- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Rendkívüli terméktámogatást ígér a Nothing
- Mobil flották
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
Új hozzászólás Aktív témák
-
tlac
nagyúr
-
-
-SUICIDE-
csendes tag
Hálás vagyok
A Linux-ra ráfekvésért meg küldök egy láda sört
Nekem majd Debian Etch-lenny-vel kellene használnom tft monitorral 1280x1024-ben! remélem összejön majd, mert már túl sok pénzt energiát öltem ebbe a kis "dögbe", és nem szeretném ha bukna a projektem
Esetleg ha nem felejted majd el, kipróbálnád Linux alatt a film/dvd lejátszást is? Kíváncsi lennék mennyire használja majd a procit!
Előre is köszi mindent -
shtml
őstag
Nálam az van fenn, amit a telepítő CD tartalmaz, azt hiszem, SiS. Már töltöm le a linkről.
Edit: Azt hiszem, el fog tartani egy darabig. Talán csak nálam jön elő, de ha valami drivert telepítek (de ugyanez jött elő a Powerstrip telepítésekor is), akkor utána a reboot akár fél óráig is eltart. Megjelenik a Windows logo, ami normál esetben tizedmásodperc alatt kivilágosodik és elkezdi betölteni az OS-t. Nálam ez a kivilágosodás legutóbb valami 20 percig tartott, utána már rendesen bootolt, később is. Nem értem, furcsa nagyon.
-
-SUICIDE-
csendes tag
Akkor ott a lényeg! van gyári driver hozzá, majd azt leforgatom, ha meglesz a cuccos. Lényeg hogy így már bevállalom a kicsikét. Hála neked
Köszi a próbát nekem ennyi már elég is
Még azon agyalgatok hogy milyen winyót vegyek bele? valami extra halk kellene ha lehet 3.5"-os. Bár állítólag notebook winyóval kevesebbet fogyasztana?!Javaslat esetleg?
-
-SUICIDE-
csendes tag
Rendben, várok türelemmel
Kis segítség: Terminálba beírod hogy sudo aptitude install mc-jelszó-majd települ a midnight commander.
ha megvan beírod: sudo mc-kikeresed a x.confot x11 körül van, majd mented az eredeti x conf-odat. Így ha gáz van bármikor visszamásolhatod. Egyébként nem kell mindíg újratelepíteni mint a wint! X sérülése esetén konzolba: sudo dpkg-reconfigure xserver-xorg a parancs! Itt értelemszerűen válaszolgatni és ha minden ok akkor utána indul az X. ha nem még mindíg lehet újratelepíteni -
tlac
nagyúr
cseréld le a Screen Section-t erre:
Section "Screen"
Identifier "Default Screen"
Monitor "Configured Monitor"
Device "Configured Video Device"
DefaultDepth 16
SubSection "Display"
Depth 16
Modes "1280x1024" "1024x768" "800x600" "640x480"
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 24
Modes "1280x1024" "1024x768" "800x600" "640x480"
EndSubSection
EndSectiona DefaultDepth-tel tudod megadni a színmélységet (először próbáld így 16 bittel), a Display részekből pedig a legnagyobb felbontás lesz
utána jelentkezz ki és nyomj egy ctrl + alt + backspace-t
-
tlac
nagyúr
arra nem válaszoltál, hogy a felbontást hogyan állítod
lehet, hogy az /etc/X11/xorg.conf is bele kellene rakni a felbontást
sok Usert bukik a linux világ ilyen drivergond miatt sztem
sajnos driver téren sosem lesz olyan, mint egy windows
a gyártók legtöbbször nem foglalkoznak a linux támogatásával, mivel ahhoz kevesen használják, a cuccok specifikációját meg szintén ritkán adják ki -
Chaser
legenda
Megragadom az alkalmat, hogy 2 extra méretű bordát ajánljak az uraknak cpu és NB hűtésre, én is ezekkel, ill. az egyikkel akartam hűteni őket. Igaz procik is vannak a bordák alatt, de sebaj, 2in1
A #4-ben vannak képek, ha valakit komolyabban érdekel, lemérem a pontos méreteket, az arányok azértígy is látszanak, ha a nagy P2-s borda nem hűti le a cpu-t és NB-t 1ütt, akkor semmi
-
shtml
őstag
Én egyelőre várok a tető kivágásával. Az elülső ventilátor a Zalman előtéttel a szobahőmérsékletnél kb. 20 fokkal magasabban stabilizálja a CPU hőmérsékletét terhelés nélkül. Van ugyan zaja, de ott, ahol majd letöltőgépként használni fogom, nem számít az a kis zaj.
A tető kivágásáról majd az 500 GB-os WD AAKS fog dönteni, mert ha nagyon melegszik, akkor kénytelen leszek betenni a már említett 80 mm-es ventilátort a tetőbe. Az adatok és a winchester üzembiztonsága mindenek előtt, ugye.
-
shtml
őstag
Dehogy baj, gratulálok! Nem eresztetted bő lére, de minden fontos dolog benne van.
Én is fontolgattam, hogy felteszek egy írást a gépről és az összeállításáról, de meg akartam várni, amíg megjön a SATA winchesterem, mert még a hengeres PATA kábel is sokat ront a belső szellőzésen. Plusz csak úgy tudnám elhelyezni, hogy egy része a táp fölé kerülne, akkor viszont semmi esély nem marad arra, hogy a ház tetejét kivágva oda betegyek egy 80 mm-es ventilátort, ami sokkal csendesebb és hatékonyabb lenne, mint a ház eredeti elülső ventilátora.
A képeiden nem látom: hány V-ról hajtod az elülső ventilátort? Nálam a 12 cm-es F3 Zalmanhoz csomagolt előtéttel működik, abban egy 56 ohmos ellenállás van.
Szerintem mindenképpen tegyél egy olyan bordát az északi hídra, mint amilyenről betettem képet egy korábbi hozzászólásomban. Az eredeti borda egy vicc, iszonyúan felmelegszik vele az északi híd.
-
beencee
őstag
A Codegen nem éppen a jó hatásfokáról híres, azon túl, hogy mi hiányzik belőle...
Helyette pedig nem picoPSU lesz, hanem egy HP ePC-ből kioperált DC-DC konverter... Ha meglesz a szerelés, megmérem és jelezni fogom.
A notivinyó teljesen jó, nem lesz semmi problémája hűtés nélkül. -
-SUICIDE-
csendes tag
-
shtml
őstag
Azt hiszem, most már marad így, mert nem akarok megint forrasztgatni, na meg most bőven elfér a kábelköteg a CPU-hűtő és a táp között:
Induláskor az Orthos létrehozza a futási környezetet és ír a winchesterre, lehet, azért eszik akkor többet. De szerintem próbálkozz meg a villanyórás méréssel is, ellenőrzés céljából.
-
shtml
őstag
Basszus, nekem jól jött volna a rossz táp, félannyi munka lett volna a hosszabbítás. Bár az is szempont volt/lett volna, hogy ne legyenek túl vastagok a kábelek, mert akkor nehezebben hajlítható a kábelköteg és az sem biztos, hogy elférne a proc. hűtő és a táp között. Majd nemsokára teszek be képet, csak most épp kipróbálásra elvitték a leendő üzemelési helyére.
Távirányítás már megy, bekapcsolás távolról szintúgy, az előbb próbáltam.
Miféle Dell táp van nálad? A Bordoi-féle házban Delta táp van, de majd mérek egyet a kis FSP-vel is, amelynek a képét korábban betettem ide a topicba.
Amúgy nem 1kWh fogyasztás után mértem átlagot, mert 30 órára azért nem kapcsolok ki mindent.
Azt mértem meg, hány másodperc alatt tesz egy fordulatot a mérő tárcsája, abból már kijön a fogyasztás, ha tudom, hányat fordul 1kWh fogyasztásnál.
Nem lehet, hogy a te fogyasztásmérőd nem szereti a kapcsolós tápot? A 60 wattos tüske elég valószerűtlen, szerintem lehetséges, hogy a kapcsolós táp nem ohmos jellege megzavarta a fogyasztásmérőt. A villanyóra tárcsájának van tehetetlensége, de én úgy láttam, hogy egyenletesen forog, nem ugrált.
-
nyunyu
félisten
-
shtml
őstag
A fogyasztási adataid alapján nincs kizárva, hogy csal a villanyóra nálunk.
Én sem hosszabbítót vettem, mert nem volt kedvem elzarándokolni a 14. kerületbe, hanem a edigitalnál vettem 2 darab 20-24-es átalakítót és egymásba dugtam őket. De a 20-24-es dugók túl sok helyet foglaltak és nem tudtam kellőképpen meghajlítani a kábelköteget. Most azonban levágtam a 20-as dugót a tápról és magam hosszabbítom meg, mert így a kábelköteget el tudom vezetni a lap és a táp között, ezzel meg jobb lesz a szellőzés, főleg akkor, ha felülre teszek egy ventilátort. Csak valahogy ki kellene vágnom a ház tetejét, szerszámom viszont nincs hozzá.
Hosszabbítás közben:
-
shtml
őstag
31/2 collos winchesterrel mértem, a HDD fogyasztását nem tudom, mert nem mai darab: egy ősrégi, 17 gigás Maxtor, 5400-as fordulattal.
A hálózatról felvett teljesítményt mértem. Műszer hiányában úgy, hogy a lakásban minden fogyasztót kikapcsoltam (nem standby-ba, hanem ki) és megmértem, hány másodperc alatt fordul egyet a villanyóra tárcsája, amelyen van egy szélesebb fekete csík. Minden villanyórára rá van írva, hány fordulat jelent 1kWh fogyasztást.
Nagyobb fogyasztású gépnél érdemes két fordulat idejét mérni és osztani kettővel, így pontosabb lesz a mérés.
Ez egy egyszerű alaplap, fixen beforrasztott processzorral, szerintem a lap nem olvassa a processzor VID-jét. Egy próbát azért megér.
-
shtml
őstag
A komplett lapra gondoltam, chipsettel és egyébbel együtt. Bár szerintem úgy sem lehet sok a fogyasztás, szóval igencsak érdekel.
Ha a Vcore-ra gondolsz, kb. egy hónapja áttanulmányoztam az áramkörét, de közben valaki betett egy linket egy grafitos modról. Kipróbáltam és kiderült, nem véletlenül annyi a Vcore, amennyi. Nem emlékszem már pontosan, de azt hiszem, 1.20 V-nál már el sem indult a lap. Talán az egyfázisú tápellátás miatt, de annyi még akkor sem lehet a hullámzása, hogy 1.20 alatt nem induljon a lap, ha maga a processzor elmegy 1.0 V-on is - már ha tényleg úgy van, ahogy páran írták.
-
shtml
őstag
Hidd el, nem megy passzívban, baromira melegszik a processzor és a northbridge. Persze ha elfogadsz 70-80 fokos processzorhőmérsékletet, akkor megy, de szerintem nem éri meg.
A Conradban 4 kHUF körül kapni hőcsövet, esetleg azzal kivezethető a hő, ha biztonságosan lehet rögzíteni a hőcsövet a két hűtőbordára. Persze akkor még lamellákat is kell szerelni a hőcsőre kivül, ráadásul jó hőátadással. Nálam ez azért nem játszik, mert letöltőgépként mindenképpen kell winchester is, azt meg rendesen akarom hűteni. 500 GB-os WD AAKS lesz, az kb. 10 wattot eszik és szeretném, ha hosszú életű lenne.
Az a gond, hogy az elülső ventilátor kiszerelve abszolút csendes (6.2V-ról hajtva), viszont amint beszerelem, igen hangos lesz, valószínűleg az előlapi rácsok miatt. Nem a légáramlás hangját hallani, hanem a ventilátor pörgését. Én most azon agyalok, hogy egy lapos, 8 centis ventilátort szerelek a ház tetejébe, a táp fölé, csak nincs szerszámom a fémtető esztétikus kivágásához. Szétbarmolni meg nem akarom.
-
nyunyu
félisten
Tudom nem sokat számít egyeseknél, hogy mennyit kajol a gép
Nalam pont szamit, mert kezdem unni a havi 11-12k-s villanyszamlat, amibol ~10k a gep+monitor+hangcucc.
Ugyhogy jo 2 honapja lenyomom standbyba a gepemet ejszakara+ha nem vagyok itt.
Letolteni meg raer akkor, ha amugy is a gep elott ulok.Ja és tudomásom szerint már leledzenek olyan Live CD-k, amivel bootolva nem kell vinyó, így még szerintem 25W alá esik a fogyasztása kb..
Egy vinyo 10W alatt eszik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo Legion 2026ig Garis Gamer Laptop 165hz i5 11400H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB 130W
- több db DDR4 laptop ramok 2x8Gb (7e) 2x16Gb (18e) és 2x32GB (35e) párban garanciával!
- Kingston FURY Renegade RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz KF560C32RWAK2-32
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 12GB BE QUIET! Pure Base 500DX 650W
- Apple iPhone X, 256GB, Kártyafüggetlen
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged