gond legyen. Ügyfélnek meg vannak igénye.
-
-
Sir Psycho
aktív tag
A mi kérdésre magad is megadtad a választ
ott van az emlitett #33 hszben a linken.
Táp neve: Sparkle Power SPI220LE 80 Plus power supply már csak egy gond akadt, nemtudok mo-i forgalmazórol illeve lelőhelyről.A tápos topik szerint pedig a minőséggel nem lenne gond.
-
Sir Psycho
aktív tag
Egy kis Vmod a kedvenc lapunkhoz
Ezt is kicsit soknak érzem még, kérdés lehet-e még ezt csökkenteni 1-1.1V-ra?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Építő/felújító topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest