- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Rendkívüli terméktámogatást ígér a Nothing
- Mobil flották
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
válasz
Sir Psycho #800 üzenetére
Kezdetben mikor nem volt választék, rástartoltam volna, de most már inkább erre: GB cel220+GC945, de legjobb lenne egy atom, alá_való pár W-os atomcsipsszel
Szóval én most biztos nem veszek ITX-et.
-
Chaser
legenda
válasz
Sir Psycho #798 üzenetére
Akkor kihagyom
-
Chaser
legenda
válasz
Sir Psycho #796 üzenetére
Találékony
Én vga nélkül vinném -
JóGéza
aktív tag
válasz
Sir Psycho #794 üzenetére
Lap magában 11K postával.
Proci nélkül?
-
adam.szennai
csendes tag
válasz
Sir Psycho #791 üzenetére
Persze hogy baráti, a DC/DC közel 10E, meg egy 80-90W-os notebook adapter is legalább annyi. Bár nem volna rosszha fele ekkora lenne a táp
dehát ennek is megvan az ára.
Köszi az infót a felbontásról!
-
JóGéza
aktív tag
válasz
Sir Psycho #776 üzenetére
Nézd meg ezt a hozzászólást.
-
Pretorian06
csendes tag
válasz
Sir Psycho #764 üzenetére
Szia,
Köszi a segítséget!
Tegnap visszavittem a lapot de a boltban sem tudtak életet lehelni bele, szóval csere. Úgy néz ki döglött... Sajnos raktáron nem volt nekik, így valószínű holnapra jön meg a másik lap. Úgy nem fogom elhozni, hogy ne lássam működni!
Remélem a hozzá rendelt kingston ram jó lesz...Nem akarok már több kört futni ezzel a cuccal!
-
KomorG
csendes tag
válasz
Sir Psycho #664 üzenetére
Az elso tuningos bejegyzesed utan elkezdtem probalgatni en is, de nagyon vegyes eredmenyeket kaptam: ha egyszerre felhuzom mondjuk csak 270ig az fsb-t, leall a gep, ha aprankent, el tudtam menni majd 1500MHz-ig. Tenyleg nagyon rapszodikus, ezert nem is nagyon neztem feljebb. Ha sikerul beallitani a sebesseget, utana stabil, mindig a "Set fsb" gombra kattintas utan hal meg rogton. Jelen allas szerint 1425MHz-en (260as fsb) atomstabil.
-
Skyner
tag
válasz
Sir Psycho #664 üzenetére
Hi !
Segítségeteket kérném. Végigolvasva a topikot, Chaser kolléga által ajánlott lapra (GIGABYTE 73PVM-S2H) esett a választásom egy 2GHz-es cerka 440-es és 2x1GB RAM kíséretében. Nem tudom, hogy az Nvidia GF 7100-as integrált vga milyen teljesítménnyel bír, de a családban nagy népszerűségnek örvend a SIMS 2, és félek, nem fog elfogadható minőségben futni. Ha úgy gondoljátok (akár tapasztalat alapján), hogy az integrált vga nem fog megbírkózni az említett játékkal, milyen PCI Express VGA-t ajánlanátok, ami ár/teljesítményben megfelelő lenne ehhez a lap+proci pároshoz ? Segítő szándékú hozzászólásaitokat előre is köszönöm. -
Chaser
legenda
válasz
Sir Psycho #662 üzenetére
Így már abszolút bestbuy
Módosítsuk a címet d201 tuning mobora?
Milyen vga-t akarsz bele? Az egészben az a jó, hogy gyakorlatilag ha húzod is a procit, a fogyasztás pár W-tal nőhet meg, mert minden az alapfeszén mozog, de így legalább ki is használják a cuccok.
-
Chaser
legenda
válasz
Sir Psycho #634 üzenetére
Értem
#637 dudi : Amennyiben csak arra használnád, jó az is, vagy bármilyen conroe magot kezelő chippel megáldott lap, alulfeszelés azért nem árt ha van benne, és azt se árt tudni, hogy az intel igp-i nem a legkisebb fogyasztásban szoktak díjat nyerni. A 73pvm-s2h singlechipes, nincs külön NB és SB, és lenne rá pár ezresem, hogy önmagában az NB kb annyit fogyaszt a 945-nél, mint a GF7100/nf630i 1ütt.
szerk: 1ébként a GB lap javára: esata,firewire, hdmi, alc889a, spdif/optikai kimenet, kb 2x gyorsabb igp, GB lan, 1edül az SC-vel van hátrányban, ugyanakkor az asrockra nem hiszem, hogy 3 év gart adnak
-
Chaser
legenda
válasz
Sir Psycho #632 üzenetére
Ez elkerülte a figyelmemet
Toljad neki nyugodtan, baja nem lesz semminek, legfeljebb cmosclear..van ilyen 1általán a lapon?
Kíváncsi vagyok, mennyit tudhat a gép
-
Chaser
legenda
válasz
Sir Psycho #623 üzenetére
Egy ph-son ez a tuning se fog ki
Nem gondoltam, hogy lehet tuningolni. Ha jól számolom 177-178 most az FSB, így már majdnem annyi a teljesítménye, mint a cel420-nak.
-
Bodin
senior tag
válasz
Sir Psycho #621 üzenetére
Köszönöm a válaszokat neked és tlac-nak is!
Most már van nekik aktív is. A passzív az ami nem volt fent a honlapon, de a kérésemre feltette a csávó(nagyon segítőkész volt).
Átalakítót inkább nem vennék. Van itthon elég táp amiből tudnék csinálni. Majd feláldozom az egyik molexet a háromból.Majd ha hazaértem beírom ide a táp adatait. Kíváncsi vagyok mit mondtok biztonsággal elviszi-e majd.
-
tlac
nagyúr
válasz
Sir Psycho #621 üzenetére
hogyan tuningolod?
felesleges agyon hűteni, szerintem ez is 85 foknál kezdi belassítani magát
-
shtml
őstag
válasz
Sir Psycho #342 üzenetére
Az üresjárati fogyasztás jobban érdekelne, az ilyen kis gépeket ritkán hajtjuk ki. A 39 wattot azért kissé sokallom, még teljes terheléssel is - az én GLY2-m ennyit fogyaszt üresjáratban, szintén egy HDD-vel.
Azért persze elfogadnám a kis lapot, kíváncsi vagyok, mikor és mennyiért jelenik meg itthon.
-
nyunyu
félisten
válasz
Sir Psycho #298 üzenetére
Hazba epitett belso DC-DC adapter ranezesre ugyanaz a 80W-os, mint ami a jobban felszerelt Morex hazakban van, kulso tapja viszont 90W, helyigenyre nem nagyobb, mint a Morex tape.
Egyebkent a vinyoval bovithetosege a Zooty haznak sokkal jobb, mint a Morex 2699-nek.
Ha nincs bovitokartya, akkor ha jol lattam 2x3.5" vinyo belefer, vagy 3x2.5".
(Morex 2699-ben 1x3.5" hely van...)Csak elsore kolleganak nem tunt fel, hogy a bovito kartya alatt is van egy 3.5" hely, a hatso keretben kialakitott helyre viszont a VGA kartya bordajatol nem fert be.
Emiatt rakott kollega elsore 2.5" vinyot a gepbe, de jol leb@sztam erte, mondvan az legalabb +7k kiadas a fonokomnek, mert nem eleg, hogy a laptopvinyo dragabb, de meg a ceges notebook IDE adapter is kell hozza, anelkul meg nem tudunk letezni, ha egyszerre 10 ipari gepet kell osszerakni, klonozni... -
nyunyu
félisten
válasz
Sir Psycho #293 üzenetére
~50W ezt megtűzdelve egy dvd íróval és egy USB-s külső vinyóval elég lenne 80W-os táp vagy inkább a 120W biztos ami biztos?
Nyilvan az 50W-bol lejon par watt, ha az alaplapi integralt VGA-t hasznalod.
DVD iro emlekeim szerint ~20W max, plusz egy 3.5" vinyo ~8-10W, de ha USB-s, akkor ugyis kulso taprol megy, mert USB-rol max 0.5A aramot vehet fel. (=2.5W)
Lapitopi vinyok sokkal kevesebbet esznek 3-4W kornyeke. -
nyunyu
félisten
válasz
Sir Psycho #296 üzenetére
Passz, Radeon 7000-hez a 6.11 a legfrissebb, azt raktam fel.
-
nyunyu
félisten
válasz
Sir Psycho #293 üzenetére
"Jatszok" alatt azt ertem, hogy megprobalom bekonfiguralni, hogy PowerPoint vetites+medialejatszok a masodik kimeneten/TV-n menjenek, minden mas az elsodleges monitort hasznalja.
De egyelore szopat a Radeon 7000 drivere, ezen nincsen nView. -
nyunyu
félisten
válasz
Sir Psycho #289 üzenetére
A pedig ez a kép és ez a kép szerint is kettőnek kell lennie.
Esetleg régevvi rev lenne a lap?
Szabad venticsati csak az ATX tapcsati mellett van.
Borda mellettit foglalja a procihuto.
Reviziot passzolom, de mindjart szetszedem.Esély sincs rá, hogy kipróbálnád 2GB-os modullal?
(gondolom már "uffelnel"
van)
Speciel nalam van, mivel a melohelyen nincs TV, igy nem tudtam kiprobalni a sales kollega altal beigert VGA+fuggetlen TV uzemmodot.
Igy honom ala csaptam (*), aztan itthon fejezem be a keszre konfiguralasat.
Mindjart atmegyek a nappaliba, odacipelem a regi 21"-es monitoromat a TV melle, aztan "jatszok".2GB-s modult nem tartunk, mert irodai gepekbe luxus.
Itthoni konfigomban is csak 2x1GB DDR2 van, mivel en sem tervezek atallni Vistara.(*): Tok jo ez a Zooty haz, kisebb a kartondoboza, mint a Morexnek, raadasul fule is van
Asszem rendszeresitjuk. -
nyunyu
félisten
válasz
Sir Psycho #287 üzenetére
Gondlom a Morex házakban levő ventiknek nincs akkora hangja.
Csak a szerverben levo ventik elettartama nem 1 honap, mint a Morex hazakban levo ventike...
Kapni meg persze nem lehet oket, tavaly fel evig konyorogtem a nagykernek, mire egyaltalan hoztak nekunk 20db-t.
Tegnap kerestem oket a polcon, mivel ossze-vissza zorgott a bemutatotermunkben levo egyik Epia, de mar megint elfogytak. -
Devid_81
félisten
válasz
Ma akadta a kezembe egy ilyen lap véltelen,egyből neki is szaladtam
Biosa egészen fejlett (nem tudom milyen verzió) egyszerű,sztétikus,aranyos
Első próba Hynix 512mb ddr-2-533
Második Kingston 512mb ddr-2-667
Harmadik próba buffalo 2gb-ddr2-667Az összessel ment és látta rendesen a 2gb-os ramot is,winXP,Vista ready a cucc.
Ha tudnám mire használni akkor már itthon is lenne nálam
Viszonylagosan gyorsSamu 160 GB Sata II
LG DVD Rom
350W-es táp, semmi extra. -
nyunyu
félisten
válasz
Manual CD-n van, az meg ugye nem jellemzo, hogy Win installon kivul ra legyen dugva egy ipari kornyezetbe szant miniPC-re.
Masodik venticsatit hasznalja a procin levo propeller.
Memoria: passz, mi beszortunk egy 512MB-s Kingston DDR2-533-ast, XP+Office-ra BOOVEN eleg cimszoval.
szamtech boltosok: szoktam oda is irogatni...
-
nyunyu
félisten
válasz
Sir Psycho #277 üzenetére
Hűtéshez még talán szóba jöhetne az 1U szervereknél használt bordák, csak a rögzítés lenne találóskérdés.
Ma hallgathattam egy 1U magas IBM x3250 szervert az irodaban, holnap osszerakjuk a parjat.
Darabonkent 6db 4centis ipari propeller van bennuk... -
nyunyu
félisten
válasz
Sir Psycho #280 üzenetére
Saleses kollega csinál nektek bőven munkát, nem unatkozhattok. Aztán egyszer mondjátok már meg neki, ha ennyire tudja a dolgát akkor csinálja meg, a szoftveres meg maradhat a ti részetek
Fonokomnek meseltem ma a legfrissebb akciojat, miszerint szemrebbenes nelkul behazudta az ugyfelnek, hogy siman at lehet szerelni a touchscreen masik oldalara a magneskartyaolvasot, mivel ott is megvan a 2 csavar helye, amivel a monitorra van rogzitve.
Igen am, csak eppen az adatkabel csatlakozoja nincs ott, raadasul hiaba rakom at takonypuskaval a csatit a monitoron belul, akkor is kell vagni egy megfelelo lyukat a 2mm vastag alu burkolatba, raadasul a kartyaolvasot tarto femlemez sem szimmetrikus, igy fejjel lefele nem illeszkedik a monitor bal oldalara.
Fonokom erre csak annyit mondott, hogy mostanaban o mar rahagyja, ha nagyon akarja, csinalja meg, ha meg nem tudja, akkor magyarazza ki.
De embert ezekre a hulyesegekre nem ad. -
nyunyu
félisten
válasz
Sir Psycho #277 üzenetére
Az ugyfel igen nehez eset.
Kollegaim levittek a cuccot, kerdezik, hova kene letenni, mert hely az nincs. (ezert a mITX...)
Haaat, saleses kollega azt mondta, hogy viszunk polcot is hozza... Saleses kollega persze boszen tagadja...Vagy hol van a halozat a gepnek?
-Haaat, a fal tuloldalan.
-De nekunk itt kell.
-Akkor oldjatok meg, furjatok, vagy banomisen.Ceges Hilti persze nincs, mert mi foleg szoftveresek vagyunk, nem epitesi vallalkozas...
Egyebkent nem lenne ekkora a baj, ha a saleses kollega nem akarna mindent jobban tudni, mint mi. Meg nem pofazna bele allandoan a technikai megvalositasba.
(Persze o ezt azzal indokolja, hogy helyettunk is igyekszik elore gondolkodni, csak altalaban forditva szokott elsulni, meg nagyobb kaosz lesz az eredmenye)
Vendeglatos story: egyik pesti elso osztalyu etterem vezetoje meselte, hogy egyszer beesett hozzajuk egy finnyas ugyfel, aki probakeppen vegigrendelte az etlapot, majd mindent lefikazva visszakuldott, hogy szar, aztan kb. a hatodik kor utan inkabb megkertek, hogy tavozzon.
Sult kacsacombbal pl. az volt a baja, hogy a szakacs kicsontozta.
Szakacs meg ugy indokolta, hogy elokelo korokben kifejezetten ciki kezzel-labbal enni, rendes kacsacombot meg nem igen lehet maskepp enni, o ezt akarta megsporolni a vendegnek, mikor kessel-villaval eheto formara hozta a kacsat. -
nyunyu
félisten
válasz
Sir Psycho #275 üzenetére
Tudom google a barátod és a wiki a barátnőd...
Pedig azzal nyitottam, hogy megneztem az Intel weblapjat, csak nem volt erre vonatkozo informaciot.
Illetve az egyik jol eldugott Celeron 2xx Thermal Design Guide-ban talaltam egy muszaki rajzot, arrol kiderult, hogy a passziv borda 43.75mm magas, viszont a propelleresrol semmi tervrajz/adat nem allt ott rendelkezesre.Igenyek: hulye ugyfel kombinalva egy csillagokat is leigero sales managerrel kombinalva kelloen veszelyes kombo bir lenni.
Aztan persze mi szopunk, miert nem mukodik cimszoval...Penteken ment a varialas, hogy egyszerhasznalatos PDA legyen occsoert, kevesbe torekeny valamivel dragabban, vagy ipari kivitel annak megfelelo aron.
Vegul kozepso el lett vetve, mert tul kicsi a kijelzoje a rendelesfelvetelhez, ipari meg nem volt keznel, igy probakeppen otthagytunk egy egyszerhasznalatos HPt, hogy addig is szokjak a hasznalatat. Persze masnap elejtettek, ugyhogy kijelzo totalkaros.
Utana meg velunk ugat, hogy miert nincs TEGNAPra 6db ipari PDA, mi az, hogy csak 6 het mulva???
Ja, ez jellemzoen ugy mukodik, hogy bemegyek a sarki nagykerbe, aztan leakasztok polcrol 6db 150+fas PDA-t -
shtml
őstag
válasz
Sir Psycho #270 üzenetére
Van még annál is olcsóbb: Bordoi mestertől vettem a házat, amelyet fentebb belinkeltem. 6,700 + 830 postaköltség.
A 17x17 centis lap szépen belefér (4 lyukat kell fúrni a ház aljába), de a hátsó ventilátort ki kell szerelni (egy kézmozdulat), mert épp a lap hátsó csatlakozópaneljére lóg. Én az elsőt is kiszereltem és felülről fogok beszerelni (belülre) egy 8 centis ventilátort, csak egyelőre fogalmam sincs, hogyan vágjak lyukat a ház fedelébe úgy, hogy jól is nézzen ki utána.
A benne lévő Delta táp 200 wattos, vagyis minden létező célra elegendő. Viszont kell venni hozzá 20-as hosszabbítót, valamint 4 tűs hosszabbítót is, mert az egészet ugye nem ehhez a laphoz tervezték. Ugyanezen okból a ház elején lévő nyílások az USB és audio csatlakozókhoz sem használhatók, mert ezek a csatlakozók az ebbe a házba való IBM alaplapon vannak.
A hosszabbítókkal együtt természetesen már nem olcsóbb a táp, mint az az FSP, amelyet kicsivel korábban vettem, viszont ráadásként van hozzá egy ház is.
Amúgy ajánlhatom Bordoi mestert, az üzletet korrekt módon bonyolította le. A házat duplán is becsomagolta kartondobozba, nehogy megsérüljön a postán.
-
Vladi
nagyúr
válasz
Sir Psycho #268 üzenetére
Köszi a választ. Nem sűrgős, csak érdeklődöm.
Persze nem lehet kapni. Jellemző.
-
gaben
aktív tag
válasz
Sir Psycho #220 üzenetére
igen,azt.
-
shtml
őstag
válasz
Sir Psycho #217 üzenetére
Ha jól látom, az ofszetet módosítja (növeli) negatív irányban.
Sajnos itt azt is írja, hogy 1,1 V-on már hibázik a Prime-mal:
"bei 1,16V ist die CPU noch Primestable, bei 1,1V nicht mehr, die Temps sind ziemlich gesunken, bei Freiluftaufbau komm ich auf nur 82° bei 20° Zimmertempertaur (passiv versteht sich)."
Persze nála 82 fokos a processzor, ha jobban hűtjük, akkor talán lehet lejjebb is menni a Vcore-ral. Kár, hogy nem írja, mennyi volt a mod előtt.
A helyzet az, hogy ez az Intersil regulátor csak egyfázisú, így lehet némi hullámosság a Vcore-ban. Sőt ha jól látom a képen (a lap most nincs a közelemben), akkor a Vdroop is be van állítva a kapcsolásban, ez pedig megköveteli, hogy terheletlenül a Vcore a max. közelében legyen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Formula-1
- OTP Bank topic
- Xbox Series X|S
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest